Profilteksten i en CV gir en global oversikt over ditt yrkesliv og dine meritter. Dette er også stedet der du kan vise frem din personlighet. Alle andre avsnitt i CV-en må være korte og konsise, og fokusere på prestasjonene dine som elektriker. Du bør absolutt fremheve det du har oppnådd hittil, men fortell også litt om deg selv som fagperson. Ikke vær for beskjeden, vær stolt av talentene dine!
Dyktig og rutinert elektriker med over ti års erfaring i montering og vedlikehold av elektriske anlegg i hjem, bedrifter og fabrikker. Omfattende kunnskap om relevante elektriske standarder samt evnen til å lese plantegninger og montere elektriske systemer i henhold til disse. Utmerkede meritter når det gjelder identifisering og korrigering av elektriske problemer ved å bruke en rekke testenheter. God arbeidsmoral med et sterkt ønske om å utføre jobben så enkelt og tidseffektivt som mulig for kundene.
Enten du er helt ny eller har mange års erfaring i elektrikeryrket, har du oppnådd vekst og resultater å vise til her. En vinnende CV forteller arbeidsgiveren ikke bare hva du har gjort, men også hvordan du har lært og vokst i jobben.
Utdanningen til elektriker er et yrkesfaglig løp i videregående opplæring: to år på skole og 2,5 års læretid i bedrift.
Vis hvordan læretiden ga deg grunnleggende ferdigheter, og hvordan du har utviklet deg etter å ha bestått fagprøven. Arbeidshistorikken setter fokus på prestasjonene dine og utfordringene du har overvunnet. Du byttet ikke bare ut defekte ledninger, du lyttet mens kunden beskrev problemet, undersøkte og utførte tester, diagnostiserte problemet, utviklet en eller flere løsninger, kommuniserte disse til kunden og reparerte det elektriske systemer i tide og innenfor budsjett.
Bruk handlingsverb som de nevnt ovenfor, for å beskrive arbeidet ditt. Vær så detaljert som mulig, innenfor rimelighetens grenser og husk at hele CV-en helst skal være på én enkelt side. Nøyaktig hvilke elektriske systemer og anlegg har du reparert? Og hvis du kan vise til tilfredse kunder, bør du absolutt gjøre det.
Elektriker hos Strøm og Elektro, Kongsberg
juli 2019 - mars 2022
Elektriker hos Elektrikerne på haugen, Kongsberg
november 2017 - juni 2019
For å jobbe som elektriker, trenger du som sagt opplæring i en bedrift. Da har du et valg: Du kan føre opp læretiden i arbeidshistorikken, eller her i utdanningsavsnittet. Dette kan avhenge av hvor mye annen arbeidserfaring du har. Hvis du har jobbet som elektriker i en del år, er læretiden mindre viktig enn de senere jobbene dine. Hvis du søker på din første jobb etter mottatt fagbrev, bør du føre opp læretiden i arbeidshistorikken din. Etter hvert som du får mer erfaring, kan du flytte den til utdanningsavsnittet.
I utdanningsavsnittet nevner du også det du har av vitnemål og sertifikater. Hvis du har mer enn én lisens, kan det være lurt å lage et eget avsnitt til disse.
Her kan du se vårt eksempel på et utdanningsavsnitt for elektrikere.
Fagbrev - opplæring i bedrift, Elektrikerne på haugen, Kongsberg
september 2015 - november 2017
Kongsberg vgs., Kongsberg
september 2013 - juni 2015
Ferdighetsavsnittet gir arbeidsgiverne en kort oversikt over dine ferdigheter og evner. Sørg for at du får med flere nøkkelord fra stillingsannonsen. Det vil hjelpe deg å komme forbi automatiserte søknadssystemer.
Det er ikke alltid like lett å plukke ut de viktigste søkeordene i en vag eller for detaljert stillingsannonse. I så fall er det lurt å lage en ordsky. En ordsky er en billedlig fremstilling av ord (formet som en sky) hvor ordene vises med større bokstaver jo hyppigere de forekommer i en gitt tekst. Alt du trenger å gjøre er å koble stillingsbeskrivelsen inn i en app som wordle.com eller wordart.com, og det vil bli tydelig hvilke søkeord de autoriserte søknadssystemene (og arbeidsgiverne) leter etter.