Profilteksten er kanskje ikke det viktigste avsnittet i en CV når du som rekrutterer søker jobb til deg selv, men når listen over toppkandidater skal settes sammen, er det nettopp profilteksten som kan utgjøre forskjellen og sikre at du haler i land drømmejobben.
En rekrutterer trenger rett og slett å være en kombinasjon av selger og cheerleader. Du må selge både den ledige stillingen og foretaket som har utlyst stillingen. Og du må også finne nok relevante kandidater. I profilteksten har du tre til fem setninger for å vise frem disse ferdighetene.
Det er også stedet for å gi CV-en et personlig preg. Selvfølgelig er følgebrevet til CV-en ment til nettopp dette, men helt ærlig nå: Pleier du å lese følgebrevene før eller etter at du har innskrenket haugen med kandidater? Du vet at selve CV-en er din beste sjanse til å hale i land et intervju, så derfor bør du gjøre mest mulig ut av den!
Dreven og effektiv rekrutterer som er ekspert på alle aspekter av støtte og løsninger innen rekruttering og headhunting. Har flere års bransjeerfaring og kompetanse innen talentinnhenting, søknadsbehandling, intervjuer og vikarutleie. Kjent for særdeles stor kunnskap og kompetanse om alt som har med personalforvaltning å gjøre.
Du er vant til å fylle ledige stillinger med kvalifiserte kandidater, så du vet hvordan drømmekandidaten ser ut. En ettertraktet rekrutterer har utmerkede problemløsningsevner, er dyktig på å vurdere ønsker og behov, og vet hvordan vedkommende kan sikre ønsket resultat. Ja, det er deg vi snakker om! Men det er du som må bevise det i arbeidshistorikken i CV-en din. Selv liker du heller ikke å vurdere CV-er med lange lister over alle ansvarsområdene og arbeidsoppgavene en kandidat har hatt gjennom årene. Nei takk! Det du vil lese er en oversikt over det jobbsøkeren har oppnådd og er i stand til, slik at du vet at kandidaten har det som skal til for jobben. Det samme gjelder selvfølgelig også når det er du som er kandidaten.
Ta frem stillingsannonsen og tenk på hvordan du kan bevise at nettopp du har det som trengs for den ledige rekrutterer-stillingen, og at du er en kløpper på å finne og beholde de beste kandidatene. Bare husk at hver eneste stilling er forskjellig! Hvis du ser etter en jobb i et spesialisert headhunter- eller vikarbyrå i en bransje som du har jobbet i, bør du sørge for å inkludere dette i CV-en din. Det er mye lettere å forstå ferdighetene og egenskapene den ideelle kandidaten trenger i en viss stilling, hvis du selv har erfaring i nettopp den bransjen.
Nedenfor kan du se et eksempel på en arbeidshistorikk som kan være til inspirasjon.
Rekrutterer i Womenpower, Bergen
Mai 2013 — Dags dato
Rekrutterer hos Spoock Klær og Kosmetikk, Oslo
September 2007 — April 2013
De fleste arbeidsgivere ønsker at rekruttererne de ansetter har minst en relevant bachelorgrad. Men det er selvfølgelig også mulig at du har lang erfaring fra helt andre stillinger og områder, og først nå ønsker å jobbe med rekruttering. Spesielt når du ser etter en bransjespesifikk jobb, er utdanningsavsnittet ekstra viktig i CV-en din.
Det eneste du trenger å gjøre er å liste opp de forskjellige utdanningene dine. Gjennomsnittskarakterer er ikke viktig, så lenge du ikke er helt nyutdannet og uteksaminert med toppkarakterer. Hvis du har vunnet noen bransjeutmerkelser eller priser, kan du velge å endre avsnittets tittel til "Utdanning og utmerkelser".
Men du kan også lage et eget avsnitt til utmerkelsene dine, så lenge du har flere å vise til og plass nok i CV-en.
Utdanning
Master i strategisk HR, Høyskolen Kristiania Oslo
August 2005 — Juni 2007
Bachelor i HR og personalledelse, HKO
September 2002 — Juni 2005
Som rekrutterer vet du hvilke CV-avsnitt du sjekker først. Er ferdighetsavsnittet et av dem? Sannsynligvis. Ferdighetsavsnittet gir deg god oversikt over kandidatens ferdigheter, og hvilke nøkkelferdigheter kandidaten selv mener er viktigst og mest relevant for jobben.
Vi har allerede gått inn på hvor viktig det er å skreddersy CV-en for hver eneste søknad. Det er flere øyeblikk eller punkter i ansettelsesprosessen der du kan havne i avslagsbunken, og dette er et av dem.
Derfor bør du lage en generell liste over alle dine evner og ferdigheter. Del ferdighetene gjerne inn i kategorier. For eksempel etter harde og myke ferdigheter, eller kanskje hvor relevante de er for jobben, eller hvor spesialiserte.