Som sivilingeniør har du masse viktig teknisk kunnskap og kompetanse, men ikke forsøm dine mellommenneskelige evner. Før du begynner å sette sammen CV-en din, bør du se på ferdighetene dine. En måte å gjøre det på, er å lage en lang liste med alle dine evner og ferdigheter, uansett hvor dyktig du er på dem. Senere kan du ta frem listen og velge bare de kvalitetene som er mest relevante for stillingen du søker på.
Du kan dele inn ferdighetene dine i to kategorier: Harde ferdigheter er dine tekniske, matematiske og engineeringskunnskaper og kompetanser som du trenger for å kunne gjøre jobben. Myke ferdigheter er de mellommenneskelige ferdighetene du trenger for å samhandle og samarbeide med andre på arbeidsplassen. Begge typer ferdigheter er viktige når du er sivilingeniør, så derfor bør du absolutt føre dem opp på CV-en din. Listen med evnene og ferdighetene dine kan du derfor med fordel bruke som utgangspunkt når du oppretter CV-en din.
Profilteksten på en CV gir rekrutterere og arbeidsgiverne en indikasjon på hvem du er, både profesjonelt og privat sett. Som sivilingeniør bør CV-en din være en imponerende oversikt over det du har oppnådd og dine suksesser, men i profilteksten er det plass til litt kreativitet. For rekrutterere leter ikke bare etter spesifikke ferdigheter, de ser også etter personligheter som de mener vil passe inn i arbeidsmiljøet. Og det er her profilteksten kommer inn. Dette korte avsnittet, som også er kjent som bare "profil" eller "sammendrag", lar deg forklare litt om hvem du er profesjonelt sett, og hva som er arbeidsstilen din.
Ambisiøs og nytenkende sivilingeniør med omfattende kunnskap om prinsipper, teorier, spesifikasjoner og standarder innen ingeniørvirksomheten. Har gode lederevner, handlekraft og mange års relevant erfaring. Kjent for å fullføre komplekse prosjekter under budsjett og foran skjema. Betydelig kunnskap og kompetanse når det gjelder miljømessig bærekraftig konstruksjon.
Arbeidshistorikken er ikke bare en kronologisk punktliste over jobbene du har hatt, dette avsnittet viser at du hele tiden lærer og vokser i yrket ditt. En av de første tingene en rekrutterer ser på i CV-en din, er hvor du jobber nå - og så hvor du har jobbet tidligere. Det de ønsker å se er et mønster av prestasjoner og suksesser. Arbeidsgivere vil vite hva nettopp du kan tilby foretaket, og om du er villig og i stand til å lære og ta nye utfordringer.
Sivilingeniør hos Hydroil, Stavanger
september 2014 - Dags dato
Sivilingeniør hos Fossefall Energi, Vøringsfoss
august 2012 - mai 2014
Junior sivilingeniør hos Fossefall Energi, Vøringsfoss
august 2009 - mai 2012
Din skolegang sikret at du har en karriere, så vær stolt av den. Som sivilingeniør har du tatt mastergrad innenfor teknologiske fag, eller først en bachelorgrad og så et masterprogram. Da trenger du ikke ta med videregående på CV-en, det er viktigere å bruke plassen på hvilken fagretning og fag du har valgt (både tekniske fag og for eksempel økonomi og/eller ledelse). Når du er nyutdannet kan det være lurt å føre opp gjennomsnittskarakter, emne på avhandlingen din, sluttkarakter, utmerkelser, og lignende. Du kan faktisk vurdere å endre navnet på hele avsnittet til (for eksempel) relatert eller relevant erfaring, slik at du kan gå nærmere inn på prosjekter og forskning du har fullført i studiene dine.
Master i Electric Power Engineering, NTNU, Trondheim
august 2007 - mai 2009
Bachelor i Energi- og petroleumsteknologi, UiS
august 2004 - mai 2007
Når du er utdannet til sivilingeniør, vet du hvordan du setter opp effektiviserte prosjekter. Så bare tenk på CV-en din som et nytt og spennende prosjekt! Det rekrutterere vil se er et dokument som gir tydelig oversikt over hvem du er og hva du har å tilby. Imponer leseren med dine ferdigheter, prestasjoner og suksesser, og sikre at de er enkle å finne igjen på CV-en ved hjelp av et oversiktlig oppsett. CVapp.no har både et profesjonelt CV-verktøy og utførlig testede CV-maler som er utviklet for å optimalisere funksjonaliteten og stilen til en jobbvinnende CV.
Automatiserte søknadssystemer er programvareverktøy som brukes av foretak for å effektivisere ansettelsesprosessene sine. Disse systemene skanner CV-er og lager søkbare, rangerte filer ved hjelp av algoritmer, mens de jakter på nøkkelord og annen informasjon som arbeidsgiverne mener er viktige.