Ingeniør følgebreveksempel

Bruk dette følgebrevet for å fullføre søknaden din for en stilling som Ingeniør, og bli ansatt raskere – uten frustrasjon eller usikkerhet. Dette følgebreveksemplet er spesielt designet for Ingeniørstillinger i 2024. Dra nytte av eksempelsetningene våre og vårt profesjonelle oppsett, og last ned det perfekte følgebrevet på bare få minutter.
Redigere denne CV-en

Følgebreveksempel for en søknad på en ingeniørstilling

Hva er fordelene til et følgebrev?

Et følgebrev bør helst være et dokument på én enkelt side med opptil 400 ord, som fremmer din sak som rett kandidat for jobben, på en overbevisende måte. Mens en CV dekker det meste av dine kvalifikasjoner for jobben du søker på (som arbeidshistorikk, utdanning og ferdigheter), er verdien av et følgebrev, at det gir søknaden din et mer personlig preg. Vanligvis inneholder en CV ikke ordet "jeg" engang, og er den heller ikke rettet til en bestemt person.

Et følgebrev derimot, er din måte å komme i personlig kontakt med den ansettelsesansvarlige. Det er et format som gir deg mye større spillerom for å uttrykke dine ferdigheter, din personlighet, og det du brenner for. Et følgebrev kompletterer også CV-en din, ved å fortelle - i dine egne ord - om dine kvalifikasjoner og erfaringer, samt det du brenner for.

Hvordan sette opp et flott følgebrev for en søknad på en ingeniørstilling

Topptekst

Toppteksten står øverst på siden og her lister du opp kontaktinformasjonen din: navn, telefonnummer, e-postadresse og bostedsadresse. Vitsen er å gjøre det enkelt for arbeidsgivere å ta kontakt med deg. Det forhindrer også at brevet blir et "navnløst" stykke papir som forsvinner i haugen med søknader.

Navnet ditt bør skrives først og størst, vitsen med følgebrevet er jo at arbeidsgiveren skal huske nettopp navnet ditt. For det er jo deg selv du prøver å selge!

Adressering

Å personliggjøre et følgebrev, er ikke det samme som et gammeldags, "Til rette vedkommende". Så vær så snill å unngå det. Ingen ønsker å lese en slik åpning. Når du sender følgebrevet som e-post, fungerer et "Hei" eller "God dag" bra. Hvis du sender en papirkopi nevner du navnet til den rekrutteringsansvarlige i adresseringen.

Finn ut hvem det er du skriver til. Ta en titt på nettsidene eller LinkedIn-siden til selskapet, for å se om du kan finne navnet til den rekrutteringsansvarlige. Eller ring selskapet — der er det helt sikker noen som vil fortelle deg hvem som er ansvarlig for rekrutteringen i selskapet. 

Åpning

I åpningen introduserer du dine kvaliteter og erfaring, og hvorfor du er rett kandidat for jobben - på en kort og fyndig måte. Bruk et språk som er forseggjort og energisk, aldri uspesifikt eller kjedelig, og i en selvsikker tone, men uten å være arrogant. 

Midtstykke

Midtstykket består av to eller tre avsnitt der du fremhever dine relevante arbeidserfaringer og andre kvalifikasjoner, for å understreke at du er rett kandidat til jobben. 

Her nevner du ikke bare hvor du har jobbet, men spesielt hva du har oppnådd. Bruk fakta og tall der det er mulig, og beskriv utfordringene du har møtt, tiltakene du tok for å løse dem, og de positive resultatene du oppnådde. 

Avslutning

Avslutningen din bør både være et sammendrag og en oppfordring til handling. Dine avsluttende ord bør overbevise om at du har kvalitetene som trengs i jobben, og at du bør få en telefon eller et skriftlig svar der du inviteres til et jobbintervju eller neste runde.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV