I dette blogginnlegget dekker vi alt du trenger å vite om styrker i en CV, inkludert:
En sterk CV viser frem styrkene dine og styrkene sine. For eksempel din erfaring, kunnskap og kompetanse, men det kan også være kvalitetene til selve CV-dokumentet som vekker interessen hos arbeidsgiveren. I dette blogginnlegget går vi nærmere inn på begge typer styrker.
Først tar vi en titt på selve dokumentet som kan bidra til at CV-en skiller seg ut fra mengden (uansett hvilken bransje du jobber i).
La oss nå ta en titt på den andre typen CV-styrker: dine kvaliteter som gjør deg til en utmerket kandidat for jobben. Selv om det delvis avhenger av hvilken bransje du jobber i og hvor mye erfaring du har, er det flere eksempler på styrker som du kan bruke på nesten hvilken som helst CV
Strategisk planlegging: Evnen til å tenke kritisk om bedriftsmål og hva du kan bidra med for å oppnå disse, vil vise arbeidsgiveren at du er en egnet kandidat til den ledige stillingen. Strategisk planlegging er en styrke som er nært knyttet til kritisk tankegang, innovasjon og analytiske evner. Dette er alle kvaliteter som er veldig ettertraktet av arbeidsgivere nå for tiden.
Kommunikasjon: Gode kommunikasjonsevner er en styrke som aldri går av moten. Du kan fremheve dine evner til å uttrykke deg klart og effektivt, ikke bare gjennom arbeidsrelaterte eksempler, men også med riktig tone og feilfri skriving av selve CV-en.
Snarrådighet: Det er en grunn til at «problemløsning» og «løsningsorientert» hører til de mest brukte nøkkelordene i stillingsbeskrivelser. Rekrutterere ser etter kandidater som kan se på et problem fra flere vinkler og løse det med en positiv holdning. Snarrådig, snartenkt eller oppfinnsom, problemløsning og løsningsorientert, er alle eksempler på styrker som egner seg godt i en sterk CV-mal.
Teamarbeid: I likhet med kommunikasjon er teamarbeid en styrke som har stått på CV-er i alle år og fortsatt er like etterspurt. Teamwork eller team-, lag- eller samarbeid, er ord som beskriver at du er kvikk nok til å lede eller følge etter behov, og kan få det beste ut av kollegene dine med mål om å oppnå resultater.
Å føre opp relevante styrker når du er student eller nyutdannet kan virke avskrekkende. Det er imidlertid viktig å huske på at noen av de beste styrkende du kan føre opp er styrker som du allerede har hatt en stund. Ved å fokusere på dine personlighetstrekk eller medfødte talenter kan du vise arbeidsgiveren at styrkene dine ikke kan læres bort til hvilken som helst kandidat som ikke besitter disse naturlig.
Her er noen eksempler på CV-styrker når du er ny på arbeidsmarkedet:
Når du har fått oversikt over de mest relevante styrker dine som du vil ha på CV-en, trenger du å tenke på hvor i dokumentet du vil ha dem. Det er tre CV-avsnitt hvor du best kan legge fokus på styrkene dine:
Inkludere styrker som er helt lik nøkkelordene i stillingsbeskrivelsen for å gjøre det enklere for både leserne og automatiserte søknadssystemer til å finne det de leter etter.
Fylle CV-en med kvaliteter og kvalifikasjoner som du ikke har eller ikke er relevante for jobben du søker på
Noen av de største fallgruvene du må passe deg for når du lager en CV, er å unnlate å gjøre visse ting. For eksempel kan det å glemme å korrekturlese teksten før du sender inn søknaden bety at mottakeren ergrer seg over en CV full av stave- eller formateringsfeil. På samme måte kan en uspesifikk CV som ikke er skreddersydd etter stillingsbeskrivelsen fort ende opp på avslagsbunken. Heldigvis er det enkelt å unngå mange av de største fallgruvene ved CV-skriving, ved å følge våre anbefalinger i første del av dette blogginnlegget.