Student CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Student eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
Redigere denne CV-en

Om du fortsatt er elev på videregående eller student på universitet, høyskole eller fagskole – det kan være en utfordring å skrive en fremragende CV når du har begrenset med arbeidserfaring og kompetanse. 

Cvapp.no har et stort utvalg av ressurser innen jobbsøking, inkludert en generell guide om hvordan skrive en CV , et brukervennlige CV-verktøy og et mangfold av yrkesspesifikke skriveguider og CV-eksempler for å hjelpe deg med å lage imponerende CV-er og følgebrev.

Hvordan skrive CV som student eller elev

Når du er student eller elev bør CV-en din fremheve dine gode studievaner, at du er flink til å ta opp ny informasjon, dyktig på samarbeid og multitasking, og villig til å følge opplæring på jobb. 

CV-en din bør være på én side og inneholde følgende:

  • Topptekst
  • Profiltekst
  • Utdanningsavsnitt
  • Arbeidshistorikk
  • Ferdighetsavsnitt

Du bør legge hovedfokus på utdanningen din, og fremheve utmerkelser og imponerende karakterer. Hvis du har utenomfaglig erfaring fra verv, eller student- eller studieforeninger og lignende, bør du ta med disse også.

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

  1. Fremhev det du har oppnådd i stedet for å ramse opp det du hadde ansvar for.
  2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
  3. Velg en profesjonell designet CV-mal som kombinerer design med en oversiktlig struktur.
  4. Når du skal sende inn søknaden din elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

For deg som søker din første (ekstra)jobb kan eksempler på relevante nøkkelord som nevnes i en stillingsbeskrivelse være:

  • «Utmerkede kommunikasjonsevner»
  • «Erfaring fra telefonsalg (kan være en fordel)»
  • «Lærevillig og ansvarsbevisst»
  • «Teamarbeid og tidsstyring»

Velge beste CV-oppsett for en student eller elev

Avhengig av hvor mye erfaring du har, kan du velge å plassere utdanningsavsnittet foran erfaringsavsnittet (hvis du har liten eller ingen erfaring), eller føre opp arbeidshistorikken først og så utdanningsavsnittet (hvis du har en del relevant arbeidserfaring).

I de aller fleste tilfeller anbefaler vi at du velger omvendt kronologisk rekkefølge, der du nevner din siste erfaring (eller utdanning) først, og første erfaring sist. Et annet alternativ er funksjonelt CV-oppsett. Da setter du fokus på de overførbare ferdighetene dine.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjonen din, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

  • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavnet ditt.
  • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse for eksempel fornavn.etternavn@elektronisk-post.no.
  • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
  • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bostedet, (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
  • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din personlige (fagrelaterte) nettside/portfolio, eller LinkedIn-profil.

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Alle eksempler
  • Ola Nordmann
  • 99 88 77 66
  • Hovedgaten 1, 1234 Lillevik
  • ola.nordmann@mail.no
Ikke gjøre
  • Peder Ås
  • 998 877 66
  • Postboks 6706 - St. Olavs plass, 0130 Oslo
  • noreply2001@varmpost.no

Benytt deg av en profiltekst

Tenk på profilteksten som din «heispitch» der du fremhever dine største kvaliteter og det du har oppnådd og er stolt av, så lenge det er relevant for stillingen du søker på. Her er noen praktiske eksempler og tips du kan følge når du skal skrive profilteksten din:

  • Profilteksten bør være på to til fire mellomlange setninger.
  • Unngå klisjeer og vage formuleringer, og bruk beskrivende handlingsverb og et energisk språk. For eksempel: «Motivert og hardtarbeidende student på jakt etter en jobb der jeg kan utvikle meg videre innen koding og programmering».
  • Gi kontekst og konkrete fakta der det er mulig. For eksempel: «Utviklet sosiale ferdigheter og selvledelse i improteater».
  • Nevn et par av dine aller beste ferdigheter og egenskaper som kan være interessante for den aktuelle arbeidsgiveren. For eksempel at du er tospråklig, en kløpper på PowerPoint, eller jobber godt under (tids)press.
  • Fremhev dine største meritter som er relevante for både stillingen og arbeidsplassen du søker jobb i, med kortfattede og presise formuleringer – inkludert ATS-sterke nøkkelord.

For vårt eksempel på en profiltekst som passer til en student eller elev, se nedenfor:

Eksempel på en profiltekst for en student eller elev

Hardtarbeidende og motivert student søker jobb. Klar til å bruke mine kunnskaper og ferdigheter til å bidra i utviklingen og veksten av et spennende foretak. Teknisk dyktig med bred erfaring fra forskjellige sosiale medieplattformer, og innen kontorteknikk og data. Kjent for en positiv holdning og ståpåvilje, og motivert til å lære nye dataprogrammer og mer.

Trenger du litt ekstra inspirasjon? Ta gjerne en titt på CV-eksemplene nedenfor:

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Som student eller elev er utdanningen din det du bruker mest tid på. Utnytt dette. I stedet for å tenke på utdanningen din som en selvfølge, bør du sette fokus på det du har oppnådd og gjort som er relaterbart til utdanningen din og stillingen du søker på.

Ungdomsskolen trenger du ikke å nevne i det hele tatt. Hold deg til videregående og om aktuelt universitet, høyskole eller fagskole. I overskriften for hver utdanning nevner du eventuelt navnet på utdanningen og skolen eller universitetet, stedet, datoen du startet og datoen du avsluttet eller forventer å avslutte utdanningen.

Ved hjelp av kulepunkter kan du gå inn på prestasjoner i spesifikke fag, prosjekter, karakterer, evalueringer og verv. Om du har sertifiseringer, utmerkelser og priser, nevner du dem også i dette avsnittet. For eksempel: «Uteksaminert med toppkarakterer», «Utvekslingsår i Paris» eller «Praksisplass i Byggmestrene i Sørkedalen».

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Bachelor i programmering, NTNU, Gjøvik
August 2018 — Dags dato

  • Spesialisering innen applikasjoner
  • Elevrådsrepresentant

 

Medier og kommunikasjon, Gjøvik VGS, Gjøvik
September 2014 — Mai 2018

  • Karaktergjennomsnitt på 5.2
  • Redaktør i skoleavisa

Presenter din (arbeids)erfaring: Søket etter kunnskap og kompetanse

Mange studenter og elever som skriver sin første CV, bryr seg ikke om noe annet enn utdanningsavsnittet. Uten jobberfaring mener de det er meningsløst. Men selv om du er ung, har du mye å by på. Hvis du har jobberfaring, kan du kalle dette avsnittet for «arbeidshistorikk», ellers kan du for eksempel kalle det «erfaring» eller «relevant erfaring».

Det er nesten en selvfølge at du i dette avsnittet også nevner praksisplasser, internships og opplæring i bedrift – så lenge det er relevant for den aktuelle stillingen.

Erfaring fra sommer- og ekstrajobber som servitør, butikkmedarbeider eller barnevakt teller mer enn du kanskje skulle tro når det gjelder overførbare ferdigheter. Høflighet, tålmodighet, disiplin, pålitelighet og vilje til å jobbe lange vakter er bare noen eksempler.

Hvis du har drevet med toppidrett eller andre utenomfaglige aktiviteter, fremhever det at du har god arbeidsmoral, besluttsomhet og viljestyrke. Og frivillig arbeid gir alltid et godt inntrykk. Da viser du at har både altruistisk atferd og lagånd.

Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Salgsmedarbeider, Nordli, Gjøvik
September 2017 — Juni 2020

  • Ønsket kundene velkommen på en hyggelig måte og tilbød min assistanse.
  • Ga råd og veiledning om litteratur basert på kundens behov og ønsker.
  • Passet på at butikken var ryddig til enhver tid og fulgte retningslinjene til punkt og prikke.

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god kandidat

Når du er student eller elev er det dette CV-avsnittet som er mest avhengig av stillingen du søker på. Ulike arbeidsgivere, bransjer og yrker krever ulike ferdigheter og egenskaper hos sine ansatte.

Husk å få med både praktiske, harde ferdigheter som koding, sosiale medier eller fotografering, og mellommenneskelige, myke ferdigheter som kommunikasjonsevner, god arbeidsmoral og tidsstyring.

Vårt nedenstående eksempel på et ferdighetsavsnitt for en student eller elev er mer generelt, du derimot bør skreddersy CV-en din til stillingsannonsen og arbeidsgiveren!

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
  • Kommunikasjonsteknikker
  • Journalistikk
  • Sosiale medier
  • Kontorteknikk
  • Motivasjon

Underbygg disse ferdighetene med konkrete eksempler i hele CV-en:

  1. Kommunikasjonsevner: Uttrykke seg tydelig og effektivt, både skriftlig og muntlig. Dette inkluderer også evnen til å lytte aktivt.
  2. Organisasjon, planlegging og teamarbeid: Organisere tid, oppgaver og ressurser for å oppnå mål og frister, både selvstendig og i samarbeid med andre.
  3. Fleksibilitet, tilpasningsevne og kreativitet: Tilpasse seg endrede situasjoner, nye oppgaver og ulike miljøer, også utenfor boksen.
  4. Kundeopplevelse og kundeservice: Sikre best mulig opplevelse for kundene og yte god service og være hjelpsom overfor andre.
  5. Læringsvilje: Evnen til å være åpen for læring, kontinuerlig forbedring og tilegnelse av ny kunnskap.

Velge riktig CV-layout og design for en student eller elev

Mennesker liker vakre ting, og det som er rotete og uoversiktlig gir oss et negativt inntrykk. Dette gjelder også i jobbsammenheng. Alle våre CV-maler er profesjonelt designet og utførlig testet av rekrutteringseksperter. Avhengig av jobben du søker på kan du velge en mal fra kategoriene: kreativ, moderne, enkel og profesjonell.

Angående layout bør du bruke samme skrifttype og skriftstørrelse i CV-en og følgebrevet. Bruk tomrom mellom avsnittene og grafiske elementer for balanse og oversikt.

Med hensyn til design er toppteksten stedet i CV-en der du kan være litt kreativ med skrifttypen og størrelsen på bokstavene. Her passer det også med et innslag av farge. Men hold det stilrent.

CV-eksempel for en student eller elev

Profil

Hardtarbeidende og motivert student søker jobb. Klar til å bruke mine kunnskaper og ferdigheter til å bidra i utviklingen og veksten av et spennende foretak. Teknisk dyktig med bred erfaring fra forskjellige sosiale medieplattformer, og innen kontorteknikk og data. Kjent for en positiv holdning og ståpåvilje, og motivert til å lære nye dataprogrammer og mer.

Utdanning

Bachelor i programmering, NTNU, Gjøvik
August 2018 — Dags dato

  • Spesialisering innen applikasjoner
  • Elevrådsrepresentant

 

Medier og kommunikasjon, Gjøvik VGS, Gjøvik
September 2014 — Mai 2018

  • Karaktergjennomsnitt på 5.2
  • Redaktør i skoleavisa

Arbeidshistorikk

Salgsmedarbeider, Nordli, Gjøvik
September 2017 — Juni 2020

  • Ønsket kundene velkommen på en hyggelig måte og tilbød min assistanse.
  • Ga råd og veiledning om litteratur basert på kundens behov og ønsker.
  • Passet på at butikken var ryddig til enhver tid og fulgte retningslinjene til punkt og prikke.

Ferdigheter

  • Kommunikasjonsteknikker
  • Journalistikk
  • Sosiale medier
  • Kontorteknikk
  • Motivasjon

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV