Programvareutvikler CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Programvareutvikler eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
Redigere denne CV-en

Det er stor etterspørsel etter programvareutviklere, og med en enestående CV kan du velge og vrake blant jobbene i dette feltet. Men for å sikre drømmejobben trenger du en fremragende CV med god brukeropplevelse.

Et godt utgangspunkt for å oppnå dette er å ta en titt på ressursene til cvapp.no. Vi har blant annet et brukervennlig CV-verktøy og et mangfold av gratis maler, yrkesspesifikke CV-eksempler og skriveguider.

Hvordan skrive CV for en programvareutvikler

Spesielt når du jobber med programvareutvikling vet du hvor viktig brukeropplevelsen er. Derfor er det viktig at du ikke bruker for mye teknisk språk i CV-en, selv om du trenger å føre opp dine viktigste ferdigheter innen programmeringsspråk og lignende.

Det som gjør forskjellen om CV-en sikrer deg drømmejobben eller ikke, er hvorvidt du imøtekommer de spesifikke kravene til den ledige stillingen og arbeidsgiveren generelt.

Bare husk at CV-en helst bør holde seg til én enkelt side og inneholde følgende:

  • Topptekst
  • Profiltekst
  • Arbeidshistorikk
  • Utdanningsavsnitt
  • Ferdighetsavsnitt

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

  1. Fremhev det du har oppnådd hittil, i stedet for å liste opp ansvarsområdene dine.
  2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
  3. Velg en profesjonell designet CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
  4. Når du skal sende inn søknaden din elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som programvareutvikler kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

  • «Kan jobbe selvstendig og i tverrfaglige team»
  • «Erfaring fra webutvikling på Microsoft-baserte teknologier»
  • «Omfattende kunnskap om programvareutvikling, fra brukergrensesnitt til datamodeller»
  • «Ansvarlig for feilsøking og problemløsning»
  • «Rapportere og presentere funn og løsninger for styret»

Velge beste CV-oppsett for en programvareutvikler

Om du har en del arbeidserfaring med fast ansettelse, passer det best med omvendt kronologisk rekkefølge. Da nevner du din siste jobb først og din første jobb sist.

Hvis du er nyutdannet eller jobber på konsulentbasis og/eller varierte prosjekter, kan en funksjonell CV være det beste valget. Men det avhenger også av stillingen, arbeidsgiveren, feltet og bransjen.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjonen din, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

  • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavnet ditt.
  • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse for eksempel fornavn.etternavn@elektronisk-post.no.
  • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
  • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bostedet, (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
  • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din personlige (fagrelaterte) nettside, eller LinkedIn-profil.

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Profilteksten i en CV kan sammenlignes med en heispitch hvor du selger deg selv for å få jobben du ønsker. Fremhev det du har oppnådd uten å skryte eller overdrive. Nøkkelen er å bruke klar tale og illustrerende detaljer.

Det er også den første sjansen du får til å gi arbeidsgiveren et godt inntrykk av deg som programvareutvikler. Så her kan du være kreativ. Ikke vær redd for å rose deg selv! Arbeidsgivere vil vite hva du kan tilføre som ansatt. Fremhev suksessene du har oppnådd og som du er mest stolt av. Du har to til fire setninger til å selge deg selv, så ikke vær sjenert, men ikke overdriv heller.

I tillegg til prestasjonene dine, nevner du også de kvalitetene du har, som gjør deg til en utmerket programvareutvikler som passer rett inn i den ledige stillingen.

Trenger du litt inspirasjon til profilteksten din? Ta en titt på våre relaterte CV-eksempler innen teknologiutvikling:

Våre eksempler på en profiltekst for en programvareutvikling med og uten erfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en forskningsassistent med erfaring

Dyktig programvareutvikler med lang erfaring innen utvikling, testing, vedlikehold og videreutvikling av forskjellige programvarer og automatiserte datasystemer. Kjent for særdeles stor kunnskap og kompetanse om alt som har med data å gjøre. Ekspert på diverse plattformer, programmeringsspråk og innebygde systemer. Til enhver tid oppdatert på de nyeste banebrytende utviklingsverktøyene og prosedyrene. Fremstår som proaktiv og handlekraftig, men jobber også godt i forskjellige team.

Eksempel på en profiltekst for en forskningsassistent med liten eller ingen erfaring

Nylig uteksaminert programvareutvikler som brenner for å skape innovative løsninger og bidra til å forbedre brukeropplevelsen. Med en solid forståelse for moderne programmeringsspråk som Java og Python, samt erfaring med systemutvikling i teammiljøer. Mitt mål er å bidra til å løse komplekse utfordringer og kontinuerlig utvikle mine programmeringsevner i et dynamisk og innovativt miljø.

Presenter din arbeidserfaring: Bit for bit

Når du skal presentere karrieren din, bør du ta hensyn til hvordan arbeidshistorikken din ser ut (hittil). Du kan føre opp en liste over de forskjellige arbeidsgiverne dine, men det kan også lønne seg å lage en liste over de forskjellige prosjektene du har gjennomført. Hva blir tydeligst? Hvordan understreker du kvalitetene og prestasjonene dine best? 

Fremhev det du har oppnådd, utfordringene du sto overfor og hvordan du brukte dine problemløsningsevner for å fullføre et prosjekt. Bruk beskrivende og dynamiske handlingsverb og nevn fakta og tall der det er mulig, inkludert hvilke programmer du jobbet med og hva som var resultatet.

Arbeidshistorikken din bør skrives i omvendt kronologisk rekkefølge (siste jobb først), men hvis du lager en oversikt over prosjektene dine, kan det være mer oversiktlig med første (del)prosjekt øverst. Du kan også gruppere lignende prosjekter, eller funksjoner og arbeidsoppgaver.

Alle eksempler
  • Jobbet tett og godt sammen med produktteamet, med fokus på krav og spesifikasjoner
  • Rapporterte og presenterte funn og løsninger for styret
  • Implementerte og oppdaterte applikasjonsmoduler under ledelse av seniorutviklere
Ikke gjøre
  • Jobbet selvstendig og i team
  • Laget rapporter og presentasjoner
  • Oppdaterte applikasjoner
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Programvareutvikler, Nettsenter Lysaker, Oslo
September 2013 — April 2024

  • Jobbet tett og godt sammen med produktteamet, med fokus på krav og spesifkasjoner i henhold til selskapets prosjekt- og porteføljestyring, samt risikoanalyse.
  • Utviklet, endret og videreutviklet effektive programvarer basert på spesifkke designspesifkasjoner.
  • Anvendte komplekse problemløsningsevner ved å bruke det siste innen sky-, mobil- og webteknologi.
  • Rapporterte og presenterte funn og løsninger for styret, samt interne og eksterne interessenter

 

Juniorutvikler, Kodingjobber.no, Slemmestad
Juni 2011 — August 2013

  • Ansvarlig for feilsøking og problemløsning.
  • Implementerte og oppdaterte applikasjonsmoduler under ledelse av seniorutviklere.
  • Hadde aleneansvar for diverse delprosjekter, og samarbeidet om større prosjekter i et tverrfaglig team.
  • Utførte automatiserte tester og utviklet komplekse funksjoner

Hvordan skrive CV for en programvareutvikler uten erfaring

Arbeidserfaring er en av de viktigste delene av en CV. Når du er ny på arbeidsmarkedet bør du heller sette fokus på din utdanning, relevante kurs og prosjekter, samt dine overførbare ferdigheter og ditt engasjement for å jobbe for den aktuelle arbeidsgiveren.

Det kan derfor være en god ide og flytte erfaringsavsnittet under utdanningsdelen, eller kanskje til og med føre opp ferdighetsavsnittet først.

Uansett hvor erfaren du er bør du nevne det du har av relevante kvaliteter, spesielt når det gjelder programmeringsspråk og dine problemløsningsevner.

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Utdanningsavsnittet er den delen av CV-en din hvor du viser frem hva du har gjort for å holde deg oppdatert på utviklingene i teknologien og bransjen, så pass på å ikke bare nevne utdanningen din på universitet, høyskole eller fagskole, men også alt av relevante etterutdanninger, kurs, seminarer og lignende. Og hvis du har vitnemål som viser din spesialisering, bør du også føre dem opp her.

Om du er nyutdannet, kan du vurdere å føre opp gjennomsnittskarakteren din, men bare hvis du ble uteksaminert med utmerkede karakterer. Hvis det derimot er lenge siden du forlot universitetet eller høyskolen, er karakterene mindre viktig.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Master of science i Informatics, NTNU, Trondheim
September 2009 — Mai 2011

 

Bachelor i ingeniørfag, data, NTNU, Trondheim
September 2006 — Mai 2009

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god programvareutvikler

I dette avsnittet er det viktig å tilpasse innholdet etter jobbkravene og arbeidsgiverens behov. Velg nøye en blanding av harde og myke ferdigheter, unngå repetisjon og vær spesifikk.

Se på stillingsannonsen for å inkludere relevante kvaliteter, men unngå generelle uttrykk. Målet er å skille deg ut blant andre søkere med de samme ferdighetene.

Ta en titt på vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt for en programvareutvikler:

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
  • Programmeringsspråk (Java, JavaSkript, Python, C++, C#)
  • Feilsøking og problemløsning
  • Brukergrensesnitt (UI) og brukeropplevelse (UX)
  • Kommunikasjonsevner
  • Testing (enhets-, integrasjons- og systemtesting)

Underbygg disse ferdighetene med konkrete eksempler i hele CV-en:

  1. Programmeringsspråk. Fremhev at du er dyktig på å programmere i ulike språk som Java, Python, C++, C#, JavaScript, osv.
  2. Feilsøking og problemløsning. Understrek at du kan analysere komplekse problemer og finne effektive løsninger gjennom algoritmer og logikk.
  3. Brukergrensesnitt (UI) og brukeropplevelse (UX). Vis at du har fokus på brukernes behov og preferanser.
  4. Kommunikasjonsevner. Fremhev at du vet hvordan du kommuniserer tekniske konsepter til ikke-tekniske teammedlemmer og kunder.
  5. Testing. Få frem at du har kunnskap om testingsmetoder som enhetstesting, integrasjonstesting, og systemtesting.

Velge riktig CV-layout og design for en programvareutvikler

Som programvareutvikler har du sannsynligvis et godt øye for design. Men det betyr ikke at du har masse tid til overs som kan brukes på layouten til CV-en din. Den raskeste og mest effektive måten å lage en CV på, er å bruke en av våre utførlig testede CV-maler. 

Velg malen som fungerer best for deg, og tilpass fonter og designelementer ved hjelp av CV-verktøyet vårt for å lage din perfekte, skreddersydde CV.

CV-eksempel for en programvareutvikler

Profil

Dyktig programvareutvikler med lang erfaring innen utvikling, testing, vedlikehold og videreutvikling av forskjellige programvarer og automatiserte datasystemer. Kjent for særdeles stor kunnskap og kompetanse om alt som har med data å gjøre. Ekspert på diverse plattformer, programmeringsspråk og innebygde systemer. Til enhver tid oppdatert på de nyeste banebrytende utviklingsverktøyene og prosedyrene. Fremstår som proaktiv og handlekraftig, men jobber også godt i forskjellige team.

 

Arbeidshistorikk

Programvareutvikler, Nettsenter Lysaker, Oslo
September 2013 — April 2024

  • Jobbet tett og godt sammen med produktteamet, med fokus på krav og spesifkasjoner i henhold til selskapets prosjekt- og porteføljestyring, samt risikoanalyse.
  • Utviklet, endret og videreutviklet effektive programvarer basert på spesifkke designspesifkasjoner.
  • Anvendte komplekse problemløsningsevner ved å bruke det siste innen sky-, mobil- og webteknologi.
  • Rapporterte og presenterte funn og løsninger for styret, samt interne og eksterne interessenter

 

Juniorutvikler, Kodingjobber.no, Slemmestad
Juni 2011 — August 2013

  • Ansvarlig for feilsøking og problemløsning.
  • Implementerte og oppdaterte applikasjonsmoduler under ledelse av seniorutviklere.
  • Hadde aleneansvar for diverse delprosjekter, og samarbeidet om større prosjekter i et tverrfaglig team.
  • Utførte automatiserte tester og utviklet komplekse funksjoner

 

Utdanning

Master of science i Informatics, NTNU, Trondheim
September 2009 — Mai 2011

 

Bachelor i ingeniørfag, data, NTNU, Trondheim
September 2006 — Mai 2009

 

Ferdigheter

  • Programmeringsspråk (Java, JavaSkript, Python, C++, C#)
  • Feilsøking og problemløsning
  • Brukergrensesnitt (UI) og brukeropplevelse (UX)
  • Kommunikasjonsevner
  • Testing (enhets-, integrasjons- og systemtesting)

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV