1. CV-eksempler
 2. Frontend-utvikler
Skrevet av Susan ShorSusan Shor

Frontend-utvikler CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Frontend-utvikler eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.1
Gjennomsnittlig rangering
28 har allerede gitt sin stemme
Frontend-utvikler CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Som frontend-utvikler er du vant til å presentere arbeidet ditt for verden. Du har et forsprang i jobbsøkingen din fordi du vet hvordan du skaper gode brukeropplevelser. Denne guiden og CV-eksemplet gir ideer for å oversette det til en fremragende CV for frontend-utviklere. 

Alle fremragende CV-er kombinerer brukervennlighet med bevis for hvorfor du er rett kandidat til jobben. Den vanskelige delen kan være å finne riktig balanse mellom et spennende design og et design som formidler budskapet ditt. Hvor mye selvtillit kan du formidle uten å høres arrogant ut? Det er der ekspertverktøy og -råd hjelper. Å bruke tid på å undersøke hva som får positiv oppmerksomhet fra rekrutterere vil lønne seg i form av flere svar. Tross alt er målet å få det intervjuet. CVapp.nos rikholdige ressurser for jobbsøkere, inkludert våre CV-eksempler, kan hjelpe deg med det lille ekstra.

Innenfor denne CV-guiden og det tilsvarende frontend-utvikler CV-eksemplet vil du finne informasjon om følgende emner:

 • Hva gjør en frontend-utvikler?
 • Rammeverket for å skrive CV for frontend-utviklere, pluss tips og triks
 • Det beste formatet for en frontend-utvikler CV
 • Råd om profilteksten, arbeidshistorikken, utdannings- og ferdighetsavsnittet
 • Ideer for å lage en profesjonell layout og ytterligere designtips

Hva gjør en frontend-utvikler?

Frontend-utviklere er koderne bak alle brukerrettede elementer på nettsider, nettapplikasjoner og mobilapplikasjoner. De tolker behovene til selskapet og kundene og lager brukervennlige, interaktive nettapper. Frontend-utviklere må beherske både programmeringsspråk og designteknikker. 

Vanlige språk som brukes av frontend-utviklere er HTML, CSS og JavaScript. Disse utviklerne bygger navigasjon, layout og knapper som lar brukere bevege seg lett rundt i apper. De sørger også for at grensesnitt fungerer ordentlig.

Noen frontend-utviklere fokuserer på klient-sidens logikk i nettapplikasjoner ved å bruke JavaScript eller TypeScript og rammeverk som React eller Vue. 

Frontend-utviklernes jobbmarked og utsikter

Den voldsomme økningen i kodesamlinger og andre kortsiktige metoder for å lære programvareutvikling har økt antall frontend-utviklere på jobbmarkedet, men du trenger ikke å bekymre deg. Hvis du har ferdighetene, er det nok av jobber der ute. 

Hvordan skrive CV for frontend-utviklere

Ordene du velger i CV-en din har tyngde - spesielt fordi det er begrenset plass. Men før du fokuserer på hva du skal si, må du vite rammeverket du skal si det i. 

CV-en din bør inneholde følgende standardelementer:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Ferdighetsavsnitt
 • Utdanningsavsnitt
Eksperttips

Tenk på algoritmer

Som frontend-utvikler vet du at et rammeverk bare er begynnelsen. Selv om det kan virke som om det vil være vanskelig å skape noe unikt ut fra noe standardisert, er det langt ifra tilfellet. Faktisk kan rekrutterere lukte en utilpasset CV ganske raskt. Det betyr at du må gå inn i hver søknad på nytt og skreddersy den, slik at du snakker direkte til hver potensielle arbeidsgiver. 

Algoritmer styrer den digitale verden, og jobbsøknader er intet unntak. Automatiserte søknadssystemer (ATS) som vil analysere søknaden din, skanner og sorterer CV-er delvis basert på nøkkelord og fraser knyttet til stillingsutlysningen. Øk dine sjanser ved å bruke den nøyaktige ordlyden og ferdighetene du vet at din potensielle arbeidsgiver søker etter. Dette har den ekstra fordelen av å fortelle rekruttererne at du forstår jobben og kravene som hører til.

Velge det beste CV-oppsettet for en frontend-utvikler

Hva er forskjellen på rammeverket og oppsettet for din frontend-utvikler CV? Rammeverket er komponentene og oppsettet er måten du presenterer dem på. De fleste CV-er følger omvendt kronologisk rekkefølge. Det er fordi rekrutterere er mest interessert i hva du har gjort nylig. 

Vi anbefaler denne metoden i de fleste tilfeller, men du kan være et unntak. Du må bestemme om du kan få plass til alle dine tekniske ferdigheter innenfor denne CV-stilen. Hvis ikke, kan du vurdere å utvikle en funksjonell CV, som utvider ferdighetsseksjonen på bekostning av plassen for arbeidshistorikken din. Hvis du er en nysertifisert utvikler, kan du vurdere denne typen oppsett.

La oss nå se på innholdet i CV-en din.

Profiltekst

Se på dette avsnittet som din faglige profil. I rundt 100 ord må du fremheve din erfaring, din største karriere-suksess og kanskje din designfilosofi. 

Dette er den eneste delen av CV-en din som er skrevet i hele setninger, men vær forsiktig så du ikke sløser med ord. Under er CV-eksempler som du kan redigere selv for å maksimere mengden informasjon du kan inkludere:

Bra Bedre
Jeg har mer enn 10 års erfaring med å jobbe med JavaScript. I over 10 år med JavaScript-erfaring har jeg forbedret dusinvis av applikasjoner. 
Min kodefilosofi er at færre linjer gir bedre kode. Enkle koder skaper smidigere applikasjoner.

For å vise at du virkelig vil ha denne jobben, bør du vurder å legge til en setning om hvorfor du søker jobb i selskapet og hvilken verdi du vil tilføre.

Hvis du leter etter mer inspirasjon, ta en titt på andre CV-eksempler i vår IT-kategori, inkludert webutvikler, programvareutvikler, programmerer, og så videre. 

Tilpassbart sammendrags CV-eksempel

Dreven og brukerfokusert frontend-utvikler som er dyktig til å samarbeide med UX- og designteam for å planlegge den tekniske utformingen og utførelsen av funksjonelle spesifikasjoner for nettsteder og applikasjoner. Lang erfaring med å bygge nettsteder for flere plattformer ved hjelp av responsiv design (RWD).

Kopiert!

Arbeidshistorikk

Akkurat som profilteksten din er mer enn en oversikt over karrieren din, er arbeidshistorikken mer enn en liste over dine ansvar. I stedet illustrerer du at du har lært og vokst i jobben og har noen betydelige suksesser å vise til. 

Elegant koding gjør jobben med få bortkastede linjer, i elegante CV-er teller hvert ord. Start hvert punkt med et sterkt handlingsverb etterfulgt av resultatene av handlingen din. Denne delen består av punktlister, hvor hver én fremhever en karriere-suksess som viser frem ferdighetene du vil bruke for å fremme målene til din nye arbeidsgiver.

Eksperttips

Første jobb CV

Alle har en første jobb – eller den første jobben i en ny karriere. I begge tilfeller bør du fokusere på overførbare ferdigheter du kan vise til gjennom frivillig arbeid, akademiske prosjekter eller arbeid i en tidligere karriere. 

Fremhev dine ferdighets- og utdanningsavsnitt og ton ned arbeidshistorikken din. Forklar din situasjon i profilteksten. For mer veiledning, se på karriereskifte CV-eksemplet eller vår detaljerte guide om å skrive CV uten erfaring.

Tilpassbar arbeidshistorikk CV-eksempel

Senior frontend-utvikler på IXF, Moss
August 2015 — Dags dato

 • Designer, utvikler, tester og ruller ut designfunksjoner til rett tid.
 • Sikrer til enhver tid at brukeropplevelsen er avgjørende for designvalgene.
 • Fokus på balanse mellom funksjonell og estetisk design.
 • Opprettholder merkevarekonsistens gjennom hele designprosessen.
 • Følger gjeldende regler og standarder innen ingeniørarbeid.
 • Løser komplekse utfordringer ved hjelp av moderne prosesser og standardmetoder for utvikling av webapplikasjoner.
 • Lager trådrammer for å illustrere avanserte løsninger for applikasjoner.

 

Frontend-utvikler på Sasco Norge, Moss
Oktober 2012 — Juli 2015

 • Bidro på høyt nivå i et team som ledet optimalisering av nettsteder.
 • Var også del av et tverrfaglig team for å løse problemer, samt finne og implementere effektivitetsforbedringer.
 • Samarbeidet tett og godt med produktsjefer for å designe banebrytende funksjoner.
 • Fokus på å skape verktøy som forbedrer brukerinteraksjonen i alle nettlesere.
 • Sørget for at teknologien som ble implementert, bidro til effektivitet, hastighet og smidig funksjonalitet.
 • Testet nettstedene kontinuerlig med tanke på brukervennlighet og rettet opp eventuelle feil.
Kopiert!

Ferdighetsavsnitt

En flott frontend-utvikler CV vil bruke ferdighetsavsnittet til å vekke  rekrutterernes interesse på de avanserte egenskapene dine som er nødvendige for jobben. Et typisk ferdighetsavsnitt inneholder 4-7 egenskaper nøye korrelert for å treffe stillingen du søker på. 

Hvis du velger funksjonelt oppsett, kan du utvide dette avsnittet til å inkludere all den tekniske kunnskapen du har som matcher jobbkravene. Fordi jobben din er ferdighetsfokusert, kan du vurdere å liste opp ikke bare evnen men ditt ekspertisenivå. Her er et ATS-tips: Skriv ut hele navnet og sett akronymet i parentes etterpå for å sikre at du får algoritmisk anerkjennelse for talentene dine.

Tilpassbart ferdighetsavsnitt CV-eksempel 
 • Brukergrensesnitt og brukeropplevelse
 • Søkemotoroptimalisering
 • JavaScript
 • CSS og JS rammeverk
 • CSS forprosessorer
 • Angular
 • Kompleks problemløsning
Kopiert!

Utdanningsavsnitt

I ditt yrke kan du trenge en bachelorgrad i informatikk, med mindre du har en omfattende relevant portfolio å vise til. Utdanningsdelen er stedet i CV-en for å liste alle dine akademiske prestasjoner. Du bør også inkludere eventuelle IT-sertifiseringer du har tatt.

Hvis du har en mastergrad eller høyere, trenger du ikke å ta med din videregående utdanning her. Vi anbefaler ikke å inkludere snittet ditt med mindre du er nyuteksaminert med utmerkede toppkarakterer. 

Eksperttips

Hold deg oppdatert

Programmer, rammeverk og språk utvikler seg raskt i IT-verden, så hold dine kvalifikasjoner oppdatert gjennom faglig videreutdanning. 

Her er de 10 viktigste ferdighetene du trenger i dag, ifølge Geeks for Geeks:

 1. HTML, CSS og Javascript
 2. Frontend-rammeverk som React, Angular og Vue.js
 3. Responsivitet
 4. Versjonskontrollsystemer
 5. CSS-preprosessorer
 6. Kommandolinjegrensesnitt
 7. Testing og feilsøking
 8. Web ytelsesoptimalisering
 9. DOM-manipulering
 10. RESTful API-er
Tilpassbart utdanningsavsnitt CV-eksempel

Bachelor i IT - Frontend- og mobilutivkling, Kristiania, Oslo
August 2009 — Juni 2012

Kopiert!

CV-layout og design 

Her vil din ekspertise i brukervennlighet være ekstra nyttig. Hovedformålet med designet er å fange oppmerksomheten til rekrutterere og skape en jevn visuell stil for dokumentet ditt. 

Husk at CV-en din skal gi et profesjonelt inntrykk, så hold deg unna for pyntede eller fargesterke design som vil trekke oppmerksomheten bort fra innholdet (selv om du vet dette - det er jo jobben din!).

Mens du designer, husk disse CV-spesifikke tipsene:

 • Hold avsnittsoverskriftene enkle så rekrutterere enkelt kan finne det de trenger
 • Hvis du velger å fremheve toppteksten visuelt, må du sørge for at navn, e-postadresse, beste telefonnummer og tittel skiller seg ut
 • Husk at de beste skrifttypene for nettbruk kan være annerledes enn de beste skrifttypene for print
 • Bruk et CV-verktøy som vårt for å linke direkte fra CV-en din til portfolioen din.

Viktig å få med seg

 1. Frontend-utviklere med erfaring og oppdaterte ferdigheter er ettertraktet i IT-verden.
 2. Din kunnskap i å skape gode brukeropplevelser vil også hjelpe deg med å utvikle en jobbvinnende CV.
 3. Et funksjonelt CV-oppsett passer best hvis du har ekspertise i flere programmeringsspråk og annen svært teknisk kunnskap.
 4. Hvis du ikke ønsker å kode mer etter en hard arbeidsdag, dra nytte av våre ekspertutformede CV-maler for å gi jobbsøkingen din en flyvende start.
Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.1
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 701 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
720 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
580 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
550 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
510 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
350 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
930 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
230 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
490 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
71 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
20 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
33 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 000 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler