Power BI-utvikler CV-eksempel

Vet du hvordan du lager en imponerende CV for en stilling som Power BI-utvikler? Vi viser deg hvordan du fremhever dine viktigste kvaliteter, som Microsoft Power BI, dataanalyse og prosjektledelse. I guiden vår gir vi konkrete eksempler og trinnvis veiledning for å styrke dine sjanser for å sikre jobben.
Redigere denne CV-en

En Power BI-utvikler kan styre og veilede virksomheter gjennom forretningsanalyser. For å formidle ferdighetene dine på en effektiv og iøynefallende måte, trenger du en CV som tydelig fremhever din ekspertise innen dataanalyse og datavisualisering, samt din evne til å omdanne komplekse data til handlingsrettede innsikter. 

Et godt utgangspunkt til en jobbvinnende CV er ressursene til cvapp.no. Vi har blant annet et brukervennlig CV-verktøy og et mangfold av gratis maler, yrkesspesifikke CV-eksempler og skriveguider.

Hvordan skrive CV for en Power BI-utvikler

Hensikten med en CV er å overbevise arbeidsgiveren om at du er en utmerket kandidat til jobben som Power BI-utvikler. Ikke bare har du omfattende kunnskap om dataanalyse og datavisualisering, men du har også tekniske ferdigheter og innovative løsninger som kan hjelpe virksomheter med å få nøyaktig de innsiktene de trenger.

Når du også bruker et dynamisk og beskrivende språk, uten å skryte, sikrer du deg en jobbvinnende CV. Bare husk at CV-en helst bør begrenses til én enkelt side og inneholde følgende:

  • Topptekst
  • Profiltekst
  • Arbeidshistorikk
  • Utdanningsavsnitt
  • Ferdighetsavsnitt

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

  1. Fremhev det du har oppnådd hittil, i stedet for å liste opp ansvarsområdene dine.
  2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
  3. Velg en profesjonell CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
  4. Når du skal sende inn søknaden elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som Power BI-utvikler kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

  • Analysere dagens BI-løsninger, identifisere og iverksette muligheter for forbedring
  • Fremskaffe bedriftskritisk informasjon basert på data fra ulike datakilder
  • Utvikling og vedlikehold av rapporter, til internt og eksternt bruk
  • Eksekvere en BI-strategi og lære opp utviklingsressurser i selskapet til å jobbe etter denne
  • Støtte konsernet med informasjon basert på forretningsanalyse og tilgjengelige data
  • Brenner for å bruke data og visualiseringer til å presentere innsikt og svare på vanskelige spørsmål
  • Betydelig erfaring med å jobbe med store og komplekse datasett
  • God kjennskap til innenfor datavarehus og hvordan man bygger datamodeller

Velge beste CV-oppsett for en Power BI-utvikler

Om du har en del arbeidserfaring med fast ansettelse, passer det best med omvendt kronologisk rekkefølge. I dette oppsettet nevner du din siste jobb først og din første jobb sist.

Hvis du er nyutdannet eller jobber på konsulentbasis og/eller varierte prosjekter, kan en funksjonell CV være det beste valget. Da setter du fokus på dine spesifikke ferdigheter og erfaringer.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjon, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

  • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavn.
  • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse, for eksempel fornavn.etternavn@elektronisk-post.no.
  • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
  • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bosted (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
  • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din personlige (fagrelaterte) nettside, eller LinkedIn-profil.

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Arbeidsgivere ønsker å vite hva du kan bety for dem. Hvordan vil dine ferdigheter som Power BI-utvikler forbedre deres bunnlinje eller gjøre arbeidet enklere? Det er dette du må formidle i profilteksten. Den beste måten å vise det på er å fremheve en konkret prestasjon som illustrerer dette, for eksempel hvordan du har utviklet effektive dashbord og rapporter som har gitt verdifulle innsikter. Gi en kort oversikt over karrieren din, og hvorfor du mener at data kan være avgjørende for beslutningsgrunnlag. Da gir du potensielle arbeidsgivere en klar forståelse av verdien du kan tilføre, alt innenfor rundt 100 ord.

Våre eksempler på en profiltekst for en Power BI-utvikler med og uten erfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en Power BI-utvikler med erfaring

Erfaren og målrettet Power BI-utvikler med omfattende kunnskap innen moderne business intelligence-verktøy som Power BI, SSRS og Tableau. Har en sterk evne til å utvikle intuitive og effektive dashbord, rapporter og analyser som gir verdifulle innsikter. Dyktig i å anvende passende teknologier for å møte virksomhetens behov, og kjent for å levere løsninger som forbedrer beslutningsprosesser og øker effektiviteten. Proaktiv og selvdrevet, med en lidenskap for kontinuerlig læring og forbedring innen BI-feltet.

Eksempel på en profiltekst for en Power BI-utvikler med liten eller ingen erfaring

Nyutdannet BI-utvikler med sterk akademisk bakgrunn innen dataanalyse og forretningsanalyse. God kjennskap til moderne verktøy som Power BI, SSRS og Tableau. Dyktig i å utvikle intuitive og effektive dashbord, rapporter og analyser som gir verdifulle innsikter. Har en evne til å lære og anvende passende teknologier raskt for å møte virksomhetens behov. Proaktiv og selvdrevet med fokus på kontinuerlig læring og forbedring innen BI-feltet. Klar til å bidra med friske perspektiver og teknisk kompetanse for å støtte datadrevne beslutninger og effektiviseringsprosesser.

Presenter din arbeidserfaring: Data i fokus!

Når du skal skrive arbeidshistorikken i CV-en din som Power BI-utvikler, er det avgjørende å sette fokus på konkrete prestasjoner og oppnådde resultater. Beskriv tydelig dine ansvarsområder og hvordan du har brukt Power BI til å løse forretningsutfordringer eller forbedre arbeidsprosesser.

Gi spesifikke eksempler på hvordan du har samarbeidet med interne brukere på tvers av avdelinger. Fremhev også din evne til å utvikle spesifikasjoner og strategier i samarbeid med teamet ditt. Dessuten bør du gå inn på verktøy og programmer du behersker, uten å bli for teknisk. Det er ikke sikkert at den som leser og vurderer søknaden din har like stor teknisk innsikt som deg.

Når du får frem det du har oppnådd med dine analyser, dashbord og rapporter på en tydelig og effektiv måte, viser du ikke bare din tekniske kompetanse, men også din evne til å bidra til effektive teamprosesser og levere verdifulle løsninger.

Alle eksempler
  • Leder samarbeid med interne brukere på tvers av avdelinger for å identifisere, oversette og dokumentere forretningskrav.
  • Utvikler detaljerte tekniske spesifikasjoner og strategier i samarbeid med DataOps-teamet.
  • Planlegger og koordinerer smidige BI-utviklingsprosjekter.
Ikke gjøre
  • Samarbeider med andre avdelinger for å forstå andres krav og behov
  • Skriver tekniske spesifikasjoner og deltar i strategiske diskusjoner
  • Ansvarlig for utviklingsprosjekter
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Power BI-utvikler, ARKS Solutions, Drammen 
Februar 2017 - Dags dato 

  • Leder samarbeid med interne brukere på tvers av avdelinger for å identifisere, oversette og dokumentere forretningskrav.
  • Utvikler detaljerte tekniske spesifikasjoner og strategier i samarbeid med DataOps-teamet.
  • Planlegger og koordinerer smidige BI-utviklingsprosjekter.
  • Styrer, lærer opp og veileder juniorutviklere i forbindelse med dashbord og rapporter.

 

BI-konsulent, Tri-Force Consulting Norway, Drammen 
Juni 2013 - Februar 2017 

  • Skrev og publiserte Power BI-rapporter.
  • Koordinerte utvelging av SQL Server-data til Power BI og konfigurerte datatilkoblinger.
  • Utførte feilsøking og analyse av Power BI-rapporter produsert av andre utviklere.
  • Jobbet tett med datateamet for å analysere datamodeller for fremskaffelse av forretingsdata.

 

JDE-utvikler, MYR Solutions, Drammen 
Oktober 2011 - Juni 2013 

  • Designet, utviklet og forbedret applikasjoner basert på brukerinformasjon.
  • Omsatte innsamlede data til logiske, økonomiske og praktiske designsystemer.
  • Samarbeidet med brukerne for å sikre forståelse av virksomhetens kjernefunksjoner og behov.

Hvordan skrive CV for en Power BI-utvikler uten erfaring

Når du har liten eller ingen erfaring som Power BI-utvikler, bør du konsentrere deg om utdanningen din, samt relevante kurs og sertifiseringer, og din kompetanse om relaterte verktøy og overførbare ferdigheter.

Beskriv prosjekter eller praktisk erfaring fra studier som viser din evne til å analysere data og utvikle dashbord. Nevn også frivillig arbeid eller prosjekter som understreker din genuine interesse for forretningsanalyse (BI).

Nevn det du har av relevante kvaliteter, spesielt når det gjelder analytisk tenkning og dine tekniske ferdigheter.

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Selv om relevant erfaring kan være viktigere enn utdanning, legger denne delen av CV-en grunnlaget for kvalifikasjonene dine for en stilling som Power BI-utvikler. De fleste, om ikke alle, Power BI-utviklere har en bachelor- eller mastergrad i datateknikk, informatikk eller et relatert fagfelt som økonomi og administrasjon.

Du kan også ha et Power BI Data Analyst Associate-sertifikat eller være sertifisert av Microsoft som Power BI-utvikler. Legg til disse og eventuelle andre relaterte sertifiseringer, kurs eller opplæring du har fullført.

Hvis du har mer enn et par sertifiseringer, kan du vurdere å føre opp et eget sertifiseringsavsnitt for å fremheve din kompetanse ytterligere – hvis du har plass til overs. Dette vil gjøre CV-en din enda mer attraktiv for potensielle arbeidsgivere.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Power BI Data Analyst Associate Certification: PL-300, Coursera, (nettbasert) 
August 2011 - September 2011 

Master i Information Systems - Business Analytics, Kristiania, Oslo 
August 2009 - Juni 2011 

Bachelor i Informasjonsteknologi - programmering, Kristiania, Oslo 
August 2006 - Juni 2009

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god Power BI-utvikler

I ferdighetsavsnittet bør du ha en god blanding av harde ferdigheter som Microsoft Power BI, dataanalyse, rapportering og dashbordutvikling, samt myke ferdigheter som samarbeidsevne og teamledelse. Da fremhever du din allsidige ekspertise som rekrutterere kommer til å legge merke til.

Nedenfor finner du en liste med ferdigheter som er relevante for en Power BI-utvikler:

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
  • Microsoft Power BI
  • Dataanalyse
  • Prosjektledelse
  • Dashbord og rapporter
  • Datavirtualisering/ETL
  • Batch-skripting
  • SDLC
  • Teamledelse og veiledning
  • Innhenting av krav
  • Smidig utvikling

Du bør selvfølgelig tilpasse ferdighetene dine til stillingsannonsen, men nedenfor kan du lese hvordan du kan veve inn de beste ferdighetene dine i hele CV-en:

  1. Microsoft Power BI: Beskriv din erfaring med å utvikle komplekse dashbord og rapporter i Microsoft Power BI. Nevn spesifikke prosjekter og prestasjoner som viser din ekspertise.
  2. Dataanalyse: Fremhev dine dataanlyseevner for å identifisere trender og innsikter. Bruk konkrete eksempler på analyser du har gjort som har ført til informerte beslutninger.
  3. Prosjektledelse: Vis din erfaring med å lede Power BI-prosjekter fra planlegging til implementering. Gå inn på hvordan du har koordinert team, ressurser og tidsfrister.

Ved å bruke konkrete eksempler, oppgaver og prosjekter i CV-en, vil det vise potensielle arbeidsgivere at du faktisk har disse ferdighetene og har brukt dem effektivt i tidligere stillinger.

Velge riktig CV-layout og design for en Power BI-utvikler

Når du jobber som Power BI-utvikler, vet du at du bør unngå å presentere data i lange kolonner med tall. For brukerne er slike rapporter ikke bare lite tiltalende, men attpåtil vanskelig å tolke. Det samme gjelder for en CV. Vær ekstra nøye på struktur og design, for det er disse CV-elementene som gir det første inntrykket. Velg en ryddig og oversiktlig layout, men legg også til litt personlig preg.

Bruk gjerne en av våre profesjonelt designede og utførlig testede CV-maler. Velg malen som fungerer best for deg, og tilpass fonter og designelementer ved hjelp av CV-verktøyet vårt for å lage din perfekte, skreddersydde CV.

CV-eksempel for en Power BI-utvikler

Profil

Erfaren og målrettet Power BI-utvikler med omfattende kunnskap innen moderne business intelligence-verktøy som Power BI, SSRS og Tableau. Har en sterk evne til å utvikle intuitive og effektive dashbord, rapporter og analyser som gir verdifulle innsikter. Dyktig i å anvende passende teknologier for å møte virksomhetens behov, og kjent for å levere løsninger som forbedrer beslutningsprosesser og øker effektiviteten. Proaktiv og selvdrevet, med en lidenskap for kontinuerlig læring og forbedring innen BI-feltet.


Arbeidshistorikk

Power BI-utvikler, ARKS Solutions, Drammen 
Februar 2017 - Dags dato 

  • Leder samarbeid med interne brukere på tvers av avdelinger for å identifisere, oversette og dokumentere forretningskrav.
  • Utvikler detaljerte tekniske spesifikasjoner og strategier i samarbeid med DataOps-teamet.
  • Planlegger og koordinerer smidige BI-utviklingsprosjekter.
  • Styrer, lærer opp og veileder juniorutviklere i forbindelse med dashbord og rapporter.

 

BI-konsulent, Tri-Force Consulting Norway, Drammen 
Juni 2013 - Februar 2017 

  • Skrev og publiserte Power BI-rapporter.
  • Koordinerte utvelging av SQL Server-data til Power BI og konfigurerte datatilkoblinger.
  • Utførte feilsøking og analyse av Power BI-rapporter produsert av andre utviklere.
  • Jobbet tett med datateamet for å analysere datamodeller for fremskaffelse av forretingsdata.

 

JDE-utvikler, MYR Solutions, Drammen 
Oktober 2011 - Juni 2013 

  • Designet, utviklet og forbedret applikasjoner basert på brukerinformasjon.
  • Omsatte innsamlede data til logiske, økonomiske og praktiske designsystemer.
  • Samarbeidet med brukerne for å sikre forståelse av virksomhetens kjernefunksjoner og behov.


Utdanning

Power BI Data Analyst Associate Certification: PL-300, Coursera, (nettbasert) 
August 2011 - September 2011 

Master i Information Systems - Business Analytics, Kristiania, Oslo 
August 2009 - Juni 2011 

Bachelor i Informasjonsteknologi - programmering, Kristiania, Oslo 
August 2006 - Juni 2009


Ferdigheter

  • Microsoft Power BI
  • Dataanalyse
  • Prosjektledelse
  • Dashbord og rapporter
  • Datavirtualisering/ETL
  • Batch-skripting
  • SDLC
  • Teamledelse og veiledning
  • Innhenting av krav
  • Smidig utvikling

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden av søkere og viser at du er en utmerket kandidat til stillingen. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV