1. CV-eksempler
 2. Forretningsanalytiker
Skrevet av Susan ShorSusan Shor

Forretningsanalytiker CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Forretningsanalytiker eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.4
Gjennomsnittlig rangering
49 har allerede gitt sin stemme
Forretningsanalytiker CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Forretningsanalytikere er godt betalte og ettertraktede, noe som fører til hard konkurranse om både kandidatene og jobbene. For å skille deg ut i mengden bør CV-en din være like finpusset og imponerende som forretningsanalysen din. 

Et godt utgangspunkt for å lage en jobbvinnende CV er å se på ressursene som cvapp.no tilbyr. Vi har blant annet et brukervennlig CV-verktøy og et mangfold av gratis maler, yrkesspesifikke CV-eksempler og skriveguider.

Hvordan skrive CV for en forretningsanalytiker

Som forretningsanalytiker er du ekspert på å identifisere problemer i alle typer bedrifter og foreslå løsninger som bidrar til å gjøre dem mer lønnsomme og konkurransedyktige.

For alle som søker jobb innen dette feltet, er en feilfri og finpusset CV et absolutt must. Hvis ikke prøver du å fremstille deg selv som en som løser andres problemer, mens du overser dine egne feil.

En CV for en forretningsanalytiker bør vanligvis være på én side og inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Utdanningsavsnitt
 • Ferdighetsavsnitt

Vi anbefaler at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Fremhev det du har oppnådd i stedet for å føre opp ansvarsområdene dine.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
 3. Velg en profesjonell designet CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
 4. Når du skal sende inn søknaden din elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som forretningsanalytiker kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

 • «Analysere trender og avvik»
 • «Utarbeide kravspesifikasjoner for ulike oppgaver, endringsforespørsler og prosjekter»
 • «Opprette og vedlikeholde rutiner og prosedyrer i kvalitetssystemet»
 • «Prosjektstyring og prosjektledelse»
 • «Identifisere og realisere forbedringsmuligheter innenfor eksisterende og nye systemer og prosesser»

Velge beste CV-oppsett for en forretningsanalytiker

Det vanligste CV-oppsettet er omvendt kronologisk rekkefølge, der du fører opp dine kvalifikasjoner og erfaringer fra nyest til eldst. 

Det finnes også andre CV-oppsett som er verdt å se nærmere på, spesielt hvis du ikke har hatt faste stillinger. Hvis du for eksempel har jobbet selvstendig i konsulentstillinger, kan du vurdere et funksjonelt CV-oppsett eller et kombinert (hybrid) oppsett.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjonen din, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavnet ditt.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bostedet, (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
 • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din personlige (fagrelaterte) nettside, eller LinkedIn-profil.

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Profilteksten står på verdifull plass øverst i CV-en, så gjør det du kan for å få mest mulig ut av den og gjøre et godt inntrykk på arbeidsgiveren. Faktisk er profilteksten et av de viktigste avsnittene i CV-en din. Du har to til fire setninger for å fremheve deg som fagperson og det du har oppnådd, med et personlig preg. 

Dette er også avsnittet der du ønsker å engasjere den rekrutteringsansvarlige, som ikke nødvendigvis har bakgrunn som analytiker. I stedet for å bruke mange tekniske termer bør du gjøre profilteksten mer innbydende ved også å nevne dine beste sosiale ferdigheter. En stor del av jobben som forretningsanalytiker krever kommunikasjon og koordinering mellom avdelinger.

Eksempel på en profiltekst for en erfaren forretningsanalytiker:

Ambisiøs og dyktig forretningsanalytiker med lang erfaring i å analysere og forbedre forretningssystemer for kjente selskaper og organisasjoner. Engasjert teamleder med evnen til å administrere og oppnå prosjektmål effektivt, og utnytte min kunnskap og kompetanse om systemtekniske konsepter optimalt.

Kopiert!
Eksempel på en profiltekst for en forretningsanalytiker med liten eller ingen erfaring:

Nyutdannet forretningsanalytiker med oppdatert kompetanse innen konseptutvikling av blant annet nye IT-tjenester, forskningsmetoder, prosjektledelse og virksomhetsarkitektur. Fokus på hvordan virksomheter kan anvende IT for nyskaping og forretningsutvikling. Kjent for å være både ambisiøs og en lagspiller, med analytisk og strategisk tankegang.

Kopiert!

Trenger du mer inspirasjon til profilteksten? Ta gjerne en titt på våre CV-eksempler innen forretning og ledelse:

Presenter din arbeidserfaring: Ekspert på forretninger

Nå er det tid for usjenert skryt og vise hva du er god for. Presenter din tidligere arbeidserfaring som en oppsummering av dine prestasjoner, suksesser og milepæler, som alle viser til personlig og faglig vekst i karrieren din. Tilpass informasjonen til virksomheten du søker hos, og unngå detaljer som ikke er relevante for den aktuelle jobben.

Hva slags arbeidserfaring bør du fremheve for å kunne utkonkurrere andre søkere på arbeidsmarkedet? Som forretningsanalytiker er oppgaven din å evaluere gamle og nye data for å finne mønstre som vil forbedre foretakets beslutningstaking og drift. Derfor bør du understreke din kunnskap og kompetanse på nettopp dette området.

Alle eksempler
 • Ledet et team på 10 konsulenter spesialisert i forretningsprosesser
 • Redesignet og implementerte brukerdokumentasjon for systemopplæring på universitetet.
 • Administrerte rapporteringen av alle forretningsanalysene utført av virksomheten
Ikke gjøre
 • Ansvarlig for et team på 10 analytikere
 • Videreutviklet brukerdokumentasjon på universitetet
 • Presenterte resultatene av forretningsanalysene
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Senior forretningsanalytiker, NTNU, Trondheim
Oktober 2015 — August 2024

 • Ledet et team på 10 konsulenter spesialisert i forretningsprosesser.
 • Redesignet og implementerte brukerdokumentasjon for systemopplæring på universitetet.
 • Ansvarlig for diverse fokusgrupper for prosessforbedring, som en del av universitetets initiativ for å oppnå funksjonell design av brukersystemene.
 • Ga råd og veiledning for å forbedre teknologisystemene på en realiserbar og kostnadseffektiv måte.
 • Fokus på å forbedre universitetets effektivitet ved å evaluere eksisterende fakturering, arbeidsflyt, oppfølging og produktivitet.

 

Forretningsanalytiker, Trønder finansforvaltning, Trondheim
Juni 2012 — September 2015

 • Ledet og gjennomførte inngående analyse av forretningsytelse i henhold til fastsatte forretningsmål.
 • Administrerte rapporteringen av alle forretningsanalysene utført av selskapet og gruppen Norsk finansforvaltning.
 • Overvåket utforming, regulering og daglig ledelse av hovedprosjektene.
 • Styrte og støttet prosesser for risikovurdering, og utviklet og implementerte strategiske løsninger.
 • Rapporterte all nødvendig informasjon til administrerende direktør i Norsk finansforvaltning-gruppen, i et tett samarbeid med ledelsen for å oppnå og opprettholde bedriftsmål.
Kopiert!

Hvordan skrive CV for en forretningsanalytiker uten erfaring

Erfaring er en viktig del av CV-en din. Når du er nyutdannet eller fortsatt har liten erfaring, bør du derfor heller sette fokus på dine overførbare ferdigheter, deltidsjobber, praksisplasser, internships og/eller prosjekter fra studietiden.

Beskriv dine oppgaver, ansvarsområder og prestasjoner, på en måte som fremhever din kunnskap og kompetanse, samt ditt potensial. Slik viser du din evne til å bruke teori i praksis og erverve verdifull erfaring som forretningsanalytiker, samtidig som du formidler at du er en god kandidat til den aktuelle stillingen.

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Selv om du har vært i arbeidslivet i flere år, kan du godt ha nyere utdanning som kan være av interesse for arbeidsgiveren. Jo lenger det er siden du ble uteksaminert, desto mindre viktig blir utdannelsen din i CV-en. Gjennomsnittskarakteren er rett og slett mindre viktig hvis den er fem år gammel enn hvis du er helt nyutdannet og søker på din første jobb. 

Hvis du har en bachelor eller høyere grad, bør du selvfølgelig nevne den. Du trenger derimot ikke å nevne videregående skole, hvis ikke du avsluttet den med toppkarakterer eller en spesiell anerkjennelse, eller lignende. Da kan du absolutt vurdere det. Har du gjennomført relevante seminarer, kurs, workshops eller videreutdanning? Nevn dem i CV-en din, samt hva du har lært av disse.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Master of Information Systems: Management & Innovation, Høyskolen Kristiania, Oslo
August 2010 — Mai 2012

 • Uteksaminert med toppkarakterer
 • Styremedlem av linjeforeningen for KIF (kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling)

 

Bachelor i informasjonsteknologi - kunstig intelligens, Høyskolen Kristiania, Oslo
August 2007 — Mai 2010

 • Aktivt medlem av linjeforeningen for KIF
 • Bartender hos Sjenkestua Studentbar
 • Uteksaminert med toppkarakterer
   
Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god forretningsanalytiker

Det blir enklere å skrive CV når ferdighetene dine matcher arbeidsgiverens forventninger. Ta med en god blanding av harde, praktiske og myke, mellommenneskelige ferdigheter – med konkrete eksempler der det er mulig.

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Styring og ledelse
 • Kommunikasjon
 • Strategisk planlegging
 • Proaktiv og ansvarsbevisst
Kopiert!

Ta med disse ferdighetene i hele CV-en, og underbygg dem med konkrete fakta:

 1. Analytiske ferdigheter: Analysere store datasett, identifisere trender og mønstre, og trekke meningsfulle innsikter fra dataene er avgjørende for en forretningsanalytiker.
 2. Kvantitative metoder: God forståelse av matematikk og statistikk er viktig for å kunne tolke tall og beregninger korrekt, noe som er avgjørende for analyser og prognoser.
 3. Teknologisk kompetanse: Bruke analyseverktøy og programmeringsspråk som SQL, Python, R eller SAS for å hente, behandle og analysere data er essensielt for å utføre analytiske oppgaver effektivt.
 4. Forretningsforståelse: Forstå bedriftens mål, bransjetrender og økonomiske sammenhenger er viktig for å kunne gi relevante anbefalinger og innsikter basert på dataanalysen.
 5. Kommunikasjonsevner: Formidle komplekse analyseresultater og innsikter på en klar og forståelig måte til ikke-tekniske interessenter, som ledere og beslutningstakere i organisasjonen. Evnen til å presentere funnene både skriftlig og muntlig er avgjørende for å påvirke beslutninger.

Bruk stillingsbeskrivelsen til å skreddersy kompetanseavsnittet til arbeidsgiverens behov.

Velge riktig CV-layout og design for en forretningsanalytiker

Å bruke en mal vil ikke si at CV-en din kommer til å se alminnelig eller kjedelig ut. Alle CV-maler som du finner i CV-verktøyet vårt, kan skreddersys etter dine egne ønsker og behov. Vi anbefaler at du som forretningsanalytiker bruker kategorien «profesjonell», men du kan selvfølgelig også bruke en av de andre kategoriene: Enkel, kreativ eller moderne. 

Se nøye på layouten for å sikre at CV-en ser oversiktlig ut, og at avsnittene ikke har for mye tekst. Store tekstblokker leses nemlig neppe, uansett hvor godt de er skrevet. Bruk tomrom og grafiske elementer, og samkjør designet i CV-en og følgebrevet for et profesjonelt og helhetlig inntrykk.

CV-eksempel for en forretningsanalytiker

Profil

Ambisiøs og dyktig forretningsanalytiker med lang erfaring i å analysere og forbedre forretningssystemer for kjente selskaper og organisasjoner. Engasjert teamleder med evnen til å administrere og oppnå prosjektmål effektivt, og utnytte min kunnskap og kompetanse om systemtekniske konsepter optimalt. Har utmerkede meritter når det gjelder å undersøke og evaluere forretningsprosesser og -prosedyrer, samt utvikling og implementering av forretningsløsninger.

 

Arbeidshistorikk

Senior forretningsanalytiker, NTNU, Trondheim
Oktober 2015 — August 2024

 • Ledet et team på 10 konsulenter spesialisert i forretningsprosesser.
 • Redesignet og implementerte brukerdokumentasjon for systemopplæring på universitetet.
 • Ansvarlig for diverse fokusgrupper for prosessforbedring, som en del av universitetets initiativ for å oppnå funksjonell design av brukersystemene.
 • Ga råd og veiledning for å forbedre teknologisystemene på en realiserbar og kostnadseffektiv måte.
 • Fokus på å forbedre universitetets effektivitet ved å evaluere eksisterende fakturering, arbeidsflyt, oppfølging og produktivitet.

 

Forretningsanalytiker, Trønder finansforvaltning, Trondheim
Juni 2012 — September 2015

 • Ledet og gjennomførte inngående analyse av forretningsytelse i henhold til fastsatte forretningsmål.
 • Administrerte rapporteringen av alle forretningsanalysene utført av selskapet og gruppen Norsk finansforvaltning.
 • Overvåket utforming, regulering og daglig ledelse av hovedprosjektene.
 • Styrte og støttet prosesser for risikovurdering, og utviklet og implementerte strategiske løsninger.
 • Rapporterte all nødvendig informasjon til administrerende direktør i Norsk finansforvaltning-gruppen, i et tett samarbeid med ledelsen for å oppnå og opprettholde bedriftsmål.

 

Utdanning

Master of Information Systems: Management & Innovation, Høyskolen Kristiania, Oslo
August 2010 — Mai 2012

 • Uteksaminert med toppkarakterer
 • Styremedlem av linjeforeningen for KIF (kreativitet, innovasjon og forretningsutvikling)

 

Bachelor i informasjonsteknologi - kunstig intelligens, Høyskolen Kristiania, Oslo
August 2007 — Mai 2010

 • Aktivt medlem av linjeforeningen for KIF
 • Bartender hos Sjenkestua Studentbar
 • Uteksaminert med toppkarakterer

 

Ferdigheter

 • Styring og ledelse
 • Kommunikasjon
 • Strategisk planlegging
 • Proaktiv og ansvarsbevisst
Kopiert!

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.4
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
2 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
750 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
520 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
360 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
940 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
84 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler