1. CV-eksempler
 2. Dataanalytiker
Skrevet av Paul DruryPaul Drury

Dataanalytiker CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Dataanalytiker eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.0
Gjennomsnittlig rangering
48 har allerede gitt sin stemme
Dataanalytiker CV-eksempel
Redigere denne CV-en

De beste beslutningene tas etter nøye vurdering av data: I en verden hvor data bokstavelig talt er overalt (både synlig og skjult), kan dette til tider overvelde selv de mest erfarne forretningsledere. De trenger folk som har verktøyene og tankesettet til å bruke datasettene - som kan samle inn og analysere data, identifisere mønstre og få innsikt fra dem, og rapportere resultater som peker på de riktige handlingene. Disse menneskene er dataanalytikere (og dataingeniører) og de er i enorm etterspørsel for tiden.

En del av etterspørselen skuldes at det ikke finnes nok av dem. Det er nesten nok å skrive "Dataanalytiker" på toppen av CV-en (med noen grunnleggende kvalifikasjoner og relevant erfaring) og du vil være garantert et par intervjuer. Alle med en grunnleggende forståelse av og bakgrunn i databehandling vil få jobb i dag. Å finne arbeid i en organisasjon som setter datavitenskap i sentrum for alt de gjør er derimot langt fra en enkel oppgave. Bare 5 % av større selskaper har en betydelig dataavdeling og konkurransen om å lære av og jobbe med de beste kollegene på disse stedene er knallhard.

Denne CV-guiden søker å utforske hvordan de ulike aspektene ved de mest vellykkede dataanalytikere kan integreres i en CV som presenterer dem som langt mer enn bare «tallknusere». Denne guiden vil vise deg hvordan du kan:

 • Vise hvordan dine dataanalytikerferdigheter vil passe inn blant de beste i bransjen.
 • Utforske hvordan dine dataanalysemetoder har ført til reell forretningstransformasjon.
 • Sørge for at CV-grunnlaget er dekket for å komme forbi automatiserte søknadssystemer.
 • Hjelpe deg med å fokusere på dine mellommenneskelige ferdigheter så vel som regnearkferdighetene dine.

Sammen med våre CV-eksempler og verktøy vil vi hjelpe deg med å gi liv til dataene i karrieren din.

Hva gjør en dataanalytiker?

Feltet datavitenskap utvikler seg like raskt som informasjonsteknologien som støtter det. Mens grunnleggende programvare analyserte «pools» med data for et tiår siden, bearbeider superdatamaskiner enorme mengder med data for å avdekke de mest overraskende trendene. Dataanalytikere står i fremste rekke når det gjelder å oversette disse dataene til noe bedrifter kan bruke. Så mange bedrifter skryter av hvor mye data de har lett tilgjengelig, men når de ikke analysers riktig er det til liten nytte. Forestill deg et regneark med en million kolonner og 10 millioner linjer. Denne kompleksiteten krever en superdatamaskin for å håndtere all informasjonen, men det krever en super dataanalytiker for å fortelle kollegene hva den betyr.

For å komme opp med løsninger må dataanalytikere først forstå problemets natur. De må kunne snakke med kollegene sine på deres språk, utforske de reelle forretningsutfordringene og grave i hvilke typer data som kan tilby potensielle løsninger. Å samle data er ikke det som er vanskelig - du må sørge for at du samler inn den typen data som vil fortelle deg det du trenger å vite.

Hvordan skrive CV for dataanalytikere 

De første viktige dataene du trenger når du skal skrive CV-en din er å forstå hvilke deler du skal inkludere. CV-en din bør inneholde følgende elementer:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Ferdighetsavsnitt
 • Utdanningsavsnitt

Derfor må CV-en vise en persons bredere forretningsforståelse. Uten det vil det være som å gå seg vill i en uendelig eplehage, usikker på hvilket tre man skal riste for å få eplene man trenger.

Mens CV-en til en dataanalytiker bør skrives for et bredere forretningspublikum (siden den endelige ansettelsesansvarlige ofte ikke er teknisk anlagt), bør kandidater ikke glemme å inkludere alle detaljer om obskure programmeringsspråk og utfordrende prosjekter for sine framtidige sjefer og kolleger.

Prosjektledelsesferdigheter er et annet viktig aspekt i jobben som dataanalytiker. Dataanalytikere jobber ofte i tverrfaglige team  og må lede fra et teknisk (om ikke organisatorisk) synspunkt. Deres evne til å identifisere mønstre og tolke dataene kan deretter oversettes til handlinger i den virkelige verden av de involverte spesialistene, og sluttproduktet er et ekte lagarbeid.

Det snakkes mye om å tilpasse en CV mot en bestemt arbeidsgiver, og CV-en til en dataanalytiker er intet unntak. Hvis du kan fortelle noe om typer prosjekter som din framtidige arbeidsgiver vil vurdere, posisjonerer du deg automatisk som en velegnet kandidat. Arbeidsgivere vil føle seg beroliget når de leser en CV, og hvis selv en ikke-teknisk person kan se at din erfaring er det selskapet trenger, har du allerede en fordel framfor dine konkurrenter. CV-en til en dataanalytiker må gi selskaper tilliten til at han/hun er personen som identifiserer disse trendene og innsiktene. 

Eksperttips

Slik kommer du forbi automatiserte søknadssystemer

Dataanalytikere forstår bedre enn de fleste at et dataprogram (eller algoritme) bare er så bra som det er programmert til å være. Gitt det høye antallet søknader i rekrutteringsprosessen, bruker organisasjoner automatiserte søknadssystemer(ATS) til å sile gjennom de opprinnelige søknadene. Hvis visse CV-er ikke inneholder nok av de nødvendige nøkkelordene, betyr det at noen svært kvalifiserte kandidater kan gå glipp av å få CV-en sin lest av et menneske i det hele tatt. Pass på at du inkluderer nøkkelordene disse arbeidsgiverne ser etter.

Les stillingsbeskrivelsen for å finne ut hva arbeidsgiveren leter etter av nøkkelferdigheter. ATS-systemene vil ofte bruke stillingsbeskrivelsen som en mal for å hente ut nøkkelord, så pass på at det er nok likheter mellom stillingsutlysningen og CV-en din. 

Profiltekst

Profilteksten til en dataanalytiker bør fokusere på tre ting: bransjeekspertise, forretningsforståelse og vellykkede prosjekter. Kan du ditt fag, er det nyttig for dem rundt deg og vil din kunnskap og kompetanse gjøre arbeidsgiveren din mer lønnsom? Oppsummeringen din må fremheve hvordan du skiller deg fra alle andre kandidater, som sannsynligvis bare kommer med en lang liste over sine analytiske ferdigheter. Når du snakker om rollen din som bindeledd mellom dataene og dine kolleger, viser du din sanne verdi. Når du snakker om effekten prosjektene dine har hatt på retningen og lønnsomheten til selskapet ditt, kvantifiserer du dine formidable dataferdigheter i virkelige termer. 

Hvis du ikke snakker om hvordan du samler inn og analyserer data i oppsummeringen din, vil din potensielle arbeidsgiver bli mistenksom. Ikke la din forretningsforståelse overskygge dine kjerneferdigheter som dataanalytiker. Snakk om problemene du har løst, omfanget av dataene du har jobbet med og programvaren du bruker. 

Men data lever ikke i et vakuum. Alle dataanalytikere har sin egen tilnærming til å kommunisere data til kollegene sine og få andre med på hva det betyr. Det er viktig å beskrive nøyaktig hvordan du får dataene til å leve, fordi de ikke vil gjøre mye nytte fastlåst på et regneark som bare du forstår.

Eksperttips

Nevn andre mennesker i profilteksten din

En dataanalytikers resultater kommer ikke uten en stor grad av inputs fra andre. Dataanalytikere presenterer funnene sine for kollegene, diskuterer hva de kan bety, tar hensyn til tilbakemeldinger for å forbedre modellene sine og bygger nye hypoteser basert på all informasjonen. De kanskje forstår dataene på et dypere nivå enn dem rundt seg, men det betyr ikke at de rundt dem forstår dataene fra en annen vinkel. Det er kun gjennom å jobbe sammen at den optimale veien framover blir funnet.

CV-eksempel: Profiltekst til en dataanalytiker

Dyktig og dreven dataanalytiker med flere års erfaring i å
identifisere svakheter og problemområder i datastrømmer og samtidig kommunisere behov for prosjekter. Ekspert på å motta og overvåke data fra flere datastrømmer, inkludert datakilder fra Access, SzL og Excel. Stor kunnskap om å syntetisere kvantitativ informasjon og samhandle effektivt med kolleger og kunder. Utmerkede meritter når det gjelder å generere oppsummeringsdokumenter til toppledelsen for månedlig og kvartalsvis revisjon og samsvarsrapportering.

Kopiert!

Eksempel på arbeidshistorikk

Som dataanalytiker må arbeidshistorikken din fokusere på detaljene i hva dataanalysene dine har oppnådd. Det nytter ikke å snakke om hvilke ferdigheter du har uten å dele resultatene av disse ferdighetene. Hold deg til de viktigste prosjektene som sannsynligvis er relevante for din framtidige arbeidsgiver og inkluder mer detaljer for dine siste arbeidsgivere.

Datavitenskap har utviklet seg betydelig de siste fire til fem årene, så erfaring fra din tidligere karriere vil være mindre relevant. Vis utviklingen din i form av omfanget av prosjekter du har fått ansvar for og kompleksiteten i dataene du har jobbet med. Hvis du skal gi en detaljert beskrivelse av en situasjon, kan du vurdere å bruke STAR-metoden, hvor S er situasjonen du var i, T (target) er målet du vil oppnå, A (action) er handlingen du tok og R er resultatet du oppnådde.

Velge det beste CV-formatet for en dataanalytiker

De fleste dataanalytikere vil bruke CV-formatet med omvendt kronologisk rekkefølge for å presentere arbeidshistorikken sin (og utdannelsesbakgrunnen også). Dette betyr at du lister opp din nåværende eller siste jobb først og din første jobb sist. Hvis karrieren din har ført deg til stadig bedre jobber, vil dette fremheve dine mest imponerende kvalifikasjoner øverst på listen.

CV-eksempel: arbeidshistorikk 

Dataanalytiker på High Stream AS, Trondheim
Oktober 2011 — November 2023

 • Utarbeidet standarder og prosedyrer for datamodellering.
 • Presenterte datamodeller for flere team for gjennomgang.
 • Utførte detaljert datavalidering i flere ulike internasjonale prosjekter.
 • Reiste flere ganger til hovedkontoret i USA for å bistå med utviklingen av opplæring og datahåndtering.
 • Koordinerte med eksterne parter for å overvåke og støtte dataintegrasjon til selskapets nettbaserte leverandørkatalogsystem.
 • Jobbet med komplekse datasett og lærte opp nyansatte til å jobbe med disse.

 

Dataanalytiker på Global Analysis Europe, Trondheim
September 2009 — September 2011

 • Utførte grundig validering av data fra ulike leverandører over hele verden.
 • Fungerte som primærkontakt for kundeserviceteamene for flere ulike prosjekter.
 • Undersøkte og løste dataavvik sammen med feilsøkingsteamene. Fusjonerte data med eksisterende datasett, og var nøye med å ta vare på gamle datasett og dokumentasjon.
 • Ga opplæring og veiledning i aktuelle datahåndteringsteknikker, inkludert analysehjelp og tekniske anbefalinger om studieprogramvare.
 • Kommuniserte effektivt med prosjektledelsen om problemer og behov i forbindelse med prosjekter.
Kopiert!

Eksempel på ferdighetsavsnitt 

I ferdighetsdelen av en dataanalytikers CV forventer arbeidsgiveren at alle boksene for datavitenskap skal være krysset av. Hvis det mangler visse aspekter, vil alarmklokkene ringe, så pass på at listen er så omfattende som mulig.

Her er noen av områdene vi ville forventet å være til stede hos toppkandidater: De bruker de mest avanserte metodene for å samle inn dataene sine, og automatiserer prosesser for å kunne tolke og analysere atferd. Med hjelp fra programvare for dataekstraksjon  er de i stand til å utforske dataene, identifisere mønstre og bygge testbare modeller. Når de ser på de resulterende datasettene, kan de danne sammenhenger og trekke konklusjoner for den bredere virksomheten. 

Deres matematiske og analytiske ferdigheter må være avanserte for å se disse mønstrene, men det er faktisk viktigere å kunne oversette disse funnene til enkle og forståelige handlinger kollegene deres kan gjennomføre. Dette krever kreativ tenkning og kunstnerisk frihet.

Her er noen ferdighetsfraser du kan inkludere i ferdighetsseksjonen din:

CV-eksempel: dataanalytikerferdigheter
 • Detaljorientert programmering
 • Lederevner
 • Opprydding av data
 • Programmering av data
Kopiert!

Eksempel på utdanningsavsnitt

Utdanningsavsnittet i CV-en er der en dataanalytiker deler det vedkommende har lært av kunnskap og kompetanse som gjør han eller henne kvalifisert for jobben. Dataanalytikere har ofte en grad i matematikk, økonomi eller datavitenskap. Opplæring i statistikk er også vanlig hvis folk har blitt flyttet internt fra drifts- eller finansavdelinger. Videreutdanning innen datavitenskap er vanlig. Gitt behovet for et bredere forretningsperspektiv, er også siviløkonomer velkomne hos mange arbeidsgivere. Det er vanlig å detaljere all kunnskap om programmeringsspråk og dataprogramvare i utdanningsdelen og jo mer du kan inkludere, desto bedre.

CV-eksempel: Utdanningsavsnitt

Mastergrad i datavitenskap, NMBU, Ås
August 2005 — Juni 2010

 • Uteksaminert med toppkarakterer
Kopiert!

Viktig å få med seg 

 1. Dataanalytikere er ettertraktet, men konkurransen om de beste dataanalytiker-jobbene er hard.
 2. Det er behov for å vise hvordan du transformerer analyse til lønnsom handling.
 3. Fokuser på kommunikasjons- og påvirkningsferdighetene dine – du må formidle  statistikken til andre.
 4. Del detaljene fra dine største prosjekter i en helhetlig prosess.
 5. Arbeidshistorikken din bør inkludere alle detaljer om de tekniske evnene dine.
 6. Fremhev effekten du har på selskapet - hvordan gjør du individuelt en forskjell?
 7. Pass på at du deler alle detaljer om utdanningen din og jobbrelaterte kvalifikasjoner.
Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.0
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 699 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
3 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
720 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
55 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
530 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 400 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
32 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
510 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
340 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
920 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
220 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
480 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
190 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
49 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 200 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
90 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
61 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
13 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
17 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
1 900 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler