1. CV-eksempler
 2. Google
Skrevet av Paul DruryPaul Drury

Google CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Google eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.4
Gjennomsnittlig rangering
45 har allerede gitt sin stemme
Google CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Google topper de fleste bedriftsstatistikkene, så dets permanente plass som en av de mest ettertraktede arbeidsplassene kommer ikke som noen overraskelse. De mottar mer enn 2 millioner søknader i året, og det er vanskeligere å få jobb i Google enn å komme inn på Harvard. 

Google berører flere deler av livene våre enn vi innser, og mangfoldet av jobber der er nesten like bredt som mangfoldet i tankesett. Så hvordan skaper du en Google-CV som viser din måte å tenke utenfor boksen på?

Ettersom fokuset hos Google er innovasjon, er individuell dyktighet velkommen og belønnet som en integrert del av det samlede teamarbeidet. Som sådan finnes det ingen typisk «Google»-ansatt. De verdsetter folk med omfattende erfaring - der de har dyp kunnskap på et område med bred forståelse for mange andre. Rekruttererne hos Google er vant til å se bortenfor det grunnleggende i hver søknad, men det er fremdeles opp til hver kandidat å gi dem hint om hva som ligger under. Google deler til og med en fascinerende guide til å skrive CV. 

En konsis CV som vil fremheve essensen av deg som faglig person er langt fra lett å oppnå på én side. Google foretrekker at CV-en er så kortfattet og slagkraftig som mulig, så hvordan går du frem for å skape en innovativ, jobbvinnende CV? En jobb hos Google er verdt en ti siders essay, men målrettet kortfattethet er det som vil sikre deg jobben.

Denne guiden, sammen med vårt CV-eksempel og skriveeksempler, vil dekke følgende:

 • Hva Google verdsetter hos en ansatt og hvordan gjenspeile dette i søknaden
 • Hvordan velge det beste oppsettet for en Google CV
 • Velg en CV-struktur som vil hjelpe deg med å hale i land en ettertraktet stilling hos Google
 • Maksimaliser effektiviteten til hvert CV-avsnitt (med skriveeksempler)
 • Vanlige feil å unngå i en Google-CV

Hvordan skrive en Google-CV

Som nevnt vil det ikke være noen enhetlig Google-CV, siden hver jobbsøker har sine egne hemmelige ingredienser når de skriver CV, men det er en rekke felles temaer i hver vellykkede søknad. Google har en tendens til å se utover tradisjonelle mål, og det er her du blir lagt merke til (eller får det fryktede avslagsbrevet). 

Evnen din til å lære på jobben bør komme sterkt frem i CV-en – det å sette sammen tråder av ulik informasjon og komme frem til noen ganger overraskende konklusjoner. Hver vellykket Google-CV vil inneholde aspekter av en vekst- og oppdagelsesreise. 

Du må vise erfaring fra å lede et team, både fra fronten og også når andre er bedre kvalifisert til å gjøre visse oppgaver. Felles eierskap til problemer og ydmykhet til å omfavne andres ideer er sentralt for selskapets etos. Flotte folk som gjør det de er best på, vil sørge for flotte ting.

Ekspertise er fortsatt viktig, men Google bryr seg mest om hva du gjør med det du kan. Strålende karakterer er til ingen nytte hvis du ikke kan ta en god beslutning i det kritiske øyeblikket. 

I CV-en din viser du at du kan lære, lede dem rundt deg og kanalisere erfaringen din. 

Eksperttips

Dette er Googles CV-råd på karrieresiden deres:

 • Still opp ferdigheter og erfaring i tråd med stillingsbeskrivelsen. Knytt arbeidet ditt direkte til stillingskvalifikasjonene (og ikke glem å inkludere data).
 • Vær spesifikk om prosjekter du har jobbet med eller ledet. Hva var resultatet? Hvordan målte du suksess? Når du er i tvil, len deg på formelen "oppnådd [X] målt i [Y], ved å gjøre [Z]".
 • Hvis du har hatt en lederrolle, fortell oss om den. Hvor stort var teamet? Hva var omfanget av arbeidet ditt?
 • Hvis du er en nyutdannet universitetsstudent eller har begrenset arbeidserfaring, ta med skolerelaterte prosjekter eller pensum som viser relevante ferdigheter og kunnskap.
 • Hold det kort. Vi har ikke noe lengdekrav, men presisjon og konsishet er nøkkelen - tenk deg derfor om to ganger før du lar CV-en gå over flere sider og sikt nøye med informasjonen.

Google CV-en må være skreddersydd stillingen det gjelder. 1. Det hjelper deg å komme forbi de forferdelig smarte automatiserte søknadssystemene til Google (ville du forvente noe mindre?) og 2. Det gjør det enkelt for din fremtidige sjef å tallfeste ditt potensial. Hver avdeling i Google har en annen «identitet», så gjør det så detaljert som mulig.

Mens CV-en din bør være så individuell som mulig, bør et hvilket som helst CV-eksempel fremdeles inkludere disse avsnittene:

 • Profilteksten er din Google heispitch - personlighet og prestasjoner
 • Din arbeidshistorikk viser bare de mest relevante delene av karrieren din
 • Ferdighetsavsnittet bør være fokusert på din unike forskjell
 • Utdanningsavsnittet er fremdeles viktig - det er grunnlaget for potensialet ditt

De følgende kapitlene vil se nærmere på disse.

Velge riktig CV-oppsett for en Google-jobb

I de fleste tilfeller vil det beste CV-oppsett for Google være omvendt kronologisk rekkefølge. Dette defineres av å imponere personalsjefen eller rekruttererne med dine viktigste arbeidsgivere og tidligere prosjekter. Det er vanskelig å benekte at arbeidserfaringen din kan påvirke ansettelsen  sterkt i et så prestisjefylt selskap. Det er viktig å merke seg at denne typen CV-oppsett setter søkelyset mot arbeidshistorikken din og laster mesteparten av CV-plassen inn i den. Du kan se hvordan denne CV-typen ser ut i våre CV-eksempler.

På den annen side kan et funksjonelt CV-oppsett (som vektlegger ferdighets- eller prosjektsavsnittet) også være et godt valg for en Google-CV. Det funksjonelle oppsettet er flott for nisjespesialister eller sterkt teknisk ferdighetsorienterte spesialister. For eksempel, hvis du er ekspert på AI/ML, kan det gi mye mening å gå nærmere inn på nettopp den ferdigheten. Legg imidlertid merke til at det samme kan oppnås hvis du deltok i AI/ML-prosjekter eller jobbet i selskaper som spesialiserte seg på denne typen koding.

Til syvende og sist er det din avgjørelse, basert på din egen karriere og historie. Valget av CV-oppsett er personlig. De fleste kandidater vil sannsynligvis velge omvendt kronologisk rekkefølge (det er også hva de fleste av våre CV-eksempler er basert på som det essensielle grunnlaget). Det er sannsynlig at du har jobbet i et lignende stort selskap, så hvorfor ikke sette din nyeste ansettelse først? 

Det som også er viktig å tenke på når det gjelder oppsett og mal når du søker på en jobb hos Google, er at disse  er oversiktlige og lette å lese. Rekrutterere lar seg ikke imponere av sirlige skrifttyper eller en frodig fargeklatt. De vil se forbi det ytre og bare fokusere på det du har skrevet. Hvorfor vil du risikere å distrahere dem? 

Våre moderne CV-maler passer til enhver teknologifagperson og kan være det nøyaktige, stilrene designet du trenger for å passe inn i et designbevisst tek-miljø. Alternativt, se gjennom de andre CV-malene hvis de moderne ikke passer. Det viktigste er å ikke sende dem et word-dokument med dårlig formatering som ser ut som en fireåring har designet det.

Eksempel på profiltekst: Vær det de søker etter

Mens vi vil gå nærmere inn på skrivingen av profiltaksten i CV-eksempelet nedenfor, bør du først huske én viktig regel: Profilteksten  din må fremheve din «googliness» i et par korte setninger. 

Ja, det er et ekte ord. Enten CV-en din fremhever din lidenskap, drivkraft, entreprenørskap, kreativitet eller stahet, bør du tenke grundig gjennom hva «googliness» betyr før du begynner reisen mot en karriere i Google. Bygg CV-en rundt det, og start med en heispitch i profilteksten. 

Profilteksten lar deg nå rekruttererne på et svært personlig nivå. Hvordan kan du hjelpe dem og teamet deres med å heve ytelsene enda mer? Hva er det du kan vise til for å understreke din utholdenhet og evne til å lede andre? Hvilken miks av ferdigheter har du som andre kan slite med å matche?

Eksperttips

Finn ut alt du kan på nettet. Google dem. Eh, unnskyld ...

For det første, se hvor de foreslår å lese. Se på Googles firma- og teamssider. Sett deg ned med en kaffe foran YouTube-kanalen deres. Abonner på bloggen og forstå hvordan Google tar vare på sine Googlere. Du vil bare forstå om du passer inn (eller ikke) hvis du gjør research og er ærlig med deg selv. Ellers kan søknaden din rett og slett være et gigantisk tidsspille (det vil ta mye tid).

Sjekk profilteksten fra vårt Google CV-eksempel nedenfor. 

Tilpassbar profiltekst

Dynamisk prosjektleder med lang erfaring innen leverandørstyring, kundesupport og optimalisering av kundeopplevelsen. Dyktig på nyttige dataanalyser, feilsøking og tverrfunksjonell bedriftsstøtte. Allsidig lagspiller som brenner for å lære og utvikle seg i et spennende selskap som Google.

Kopiert!

Arbeidshistorikk: Hva gjør deg verdig?

Det finnes ingen selskap i verden som Google, men det betyr ikke så mye hvis arbeidshistorikken din ikke er Google verdig. Vær bevisst på historiene du forteller, kvantifiser alt med tall og kontekst, og sett deg inn i din fremtidige sjef og kollegers sted når du leser det på nytt. 

Google-CV-en din bør leses som at du allerede har det som skal til for å matchestillingen det gjelder. 

Eksperttips

Her er ti ulike scenarioer for CV-prestasjoner:

 • Øke salg eller fortjenestemarginer
 • Finansielle kostnadsbesparelser / forbedret bunnlinje
 • Forbedret produktivitet målt i tid brukt
 • Løsninger du fant på uløste problemer
 • Innovasjoner eller ideer som har ført til et kvantesprang
 • Forbedrede prosesser og utviklede prosedyrer
 • Priser du har vunnet (med grunnen til hvorfor)
 • Befordring til en annen stilling i selskapet
 • Innflytelse på utviklingen til dem rundt deg
 • Gi kunder eller klienter fremragende service

Sier du den typen ting som får deg til å høres ut som en uimotståelig fremtidig kollega? Du trenger bare å gi et glimt for å kunne starte en samtale som kan fortsette på intervjustadiet, men du må vise at dette ikke er den typen samtaler en ansettelsesansvarlig kunne hatt med hvem som helst. Å være litt bedre enn gjennomsnittet er ikke nok. Google-CV-en din bør hjelpe deg med å skille deg ut av alle de riktige grunnene.

Under finner du et utdrag fra arbeidshistorikken i vårt CV-eksempel.

Tilpassbar arbeidshistorikk

Prosjektleder på InterKom Internasjonal Kommunikasjon, Oslo
Juni 2017 — Desember 2023

 • Utviklet stor kunnskap om brukeropplevelsesdata.
 • Identifiserte og leverte kontinuerlig skalerbare løsninger.
 • Fungerte som en entusiastisk tverrfunksjonell partner.
 • Samarbeidet med interessenter for å oppnå prosjektkravene.
 • Brukte teknisk dømmekraft til å drive frem prosjektleveranser.
 • Koordinerte med interne og eksterne samarbeidspartnere for å håndtere og kontrollere prosjektutfordringer.

 

Assisterende prosjektleder på Harstad brus og mineralvann, Harstad
August 2014 — Mai 2017

 • Kontaktperson for flere tekniske leverandører.
 • Ledet kvartalsvise gjennomganger.
 • Planla prosjektkravene med interne kunder.
 • Administrerte prosjektplaner og kommuniserte risikoer til interessenter.
 • Utviklet et digitalt rapporteringssystem for å overvåke tidsplaner, budsjetter, mulige risikoer og prosjektets fremdrift i sin helhet.
Kopiert!

Ferdighetsavsnitt: Definer din fremragenhet 

Stillingsbeskrivelsene hos Google er blant de beste i bransjen. Det eneste problemet er at alle interesserte kandidater vil ha tilgang til dem, så når det gjelder å beskrive dine ferdigheter, er det ikke nok å gjenta stillingsbeskrivelsen. 

EKSPERTIPS: Dette er de viktigste tekniske ferdighetene (og CV-nøkkelord) for noen vanlige stillinger:

 • Designere: UI-design, grafisk design, webdesign, Photoshop, informasjonsarkitektur
 • Programvareingeniører: C++, C, C#, Java, Python, Javascript, Agile-metodikk, SQL
 • Produktsjefer: Prosjektleder, ledelse, kunde, skytjenester, strategi
 • Dataingeniører: Maskinlæring, SQL, Python, datavinning, prosjektledelse

Du må se lengre for å se ferdighetene bak ferdighetene. For eksempel kan det stå at du trenger UI-designerfaring, men hvordan skiller UI-design seg ut hos Google? Hvilke prosjekter vil du jobbe med? Hvordan vil du passe inn i UI-teamet? Hvilke spesifikke ferdigheter gjør en Google UI-designer fantastisk? Svar på disse spørsmålene, og du vil ha én fot innenfor intervjudøren.

Under finner du ferdighetsavsnittet fra vårt CV-eksempel.

Tilpassbart ferdighetsavsnitt
 • Tilpasningsevne
 • Effektiv tidsstyring
 • Kommunikasjon
 • Engasjert lagspiller
 • Strategisk planlegging
Kopiert!

Utdanningsavsnitt: Numerisk kompetanse og kommunikasjon

Når du konkurrerer med utallige andre fantastiske jobbsøkere om en stilling hos Google, må du sørge for at utdanningsavsnittet ditt er på nivå med de beste. Inkluder all videreutdanning og tilleggskvalifikasjoner du måtte ha. Google legger stor vekt på utviklingen av sine ansatte, så å vise at du har lyst til å lære, er et godt tegn. Ikke vær redd for å inkludere en ekstra side hvis listen over sertifikater og utdanning er spesielt lang - det er den typen lyst til utvikling som vil vise din lidenskap.

Nedenfor finner du utdanningsavsnittet fra vårt CV-eksempel.

Tilpassbart utdanningsavsnitt

Praktisk prosjektledelse, UiT i Harstad, Harstad
August 2015 — Mai 2017

 • Årsstudium i deltid

 

Samfunnsøkonomi med datavitenskap, UiT i Tromsø
August 2011 — Mai 2014

 • Bachelorstudium
 • Uteksaminert med toppkarakterer

 

Bærum, Østerås videregående skole
August 2008 — Mai 2011

Kopiert!

Hva er de vanligste jobbene hos Google?

Selv om det finnes stillinger i enhver tenkelig funksjon, forblir de vanligste jobbene teknologi- eller designbaserte. Uansett hvilken stilling du jobber i, vil du ha en direkte eller indirekte innvirkning på disse områdene, så inkluder dem i din CV-karrierehistorie hvor det er mulig.

 • Teknologi: Tekniske jobber hos Google inkluderer programvareutvikling, STA-teknikk, applikasjonsutvikling, produktledelse, osv.
 • Forretning: Ikke-tekniske jobber hos Google inkluderer kvantitativ forretningsanalyse, forretningsdriftsledelse, salgsstrategi, osv.
 • Design: Du kan også søke på jobber som UI/UX-designer, UX-forfatter, visuell designer, UX-forsker, osv.

Viktig å få med seg

 1. Lag en Google-CV som viser din blanding av «googliness».
 2. Skriv en profiltekst som beskriver hvorfor du er rett kandidat til jobben.
 3. Velg karriereprestasjoner som viser at du fortjener en plass på Google-teamet.
 4. Sørg for at oppsettet ikke distraherer fra det fantastiske karriereinnholdet.
 5. Vær ydmyk om dine evner - la karrieren din tale for seg selv. Mild selvtillit går langt.
 6. Bruk våre CV-eksempler, eksempler på CV-skriving og online verktøy til å ta seg av den tunge løftingen... mens du fokuserer på innholdet! Din historie vil sikre deg jobben, men hvordan du presenterer den har også stor betydning.
Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.4
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 701 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
720 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
580 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
550 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
510 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
350 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
930 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
230 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
490 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
71 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
20 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
33 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 000 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler