Følgebreveksempel for en HR

Få råd og tips om hvordan du skriver et jobbvinnende følgebrev for en stilling innen HR og personalledelse. Lær hvordan du fremhever dine nøkkelkvaliteter som kommunikasjon, organisering og strategisk tenkning. Vi gir deg veiledning i hvordan du sikrer deg akkurat den HR-jobben du ønsker deg.
Redigere denne CV-en

Hvis du jobber med HR, har du sannsynligvis vurdert mange søknader, og kanskje også hatt rekrutteringsansvar. Men har du også virkelig forstått hva som ligger bak et fremragende og iøynefallende følgebrev? 

Det er én ting å gjenkjenne et jobbvinnende følgebrev, men å skrive et selv for å lande din neste HR-jobb er en annen sak. La følgebrevet utfylle CV-en og samtidig fremheve din personlighet og gjennomslagskraft, med en tekst som er autentisk og reflekterer hvem du er.

Følgebreveksempel for en stilling innen HR

Tilpassbart følgebreveksempel for en stilling innen HR

19. september 2024

Søknad på stilling som personalsjef

Effektiv og god personalledelse i et bemanningsbyrå handler om å tilby rekrutterere den aller beste opplæringen, utviklingen og støtten. Bare en personalsjef med bransjeerfaring kan løfte de ansatte til et enda høyere nivå.

Jeg har jobbet i tre av de største bemanningsbyråene i Oslo i løpet av de siste fjorten årene, og har ledet flere prosjekter gjennom større organisasjonsendringer og veiledet mange team i alle aspekter av kundepleie. Etter det jeg har forstått er et av fokusområdene i Ulriksen og Torgersen Gruppen å vurdere eksisterende HR-prosesser både internt og eksternt. Det er min jobb å sikre at folk opplever endringene som sømløse.

Statistikkene viser at Ulriksen og Torgersen Gruppen har vunnet prisen for beste norske bemanningsbyrå to ganger de siste seks årene. Jeg har møtt styret flere ganger på diverse bransjearrangementer, og det var Linda Merete Fredriksen som foreslo at jeg skulle ta kontakt om stillingen.

Om det passer stikker jeg gjerne innom for en kopp kaffe slik at vi kan diskutere hva jeg kan bidra med for Ulriksen og Torgersen Gruppen i stillingen som personalsjef. Jeg har over 30 anbefalingsbrev fra kolleger gjennom årene, som skisserer mine fremgangsmåter og resultater.

Vennlig hilsen

Annelise Borg Kaspersen

Oppsett i et følgebrev for en stilling innen HR

La oss først diskutere hvordan du bør strukturere følgebrevet ditt. Husk at det er en mulig fremtidig kollega som kommer til å lese søknaden din. Og som HR-ekspert forventer vedkommende at du bruker standardoppsettet for følgebrev, som er som følger:

  1. Topptekst. Først nevner du navnet ditt og kontaktdetaljene dine, og deretter datoen (søknaden din kan bli skrevet ut og sendt videre til en annen avdeling).
     
  2. Overskrift. I fet skrift skriver du stillingen du søker på, og eventuelt navnet på arbeidsgiveren. For eksempel «Søknad på stilling som HR-assistent i Garner Norge»
     
  3. Åpning. I åpningen skal du fange arbeidsgiverens oppmerksomhet ved å presentere deg selv og dele din store interesse for både stillingen og arbeidsgiveren.
     
  4. Midtstykke. I midterste del av følgebrevet fremhever du dine beste og mest relevante erfaringer, ferdigheter og prestasjoner – gjerne med konkrete eksempler.
     
  5. Avslutning. Her oppsummerer du hvorfor du er en utmerket kandidat og gjentar hvorfor du er interessert i nettopp denne stillingen. Ikke glem å oppfordre arbeidsgiveren til å ta kontakt med deg.
     
  6. Signatur. Helt til slutt skriver du en respektfull og vennlig hilsen, samt navnet ditt.

Husk at hver del av følgebrevet ditt utgjør en integrert del av en sammenhengende fortelling om dine karrierevalg og ambisjoner, så hold en profesjonell og høflig tone.

Eksperttips

Eksperttips

Trenger du mer inspirasjon? Ta en titt på våre relaterte følgebreveksempler for en begynnerstiling innen HR og personalledelse:

For mer detaljert informasjon om hver av delene, kan du lese vår blogg om hvordan skrive et følgebrev.

Når du har oppsettet på plass, er du klar til å få arbeidsgiveren på kroken.

Åpningen i et følgebrev for en stilling innen HR

Formålet med åpningen er å fange leserens oppmerksomhet. Vårt eksempel på et følgebrev har en sterk åpning som viser at søkeren forstår foretaket, hva det trenger og hvordan vedkommende vil gå frem.

Husk at tonen i følgebrevet er like viktig som innholdet. Du må formidle at du er både profesjonell og menneskeorientert. Bruk et varmt og positivt språk for å fremheve HR-kompetansen din og skriv en fengende åpning.

Det du bør gjøre

Effektiv og god personalledelse i et bemanningsbyrå handler om å tilby rekrutterere den aller beste opplæringen, utviklingen og støtten. Bare en personalsjef med bransjeerfaring kan løfte de ansatte til et enda høyere nivå.

Det du ikke bør gjøre

Jeg skriver for å vise min interesse i stillingen som personalsjef ved bemanningsbyrået Ulriksen og Torgersen. Selv om jeg aldri har jobbet i et bemanningsbyrå før, tror jeg det kan være interessant. Jeg håper derfor at dere vil vurdere min søknad.

Det er viktig at du får frem hvorfor nettopp du er en utmerket kandidat til jobben. Fortell gjerne noen relevante personlige detaljer eller gi noen konkrete tall og fakta som formidler dine beste prestasjoner.

Når du bruker en personlig tilnærming understreker du kvalifikasjonene dine, samtidig som du gir arbeidsgiveren noen gode ledetråder å utforske under et jobbintervju.

Tilpassbart eksempel på en åpning i et følgebrev

19. september 2024

Søknad på stilling som personalsjef

Effektiv og god personalledelse i et bemanningsbyrå handler om å tilby rekrutterere den aller beste opplæringen, utviklingen og støtten. Bare en personalsjef med bransjeerfaring kan løfte de ansatte til et enda høyere nivå.

Midtstykket i et følgebrev for en stilling innen HR

Når du søker jobb innen HR og personalledelse er det spesielt viktig at du vet hvilken erfaring og utdanning de ulike stillingene krever. Dette gjelder selvfølgelig også stillinger du søker på selv. Derfor anbefaler vi at du gjør følgende:

  • Fremhev dine beste og mest relevante ferdigheter og erfaringer
  • Oppsummer hvorfor du er en utmerket kandidat på en effektiv måte
  • Vis hvordan du passer perfekt inn på arbeidsplassen

Første avsnitt i midtstykket: Din egnethet for stillingen (ferdigheter og erfaring)

I det første avsnittet i midtstykket går du nærmere inn på dine beste ferdigheter og erfaringer som gjør deg til en perfekt match for den aktuelle stillingen og arbeidsgiveren.

Nedenfor har vi noen eksempler på hvordan du kan formidle de viktigste kvalitetene dine:

  1. Kommunikasjonsevner: Beskriv hvordan du effektivt har gjennomført medarbeidersamtaler, ledet møter, og forbedret intern kommunikasjon og forståelse blant ansatte.
  2. Organisasjonsevner: Fremhev hvordan du har administrert flere prosjekter samtidig og nådd mål og tidsfrister på en strukturert og effektiv måte.
  3. Mellommenneskelige ferdigheter: Vis at du forstår at det å håndtere ulike personlighetstyper og løse konflikter på en profesjonell og empatisk måte er avgjørende for å kunne skape og opprettholde et positivt arbeidsmiljø.
  4. Grunnleggende kunnskap om arbeidsrelaterte lover og regler: Påpek hvordan du har sikret samsvar med lovgivningen i foretakets HR-retningslinjer, og ledet opplæringsprogrammer for å informere nyansatte om deres rettigheter og plikter.
  5. Strategisk tenkning: Forklar hvordan du har utviklet og implementert HR-strategier som støtter foretakets vekstmål, inkludert talentutviklingsprogrammer og forbedrede rekrutteringsprosesser som sikrer at ansatte blir værende.

Ved å nevne konkrete eksempler og resultater, kan du tydelig formidle at du har disse viktige kvalitetene og understreke hvordan de vil være til fordel for den aktuelle arbeidsgiveren.

Eksperttips

En fin måte å fremheve dine mest relevante erfaringer og ferdigheter på er STAR-metoden (STAR står for «situation, task, action, result» og på norsk: «situasjon, mål, handling, resultat»). Du forklarer kort situasjonen og målet eller oppgaven du sto overfor, og deretter hva du gjorde og hva som var resultatet.

Neste avsnitt i midtstykket: Hvorfor du passer rett inn hos arbeidsgiveren

Å skreddersy følgebrevet til ikke bare den aktuelle arbeidsgiverens krav og behov, men også til arbeidsmiljø og idégrunnlag, er nøkkelen til et effektivt og iøynefallende følgebrev. 

Få frem at du ikke bare har det som trengs for stillingen, men faktisk er en utmerket kandidat som passer rett inn hos den aktuelle arbeidsgiveren.

Du skreddersyr følgebrevet ditt ved å hente informasjon (og relevante nøkkelord) fra både stillingsbeskrivelsen og nettstedet til arbeidsgiveren. For eksempel:

  • Utarbeide og videreutvikle statistikk, rapporter, nøkkel- og styringstall
  • Ansvar for oppfølging av forsikringer, pensjon og andre velferdsgoder
  • Oppfølging av sykefravær og permisjoner
  • Svare på henvendelser fra ansatte, jobbsøkere og ledelsen
  • Solid kunnskap om Excel eller andre verktøy for bearbeiding av statistikk og tallgrunnlag
  • Resultatorientert og stå-på-vilje i en hektisk og dynamisk hverdag
  • Stor interesse for andre mennesker og HR-faget
  • Engasjerte kolleger med høyt kunnskapsnivå, og tett samarbeid på tvers av avdelinger

Kort sagt bør du vise genuin interesse for både stillingen, arbeidsgiveren og HR-faget som sådan.

Tilpassbart eksempel på et midtstykke i et følgebrev

Jeg har jobbet i tre av de største bemanningsbyråene i Oslo i løpet av de siste fjorten årene, og har ledet flere prosjekter gjennom større organisasjonsendringer og veiledet mange team i alle aspekter av kundepleie. Etter det jeg har forstått er et av fokusområdene i Ulriksen og Torgersen Gruppen å vurdere eksisterende HR-prosesser både internt og eksternt. Det er min jobb å sikre at folk opplever endringene som sømløse.

Statistikkene viser at Ulriksen og Torgersen Gruppen har vunnet prisen for beste norske bemanningsbyrå to ganger de siste seks årene. Jeg har møtt styret flere ganger på diverse bransjearrangementer, og det var Linda Merete Fredriksen som foreslo at jeg skulle ta kontakt om stillingen.

Eksperttips

Husk å ta hensyn til automatiserte søknadssystemer (ATS) som filtrerer søknader ved å skanne etter spesifikke nøkkelord. Disse nøkkelordene finner du i stillingsbeskrivelsen, så studer den nøye, og bruk samme språk og tone i søknaden din som i annonsen.

Avslutning og oppfordring til handling: Avslutt sterkt

Når du skal avslutte følgebrevet ditt, bør du tenke på det som avslutningen på en salgspitch. Vær trygg på deg selv, men ikke arrogant. Vis at du har gjort din research og at du vet at du kan gjøre en god jobb for den aktuelle arbeidsgiveren.

La leseren sitte igjen med en fristende tanke om hvorfor de bør ansette deg, og legg til en oppfordring til handling. Si at du er tilgjengelig for intervju, del en lenke til bloggen din for mer informasjon, eller uttrykk håp om at de liker CV-en din.

Målet er å avslutte positivt, selvsikkert, men ikke overmodig, og gi dem lyst til å finne ut mer.

Tilpassbart eksempel på en avslutning og oppfordring til handling

Om det passer stikker jeg gjerne innom for en kopp kaffe slik at vi kan diskutere hva jeg kan bidra med for Ulriksen og Torgersen Gruppen i stillingen som personalsjef. Jeg har over 30 anbefalingsbrev fra kolleger gjennom årene, som skisserer mine fremgangsmåter og resultater.

Vennlig hilsen

Annelise Borg Kaspersen

Viktig å få med seg

Vær kort og konsis, hold brevet på én side, og ikke bare nevn de beste og mest relevante egenskapene og ferdighetene dine, men vis at du forstår hva stillingen går ut på og passer rett inn hos arbeidsgiveren. Kort sagt: Få frem at du er en utmerket kandidat til jobben.

Være også nøye med layout og design. Prøv vårt brukervennlige følgebrevverktøy for å sette sammen et effektivt og iøynefallende følgebrev viser til din profesjonalitet og gode arbeidsmoral.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV