Reisekonsulent følgebreveksempel

Få råd og tips om hvordan du skriver et overbevisende følgebrev når du søker jobb som reisekonsulent. Lær hvordan du fremhever dine ferdigheter og ditt store engasjement for å levere enestående reiseopplevelser på en effektiv måte. Vi viser deg hvordan du skiller deg ut i mengden.
Redigere denne CV-en

En dyktig reisekonsulent forstår kundens behov og skaper fantastiske ferieopplevelser. Når du søker jobb som reisekonsulent må følgebrevet ditt vise hvordan du løser problemer, organiserer reiseruter og håndterer klager. Vektlegg kompetanse, personlig utvikling og skreddersydd kundeservice.

Fremhev hvordan du engasjerer kundene dine med et smil og det lille ekstra. For kundene starter ferieopplevelsen når de vurderer alternativene sammen med noen som er like begeistret for feriemulighetene som de selv er. Det får de ikke når de bestiller på nett.

Følgebreveksempel for en reisekonsulent

Tilpassbart følgebreveksempel for en reisekonsulent

4. juni 2024

Søknad på stilling som reisekonsulent

Stillingen i FarAway Reiser er den mest ideelle fortsettelsen av min karriere innen reiselivsbransjen. De siste tolv årene har jeg jobbet vekslende som reiselivsrepresentant på Kanariøyene og reisekonsulent i et av de største reisebyråene i Nord-Norge. Denne kombinasjonen har gitt meg et unikt perspektiv på ønskene og behovene til kundene.

På Kanariøyene jobbet jeg i KanariSafari tett og godt sammen med to kolleger, med fokus på å tilby kundene våre luksuriøse rundturer på de ulike Kanariøyene. Vi samarbeidet kun med de beste lokale leverandørene av overnatting, transport og opplevelser, noe som gjenspeiler kundebasen til FarAway Reiser.

Kontaktene jeg har bygget opp med disse leverandørene gjennom et tiår i markedet vil kunne hjelpe FarAway Reiser med å styrke sin posisjon i øverste sjikt av markedet.

Mitt hovedfokus lå på å utvide markedet på La Palma og Lanzarote, og jeg inngikk flere eksklusive avtaler som økte vår markedsandel fra 25 % til 55 %. Våre kunder fikk en unik innsikt i naturvernindustrien. Vi lanserte en ny form for økoturisme med vekt på dyrevelferd og bærekraftig forvaltning av naturområdene.

Jeg er en strukturert tenker og en dreven forhandler. Jeg har lang og god erfaring å få andre med på nye og spennende ideer når det gjelder reiseopplevelser og jeg utforsker alltid alle mulighetene for å realisere disse. For å komme inn på reisemarkedet på Kanariøyene trenger FarAway Reiser noen med erfaring fra begge sider av bransjen, og jeg ser frem til å dele mine ideer om hvordan dere kan nå deres mål.

Jeg har oppnådd 96 % kundetilfredshet i gjennomsnitt i løpet av min karriere og tilbyr dere mer enn gjerne min omfattende kunnskap og kompetanse om både Kanariøyene og nordnorske kunder.

Vennlig hilsen

Fredrik Haug Sørensen

Oppsett i et følgebrev for en reisekonsulent

På samme måte som både jobb- og kundereiser må planlegges nøye, bør strukturen og oppsettet i et følgebrev organiseres slik at det formidler dine erfaringer og ferdigheter på en optimal måte. Trikset ligger i detaljene og relevansen av innholdet i følgebrevet ditt. Vi anbefaler følgende oppsett:

  1. Topptekst. Først nevner du navnet ditt og kontaktdetaljene dine, og deretter datoen (søknaden din kan bli skrevet ut og sendt videre til en annen avdeling).
     
  2. Overskrift. I fet skrift skriver du stillingen du søker på, og eventuelt navnet på arbeidsgiveren. For eksempel «Søknad på stilling som reisekonsulent»
     
  3. Åpning. I åpningen skal du fange arbeidsgiverens oppmerksomhet ved å presentere deg selv og dele din store interesse for både stillingen og arbeidsgiveren.
     
  4. Midtstykke. I midterste del av følgebrevet fremhever du dine beste og mest relevante erfaringer, ferdigheter og prestasjoner – gjerne med konkrete eksempler.
     
  5. Avslutning. Her oppsummerer du hvorfor du er en utmerket kandidat og gjentar hvorfor du er interessert i nettopp denne stillingen. Ikke glem å oppfordre arbeidsgiveren til å ta kontakt med deg.
     
  6. Signatur. Helt til slutt skriver du en respektfull og vennlig hilsen, samt navnet ditt.

Husk at hver del av følgebrevet ditt utgjør en integrert del av en sammenhengende fortelling om dine karrierevalg og ambisjoner, så hold en profesjonell og høflig tone.

Eksperttips

Trenger du mer inspirasjon? Ta en titt på våre relaterte følgebreveksempler for en reisekonsulent:

For mer detaljert informasjon om hver av delene, kan du lese vår omfattende guide om hvordan skrive et følgebrev.

Når du har oppsettet på plass, er du klar til å få arbeidsgiveren på kroken.

Åpningen i et følgebrev for en reisekonsulent

Formålet med åpningen er å fange leserens oppmerksomhet. Her er tonen like viktig som innholdet. Vis at du prioriterer både din arbeidsgivers krav og mål, samt kundenes behov og ønsker. Bruk et varmt og positivt språk for å fremheve kompetansen din og skriv en fengende åpning.

Alle eksempler

Stillingen i FarAway Reiser er den mest ideelle fortsettelsen av min karriere innen reiselivsbransjen. De siste tolv årene har jeg jobbet vekslende som reiselivsrepresentant på Kanariøyene og reisekonsulent i et av de største reisebyråene i Nord-Norge. Denne kombinasjonen har gitt meg et unikt perspektiv på ønskene og behovene til kundene.

Ikke gjøre

Jeg søker på stillingen som reisekonsulent fordi jeg har jobbet med reiser før og synes det er spennende. Jeg har vært på mange ferier selv og har vært over hele verden. Jeg håper å kunne bruke denne erfaringen hos dere.

Det er viktig at du understreker din relevante erfaring og får frem hvorfor nettopp du er en utmerket kandidat til jobben. Gå utover stillingsbeskrivelsen og påpek din omfattende kunnskap om reiselivsbransjen samt reisemålene som arbeidsgiveren organiserer reiser til. I tillegg kan du nevne noen konkrete tall og fakta som formidler dine beste prestasjoner.

Når du bruker en personlig tilnærming understreker du kvalifikasjonene dine, samtidig som du gir arbeidsgiveren noen gode ledetråder å utforske under et jobbintervju.

Tilpassbart eksempel på en åpning i et følgebrev

4. juni 2024

Søknad på stilling som reisekonsulent

Stillingen i FarAway Reiser er den mest ideelle fortsettelsen av min karriere innen reiselivsbransjen. De siste tolv årene har jeg jobbet vekslende som reiselivsrepresentant på Kanariøyene og reisekonsulent i et av de største reisebyråene i Nord-Norge. Denne kombinasjonen har gitt meg et unikt perspektiv på ønskene og behovene til kundene.

Midtstykket i et følgebrev for en reisekonsulent

Det kan være utfordrende å skrive midtstykket i et følgebrev. Du har rett og slett ikke plass til å gå i detalj om alle reisene du har solgt. Gi heller en smakebit av hvordan du håndterer ulike kunder og deres behov, og vis hva du kan tilby dem og den aktuelle arbeidsgiveren.

Vi anbefaler at du gjør følgende:

  • Fremhev dine beste og mest relevante ferdigheter og erfaringer
  • Oppsummer hvorfor du er en utmerket kandidat på en effektiv måte
  • Vis hvordan du passer perfekt inn på arbeidsplassen

Første avsnitt i midtstykket: Din egnethet for stillingen (ferdigheter og erfaring)

I det første avsnittet i midtstykket går du nærmere inn på dine beste ferdigheter og erfaringer som gjør deg til en perfekt match for stillingen og arbeidsgiveren.

Nedenfor har vi noen eksempler på hvordan du kan formidle de viktigste kvalitetene dine:

  1. Kundeservice: Beskriv hvordan du setter kundens behov i sentrum, ved å skreddersy reiseruter som overgår forventningene deres.
  2. Problemløsningsevner: Fremhev en situasjon der du håndterte en reiseutfordring effektivt. Vis hvordan dine problemløsningsevner bidro til en positiv kundeopplevelse.
  3. Organisasjonsferdigheter: Forklar hvordan du organiserer komplekse reiseplaner og holder styr på detaljer. Del erfaringer med å koordinere flere reiser samtidig uten feil.
  4. Kommunikasjonsevner: Vis hvordan dine sterke kommunikasjonsevner sikrer klar og effektiv dialog med kunder og leverandører. Gi eksempler på vellykkede forhandlinger eller kundeinteraksjoner.
  5. Teknologisk dyktighet: Fortell om din erfaring med moderne reisebestillingssystemer og teknologiske verktøy. Vis hvordan teknologisk kompetanse forbedrer kundeservicen og effektiviteten.

Ved å nevne konkrete eksempler og resultater, kan du tydelig formidle at du har disse viktige kvalitetene og understreke hvordan de vil være til fordel for den aktuelle arbeidsgiveren.

Eksperttips

En fin måte å fremheve dine mest relevante erfaringer og ferdigheter på er STAR-metoden (STAR står for «situation, task, action, result» og på norsk: «situasjon, mål, handling, resultat»). Du forklarer kort situasjonen og målet eller oppgaven du sto overfor, og deretter hva du gjorde og hva som var resultatet.

Neste avsnitt i midtstykket: Hvorfor du passer rett inn hos arbeidsgiveren

Å tilpasse følgebrevet til arbeidsgiverens krav og behov, samt arbeidsmiljø og eventuelt idégrunnlag, er nøkkelen til et iøynefallende og fremragende følgebrev. Vis at du ikke bare oppfyller kravene, men at du også passer perfekt inn hos den aktuelle arbeidsgiveren.

Tilpass følgebrevet ved å hente informasjon og relevante nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen og arbeidsgiverens nettsted. For eksempel:

  • Prosjektansvar fra A til Å, fra kartlegging og research til leverandør- og kundekontakt
  • Skreddersy tilbud, påmeldingssider for deltakere og reiseleder/deltakerprogram
  • Strukturert, nøyaktig og ansvarsbevisst, samt utpreget serviceinnstilt
  • Lang erfaring med booking i GDS (Amadeus) og god teknisk forståelse
  • Utstrakt reiseerfaring og kjennskap til ulike destinasjoner og kulturer
  • Stor fordel med erfaring fra organisering av gruppereiser og events
  • Evne til å skape minneverdige opplevelser som overstiger kundenes forventninger

Kort sagt bør du vise genuin interesse for både stillingen, arbeidsgiveren og reiselivsbransjen som sådan.

Tilpassbart eksempel på et midtstykke i et følgebrev

På Kanariøyene jobbet jeg i KanariSafari tett og godt sammen med to kolleger, med fokus på å tilby kundene våre luksuriøse rundturer på de ulike Kanariøyene. Vi samarbeidet kun med de beste lokale leverandørene av overnatting, transport og opplevelser, noe som gjenspeiler kundebasen til FarAway Reiser.

Kontaktene jeg har bygget opp med disse leverandørene gjennom et tiår i markedet vil kunne hjelpe FarAway Reiser med å styrke sin posisjon i øverste sjikt av markedet.

Mitt hovedfokus lå på å utvide markedet på La Palma og Lanzarote, og jeg inngikk flere eksklusive avtaler som økte vår markedsandel fra 25 % til 55 %. Våre kunder fikk en unik innsikt i naturvernindustrien. Vi lanserte en ny form for økoturisme med vekt på dyrevelferd og bærekraftig forvaltning av naturområdene.

Jeg er en strukturert tenker og en dreven forhandler. Jeg har lang og god erfaring å få andre med på nye og spennende ideer når det gjelder reiseopplevelser og jeg utforsker alltid alle mulighetene for å realisere disse. For å komme inn på reisemarkedet på Kanariøyene trenger FarAway Reiser noen med erfaring fra begge sider av bransjen, og jeg ser frem til å dele mine ideer om hvordan dere kan nå deres mål.

Eksperttips

Det er viktig at du tar hensyn til automatiserte søknadssystemer (ATS) som filtrerer søknader ved å skanne etter spesifikke nøkkelord. Disse nøkkelordene finner du i stillingsbeskrivelsen, så studer den nøye, og bruk samme språk og tone i søknaden din som i annonsen.

Avslutning og oppfordring til handling: Avslutt sterkt

I avslutningen av følgebrevet bør du fremheve kundeopplevelsen en siste gang. Kunder vender tilbake til de beste reisebyråene fordi de stoler på at deres feriedrømmer blir ivaretatt. Gi enda et eksempel på din særdeles gode kundeservice og at du er en fremragende kandidat til den aktuelle stillingen.

Vær trygg på deg selv, men ikke arrogant, og gi et varig inntrykk av din profesjonalitet og store interesse for stillingen.

Avslutt med en vennlig hilsen og navnet ditt. Du trenger ikke å ta med en (digital) signatur når du sender inn søknaden din elektronisk, det gjelder kun en papirkopi.

Tilpassbart eksempel på en avslutning og oppfordring til handling

Jeg har oppnådd 96 % kundetilfredshet i gjennomsnitt i løpet av min karriere og tilbyr dere mer enn gjerne min omfattende kunnskap og kompetanse om både Kanariøyene og nordnorske kunder.

Vennlig hilsen

Fredrik Haug Sørensen

Hvordan skrive et følgebrev uten erfaring

Selv uten direkte erfaring, kan ditt engasjement og din lærevilje være en verdifull ressurs for en første jobb som reisekonsulent. Sett fokus på dine overførbare ferdigheter, og påpek din evne til å lære raskt og tilpasse deg nye situasjoner.

Uttrykk din interesse for å støtte kunder og din vilje til å ta på deg varierte oppgaver for å sikre at hver reise blir en suksess. Ved å vise engasjement og dedikasjon, kan du overbevise arbeidsgiveren om din egnethet for stillingen som reisekonsulent.

Vurder å gjøre følgende:

  • Fremhev dine overførbare ferdigheter: Få frem hvordan din erfaring har forbedret dine kundeserviceferdigheter, organiseringsevner og evne til å håndtere stress, som er viktige egenskaper innen reiseplanlegging.
  • Legg vekt på teknologisk dyktighet: Fremhev tekniske ferdigheter, som kjennskap til reiseplanleggingsprogrammer eller CRM-systemer, for å vise din evne til å bruke teknologi effektivt.
  • Uttrykk din store interesse for reiser og oppdagelser: Del din entusiasme for å utforske nye steder og hjelpe andre med å planlegge drømmeferiene sine, og understrek ditt engasjement for kundetilfredshet.
  • Del relevante erfaringer: Inkluder eventuelle frivillige reiseprosjekter, praksisplasser eller deltidsjobber som har gitt deg innsikt i reiseplanlegging og kundehåndtering.

Disse punktene vil bidra til å kompensere for mangelen på direkte erfaring, og på den måten fremheve ditt potensial som reisekonsulent. Dette vil øke sjansene dine for å sikre deg jobben.

Viktig å få med seg

Vær kortfattet og hold følgebrevet på én side. Presenter dine beste kvaliteter og egenskaper i en overbevisende historie som fremhever hvorfor du er en utmerket kandidat til jobben.

Legg vekt på profesjonell layout og design, og bruk gjerne vårt brukervennlige følgebrevverktøy for å sikre et imponerende og jobbvinnende følgebrev som reflekterer din gode arbeidsmoral og fremragende kundeservice.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV