1. eksempler
 2. Sykepleier
Skrevet av Karl KahlerKarl Kahler

Sykepleier følgebreveksempel

Bruk dette følgebrevet for å fullføre søknaden din for en stilling som Sykepleier, og bli ansatt raskere – uten frustrasjon eller usikkerhet. Dette følgebreveksemplet er spesielt designet for Sykepleierstillinger i 2024. Dra nytte av eksempelsetningene våre og vårt profesjonelle oppsett, og last ned det perfekte følgebrevet på bare få minutter.
4.9
Gjennomsnittlig rangering
26 har allerede gitt sin stemme
Sykepleier følgebreveksempel
Rediger følgebrev

Som sykepleier er du en heroisk frontkjemper i kampen mot ulike sykdommer. Og det har aldri vært større behov for superkreftene dine. Under koronakrisen har det vært mye snakk om hvilke jobber som er viktigst — men din står helt øverst på listen.

Det har vært mange overskrifter i internasjonale medier som: "Det er ikke på langt nær nok sykepleiere til å ta hånd om alle koronapasientene". Og selv om sykepleiere kan flyttes til intensiven for å ta seg av kritisk syke covid-19-pasienter, vil dette skape mangel på andre avdelinger i sykehusene.

Et annet problem er at sykepleiere visstnok kan være jevnt fordelt over den totale befolkningen, men at koronaviruset på noen steder blusser opp mye verre enn på andre. Dette kan skape behov for å flytte sykepleiere til de områdene der de trengs mest. Noe annet er at mange sykepleiere har barn, men ikke familiemedlemmer til å ta vare på dem, og stengingen av skoler og barnehager gjør det veldig vanskelig for dem å fortsette å dra på jobb. Alt dette gir en enorm ubalanse i sykepleieryrket - en etterspørsel etter sykepleiere som raskt overgår tilbudet.

Enten du er en svært erfaren sykepleier eller nettopp ferdig med utdannelsen din, du befinner deg på et arbeidsmarked som sårt trenger deg. Og hvis du skal sette din egen helse på spill for å helbrede andre, fortjener du den beste jobben du kan få. På CVapp.no er vi spesialisert i å hjelpe folk med å finne jobbene som er riktig for dem. I lang tid har vi understreket behovet for en enestående CV, og vi har laget en detaljert guide for sykepleiere som ønsker nettopp det. I CV-guiden står det for eksempel også at helsevesenet var den største arbeidsgiveren i USA i 2018.

I tillegg tilbyr vi et profesjonelt verktøy og våre CV-maler som gjør det mulig for hvem som helst å lage en profesjonell, godt testet CV som fungerer.

Følgebrev for sykepleiere, struktur og eksempler

Et godt følgebrev for sykepleiere, eller praktisk talt hvilket som helst yrke, vil ha følgende grunnleggende oppsett:

 • Topptekst
 • Stillingen du søker på
 • Åpning
 • Midtstykke
 • Avslutning
 • Signatur

Hvis du vil ha detaljerte råd om hver av disse, kan du se på vår komplette guide om "Hvordan skrive et følgebrev".

Følgebrev – topptekst

Den største feilen man kan gjøre i et følgebrev (eller en CV) er å glemme å nevne kontaktdetaljene dine, slik at arbeidsgiveren ikke kan nå deg. Men hvis du sender inn søknaden via e-post, så kan jo arbeidsgiveren bare trykke på "svar"? Jo, for så vidt. Men hvis e-posten videresendes eller skrives ut, kan e-postadressen din lett gå tapt. Ikke gjør det vanskelig for arbeidsgiverne å finne ut hvordan de kan få fatt i deg!

Følgebrev — stillingen du søker på

Her er det rom for noen få muligheter: "Søknad på stilling som [tittel] (i [firma])". Når du søker på en deltidsstilling skriver du: "Søknad på deltidsstilling i [firma]". Og når du skriver en åpen søknad: "Åpen søknad" eller "Søknad på stilling hos [firma]".

Følgebrev — åpning

"Jeg skriver..." Stopp en hal! De vet allerede hvorfor du skriver. Hvis du ikke hadde søkt, ville de ikke hatt brevet ditt foran seg. Heretter bruker du aldri "Jeg skriver" i et eneste følgebrev mer! Åpningen er helt avgjørende — åpningssetningen din må være dristig, ivrig og oppriktig, henvise til stillingen og gi et hint om kvalifikasjonene dine.

eksempel

Som dedikert sykepleier med 12 års erfaring fra hektiske avdelinger på diverse sykehus i Oslo og Akershus, tilbyr jeg dere mine tjenester som erfaren sykepleier på intensivavdelingen.

Kopiert!

Følgebrev – midtstykke 

Det er her det gjelder. Du har introdusert deg, du har sagt hva du gjør — nå har du to, kanskje tre avsnitt, for å forklare hvorfor du er flink til det. Og du må oppgi noen fakta for å underbygge det. Et nyttig verktøy er STAR-metoden. STAR står for "situation, task, action, result" (på norsk: situasjon, mål, handling og resultat) og er en flott måte å beskrive hva du har oppnådd tidligere.

Beskriv hendelser/situasjoner du har opplevd, og bruk handlingsverb for å beskrive tiltakene dine og de positive resultatene du har oppnådd. Bruk fakta og tall der det er mulig for å tallfeste dine prestasjoner — for eksempel med hvor mange fødsler du har hjulpet til med når du jobbet på fødeavdelingen. Eller hvor mange pasienter du har hatt omsorg for når du jobbet på intensiven.

Følgebrev – avslutning og signatur

Avslutningen din bør oppfordre til handling — at du er ivrig etter å få tilbakemelding, svært gjerne kommer på intervju, eller kanskje foreslår at du tar kontakt selv i løpet av uken etter. Her bør du vise din målbevisste, tillitsfulle og avgjørende side, uten å høres for selvsikker eller overmodig ut. Avslutt med en tydelig setning, og etterlat ingen tvil hos leseren om at du svært gjerne vil ha jobben, og at du absolutt bør vurderes som kandidat.

Gi heder og ære til dem som fortjener det
Gi heder og ære til dem som fortjener det

Viktig å få med seg

 1. Forsidebrevet ditt er din personlige introduksjon til arbeidsgiveren, og din "heispitch" som forklarer hvorfor du er rett person til jobben.
 2. Med mindre du spesifikt blir bedt om ikke å sende inn et følgebrev, bør du alltid se på følgebrevet som en vesentlig del av en jobbsøknad.
 3. Følg riktig struktur for et følgebrev, og sørg for at hver del av brevet gjør det den skal.
 4. Som motvekt for saklig og rasjonelt språk, bør du også bruke empati — slik fremhever du deg som rett person til jobben.
 5. Bruk riktig tone, unngå klisjeer og sørg for at norsken din er feilfri.
 6. Unngå de vanligste formateringsfellene — ikke "improviser" ved å bruke ditt egen tekstbehandlingsprogram, eksentrisk design eller uvanlige skrifttyper.

Den beste måten å unngå disse feilene på er å bruke våre godt testede maler og vår profesjonelle veiledning på CVapp.no. Vi kan ikke skrive følgebrevet for deg, men vi vil gjerne ta bort tvilen du måtte ha om design og oppsett for denne viktige delen av jobbsøknaden din.

Opprett et følgebrev på få minutter
Opprett et følgebrev på få minutter
Skill deg ut og bli ansatt raskere med våre jobbvinnende, profesjonelt designede følgebrevmaler.
Opprett et følgebrev
4.9
Rediger følgebrev
Del denne artikkelen

Gratis profesjonelt designede maler

Med over 10 millioner opprettede CV-er og følgebrev, er CVapp.no den ledende nettbaserte karriereskaperen som drar i land jobbintervjuer
4.5 av 5
basert på 699 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm cover_letter template
Stockholm
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York cover_letter template
New York
410 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien cover_letter template
Wien
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney cover_letter template
Sydney
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon cover_letter template
London
250 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin cover_letter template
Dublin
220 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow cover_letter template
Moscow
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
140 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore cover_letter template
Singapore
49 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo cover_letter template
Oslo
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town cover_letter template
Cape Town
7 200 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis cover_letter template
Paris
33 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin cover_letter template
Berlin
87 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève cover_letter template
Genève
3 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver cover_letter template
Vancouver
42 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo cover_letter template
Tokyo
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan cover_letter template
Milan
48 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa cover_letter template
Lisboa
27 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona cover_letter template
Barcelona
27 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
21 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago cover_letter template
Chicago
18 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio cover_letter template
Rio
27 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma cover_letter template
Roma
5 100 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston cover_letter template
Boston
16 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto cover_letter template
Toronto
96 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler