Hvordan skrive en CV for en kjøkkensjef
Når du er kjøkkensjef, bør du være dyktig på å sette sammen appetittvekkende og spennende menyer. CV-en din bør fremheve lederevnene dine, spesielt når det gjelder sikker og effektiv drift av et restaurantkjøkken. Du bør også understreke at du er kreativ med øye for detaljer, og har stor kunnskap om regelverk innenfor hygiene og HMS (helse, miljø og sikkerhet). Den ideelle kjøkkensjefen har videre en utmerket forståelse av kundeservice og er i stand til å tilby varierte og spennende retter til middagsgjestene.
Videre bør CV-en din fremheve at du brenner for råvarer og råvarebehandling, matlaging generelt, samt vise at du har arbeidsmoralen som trengs på et hektisk, produktivt og effektivt restaurantkjøkken. Når du bruker en av de godt testede CV-ene til CVapp.no og følger våre nyttige tips for hvordan du skriver en jobbvinnende CV, er du godt på vei til å dra i land jobben du er ute etter.
Eksempel på profiltekst
Her fremhever du dine største prestasjoner og kvaliteter. Husk å bruke handlingsverb og nevne mest mulig jobbrelatert informasjon. En kjøkkensjef bør kunne vise til utmerkede kulinariske ferdigheter, slik at du kan tilberede appetittvekkende og spennende retter, samt varierte og innbydende menyer. Å fremheve nøkkelegenskapene dine som effektivt viser dine relevante kvalifikasjoner og prestasjoner, kan være avgjørende.
Ambisiøs og kreativ kjøkkensjef med lang erfaring fra ulike restauranter og bedriftsmiljøer, som brenner for å servere god og spennende mat. Kjent som en inspirert kokk med stor kunnskap om mattrender og evnen til å tenke utenfor boksen når det gjelder smakskombinasjoner, som resulterer i appetittvekkende, spennende og varierte menyer. Fremstår som en effektiv leder på kjøkkenet, der personalet trives og jobber hardt.
Eksempel på arbeidshistorikk
Før opp alle dine tidligere stillinger som er relevante for en stilling som kjøkkensjef. Bruk handlingsverb og nevn spesifikke eksempler på prestasjoner som er relevante og viser at du er rett kandidat for jobben.
- Ledet og styrte mer enn 30 kjøkkenansatte.
- Oppdaterte personalet på menyendringer og ingredienser.
- Ansvarlig for imponerende retter, som resulterer i et stadig økende antall faste kunder.
- Håndterte eventuelle dietter, allergier og matintoleranse hos middagsgjestene våre profesjonelt og med stor omhu, for å sikre sikkerheten og kundetilfredsheten.
- Utarbeidet unike menyer med sesongbaserte produkter med best mulig restaurantopplevelse som mål.
Eksempel på utdanningsavsnitt
Her fører du opp alle dine utdannelser og sertifiseringer. Om du har utmerkelser og priser, nevner du dem også. Har du annen høyere utdanning? Da kan du eventuelt unnlate å ta med videregående i CV-en.
- Sep 2004 – jul 2007 Culinary Arts Academy, Luzern, Sveits Bachelor i kokkeutdanning.
Eksempel på ferdighetsavsnitt
Når du er en ambisiøs kokk bør CV-en din inneholde flere markante lederferdigheter som arbeidsgiveren er ute etter i en kjøkkensjef. Rekrutterere leter etter en motivert og hardtarbeidende medarbeider med stor kunnskap om kulinariske teknikker. Pass på at du tar med jobbspesifikke ferdigheter.
- Kunnskap om råvarer og smak
- Kvalitetskontroll
- Ledelse og styring
Hva gjør en kjøkkensjef?
En kjøkkensjef tilbereder og lager mat til gjester på restauranter eller andre steder som serverer mat. Du overvåker driften av kjøkkenet og leder og styrer de andre kjøkkenansatte. Videre bestemmer du hvilke retter som kommer på menyen, og hvilke råvarer som må kjøpes inn.
Du bør være god på kundeservice, og kunne skreddersy en rett eller hel meny for å møte kundenes behov og preferanser. Videre bør du ha fokus på forskriftene og retningslinjene til Mattilsynet, og ha stor kunnskap om regelverk innenfor hygiene og HMS. Sist, men ikke minst, har en ideell kandidat attpåtil utmerkede evner innen multitasking, samt kulinarisk ekspertise.