Hvordan skrive CV for en kosmetolog
Før du går i gang med skrivingen, er det greit å vite hva du bør ta med i CV-en din. Den bør inneholde:
- Topptekst
- Profiltekst
- Arbeidshistorikk
- Ferdigheter
- Utdanning
Hva gjør en kosmetolog?
En kosmetolog bidrar til å opprettholde helsen og skjønnheten til kroppens største organ: huden. Du er en fagperson som tilbyr tjenester som ansiktsbehandlinger, hårfjerning, kjemisk peeling og andre behandlinger innen hudpleie, sminke og velvære.
Profiltekst: Glødende engasjement for glødende hud
Profilteksten er stedet i CV-en hvor du kan vise et snev av din personlighet. Du har mellom 100 og 200 ord (avhengig av lengden på arbeidshistorikken din) for å fremheve dine kommunikasjonsevner og personlige stil til potensielle arbeidsgivere og/eller kunder. Det er også her du kan skryte litt om hva du har oppnådd (så lenge det er berettiget).
Hvis du har en lojal kundebase, så fortell om den. Kundetilfredshet er en viktig del av jobben din. Hvis du har spesialisert deg på voksing eller andre hårfjerningsteknikker eller massasjeterapi, har utviklet en god kroppsbehandling eller har utmerket deg på andre måter, er dette stedet å få det frem.
Dyktig og engasjert kosmetolog med over femten års erfaring
med å gi kundene de best mulige behandlingene innen hudpleie, sminke og velvære. Ekspert på ansiktsbehandlinger, diagnostisere hudproblemer, behandle akne, fjerne uønsket hår, påføre sminke og utføre anti-aldringsbehandlinger. Brenner for å gi kundene best mulig kundeservice.
Arbeidshistorikk: En klar og glatt karriere
Som kosmetolog bør arbeidshistorikken din vise talentene dine og ta hensyn til miljøet du søker jobb i. Det er ikke bare å føre opp en oversikt over dine tidligere jobber. En kosmetolog kan for eksempel jobbe i hudpleieklinikker eller -salonger, spa-sentre, men også i apotek, parfymerier eller nettbutikker, og som konsulent innen kosmetikk- og hudpleiebransjen. Mange er selvstendig næringsdrivende og har en egen bedrift. Hver av disse arbeidsplassene krever litt forskjellige ferdigheter, så pass på at det du nevner er relevant for jobben du søker på.
Bruk hver stilling du har hatt til å fremheve en ny ferdighet du har utviklet. Du har sikkert en del faste rutiner og behandlingsplaner som du har brukt i alle eller en del av jobbene dine. Ikke nevne alle de samme om og om igjen for hver jobb du har hatt. Prøv i stedet å få med så mye forskjellig informasjon som mulig på den plassen du har til rådighet. Vær så detaljert som mulig. Bruk konkrete tall og fakta for å formidle hvordan du har økt kundebasen på ditt nåværende arbeidssted, hvordan du økte produktsalget, eller beskriv de spesifikke teknikkene du bruker eller har spesialisert deg i.
Kosmetolog hos Hell Beauty og Spa
Desember 2013 — Oktober 2023
- Kjent for å gi den beste kundeservicen til kundene mine når det gjaldt både hudpleie, sminke og velvære.
- Var spaets ekspert på massasjeterapi og utførte også fotsoneterapi.
- Utførte anti-aldringsbehandlinger og anbefalte passende
- hudpleieprodukter og -løsninger til kundene.
- Satte opp behandlingsplaner og alternativer basert på kundenes behov og bekymringer.
- Sminket kundene og ga tips om styling etter deres ønsker.
Hudpleier hos Kurbadet i Koppang
August 2008 — November 2013
- Planla nøye behandlinger avhengig av kundenes behov, bekymringer og ønsker.
- Utførte ansiktsbehandlinger, intimvoksing, kjemisk peeling og en rekke kroppsbehandlinger.
- Anvendte blant annet kroppsinnpakninger, eksfolierende skrubber og spraytan.
- Ga også kropps- og ansiktsmassasje og fotsoneterapi.
Utdanningsavsnitt: Teori i praksis
Hvis du har tatt en fagutdanning fører du den opp i utdanningsavsnittet, samt det du har fullført av etterutdanningskurs, spesialiseringer og så videre.
Med andre ord fører du opp alt om utdanningen din og sertifiseringene dine i dette avsnittet. Om du har hatt verv eller fått utmerkelser, kan du også nevne dem. Du kan eventuelt også lage et eget avsnitt i CV-en for sertifiseringer, hvis du har flere enn et par.
Massasjeterapi, Institutt for helhetsmedisin, Oslo
August 2008 — Juni 2010
- Deltids fagutdannig
Hudpleie, Koppang videregående skole
August 2005 — Juni 2008
Ferdighetsavsnitt: Vennlig ekspertise
Ferdighetsavsnittet er stedet hvor du setter fokus på de beste og mest relevante egenskapene du har som kosmetolog, og fører dem opp i en punktliste. Vi anbefaler at du først lager en egen generell liste over alle ferdighetene og evnene du har som alle på en eller annen måte er relevante for det du jobber med. Bare sett deg ned og skriv ned alt som kan være relevant av dine kvaliteter i et eget dokument. Slik kan du velge og vrake i listen når du søker ny jobb (nå og i fremtiden), og velge de som kommer best overens med ønskene og kravene den potensielle arbeidsgiveren er ute etter.
Få med harde (tekniske) ferdigheter som består av ferdighetene du trenger for å kunne utføre jobben din. Tenk på kunnskap om ulike hudtyper og hudpleieprogrammer, (ansikts)massasjeteknikker og andre hudbehandlinger du utfører. Den som skal ansette deg vil alltid gå gjennom dette avsnittet for å forsikre seg om at talentene dine samsvarer med jobbkravene. Lag en god blanding av dine harde og dine myke ferdigheter som kundeservice og kommunikasjon. Myke ferdigheter er viktige fordi du både utvikler personlige relasjoner med kundene, samtidig som du må forklare dem hvordan de skal følge opp hjemme.
- Massasjeterapi
- Hudpleie og sminke
- Fotsoneterapi
- Kommunikasjon
- Kundeservice
- Kundetilfredshet
CV-oppsett og layout: Søknadens ansikt utad
Som kosmetolog fremmer du sunn hud og utfører korrigerende behandlinger knyttet til utseendet. Du forebygger hudproblemer, og behandler hud, ansikt og kropp. Samtidig vet du hvor viktig utseendet er på en mer overført måte. Det første blikket etterlater et varig inntrykk. Derfor må CV-en din fange lesernes oppmerksomhet med en velpleid, stilig og profesjonell layout og design.
CVapp.no har et stort utvalg CV-maler som er delt inn i fire forskjellige kategorier: Profesjonell, moderne, kreativ og enkel. Velg den stilen som tiltaler deg. Hvis du legger spesielt mye vekt på at CV-en skal se fin ut, kan du vurdere å velge en av de kreative malene. Men husk at de som skal ansette deg har flere CV-er å lese, så hold den lesbar. Ikke overdriv personaliseringen og hold fargene på et attraktivt minimum. Sørg for at dine personopplysninger, jobbtitler og avsnittsoverskriftene er lette å finne.
Oppfordring: Benytt deg av CVapp.no sitt nettbaserte CV-verktøy for å gjøre det enklere å lage søknaden din og komme raskere i gang med jobbsøkingen.