1. CV-eksempler
 2. Skuespiller
Skrevet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Skuespiller CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Skuespiller eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.6
Gjennomsnittlig rangering
59 har allerede gitt sin stemme
Skuespiller CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Du lurer kanskje på om en skuespiller i det hele tatt trenger en CV? Svaret er: «Ja», selv om den vil se litt annerledes ut enn for de fleste andre yrkene. Det du trenger er en CV som viser et representativt og relevant utvalg av din erfaring.

Heldigvis har cvapp.no et stort utvalg av ressurser om jobbsøking, fra utførlig testede og profesjonelt designede maler, yrkesspesifikke skriveguider og CV-eksempler, til et brukervennlig CV-verktøy.

Hvordan skrive CV for en skuespiller

Selv om en skuespillers CV går ut på å formidle at du er en utmerket kandidat til jobben, vil du sannsynligvis dele inn CV-en litt annerledes enn de fleste andre jobbsøkerne. Vi anbefaler at du bruker følgende rammeverk:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • (Formell) utdanning
 • Relevant erfaring
 • Relevante kurs (om aktuelt)
 • Ferdigheter og evner

Som skuespiller ønsker du å skille deg ut. Det samme bør CV-en din gjøre. Den skal gi en representativ og tydelig oversikt over din erfaring, kunnskap og kompetanse som skuespiller, på en imponerende og samtidig personlig måte.

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Utdyp produksjonene og/eller prosjektene framfor selve rollene du spilte.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle rollen og/eller stillingen.
 3. Velg en profesjonell designet CV-mal som kombinerer design med en oversiktlig struktur.
 4. Når du skal sende inn søknaden din elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Avhengig av rollen eller stillingen du søker på, kan relevante nøkkelord for en skuespiller være: 

 • (Formell) utdanning og skuespillerteknikker som Method Acting (metodeskuespill), Stanislavskij- og/eller Grotowski-metoden, Chekhov- og/eller Meisner-teknikken, Brechts teater, osv.
 • Sceniske ferdigheter, for eksempler inkluderer improvisasjon, stemmebruk, diksjon, karakterutvikling, kroppsspråk, og scenisk tilstedeværelse
 • Andre ferdigheter som sang, dans, kampsport, akrobatikk, osv. – alt som kan være relevant for den aktuelle rollen/stillingen
 • Erfaring fra lignende roller, samt innen regi, manusforfatterskap, scenografi, produksjonsarbeid eller andre relaterte stillinger

Velge beste CV-oppsett for en skuespiller

CV-en din bør helst være på én side, og vise et relevant og representativt utvalg av din erfaring, på en strukturert og oversiktlig måte. Det sikrer du ved å følge disse rådene:

 • Nevn din formelle utdanning før du nevner arbeidserfaringen din – dette er vanlig praksis for skuespillere i Norge.
 • Bruk omvendt kronologisk rekkefølge. Det vil si at du nevner din nyeste utdanning og erfaring først, og den eldste sist.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjonen din, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavnet ditt.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bostedet, (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
 • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din personlige (fagrelaterte) nettside og eventuelt LinkedIn-profil.
 • Portrettbilde: Bildet bør helst være tatt av en profesjonell fotograf (og krediteres).

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Profilteksten din bør gi produsenten et godt inntrykk av hvem du er, dine mest imponerende roller og styrker - uten å gå dypt inn på alle detaljene. Hensikten med en profiltekst er å oppmuntre produsenten til å lese resten av CV-en din for å finne ut mer om deg og det du har oppnådd. 

Det kan også være lurt å nevne spesielle ferdigheter eller en bestemt opplæring eller utdannelse her, spesielt hvis det er relevant for rollen du søker på. Sørg også for at du bruker handlingsverb og et livlig språk for å beskrive at du brenner for teater og skuespilleryrket. 

Om du har vunnet eller har blitt nominert til en gjev pris, så nevner du det her. Hvis du har mange priser å vise til, kan du med fordel føre dem opp i et eget avsnitt (nederst på siden eller i sidekolonnen).

Trenger du litt inspirasjon til profilteksten din? Ta en titt på våre relaterte CV-eksempler innen kunst og kultur:

Vårt eksempel på en profiltekst for en skuespiller, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en skuespiller

Engasjert og intuitiv skuespiller, utdannet ved Teaterhøgskolen og medlem i Norsk Skuespillerforbund. Brenner for alt fra tradisjonelt, klassisk teater til eksperimentelt, skapende scenespill.

Kopiert!

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Om du har formell utdannelse, så nevner du det her. Vi anbefaler at du nevner det du har fullført av relevante kurs i et eget avsnitt, under erfaringsavsnittet. Men ikke alle skuespillere har formell utdannelse. I så fall fører du opp alle relevante kurs, seminarer og lignende her.

Nevn gjerne kjente regissører eller instruktører du har fått opplæring av, eller visse skuespillermetoder (som for eksempel Stanislavskij-metoden eller Meisner-teknikken). Om du har hatt verv eller fått utmerkelser, kan du også nevne dem i dette avsnittet.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Bachelor i skuespillerfag, Teaterhøgskolen, Oslo
August 2011 — Mai 2014

 

Hedvig Tomtens vgs., Oslo
August 2008 — Juni 2011

Kopiert!

Presenter din arbeidserfaring: Din erfaring i rampelyset

I de fleste yrker vil dette avsnittet kalles for «arbeidshistorikk» eller «arbeidserfaring». Som skuespiller kan du velge å kalle dette avsnittet for «skuespillererfaring» eller «roller». Her lister du opp et utvalg av dine mest imponerende roller, ofte delt inn i kategorier som «teatererfaring», «fjernsynserfaring», «filmerfaring» eller «filmografi».

Du kan enten føre opp rollene dine i omvendt kronologisk rekkefølge med den nyeste først, eller begynne med de rollene som er mest relevante for rollen du søker på. Sørg for å inkludere detaljer som navnet på produksjonen, rollen, teatret eller filmstudioet, regissøren, årstall, osv. Du trenger ikke å beskrive selve rollen du spilte, fortell heller litt om produksjonen hvis det var et spesielt prosjekt.

I CV-verktøyet vårt kan du ved hjelp av «valgfrie avsnitt» nederst på siden lage flere hovedkategorier for erfaringen din, og da bruker du for eksempel «arbeidshistorikk» til «Teatererfaring» og et av de valgfrie til «Film og serier».

Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Skuespiller, Løkka Teatret, Oslo 
April 2016 — Dags dato

 

Dubbing og hørespill, Teaterradio NKR, Oslo 
Mars 2014 — Dags dato 
 

Diverse reklamefilmer, Løkka Film, Oslo 
Juni 2012 — Dags dato 

 • Regi: Greta Garbo

Ensemble i Tre nøtter til julestjernen, Internasjonalteatret, Oslo 
Desember 2013 

 • Regi: Niklas Juel Vinter
Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en dyktig skuespiller

Ferdighetsavsnittet er et flott sted å fremheve dine styrker i en kortfattet punktliste. Det er lurt å lese rollebeskrivelsen nøye og notere eventuelle spesielle ferdigheter som trengs for rollen. Er det en actionfilm? Ikke glem å nevne at du er en kløpper på scenekamp. Om det er en musikal nevner du både sangstemme og dansekunster. 

Har du annen relevant erfaring som kan være av interesse for produsenten, for eksempel en jobb som manusforfatter eller scenesjef, kan du kort nevne det her. Ikke glem å nevne dine kunnskaper når det gjelder både fremmedspråk og dialekter om det er relevant for rollen.

Her kan du se vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt for en skuespiller.

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Tale og stemmebruk
 • Sang (mezzosopran)
 • Improvasjon
 • Stanislavskijs skuespillermetode
 • Arbeidsmoral
 • Moderne dans
 • Samarbeidsevner
Kopiert!

Underbygg disse ferdighetene med konkrete eksempler i hele CV-en:

 1. Tale og stemmebruk: Viktig for å kunne projisere stemmen, formidle følelser og klart formidle teksten til publikum eller kamera.
 2. Sang (mezzosopran): Å kunne synge åpner døren for musikaler og roller som krever musikalske evner, og er et viktig tillegg til repertoaret for skuespillere.
 3. Improvasjon: Gir skuespillere muligheten til å tenke raskt på scenen, tilpasse seg endringer og skape autentiske øyeblikk.
 4. Stanislavskijs skuespillermetode: En viktig tilnærming til skuespill som fokuserer på å utvikle karakterens følelser og motivasjon.
 5. Arbeidsmoral: Nødvendig for å møte utfordringer i produksjoner, ta ansvar for egen utvikling og profesjonalitet i arbeidet.
 6. Moderne dans: Øker skuespillerens kroppsbevissthet, fleksibilitet og evnen til å uttrykke følelser gjennom bevegelse.
 7. Samarbeidsevner: Avgjørende for å kunne jobbe effektivt med regissører, medskuespillere og produksjonsteam for å skape sammenhengende forestillinger.

Velge riktig CV-layout og design for en skuespiller

Som skuespiller og kunstnerisk sjel har du sannsynligvis også et godt øye for design. Men det betyr ikke at du har masse tid til overs for å utforme CV-en din. Den raskeste og mest effektive måten å lage en CV på, er å bruke en av våre utførlig testede CV-maler. 

Velg malen som fungerer best for deg, og tilpass fonter og designelementer ved hjelp av CV-verktøyet vårt for å lage din perfekte, skreddersydde CV.

CV-eksempel for en skuespiller

Profil

Engasjert og intuitiv skuespiller, utdannet ved Teaterhøgskolen og medlem i Norsk Skuespillerforbund. Brenner for alt fra tradisjonelt, klassisk teater til eksperimentelt, skapende scenespill.

 

Utdanning

Bachelor i skuespillerfag, Teaterhøgskolen, Oslo
August 2011 — Mai 2014

 

Hedvig Tomtens vgs., Oslo
August 2008 — Juni 2011

 

Skuespillererfaring

Skuespiller, Løkka Teatret, Oslo 
April 2016 — Dags dato

 

Dubbing og hørespill, Teaterradio NKR, Oslo 
Mars 2014 — Dags dato 
 

Diverse reklamefilmer, Løkka Film, Oslo 
Juni 2012 — Dags dato 

 • Regi: Greta Garbo

Ensemble i Tre nøtter til julestjernen, Internasjonalteatret, Oslo 
Desember 2013 

 • Regi: Niklas Juel Vinter

 

Ferdigheter

 • Tale og stemmebruk
 • Sang (mezzosopran)
 • Improvasjon
 • Stanislavskijs skuespillermetode
 • Arbeidsmoral
 • Moderne dans
 • Samarbeidsevner
Kopiert!

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.6
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 706 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
4 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
730 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
590 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
560 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
520 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
350 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
930 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
230 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
490 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
54 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 500 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
75 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
23 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
39 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 000 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler