1. eksempler
 2. Detaljhandel
Skrevet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Detaljhandel følgebreveksempel

Bruk dette følgebrevet for å fullføre søknaden din for en stilling som Detaljhandel, og bli ansatt raskere – uten frustrasjon eller usikkerhet. Dette følgebreveksemplet er spesielt designet for Detaljhandelstillinger i 2024. Dra nytte av eksempelsetningene våre og vårt profesjonelle oppsett, og last ned det perfekte følgebrevet på bare få minutter.
4.1
Gjennomsnittlig rangering
47 har allerede gitt sin stemme
 Detaljhandel følgebreveksempel
Rediger følgebrev

Enten det dreier seg om mat, mote, møbler eller omtrent hva som helst, kan en butikkjobb være en god mulighet til fast og jevn inntekt. Butikkjobber er ofte en favoritt hos studenter og elever som søker sommerjobb eller en deltidsstilling.

Det er høy gjennomtrekk i detaljhandelen. Det betyr at det stadig oppstår ledige stillinger. Men hvis du vil øke sjansene dine til å dra i land jobben, trenger du et perfekt følgebrev.

Hvis dette er din første butikkjobb, har du kanskje ingen kundeserviceerfaring. Det er her et flott følgebrev kommer inn. Her kan du fortelle om deg selv, det du har oppnådd og ferdighetene dine, og det gir deg en sjanse på stillingen - selv mot kandidater med mer erfaring.

Før du begynner på følgebrevet ditt, trenger du en enestående CV. CVapp.no har en hel samling verktøy og guider som er utviklet nettopp for dette. Begynn med våre detaljhandelspesifikke CV-eksempler, og sjekk deretter ut malene og vår komplette guide for hvordan du skriver en CV.

Når du har gjort det er du klar til å fullføre søknaden din med et fantastisk følgebrev.

Skrive et følgebrev for en butikkjobb

Noen jobbsøkere gruer seg sånn til å skrive et følgebrev, at de rett og slett sender inn en søknad uten. Heldigvis trenger ikke du å gjøre samme feil. I dette avsnittet deler vi opp de forskjellige delene av et følgebrev til en "oppskrift" som fungerer på tvers av bransjer og stillinger. Å lære å skrive et profesjonelt følgebrev er en ferdighet som du vil dra nytte av for resten av arbeidslivet ditt.

Her er de viktigste ingrediensene:

 • Topptekst
 • Stillingen du søker på
 • Åpning
 • Midtstykke
 • Avslutning
 • Signatur

Du kan finne enda mer informasjon om hver av disse delene pluss gratis eksempelsetninger i denne praktiske guiden om hvordan du skriver et følgebrev. Videre er følgebrevmalene våre enkle å bruke, og de sørger for at det blir lekende lett å skrive søknaden din.

Følgebrev – topptekst

Før du går detaljert inn på ferdighetene og erfaringene dine, må følgebrevet få riktig topptekst. I toppteksten setter du navnet ditt og kontaktdetaljene dine. Jo større butikk du søker hos, desto flere er det som får tilgang til søknaden din, så det er viktig at alle som ser den vet hvem som har skrevet brevet og hvordan de kan komme i kontakt med deg.

Vitsen med denne delen: Toppteksten i følgebrevet gjør det tydelig at det er du som har skrevet søknaden og hvordan de kan komme i kontakt med deg.

Følgebrev — stillingen du søker på

Her er det rom for noen få muligheter: "Søknad på stilling som [tittel] (i [butikk])". Når du søker på en deltidsstilling, skriver du: "Søknad på deltidsstilling i [butikk]". Og når du skriver en åpen søknad: "Åpen søknad" eller "Søknad på stilling i [butikk]".

Vitsen med denne delen: Overskriften gjør det umiddelbart tydelig for leseren hvilken stilling du søker på (og eventuelt om det er heltid eller deltid).

Følgebrev — åpning

Åpningen er delen der du introduserer deg, og er derfor viktig for å få tak i oppmerksomheten til arbeidsgiveren. En kjedelig, alminnelig åpning kan sørge for at resten av brevet ditt ikke blir lest en gang. I stedet for å bruke et gammeldags og trøttende "Jeg skriver for å vise min interesse for den ledige stillingen i butikken deres...", bør du prøve å finne en åpningssetning som utstråler engasjement, energi og iver.

Følgebrev – midtstykke 

Midtstykket er delen der du virkelig kan gå detaljert inn på ferdighetene dine og det du har gjort og oppnådd. Det er greit og oversiktlig å dele midtstykket i to mindre avsnitt.

I den første delen forteller du om milepælene dine og det du har oppnådd. En fin måte å gjøre det på er STAR-metoden (STAR står for "situation, task, action, result" og på norsk: "situasjon, mål, handling og resultat"). Du forklarer kort situasjonen og målet eller oppgaven du sto for, og deretter hvilke(n) handling(er) du gjorde og hva som var det positive resultatet. I den andre delen går du inn på hvilke evner og ferdigheter du har, som kan være til stor nytte i stillingen du søker på.

Vitsen med denne delen: Beskriv evnene og ferdighetene dine med hjelp av korte anekdoter som viser hva du har å bidra med, og som overbeviser den potensielle arbeidsgiveren din at du er rett person for stillingen.

Følgebrev – avslutning og signatur

Nå er det på tide å avslutte brevet ditt med en avslutningssetning, der du på en effektiv måte oppfordrer arbeidsgiveren til respons. Det er viktig at du viser at du svært gjerne vil komme på jobbintervju og oppfordrer arbeidsgiveren til å ta kontakt med deg. Eventuelt kan du velge å nevne kontaktdetaljene dine enda en gang. Deretter avslutter du med en hilsen. "Hilsen" eller "Med vennlig hilsen" fungerer utmerket.

Vitsen med denne delen: Avslutte med en positiv kommentar og invitere arbeidsgiveren til å ta kontakt med deg.

Viktig å få med seg

 • Følgebrevet er en vesentlig del av en iøynefallende søknad. Sørg for å maksimere sjansene dine for å lykkes ved å skreddersy hvert ord til den spesifikke stillingen du søker på.
 • Noen ganger står det i stillingsbeskrivelsen at du ikke trenger å sende inn et følgebrev, men så lenge det står at du IKKE SKAL sende inn et, bør du gripe sjansen til å styrke søknaden din med nettopp et følgebrev.
 • Følgebrevet blir lettere å skrive når det inndeles etter funksjon, og kan brukes på tvers av bransjer og yrker.
 • Sørg for å få med fakta og tall som konkrete eksempler på dine ferdigheter og prestasjoner.
 • Unngå tabber som skrivefeil og brev som ikke er skreddersydd til stillingen du søker på, og ikke glem å ta hensyn til strukturen og oppsettet - brevet skal se profesjonelt og forseggjort ut. Nettbaserte verktøy kan hjelpe med dette.

Med malene og følgebrevverktøyet til CVapp.no kan du lage et perfekt følgebrev på bare noen få minutter. Ingen usikkerheter, ingen problemer. Ta sjansen, og vinn drømmejobben!

Opprett et følgebrev på få minutter
Opprett et følgebrev på få minutter
Skill deg ut og bli ansatt raskere med våre jobbvinnende, profesjonelt designede følgebrevmaler.
Opprett et følgebrev
4.1
Rediger følgebrev
Del denne artikkelen

Gratis profesjonelt designede maler

Med over 10 millioner opprettede CV-er og følgebrev, er CVapp.no den ledende nettbaserte karriereskaperen som drar i land jobbintervjuer
4.5 av 5
basert på 706 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York cover_letter template
New York
430 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien cover_letter template
Wien
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney cover_letter template
Sydney
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon cover_letter template
London
280 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin cover_letter template
Dublin
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow cover_letter template
Moscow
61 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid cover_letter template
Madrid
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago cover_letter template
Santiago
140 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore cover_letter template
Singapore
51 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo cover_letter template
Oslo
55 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town cover_letter template
Cape Town
7 700 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis cover_letter template
Paris
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin cover_letter template
Berlin
92 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève cover_letter template
Genève
3 300 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver cover_letter template
Vancouver
45 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo cover_letter template
Tokyo
61 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan cover_letter template
Milan
50 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa cover_letter template
Lisboa
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago cover_letter template
Chicago
19 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio cover_letter template
Rio
28 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma cover_letter template
Roma
5 500 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston cover_letter template
Boston
17 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto cover_letter template
Toronto
100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler