1. Blog
 2. CV
 3. Hvordan laste opp en CV til LinkedIn (3 måter)
Skrevet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Hvordan laste opp en CV til LinkedIn (3 måter)

9 minutter å lese
Hvordan laste opp en CV til LinkedIn (3 måter)
Med over 756 millioner medlemmer i over 200 land, er det ingen overraskelse at LinkedIn er et av verdens mest populære verktøy for å finne og søke på jobber. Når du har opprettet en imponerende LinkedIn-profil og har lastet opp CV-en din til plattformen, har du all mulighet til å få oppmerksomhet fra rekrutterere eller til og med øke antallet profesjonelle forbindelser, i noen få enkle trinn. Laste opp CV-en din til LinkedIn er en flott måte til å tiltrekke både rekrutterere og arbeidsgivere.

Det er imidlertid noen viktige spørsmål du må stille deg selv før du laster opp CV-en din til plattformen. I dette blogginnlegget diskuterer vi de forskjellige måtene du kan laste opp CV-en din til LinkedIn, og hvordan du bestemmer hvilket alternativ som er riktig for deg. 

Vi vil gå inn på følgende:

 • Hvor du bør legge til CV-en på LinkedIn-profilen din
 • Trinnene for å laste opp CV-en din til LinkedIn
 • Fordelene og ulempene med å laste opp CV-en til profilen din
 • Hvordan du sender en CV fra LinkedIn

Hvordan laste opp en CV til LinkedIn

Hvis du vil laste opp CV-en din til LinkedIn, er det flere ulike måter du kan gjøre det på. I dette kapitlet går vi inn på de forskjellige måtene, så vel som fordelene og ulempene med hver av dem.

Bruk «Utvalgte medier»- funksjonen for å laste opp CV-en din til LinkedIn

Hvis du vil at rekruttererne skal finne CV-en din som digital kopi av papirdokumentet, er den enkleste måten å legge ved CV-en din som utvalgt media. Denne funksjonen lar deg enkelt legge til CV-en din som fil øverst på LinkedIn-siden din, slik at det er en av de første tingene en rekrutterer eller arbeidsgiver vil se på profilen din.

Her er trinnene for å legge ved CV-en din til LinkedIn som utvalgt media:

 1. Naviger til profilsiden din
 2. På venstre side, under navnet ditt og forbindelsene dine, velger du den grå boblen «Legg til seksjon»
 3. I rullegardinmenyen merket «Utvalgt» velger du «Media»
 4. Naviger til filen på datamaskinen din, og klikk på «Åpne»

Fordeler: Hvis du vil at en rekrutterer skal finne den hele og komplette CV-en din akkurat som den ville se ut hvis du sendte den som vedlegg via e-post, er dette den beste måten å laste opp CV-en din til LinkedIn.

Ulemper: Siden en oppdatert LinkedIn-profil allerede inneholder de fleste elementene i CV-en din, kan «utvalgte medier»-metoden gi inntrykk av at du ikke er helt komfortabel med å bruke plattformen helt ut.

Eksperttips

Hvordan legger jeg ved CV-en min i LinkedIn?

En annet måte å legge ved CV-en din, er ganske enkelt å skrive et innlegg som inneholder CV-en din. Selv om den ikke vil være like synlig på profilen din som når du bruker «utvalgte medier»-funksjonen, vil den fange oppmerksomheten til alle forbindelsene dine som blar gjennom feeden deres. Hvis du har rekrutterere, potensielle arbeidsgivere og fremtidige kolleger blant forbindelsene dine, så vil få øye på CV-en din. Bare sørg for at du skriver en kort men passende og engasjert tekst i selve innlegget ditt i tillegg.

For å legge ved CV-en din i et innlegg, starter du med å navigere til hjemmesiden (se etter hjem-ikonet på det øverste banneret). Skriv et innlegg som du ville gjort på hvilken som helst annen sosial medieplattform. Bruk «Vedlegg»-ikonet for å legge ved CV-en, før du sender innlegget ditt ut i verden!

2. Legg til CV-informasjonen din i hver LinkedIn-seksjon

Hvis målet ditt bare er å dele informasjonen som står i CV-en din, og du ikke bryr deg om rekruttererne ser selve CV-dokumentet ditt eller ikke, er den beste måten å overføre erfaringene dine til hver LinkedIn-seksjon i stedet for å legge ved et dokument.

Her er hva du skal gjøre:

 1. Naviger til profilsiden din
 2. På venstre side, under navnet ditt og forbindelsene dine, velger du den grå boblen «Legg til seksjon»
 3. Bruk rullegardinmenyen til å navigere til de forskjellige seksjonene, inkludert «Arbeidserfaring», «Ferdigheter» og «Utdanning»
 4. Kopier informasjonen fra CV-en din til de tilsvarende boksene på LinkedIn

Kort sagt, husk at en gjennomtenkt, komplett LinkedIn-profil (nesten) alltid fungerer som en flott CV! 

Fordeler: Dette er måten LinkedIn er ment å brukes på, du får en komplett oversikt over karrieren din og viser at du er komfortabel med plattformen.

Ulemper: Dette er ikke måten du bør bruke hvis du skal sende inn en CV som del av søknadsprosessen. Vi skal gå inn nærmere på dette nå.

Eksperttips

Hvordan laster jeg opp CV-en min til LinkedIn, uten at arbeidsgiveren min får vite det?

Selv om det ikke kan garanteres at arbeidsgiveren din ikke vil oppdage CV-en din på LinkedIn eller se at du har endret profilen din, fins det måter å begrense sjansene på at sjefen din vil legge merke til at du leter etter en ny jobb.

Start med å navigere til «Meg»-menyen (under bildet ditt på høyre side på det øverste banneret) og velg «Innstillinger: Personvern». Der kan du velge forskjellige alternativer, blant annet:

 1. Slå av «Del profiloppdateringer med nettverket ditt» under «Synlighet»
 2. Endre «Alternativer til profilvisning» til «Privat modus» under «Synlighet»
 3. Legg til sjefene eller kollegene dine under «Blokkering» for å hindre dem til å se oppdateringene dine

Hvis du mener dette ikke er nok, kan du fjerne dem helt fra forbindelsene dine. Selv om fjernede forbindelser ikke vil bli varslet om at du har gjort dette, vil de finne ut av det hvis de navigerer til profilen din på egen hånd og ser at dere ikke lenger er koblet.

Bare husk at du har gjort disse endringene, og vær oppmerksom på at det vil påvirke synligheten din på LinkedIn. Det er viktig at du ikke glemmer at du har endret innstillingene dine, for det kan være fornuftig å endre dem tilbake igjen en gang i fremtiden.

Vinnersjansene for en CV
Vinnersjansene for en CV

3. Bruk LinkedIns «Lett søk»-funksjon

Med tusenvis av ledige stillinger i en skreddersydd feed, er det ikke rart at LinkedIn er en av de mest populære verktøyene til å lete etter og søke på jobber. LinkedIn gjør det enkelt å legge til CV-en din via «Lett søk»-funksjonen. 

Dette alternativet er bare tilgjengelig for arbeidsgivere som melder seg på, så hvis det ikke er noen blå «Lett søk»-knapp øverst i stillingsannonsen, må du gå til selskapets nettsted for å søke direkte. 

40 millioner mennesker bruker LinkedIn hver uke for å lete etter jobb, og hvert minutt blir tre personer ansatt via plattformen, ifølge selskapet.

Her er hvordan du bruker «Lett søk»-funksjonen:

 1. Naviger til ønsket stillingsannonse
 2. Klikk på «Lett søk»-knappen like under overskriften på annonsen
 3. Klikk på «Last opp CV» i popup-vinduet
 4. Naviger til CV-filen på datamaskinen din
 5. Fyll ut all kontaktinformasjon og andre felt før du sender inn søknaden din

Fordeler: Dette er den beste måten å laste opp og sende CV-en din når du søker på en jobb gjennom LinkedIn.

Ulemper: Siden du gjennom LinkedIn bare sender CV-en din til én arbeidsgiver, vil den ikke bli sett av andre rekrutterere som kommer over profilen din.

Vi håper blogginnlegget var av interesse for deg! Og husk at hvis du vil lage en flott CV som skiller deg ut fra mengden jobbsøkere, så bør du bruke våre profesjonelle maler, vårt praktiske CV-verktøy og vårt stadig voksende utvalg av jobbspesifikke eksempler. Den best forberedte kandidaten drar i land drømmejobben!

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
Del denne artikkelen
Arbeidshistorikk
Rolf BaxRolf BaxArbeidshistorikk
Del denne artikkelen
Fortsett å lese
CV12 minutter å lese
Kronologisk CV
Kronologisk CV
8 minutter å lese
Hobbyer
Hobbyer
Karriere9 minutter å lese
Karriere: Norsk arbeidsliv i endring
Karriere: Norsk arbeidsliv i endring
CV8 minutter å lese
Språk
Språk
Gå gjennom alle
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler