1. CV-eksempler
 2. Hjemmeværende
Skrevet av Charlotte GraingerCharlotte Grainger

Hjemmeværende CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Hjemmeværende eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.0
Gjennomsnittlig rangering
63 har allerede gitt sin stemme
Hjemmeværende CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Du er overhodet i husholdningen - kokk, renholder, daglig leder, lærer, lekekamerat og koordinator. Ja, når du er hjemmeværende forelder, har du virkelig nok å gjøre. Når du bestemmer deg for å bruke litt tid som hjemmeværende, vil du raskt lære at det ikke akkurat er en lek. Men hvordan kan du komme tilbake til arbeidslivet etter denne perioden? Hvis du vil skaffe deg en betalt jobb, er det å sette sammen  en overbevisende CV veien å gå.

Du har mye å ta tak i her. Ikke bare ønsker du å dele de beste detaljene fra ditt tidligere arbeidsliv, men du vil også vise frem hva foreldrerollen har lært deg. Å kombinere disse to elementene av din erfaring vil være den største utfordringen av alle. Men det betyr ikke at det er umulig. Du trenger bare å vite hvor du skal begynne.

Det er her vi glir elegant inn i bildet. Her på CVapp.no har vi alt du trenger for å starte karrieren på nytt. Vi tilbyr CV-eksempler for et enormt utvalg av yrker pluss ekspertstøttede skriveguider for hvert av dem. Hvis du leter etter en måte å vise frem dine ferdigheter og erfaring for potensielle arbeidsgivere på en konsis måte, har du kommet til riktig sted. I denne guiden og det tilhørende CV-eksempelet for hjemmeværende foreldre dekker vi:

 • Hva hjemmeværende gjør (og hvorfor det betyr noe!)
 • Det nåværende arbeidsmarkedet for hjemmeværende foreldre
 • Hvordan du skriver søknaden din med et CV-eksempel som inspirasjon
 • Hvilken layout og design som passer denne typen søknad
 • Statistiske innsikter og eksperttips for å støtte søknaden din.

Enten du har tatt ett eller fem år som hjemmeværende forelder, er tilnærmingen du bør ta den samme. La oss gå gjennom trinnene for å finne  din neste drømmejobb nå.

Hva gjør en hjemmeværende forelder?

Som hjemmeværende er du overhodet i husholdningen. På en vanlig dag vil du bytte hatter fra kokk til renholder, til lærer. Du vasker klær, planlegger og lager måltider, koordinerer utflukter og rengjør hjemmet. 

Det er en stor oppgave - og derfor ønsker du å sørge for at CV-en din gjenspeiler dette. Når du skriver søknaden din, vil du vie en del til din nyeste erfaring. Det betyr å fremheve det du har lært og de utfordringene du har møtt som fulltidsforelder. For eksempel:

 • Administrere familiens finanser
 • Planlegge utflukter, lekeavtaler og ferier
 • Rengjøre og holde hjemmet ryddig
 • Planlegge og lage næringsrike måltider
 • Hjelpe barna med leksene
 • Kjøre barna rundt fra sted til sted
 • Passe familiens kjæledyr

Selvsagt vil hverdagen variere og være avhengig av din personlige familiesituasjon. Når du er hjemmeværende, bør ikke oppgavene du må utføre oversees. Du kan ha tilbrakt de siste årene hjemme, men det betyr ikke at du har hatt det lett. Selv om arbeidsgivere kan ha fordommer mot denne perioden, kan du rette opp i dem. 

Eksperttips

Den emosjonelle belastningen ved å styre en husholdning

Å være hjemmeværende forelder er langt fra enkelt. Det er ikke bare den fysiske jobben med å lage måltider og rengjøre hjemmet som har en påvirkning. Det er også en mental side ved denne jobben. 

Forskning tyder på at det å være ansvarlig for å styre husholdningen og barna kan legge «belastninger på  det personlige velværet til vedkommende». Derfor er det viktig at hjemmeværende har et godt støtteapparat og masse pauser.

Arbeidsmarkedet for hjemmeværende

Før du begynner å pusse opp CV-en din og søke på jobber, må du vite hvordan arbeidsmarkedet er. På den måten kan du bestemme hvilken tilnærming du bør ta når du søker. 

Vi skal ikke gå rundt grøten - hjemmeværende kan slite med å skaffe seg ny stilling i starten. Forskning på dette fenomenet har funnet at mange arbeidsgivere er forutinntatte mot foreldre som har vært hjemme med barna sine.

Nå betyr ikke det at du ikke kan få en jobb i det hele tatt. Så urettferdig som det kan høres ut, betyr det bare at du må jobbe hardere for å overbevise en arbeidsgiver om at du er verdt tiden deres. 

Eksperttips

Fjernarbeid er veien å gå!

Det moderne arbeidslivet har endret seg. På grunn av pandemien og utallige teknologiske fremskritt (takk, Zoom!) er fjernarbeid nå mer populært enn noensinne. I tillegg har hjemmekontoret kommet for å bli.

Å se på stillinger innen fjernarbeid kan være den perfekte måten å få balansen du trenger mellom jobb og familie på. Dette alternativet betyr at du kan starte din profesjonelle karriere på nytt samtidig som du fortsatt er hjemme for å passe barna når du må. Selvsagt bør du huske på at å prøve å gjøre alt kan føre til utbrenthet, spesielt hvis du ikke har støtte. 

I tillegg tilbyr mange av disse stillingene fleksibel arbeidstid. Skulle du ha familieforpliktelser - for eksempel hente barna fra skolen - er dette en stor fordel. Når du først ser etter jobb, bør du ta deg tid til å se på hele stillingsbeskrivelsen for hver av stillingene.

Å finne en jobb når du har vært hjemmeværende i betydelig tid kan være vanskelig. Det første steget i denne prosessen er imidlertid å lage en CV som selger ferdighetene dine til en arbeidsgiver. For generelle tips og råd kan du lese vår omfattende CV-skriveguide.

Hvordan skrive CV for hjemmeværende foreldre

Når du har bestemt deg for å komme tilbake til arbeidslivet, må du først vite hva du skal inkludere i CV-en. Heldigvis er det en enkel formel du kan bruke. CV-en din bør inneholde følgende elementer:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Ferdighetsavsnitt
 • Utdanningsavsnitt

Vær ærlig om tiden du har tilbrakt som hjemmeværende forelder. Å ha mystiske hull på CV-en vil sannsynligvis gjøre deg en bjørnetjeneste. Det som skjer da er at du vil etterlate rekruttererne med store spørsmålstegn når de vurderer deg. Det er det siste du trenger. Gjør alt krystallklart for dem fra starten av. Å gå inn i detalj på din tid som hjemmeværende forelder betyr at de vil være fullstendig informert om din erfaring.

Eksperttips

Oppdater skrivestilen din!

Er du ute av skrivetrening? Hvis det er lenge siden du måtte skrive en formell søknad, kan du ha glemt hvilken tone du skal ta. Å bruke en uprofesjonell tilnærming - for eksempel en CV full av uformell språkbruk - vil ikke få deg særlig langt. 

I stedet må du passe på at CV-en din leses som et profesjonelt dokument. Bruk formelt og høflig språk der det er mulig. Du kan oppdage at du må skrive noen utkast eller redigere en god del og i flere omganger før du får dette helt riktig. 

Når du har skrevet CV-en din, ber du en betrodd venn, en tidligere kollega eller et familiemedlem om å se over den for deg. De kan kanskje fortelle deg om måter du kan oppgradere søknaden din på og sørge for at den oppfyller rekrutterernes høye standarder.

Det er alltid viktig å tilpasse CV-en din til selskapet. Når du har det tydelig for deg akkurat hvilken stilling du søker på, kan du sørge for at søknaden din oppfyller alle kravene. 

For å hjelpe deg med denne oppgaven, bør du gjøre litt research på selskapet. Du kan raskt google det, se på nettsiden, og lese alle nyheter om selskapet og bransjen på nett. Jo bedre du forstår arbeidsgiveren og dens behov, desto mer kan du skreddersy CV-en din. Se etter eventuelle overførbare ferdigheter du kan fremheve her.

Til slutt må du hjelpe CV-en din med å komme forbi automatiserte søknadssystemer (ATS). Programvaren fungerer som et filtersystem for arbeidsgivere, og hjelper dem med å finne de beste kandidatene. Før en rekrutterer ser på søknaden din i det hele tatt, må den gjennom denne programvaren. Systemet bruker nøkkelord og fraser for å se om du er en god match. Se etter ord som skiller seg ut i stillingsannonsen. Ved å bruke disse i CV-en, gir du deg selv en bedre sjanse til å bestå ATS-testen.

Velge det beste CV-oppsettet for en hjemmeværende forelder

Når du skriver søknaden din, vil det beste CV-oppsettet være den omvendt kronologiske tilnærmingen. Det betyr at du starter med din nyeste erfaring og utdanning øverst på siden og jobber deg bakover i tid. Dette oppsettet betyr at rekrutterere raskt og enkelt kan se hva du har drevet med i det siste. Siden de ikke trenger å gjøre noe knotete gjetningsarbeid, kan de bestemme om du passer inn i stillingen og foretaket.

Selvsagt, før du ble hjemmeværende forelder, kan du ha hatt et mangfold av jobber. Hvis du ikke har en tydelig karriere, bør du fortsatt ikke få panikk. Du kan alltids bruke det funksjonelle CV-formatet i stedet. Denne tilnærmingen gir mindre plass til arbeidserfaringen din og retter søkelyset mot dine ferdigheter og talenter. Hvis du satser på å starte et helt nytt kapittel i arbeidslivet men mangler riktig erfaring, kan dette alternativet passe for deg.  

Ta en titt på vårt CV-eksempel for å se hvordan du setter opp CV-en din. Hvis du trenger mer råd om hvordan du strukturerer dette dokumentet, kan du også lese vår komplette guide.

Topptekst

Toppteksten hører hjemme på toppen av dette dokumentet. Siden denne informasjonen er relativt kjedelig, må du sørge for at den er leservennlig. Den bør inneholde ditt navn, telefonnummer og e-postadresse som standard. Bruk en tydelig skrifttype og ikke prøv å være fancy her.

Profiltekst

Profilteksten er den mest personlige delen av søknaden din. Det er en kort tekst som introduserer deg for en potensiell arbeidsgiver og viser hva du har å tilby og hva din motivasjon går ut på. Du har ikke mange ord å leke med her. Hold det kort og konsist.

Når du beskriver deg selv faglig i denne delen, kan det være lurt å unngå tittelen «Hjemmeværende far/mor» og i stedet bruke yrkestittelen du hadde tidligere. På den måten er ikke dette det første arbeidsgiverne ser. I stedet ser de stillingen du er kvalifisert for.

Usikker på hvor du skal begynne? Husk å nevne dine unike talenter, eventuelle tidligere stillinger du har hatt og de kvantifiserbare resultatene du har oppnådd. Ta en titt på vårt CV-eksempel for litt inspirasjon på hvordan du skriver denne delen av CV-en.

Tilpassbar profiltekst

Energisk og engasjert kandidat med et vell av svært overførbare ferdigheter. Har evnen til å håndtere et bredt spekter av utfordringer og samtidig sørge for at viktige oppgaver blir utført på en effektiv måte og til rett tid. Mange kvaliteter innen prosjektledelse, problemløsning og administrasjon, samt et stort talent for å opprettholde et positivt miljø, og en kløpper på multitasking.

Kopiert!

Arbeidshistorikk

Som vi allerede har nevnt, bør du bruke den omvendt kronologiske rekkefølgen når du skriver CV-en din. Det betyr at du setter din nyeste arbeidserfaring øverst. For hver jobb bør du inkludere din stillingstittel, selskapet, stedet og perioden du jobbet der.  Under denne informasjonen kan du sette opp en punktliste med hva du har oppnådd i stillingene.

Eksperttips

Din tid som hjemmeværende forelder er arbeidserfaring!

Når du skriver arbeidshistorikken på CV-en din, kan du inkludere din nyeste erfaring, altså å være hjemmeværende forelder. Skriv dette som du ville gjort for enhver annen type ansettelse. Du kan starte med tittelen din – «Hjemmeværende far/mor» eller «Husmor/far» - og deretter inkludere perioden og dine kjerneoppgaver under den overskriften. 

Du vil ikke forlate leseren med noen tvil. Denne tilnærmingen betyr at arbeidsgivere enkelt kan se hva du har drevet med de siste årene. Det er en  grei løsning for å forklare eventuelle hull i arbeidshistorikken din som følge av dette valget av livsstil.

Tilpassbar arbeidshistorikk

Hjemmeværende 
Februar 2017 - Dags dato 

 • Administrerer husholdningens utgifter og lager detaljerte, effektive budsjetter.
 • Håndterer flere konkurrerende behov, tidsplaner og prioriteringer, og fører tilsyn med behovene og oppgavene til flere personer for å oppnå optimale resultater.
 • Koordinerer en detaljert kalender med aktiviteter og arrangementer, inkludert tidsfrister og avtaler til samboer og barn.
 • Opprettholder gode relasjoner med helsepersonell, barnas skole og lignende, for å sikre at alle behov blir ivaretatt.
 • Har fokus på å løse problemer og utfordringer i hverdagen og ved spesielle anledninger, og samtidig fremme et stimulerende og harmonisk miljø i hjemmet og utenfor.

 

Prosjektleder på Stokke og Rønningen AS, Raufoss 
Oktober 2008 - Januar 2017 

 • Ledet team på opptil 12 personer i planleggingen og gjennomføringen av flere prosjekter.
 • Samarbeidet med interessenter og ledelse for å definere prosjektmål, identifisere utfordringer og proaktivt løse potensielle hindringer.
 • Utformet og administrerte prosjektbudsjetter og iverksatte tiltak for kostnadskontroll.
 • Opprettholdt en kompleks kalender med tidsfrister og styrte prosjektfasene for å sikre levering til avtalt tid.

 

Sekretær på Toten Handel og Kontor, Raufoss 
Juli 2007 - September 2008 

 • Ga full administrativ støtte og sørget for strømlinjeformet drift av forretningen.
 • Fungerte som bindeledd mellom de ansatte og ledelsen.
 • Var ansvarlig for å koordinere både interne og eksterne arrangementer.
Kopiert!

Ferdighetsavsnitt

For å overbevise en arbeidsgiver om at du er rett kandidat til jobben, trenger du riktig ferdighetssett på CV-en. Her vil din erfaring som hjemmeværende skille deg ut fra mengden. Siden du er vant til å håndtere alle elementer i husholdningen, har du fått en hel haug med spesielle ferdigheter du kan bruke her.

Ferdighetsavsnittet ditt må passe godt til stillingen du søker på. Tenk over hvordan de overførbare ferdighetene du har lært gjennom foreldrerollen matcher med stillingsbeskrivelsen. Denne delen bør inkludere en god blanding av både harde og myke ferdigheter. Selv om det ikke er plass til å utdype ferdighetene dine i CV-en, kan du velge å gjøre det når du skriver følgebrevet.

Tilpassbart ferdighetsavsnitt
 • Prosjektledelse
 • Tverrfunksjonell koordinering
 • Relasjonsbygging
 • Konflikt- og problemløsning
 • Budsjettstyring
 • Effektiv tidsstyring og prioritering
 • Utmerkede kommunikasjonsevner
Kopiert!

Utdanningsavsnitt

Utdanningskravene vil avhenge av stillingen du søker på. Du trenger kanskje bare å nevne utdanningen din eller vise til vitnemålet ditt. Men hvis du har tatt høyere utdanning, inkluderer du denne informasjonen i utdanningsdelen. Nevn navnet på skolen, studie/eksamensdatoene og eventuelt karakterene dine. 

Det er mest sannsynlig at du vil måtte bruke omvendt kronologisk rekkefølge her. Men hvis du ønsker å fremheve en bestemt kvalifikasjon - som er relevant for stillingen eller selskapet - kan du endre på oppsettet. Finn ut hva som fungerer best for søknaden din.

Tilpassbart utdanningsavsnitt

Bachelor i økonomi, NTNU i Gjøvik 
August 2004 - Mai 2007

Kopiert!

CV-layout og design

Rekrutterere bruker i gjennomsnitt sju sekunder på hver CV. Derfor er det helt avgjørende at du gjør et godt førsteinntrykk. Velg en enkel stil som lar erfaringen og ferdighetene dine ta hovedrollen. Som regel bør du ikke bruke mer enn to forskjellige skrifttyper i  en jobbvinnende CV. Du vil også utnytte tomrommet på siden best mulig for å få en helhetlig balanse. 

Trenger du designhjelp? Vi har det du trenger med et stort utvalg av utførlig testede CV-maler. Bruk en av dem for å slippe bryderiet med å lage din egen design.

H2 Viktig å få med seg

 1. Hvis du vil tilbake til arbeidslivet etter å ha vært hjemmeværende forelder, må du overbevise arbeidsgivere om at du er verdt tiden deres. Ta en titt på vårt CV-eksempel hvis du trenger inspirasjon til å skrive din neste søknad.
 2. Den rette tonen vil bringe deg langt! Når du skriver CV, må du passe på at du bruker et formelt språk som passer yrket du søker i.
 3. Ikke prøv å skjule at du har hatt et karriereavbrudd. Du må være 100 % ærlig om hvordan du har brukt denne perioden i livet ditt.

Pass på at oppsettet er tydelig og oversiktlig. Arbeidsgivere har ikke lang tid til å se gjennom søknaden din - hold det enkelt!

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.0
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 699 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
3 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
720 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
55 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
530 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 400 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
32 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
510 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
340 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
920 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
220 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
480 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
190 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
49 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 200 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
90 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
61 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
13 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
17 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
1 900 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler