1. CV-eksempler
 2. Offshore
Skrevet av Nini van SchalkwijkNini van Schalkwijk

Offshore CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Offshore eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.7
Gjennomsnittlig rangering
28 har allerede gitt sin stemme
Offshore CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Offshore refererer til all virksomhet som ligger til havs, ofte langt utenfor kysten, og da særlig i forbindelse med utvinning og ilandføring av mineraler og petroleum (olje og gass). Når så mange jobber og lever til havs er det logisk at det finnes et enormt utvalg av vidt forskjellige offshorejobber. Fra lederstillinger til ufaglærte offshorearbeidere, og fra boresjef, geolog og hydrauliker til sykepleier, rengjører og kokk.

Når du skal søke eller vurderer å søke en offshorejobb, er det mye å sette seg inn i. I denne guiden vil vi derfor gå nærmere inn på følgende:

 • Livet utaskjærs er ikke for alle
 • Arbeidsmarkedet til havs er i endring
 • Hvordan skrive en jobbvinnende offshore-CV
 • Viktig å få med seg

Livet utaskjærs er ikke for alle

Det kan både være utfordrende og spennende å jobbe offshore. De fleste jobber i en rotasjonsordning som består av å jobbe i 2 uker (det vil si 14 dager i strekk) og så avspasere i 4 uker. Mange har en 12 timers arbeidsdag og må tilbringe sin fritid ombord på plattformen. Det er ikke uten grunn at det er stor gjennomtrekk blant offshoreansatte. Men de som trives med livet utaskjærs, nyter også godt av avspaseringstiden og de gode lønnsbetingelsene.

Arbeidsmarkedet til havs er i endring

Hvor gunstig er arbeidsmarkedet til havs? Og hvordan vil det se ut i fremtiden? Norges forskningsråd mener i hvert fall at offshore, olje og gass vil være et viktig marked for maritim næring i mange år fremover. Selv når Norge skal være klimanøytralt i 2030 og har mål om å være et lavutslippssamfunn i 2050. Men at det vil blir endringer på grunn av blant annet teknologiutvikling og strengere miljøkrav, er nok ikke noe å se bort ifra.

En oversikt over mulige offshorestillinger og hva de innebærer finner du på jobboffshore.no.

Hvordan skrive en jobbvinnende offshore-CV

For de aller fleste er det beste CV-oppsettet et med omvendt kronologisk rekkefølge, der din siste erfaring og utdanning nevnes først. Hvis du er helt nyutdannet eller kommer fra en annen bransje, kan du legge mer vekt på dine overførbare ferdigheter ved å plassere ferdighetsavsnittet høyere opp i CV-en.

Noe annet du må tenke på er at CV-en din må komme forbi automatiserte søknadssystemer (ATS) som filtrerer CV-er på nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen. Mangler du disse kan det bety at CV-en din havner på avslagsbunken, uten at den er sett av menneskeøyne. Selvfølgelig tar du bare med de nøkkelordene som kommer overens med din kunnskap og kompetanse.

Layout og design er også viktig og sørger for at CV-en din gjør et godt førsteinntrykk. Pass på at du har god balanse mellom tekst og tomrom, og bruk en skrifttype og skriftstørrelse som er lett å lese, også av ATS-systemene. Et innslag av farge og design gir et personlig preg, og bidrar til at søknaden din skiller seg ut fra mengden med søkere. Ta gjerne en titt på de utførlig testede CV-malene våre.

Når det gjelder innholdet i CV-en anbefaler vi at du tar med følgende elementer:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Utdanning
 • Lisenser og sertifisering
 • Ferdigheter og språkkunnskaper

Topptekst

Toppteksten står øverst på siden og består av ditt navn og kontaktdetaljene dine. Du kan også legge til (ønsket) yrkestittel og en lenke til LinkedIn-profilen din.

Profiltekst

Profilteksten er stedet for å fremheve dine viktigste ferdigheter og erfaringer. Her viser du dine faglige styrker, din personlige motivasjon for å jobbe i selskapet og hvorfor du er rett kandidat til jobben. Bruk en profesjonell tone som kommer overens med språket til selskapet du søker i. Det du vil oppnå er at arbeidsgiveren blir interessert nok til å lese hele søknaden din.

Nedenfor kan du se vårt eksempel på en profiltekst som du kan tilpasse etter behov.

Tilpassbar profiltekst

Dreven og dyktig boreleder med en problemløsende tilnærming og høy grad av logisk tankegang. Overbevist om at det er mulig å oppnå perfekt sikkerhet på alle arbeidsplasser på en oljeplattform, uavhengig av typen arbeid som utføres. Høy arbeidsmoral med stor integritet og fokus på kvalitetsledelse. Kommuniserer tydelig og ønsker tilbakemeldinger og deltakelse fra teamet, og utnytter kompetansen til hver enkelt teammedlem for å oppnå det beste resultatet. Verdsetter et godt arbeidsklima og lagånd høyt, og erkjenner at en sunn balanse mellom jobb og fritid er avgjørende for at både selskapet og dets ansatte skal kunne opprettholde gode resultater på lang sikt.

Kopiert!

Arbeidshistorikken

Arbeidshistorikken gir arbeidsgiverne et detaljert innblikk i karrierefremgangen din, om hva du har oppnådd og hvordan du gjorde det. For hver stilling nevner du perioden du jobbet der og hvor, fulgt av en punktliste der du for eksempel beskriver dine beste prestasjoner og hvordan du taklet utfordringer.

Bruk vårt tilpassbare CV-eksempel nedenfor for å komme i gang.

Tilpassbar arbeidshistorikk

Boreleder på Aquilon Oil Norge
Juli 2015 — Dags dato

 • Ledet bore-, brønnoverhaling og kompletteringsoperasjoner
 • Hadde overordnet sikkerhetsansvar og sikret kostandsoptimalisering
 • Dokumenterte og rapporterte virksomheten
 • Deltok i planlegging av operasjoner på land

 

Traineeprogram Drilling & Well på Aquilon Oil Norge
Oktober 2013 — Juni 2015

 • Gjennomførte det toårige programmet bestående av flere rotasjoner og på tvers av funksjoner, forretningsområder og lokasjoner.
 • Inkludert 6 måneder som borer i Brasil
 • Inkludert 6 måneder som assisterende borer i Nigeria
Kopiert!

Utdanningsavsnitt

I utdanningsavsnittet fører du opp utdanningen din, samt det du måtte ha av videre- og etterutdanning som kurs og seminarer. Når du har en bachelorgrad eller høyere kan du vurdere å utelate videregående.

I CV-eksemplet nedenfor kan du se vårt eksempel på et utdanningsavsnitt.

Tilpassbart utdanningsavsnitt

Master i petroleumsteknologi, UiS i Stavanger
Oktober 2011 — September 2013

 • Uteksaminert med toppkarakterer
 • Inkludert 6 måneder utveksling ved universitetet i Adelaide, Australia

 

Bachelor i energi- og petroleumsteknologi, UiS i Stavanger
August 2008 — September 2011

Kopiert!

Lisenser og sertifiseringer

I dette avsnittet lager du en liste over dine relevante (og nødvendige) lisenser og sertifiseringer, samt eventuelle utmerkelser.

Ferdighetsavsnitt

Ferdighetsavsnittet er en liste over dine beste og mest relevante ferdigheter og evner. Dette er også et godt sted for å skille seg ut i mengden av søkere. Når du søker på en teknisk lederstilling og har harde (tekniske) ferdigheter og erfaring fra tidligere stillinger, kan du vurdere å legge mer vekt på dine (myke) mellommenneskelige ferdigheter som i vårt eksempel nedenfor.

Tilpassbart ferdighetsavsnitt
 • Utmerkede lederegenskaper
 • Mellommenneskelig kommunikasjon
 • Målbevisst og resultatorientert
 • Fokus på sikkerhet og effektivitet
 • Opptatt av personlig og faglig utvikling
Kopiert!

Språkkunnskaper

Offshorebransjen er sammen med reiselivsbransjen et av de mest internasjonale feltene du kan jobbe i. Derfor er det viktig at du får med i CV-en at du er flytende i engelsk, og alt du kan av andre språk er bare en fordel. Om du har flere språk å vise til, lager du et eget avsnitt, men du kan også nevne språkene (og hvor god du er i dem) i ferdighetsavsnittet.

Viktig å få med seg

 1. I offshorebransjen finnes det mange karrieremuligheter, både i bredden og oppover, også i fremtiden.
 2. Det bør komme tydelig frem i CV-en at du (vil) trives med livet utaskjærs. Og at nettopp du er rett kandidat til akkurat den stillingen du søker på.
 3. Det er viktig at du skreddersyr søknaden din etter stillingsbeskrivelsen med nøkkelord og fraser fra stillingsbeskrivelsen. Bruk dem gjennom hele CV-en for å sikre at du kommer forbi ATS-systemene.
 4. Dra nytte av vårt nettbaserte CV-verktøy og sjekk utvalget vårt av profesjonelle CV-maler, vår blogg om jobbsøking og karriere, og vår omfattende CV-skriveguide.
Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.7
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
2 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
750 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
520 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
360 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
940 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
84 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler