1. CV-eksempler
 2. Forskningsassistent
Skrevet av Debbie BrideDebbie Bride

Forskningsassistent CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Forskningsassistent eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.5
Gjennomsnittlig rangering
28 har allerede gitt sin stemme
Forskningsassistent CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Søker du jobb som forskningsassistent? Da er det helt avgjørende at CV-en din viser at du har undersøkt både stillingens krav og arbeidsgiverens behov grundig. En fremragende CV formidler din innsikt som forskningsassistent, og hva som gjør deg til rett kandidat til stillingen. 

Et godt utgangspunkt for å lage en jobbvinnende CV er å se på ressursene som cvapp.no tilbyr. Vi har blant annet et brukervennlig CV-verktøy og et mangfold av gratis maler, yrkesspesifikke CV-eksempler og skriveguider.

Hvordan skrive CV for en forskningsassistent

Når du søker jobb som forskningsassistent er du sannsynligvis vant til å skrive en god del, men kanskje ikke tekster som går like rett på sak som en CV. 

Det som gjør forskjellen om CV-en sikrer deg drømmejobben eller ikke, er hvorvidt du imøtekommer de spesifikke kravene til den ledige stillingen og arbeidsgiveren generelt.

Bare husk at CV-en helst bør holde seg til én enkelt side og inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Utdanningsavsnitt
 • Ferdighetsavsnitt

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Fremhev det du har oppnådd hittil, i stedet for å liste opp ansvarsområdene dine.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
 3. Velg en profesjonell designet CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
 4. Når du skal sende inn søknaden din elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som forskningsassistent kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

 • «Det er ønskelig med studiebakgrunn i psykologi eller medisin»
 • «Søkere bør ha interesse for psykosefeltet, kognitiv terapi, kognisjon, rehabilitering og digitale intervensjoner»
 • «Assistere og samle data til prosjektene (kliniske mål, funksjonsmål, kognitive mål og selvutfyllingsskjemaer)»
 • «Gjøre forefallende forskningsrelatert arbeid i prosjektet»
 • «Må trives med å jobbe i en stor og kompleks organisasjon»
 • «Må ha evnen til å samarbeide på tvers av ulike fagmiljøer»

Velge beste CV-oppsett for en forskningsassistent

Det er ikke sikkert at det vanligste, omvendt kronologiske CV-oppsettet er det som passer best for en forskningsassistent. Det avhenger av den spesifikke stillingen i forhold til bakgrunnen din – spesielt hvor mye direkte relevant arbeidserfaring og kompetanse du har. 

Et godt alternativ kan være å bruke et hybrid eller funksjonelt CV-oppsett. Da setter du fokus på de overførbare ferdighetene dine. 

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjonen din, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavnet ditt.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bostedet, (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
 • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din personlige (fagrelaterte) nettside, eller LinkedIn-profil.

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Profilteksten hører hjemme rett under toppteksten og kan sammenlignes med et forstørrelsesglass som fremhever dine mest imponerende kvaliteter og erfaringer. Vær kort og konsis, og bruk nøkkelord som får deg forbi de automatiserte søknadssystemene. Og da er det like før du kan hale i land drømmejobben. 

Fremhev dine største meritter som er relevante for både stillingen og arbeidsplassen du søker jobb i, med kortfattede og presise formuleringer – inkludert ATS-sterke nøkkelord. 

Profilteksten er også stedet for å gi CV-en et personlig preg og hinte om hvilken vei du ønsker at forskerkarrieren din skal gå. Fremfor alt bør profilteksten vekke lesernes interesse for deg, og hva du kan bidra med i fremtiden.

Trenger du litt inspirasjon til profilteksten din? Ta en titt på vårt CV-eksempel for en forsker eller en av våre CV-eksempler innen ditt felt eller din bransje.

Våre eksempler på en profiltekst for en forskningsassistent med og uten erfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en forskningsassistent med erfaring:

Dyktig og engasjert forskningsassistent som brenner for å følge og sikre selskapets forretningsidé og protokoller til enhver tid. Kan bidra i hele prosessen fra idéutvikling til realisering, og fra datainnsamling til rapportering og presentasjoner.

Kopiert!
Eksempel på en profiltekst for en forskningsassistent med liten eller ingen erfaring:

Nylig uteksaminert psykolog med mastergrad i Atferd og nevrovitenskap fra UiB, søker en stillings som forskningsassistent der jeg kan utvikle meg videre og vokse faglig sett. Brenner for å jobbe med mennesker som har vært gjennom vanskelige og traumatiske hendelser.

Kopiert!

Trenger du mer inspirasjon til profilteksten? Ta gjerne en titt på vårt CV-eksempel for en forsker eller en av våre andre yrkesspesifikke CV-eksempler.

Presenter din arbeidserfaring: Detektiv i vitenskapens verden

I mange tilfeller er relevansen av arbeidserfaringen din viktigere enn mengden erfaring du har som forskningsassistent. Og jo mer omfattende erfaring du har, desto mer utfordrende kan det være å fokusere på de mest relevante og høytstående prestasjonene dine. 

Selv om det åpenbart er en forutsetning at du er svært nøye og grundig i forskningen din, bør du i dette avsnittet være selektiv og spesifikk. Da viser du at du har utmerkede kommunikasjonsevner!

Bruk beskrivende og dynamiske handlingsverb som ikke bare gjør innholdet lettere og mer overbevisende å lese, men også sikrer en energisk og selvsikker tone. Der det passer kan du inkludere konkrete fakta og tall for å fremheve effekten av arbeidet ditt.

Alle eksempler
 • Tolket og analyserte data ved å bruke vitenskapelige og statistiske metoder
 • Skrev og redigerte innhold for presentasjon og publisering
 • Planlagte og koordinerte forskningsaktiviteter
Ikke gjøre
 • Analyserte data
 • Laget rapporter og presentasjoner
 • Utførte forskning og andre oppgaver
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Forskningsassistent ved Psykologisk Institutt, UiO
April 2018 - Dags dato

 • Undersøkte og samlet inn data ved hjelp av litteraturgjennomgang og nøye katalogisering av sitater
 • Tolket og analyserte data ved å bruke vitenskapelige og statistiske metoder.
 • Skrev og redigerte innhold for presentasjon og publisering
 • Overvåket prosedyrer og tidsfrister

 

Forskningsassistent ved Institutt for klinisk psykologi, UiB
September 2016 - Mars 2018

 • Planlagte og koordinerte forskningsaktiviteter
 • Sikret at resultatene ble utarbeidet, analysert og presentert riktig
 • Koordinerte en rekke akademiske programmer og prosjekter
 • Fokus på å sikre samfunnsnytteverdi i hele forskningsprosessen, fra idéunnfangelse, via klinisk utprøving til resultat og presentasjon
Kopiert!

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Sammenlignet med mange andre yrker, kan utdanningsavsnittet være mer detaljert for deg som jobber innen forskning. Utdanningen din kan faktisk være like viktig selv om du allerede har en god del arbeidserfaring.

Akkurat som det finnes mange forskjellige forskningsområder, kan forskningsassistenter ha helt ulik akademisk bakgrunn. Fra matematikk til mikrobiologi og fra psykologi til markedsføring. Det de fleste vil ha til felles er en utdanning som matcher feltet den potensielle arbeidsgiveren er aktiv i. 

Når du er nyutdannet eller fortsatt går på universitetet kan du med fordel velge å sette utdanningsavsnittet ovenfor arbeidshistorikken.

Dette avsnittet er også stedet for å liste opp dine sertifiseringer, internships, praksisplasser og lignende. Hvis du har flere sertifiseringer, kan du vurdere å lage et eget avsnitt for disse. Da blir det lettere å skille mellom utdanningen og videreutdanningen din.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Master i Atferd og nevrovitenskap, UiB
August 2014 - Juni 2016

 • Uteksaminert med toppkarakterer
 • Styremedlem i Psykologisk studentforening

 

Bachelor i Generell psykologi, UiB
August 2011 - Juni 2014

Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god forskningsassistent

I dette avsnittet er det viktig å tilpasse innholdet etter jobbkravene og arbeidsgiverens behov. Velg nøye en blanding av harde og myke ferdigheter, unngå repetisjon og vær spesifikk.

Se på stillingsannonsen for å inkludere relevante kvaliteter, men unngå generelle uttrykk. Det finnes for eksempel flere ulike typer analytiske ferdigheter, spesifiser de du er ekstra god på. Målet er å skille deg ut blant andre søkere med de samme ferdighetene.

Ta en titt på vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt for en forskningsassistent:

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Klinisk forskning og utvikling
 • Analytisk tankegang
 • Dataanalyse
 • Effektiv tidsstyring
Kopiert!

Underbygg disse ferdighetene med konkrete eksempler i hele CV-en:

 1. Forskningsmetodikk. Vis at du har kjennskap til ulike forskningsmetoder og prosesser for datainnsamling og analyse.
 2. Dataanalyse. Understrek at du kan analysere og tolke data ved hjelp av statistiske verktøy og programvarer.
 3. Dokumentasjonsferdigheter. Fremhev at du er dyktig på å dokumentere og rapportere forskningsfunn, resultater og metodikk.
 4. Kommunikasjonsevner. Få med at du vet hvordan du presenterer forskningsresultater og samarbeider med andre forskere.
 5. Organisasjon og tidsstyring. Vis tydelig at du du kan organisere og planlegge forskningsaktiviteter effektivt.

Velge riktig CV-layout og design for en forskningsassistent

Selv om du bruker en mal, trenger ikke CV-en din å virke vanlig eller kjedelig. Alle våre CV-maler, tilgjengelige i vårt CV-verktøy, kan tilpasses etter dine behov og ønsker. For forskningsassistenter anbefaler vi kategorien «profesjonell», men du kan også utforske de andre: Enkel, kreativ eller moderne. 

Vær oppmerksom på layouten i CV-en for å sikre oversikt og unngå tunge avsnitt med mye tekst. Store tekstblokker blir sjelden lest, uavhengig av kvaliteten. Bruk tomrom og grafiske elementer, og sørg for en enhetlig designstil mellom CV-en og følgebrevet for et profesjonelt og helhetlig inntrykk.

CV-eksempel for en forskningsassistent

Profil

Dyktig og engasjert forskningsassistent som brenner for å følge og sikre selskapets forretningsidé og protokoller til enhver tid. Kan bidra i hele prosessen fra idéutvikling til realisering, og fra datainnsamling til rapportering og presentasjoner.

 

Arbeidshistorikk

Forskningsassistent ved Psykologisk Institutt, UiO
April 2018 - Dags dato

 • Undersøkte og samlet inn data ved hjelp av litteraturgjennomgang og nøye katalogisering av sitater
 • Tolket og analyserte data ved å bruke vitenskapelige og statistiske metoder.
 • Skrev og redigerte innhold for presentasjon og publisering
 • Overvåket prosedyrer og tidsfrister

 

Forskningsassistent ved Institutt for klinisk psykologi, UiB
September 2016 - Mars 2018

 • Planlagte og koordinerte forskningsaktiviteter
 • Sikret at resultatene ble utarbeidet, analysert og presentert riktig
 • Koordinerte en rekke akademiske programmer og prosjekter
 • Fokus på å sikre samfunnsnytteverdi i hele forskningsprosessen, fra idéunnfangelse, via klinisk utprøving til resultat og presentasjon

 

Utdanningsavsnitt

Master i Atferd og nevrovitenskap, UiB
August 2014 - Juni 2016

 • Uteksaminert med toppkarakterer
 • Styremedlem i Psykologisk studentforening

 

Bachelor i Generell psykologi, UiB
August 2011 - Juni 2014

 

Ferdigheter

 • Klinisk forskning og utvikling
 • Analytisk tankegang
 • Dataanalyse
 • Effektiv tidsstyring
Kopiert!

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.5
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 701 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
720 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
580 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
550 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
510 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
350 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
930 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
230 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
490 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
71 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
20 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
33 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 000 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler