Hvordan skrive en CV for en restaurantsjef
Søker du på en jobb som restaurantsjef bør CV-en din fremheve dine lederevner og ferdigheter innen restaurantdrift. Øverst på siden bør du ta med en profiltekst som gir en klar og tydelig oversikt over din verdi som restaurantsjef. Her må du passe på å ta med alle dine kvaliteter som en potensiell arbeidsgiver bør få med seg. Blant annet de unike detaljene som gjør at du skiller deg ut, samt bransjespesifikke ferdigheter og evner. Arbeidshistorikken din bør du føre opp i omvendt kronologisk rekkefølge, med vekt på stillinger i restaurantbransjen eller der du var sjef for flere ansatte. Mens de fleste restaurantene ikke krever at restaurantsjefen har en høyere utdanning, er det alltid noen som foretrekker at du har tatt hotellhøgskolen eller en merkantil utdanning. Fremhev ferdighetene dine innen restaurantdrift, som viser at nettopp du kan lede restauranten til nye høyder. Og det er best om du tar med en blanding av myke og harde ferdigheter. Når du bruker en av de godt testede CV-ene til CVapp.no, kan du være sikker på at du får en sterk og imponerende CV som passer til en restaurantsjef.
Eksempel på Profiloversikt
Her fremhever du dine viktigste ferdigheter, evner, erfaringer og prestasjoner. Denne delen fungerer som et kort, men overbevisende sammendrag av dine kvaliteter som restaurantsjef. For et eksempel, se nedenfor.
Erfaren og effektiv restaurantsjef som er dyktig i alle aspekter av restaurantdrift. Har flere års bransjeerfaring og kompetanse innen styring av stab og drift av restaurant. Har tilegnet meg flere forskjellige gode ferdigheter, fastbestemt på å skape et positivt samarbeid med teamet, som resulterer i best mulig kundeservice. Har stort engasjement for restaurantbransjen og er ivrig etter å bringe min årelange erfaring og vekst til en ny fremgangsrik virksomhet.
Eksempler på Ansettelseshistorikk
Her fører du opp din erfaring. Fremhev dine mest relevante og imponerende stillinger og prestasjoner. Bruk handlingsverb og nevn spesifikke stillinger som er relevante og viser at du er rett kandidat for jobben. For et eksempel, se nedenfor.
- Koordinerte effektivt den daglige restaurantdriften, som resulterte i større produktivitet og høyere kundetilfredshet.
- Endret menyen etter sesongens produkter og tilbakemelding fra gjestene.
- Overvåket spisesalen, foretok endringer i bordplasseringen om nødvendig, og tok hånd om alle ønsker og utfordringer til gjestene på en passende måte.
- Intervjuet, ansatte og veiledet kvalifiserte servitører og kjøkkenpersonalet.
- Evaluerte personalet og ga konstruktive tilbakemeldinger for å forbedre produktiviteten.
Eksempler på Utdanningsseksjon
Her fører du opp alle dine utdannelser og sertifiseringer. Om du har utmerkelser og priser, nevner du dem også. Har du tatt flere utdannelser? Da kan du eventuelt unnlate å ta med videregående i CV-en. For et eksempel, se nedenfor.
- 2005 – 2008 BI, bachelorstudium i økonomi og administrasjon Bergen
- 2002 - 2005 Os videregående skole, artium Os
Eksempler på Ferdigheter
En iøynefallende CV for en restaurantsjef bør inneholde flere markante ferdigheter som arbeidsgiveren er ute etter i nye ansatte. Det er best å ta med en blanding av myke og harde ferdigheter, som passer til stillingen som restaurantsjef. For et eksempel, se nedenfor.
- Utmerket kunnskap innen restaurantbransjen
- Svært gode ferdigheter innen kundeservice
- Gode lederevner
- Ferdigheter innen forretningsutvikling og strategier
- Ferdigheter innen drift og styring
- Strategiske markedsføringsferdigheter
Hva gjør en restaurantsjef?
En restaurantsjef overvåker arbeidsflyten i og driften av en restaurant. Han eller hun har vanligvis mange forskjellige ansvarsområder, deriblant ledelsen over personalet, ansettelse og opplæring av nye medarbeidere, bestilling av varer, planlegging, og kundeservice. Noen restaurantsjefer er også restauranteier. Hovedmålet til en restaurantsjef er å øke suksessen og inntektene til en restaurant ved å forsterke og forbedre de daglige rutinene og oppnå optimal kundetilfredshet. Det kreves ofte at de bruker både kreative og markedsføringsferdigheter, for å forbedre driften, beholde eksisterende og tiltrekke seg nye kunder.