1. CV-eksempler
 2. Husøkonom
Skrevet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Husøkonom CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Husøkonom eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
5.0
Gjennomsnittlig rangering
67 har allerede gitt sin stemme
Husøkonom CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Som husøkonom har du ansvar for renhold i større virksomheter. Da er det en selvfølge at CV-en din også er ryddig og velstelt. Dette kan vi hjelpe deg med! Cvapp.no tilbyr et brukervennlig CV-verktøy og et mangfold av yrkesspesifikke skriveguider og tilhørende CV-eksempler.

Få råd og tips om hvordan du formidler dine ferdigheter og erfaringer på en måte som skiller deg ut i mengden av kandidater, og samtidig gjør deg til en utmerket kandidat.

Hvordan skrive CV for en husøkonom

Når du søker på en jobb som husøkonom bør CV-en din fremheve dine evner til å jobbe kostnadseffektivt på en miljøvennlig og bærekraftig måte. Du bør trives med å jobbe under press, og i et miljø der fornøyde gjester og kunder er det aller viktigste.

Selv om du ikke trenger å nevne referanser i CV-en, anbefaler vi at du har noen gode referanser i bakhånd, som er villige og i stand til å anbefale deg.

CV-en din bør være på én side og inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Utdanningsavsnitt
 • Ferdighetsavsnitt

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Fremhev det du har oppnådd for både de ansatte og ledelsen i virksomheten, i stedet for ansvarsområdene dine.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
 3. Velg en profesjonell designet CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
 4. Når du skal sende inn søknaden din elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som programvareutvikler kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

 • «Organisere, planlegge og lede arbeidet innen all renhold»
 • «Følge opp, rettlede og veilede renholdere i utførelse av renholdsoppgaver»
 • «Kontrollere kvaliteten på renholdet og sørge for at arealene er representative»
 • «Kontakt med gjester, kunder og leverandører»
 • «Arbeide aktivt med rutinene for å forbedre produktet og tjenestene»

Velge beste CV-oppsett for en husøkonom

Når du skal søke på en stilling som bussjåfør er det beste du kan gjøre å bruke det mest vanlige omvendt kronologiske CV-oppsettet. Da nevner du din siste jobb først, og din første jobb sist.

Et funksjonelt CV-oppsett vektlegger overførbare ferdigheter og passer for kandidater som søker jobb for første gang eller bytter karriere.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjonen din, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavnet ditt.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bostedet, (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Når du jobber som husøkonom, handler alt om hygiene og presentasjon. Det er viktig at CV-en din også formidler din profesjonalitet – og det starter med profilteksten.

Profilteksten er din introduksjon til arbeidsgiveren, om det er daglig leder i en større bedrift, (helse)institusjon, eller et hotell. Derfor er dette et flott sted å vise at du har viljestyrke og en positiv holdning, og dermed er en utmerket kandidat til jobben.

Det er med andre ord her du skal fange oppmerksomheten til potensielle arbeidsgivere. Du har to til fire setninger til å selge deg selv, så ikke vær sjenert – men ikke overdriv heller. Bruk handlingsverb og nevn mest mulig jobbrelatert informasjon.

Profilteksten er også stedet der du kan vise litt av din personlighet, så lenge det er relevant for jobben. Trenger du litt mer inspirasjon? Ta gjerne en titt på de andre CV-eksemplene våre, for eksempel for stillinger innen hotelledelse og for en restaurantsjef.

Våre eksempler på en profiltekst for en husøkonom med og uten erfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en erfaren husøkonom:

Dyktig og dreven husøkonom med lang erfaring i å planlegge og koordinere renhold i større virksomheter. Dyktig på å motivere, organisere og lede ansatte, med fokus på kvalitet og kundeservice.

Kopiert!
Eksempel på en profiltekst for en husøkonom uten erfaring:

Dedikert og dyktig renholder med over 5 års erfaring i renhold av hotell og restauranter, ønsker å videreutvikle seg til husøkonom. Grundig kjennskap til hygiene og renholdsrutiner, samt evnen til å organisere og opprettholde et rent og ryddig miljø.

Kopiert!

Trenger du mer inspirasjon til profilteksten? Ta gjerne en titt på vårt CV-eksempel for en hotellsjef eller en av våre andre yrkesspesifikke CV-eksempler.

Presenter din arbeidserfaring: Ekspert på å rydde opp i ting

Arbeidshistorikken din bør du føre opp i omvendt kronologisk rekkefølge, der du starter med den siste jobben først og jobber deg bakover i tid, til du har minst tre relevante jobber. Hvis du søker på din første jobb som husøkonom, kan også relaterte aktiviteter vise at du har ståpåvilje og fokus på kundetilfredshet. 

Husk at du ikke bare bør lage en liste over tidligere jobber, men også gi detaljer om ansvarsoppgavene dine. Det er også viktig at du beskriver arbeidsoppgavene dine ved hjelp av kontekst, for eksempel hvordan du organiserer husarbeid, vask og vedlikehold av inventar, om du jobbet i det private eller det offentlige, osv. All denne informasjonen gir et tydelig bilde av dine erfaringer og deg som ansatt.

Bruk dynamiske handlingsverb som «organiserte», «koordinerte», «administrerte», «oppnådde», og lignende, for å beskrive oppgavene dine på en mer engasjerende måte.

Alle eksempler
 • Koordinere, lede og motivere teamet
 • Kvalitetssikre de ansattes arbeid
 • Budsjettere og forhandle om priser og vilkår med leverandører
Ikke gjøre
 • Styre renholdstaben
 • Kontrollere de ansatte
 • Kontaktperson for leverandører
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Renholdsoperatør hos Christiansen Renhold, Moss
november 2012 - Dags dato 

 • Vedlikehold og renhold i næringsbygg og hos diverse virksomheter.
 • Håndterer ulike maskiner, utstyr og kjemikalier etter behov.
 • Kjent som effektiv, selvstendig, dyktig, fleksibel og pålitelig.
 • Sikrer at maskinene og utstyret er i god og hygienisk stand, både før og etter bruk.
 • Bare tilfredse kunder.


Renholder hos Tante Sofies renhold, Rygge 
august 2007 - oktober 2012 

 • Rengjøring og vedlikehold av overflater hos private.
 • Bidro til å skape et sunt innemiljø hos kundene.
 • Planla med kundene periodisk renhold på kort og lang sikt.
 • Ga råd om valg av utstyr og rengjøringsmidler mht. slitasje og vedlikehold.
Kopiert!

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

For en husøkonom er praktisk erfaring og sertifiseringer ofte like viktige som formell utdanning. Men det kan være en fordel om du har tatt en utdanning eller et kurs innen (service)ledelse. Dette gir et solid grunnlag for å håndtere lederoppgaver effektivt. Om du mangler formell utdanning, bør du i hvert fall ha en del erfaring som renholder på en lignende arbeidsplass som der du søker jobb.

Selv om det ikke alltid kreves at du har fagbrev, har du større sjanser på en stilling som husøkonom i for eksempel det offentlige når du har lært om spesialrenhold og har praktisk erfaring. 

Før opp navnet på utdanningen, samt stedsnavn og datoen du startet og sluttet. Husk at det i denne bransjen er erfaring som teller, men da gjerne om praktisk erfaring som du lærer på jobb. 

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Malakoff videregående skole, Moss 
august 2002 - mai 2005

Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god husøkonom

Sjansen er stor for at du selv uten erfaring har en god del av ferdighetene som er nyttige i rengjøringsbransjen. Derfor er det viktig å liste opp en god blanding av både dine praktiske eller «harde ferdigheter» og dine sosiale eller « myke ferdigheter».

Se på stillingsannonsen for å inkludere relevante kvaliteter, men unngå generelle, intetsigende uttrykk. Målet er å skille deg ut blant andre søkere med de samme ferdighetene.

Ta en titt på vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt for en husøkonom:

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Hygienisk renhold
 • Organisering
 • Planlegging
 • Problemløsning
Kopiert!

Underbygg disse ferdighetene med konkrete eksempler i hele CV-en:

 • Hygienisk renhold. Grunnleggende kunnskap om renhold og hygienestandarder er helt avgjørende for en husøkonom. Dette inkluderer riktig bruk av rengjøringsmidler, teknikker for grundig rengjøring, og forståelse av spesifikke behov i ulike områder eller rom.
 • Ledelse og organisasjon. Du må kunne lede og organisere et team av ansatte for å sikre effektiv drift og renhold på arbeidsplassen. God ledelse sikrer at oppgavene blir utført på en effektiv og kvalitetsmessig måte.
 • Planlegging og budsjettering. En husøkonom er ofte ansvarlig for å planlegge renholdsskjemaer, bestille forsyninger, og holde seg innenfor et budsjett. Evnen til å planlegge effektivt og prioritere oppgaver er avgjørende for å opprettholde en god standard på renholdet.
 • Kommunikasjon. Sterke kommunikasjonsevner er nødvendig for å samarbeide med ansatte, beboere eller andre relevante parter. Evnen til å formidle instruksjoner klart, lytte til behov og bekymringer, og løse eventuelle konflikter er avgjørende for effektiv drift.
 • Teamarbeid. Som en leder innenfor renhold, må en husøkonom kunne jobbe godt i team og motivere ansatte til å oppnå felles mål. Samarbeidsevner er viktige for å sikre at alle bidrar til et rent og hygienisk miljø.

Velge riktig CV-layout og design for en husøkonom

Når alt kommer til alt handler rengjøringsbransjen om at det skal være ryddig og rent. Derfor bør også CV-en din se slik ut.

Cvapp.no har et nettbasert CV-verktøy og et stort utvalg av CV-maler som gjør det enkelt for deg å legge til detaljene dine, tilpasse strukturen og laste ned CV-en din som PDF-fil med bare noen få klikk. Hvis du heller vil ha CV-en i et Word-format som du kan redigere, er det også mulig. CVapp.no tilbyr nedlastning av CV-en din i forskjellige formater!

CV-eksempel for en husøkonom

Profil

Dyktig og dreven husøkonom med lang erfaring i å planlegge og koordinere renhold i større virksomheter. Dyktig på å motivere, organisere og lede ansatte, med fokus på kvalitet og kundeservice.

 

Arbeidshistorikk

Renholdsoperatør hos Christiansen Renhold, Moss
november 2012 - Dags dato 

 • Vedlikehold og renhold i næringsbygg og hos diverse virksomheter.
 • Håndterer ulike maskiner, utstyr og kjemikalier etter behov.
 • Kjent som effektiv, selvstendig, dyktig, fleksibel og pålitelig.
 • Sikrer at maskinene og utstyret er i god og hygienisk stand, både før og etter bruk.
 • Bare tilfredse kunder.


Renholder hos Tante Sofies renhold, Rygge 
august 2007 - oktober 2012 

 • Rengjøring og vedlikehold av overflater hos private.
 • Bidro til å skape et sunt innemiljø hos kundene.
 • Planla med kundene periodisk renhold på kort og lang sikt.
 • Ga råd om valg av utstyr og rengjøringsmidler mht. slitasje og vedlikehold.

 

Utdanning

Malakoff videregående skole, Moss 
august 2002 - mai 2005

 

Ferdigheten

 • Hygienisk renhold
 • Organisering
 • Planlegging
 • Problemløsning
Kopiert!

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

 

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
5.0
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 701 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
720 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
580 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
550 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
510 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
350 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
930 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
230 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
490 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
71 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
20 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
33 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 000 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler