1. CV-eksempler
 2. Reiseleder
Skrevet av Susan ShorSusan Shor

Reiseleder CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Reiseleder eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.9
Gjennomsnittlig rangering
72 har allerede gitt sin stemme
Reiseleder CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Er du reiseleder? For en morsom jobb! Du får hjelpe glade ferierende med å utforske nye ting og områder, og gi dem interessante innsikter. Ikke rart du ønsker å jobbe i denne bransjen. Det er på tide for deg å finne din neste flotte reiselederjobb. Du er del underholder, del kundeservice-representant. En femstjerners CV illustrerer begge disse egenskapene og din omfattende ekspertise. 

Hvordan viser du frem disse allsidige ferdighetene i et ett-siders dokument?

Kom i gang med CVapp.no. Vi tilbyr CV-guider og CV-eksempler for et enormt utvalg yrker, samt et brukervennlig CV-verktøy som vil gjøre det lett å lage jobbsøknaden din. La oss hjelpe deg med å uttrykke din arbeidsstil og erfaring på en måte som vil imponere arbeidsgivere og hale i land jobbintervjuet.

Denne CV-guiden, sammen med det tilhørende CV-eksempelet, dekker følgende emner:

 • Hva gjør en reiseleder?
 • Tips og triks for å skrive CV
 • Det beste oppsettet for en reiseleder-CV
 • Råd for hver del av CV-en (profiltekst, arbeidshistorikk, utdanningsavsnitt, ferdighetsavsnitt)
 • Profesjonelle tips om CV-layout og design

Hva gjør en reiseleder?

Reiseledere gir informasjon om en verdifull destinasjon eller severdighet og gjør læring om den fascinerende og morsom. De kan jobbe på ett turiststed eller reise med en gruppetur gjennom en region eller et land. Jobben deres kan innebære daglige utflukter eller lengre turer, avhengig av hvor de jobber eller hvilke kunder de betjener.

Som reiseleder hjelper du kunder med og på reisen og viser dem rundt i ukjente områder. Du bruker din kunnskap om et sted til å hjelpe med å planlegge turer og severdigheter. Du bistår vanligvis kunder som er førstegangsbesøkende på et sted, og gir dem informasjon og hjelper med alle aspekter av reise og adgang til severdigheter. Du kan gi anbefalinger for restauranter eller andre interessante steder og hjelpe hvis det er et problem med hotellrom eller en annen reisetjeneste. 

Noen reiseledere jobber for seg selv, mens andre jobber for større turselskaper. De kan spesialisere seg på én destinasjon eller reise til mange steder. De har ansvar for å undersøke destinasjonene før reisen for å sikre at de opplyser kundene sine og forbedrer besøksopplevelsen deres. Reiseledere bruker utmerkede kommunikasjonsevner til å planlegge morsomme og informative turer for kundene sine.

Hvordan skrive CV for reiseledere

Selv om dette yrket krever kreativitet, er strukturen i CV-en din ikke stedet for å vise det. Hold deg til standarden og bruk følgende elementer i CV-en:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Ferdighetsavsnitt
 • Utdanningsavsnitt

Velge det beste CV-oppsettet 

Vanligvis følger CV-er et omvendt kronologisk oppsett. Det betyr at du lister opp din nyeste stilling og jobber bakover derfra. Dette CV-oppsettet, som hovedsakelig påvirker arbeidshistorikken, er veien å gå med mindre karrieren er veldig spesiell. Som reiseleder kan du ha hatt ulike stillinger innen reiselivsbransjen, eller kanskje du er en aspirerende skuespiller eller kunstner som bruker talentene dine til å tjene noe ekstra.

I disse tilfellene, eller hvis du har byttet karriere, akkurat startet eller er en erfaren fagperson, kan du vurdere de andre CV-oppsettene vi foreslår, som kronologisk rekkefølge eller et hybrid oppsett. Vi anbefaler ikke et funksjonelt CV-oppsett da det vanligvis er reservert forteknikere eller forskere fordi det setter fokus på ferdighetene i stedet for på arbeidserfaringen. 

Eksperttips

Komme forbi automatiserte søknadssystemer

En fantastisk CV er en god start, men hvis du ikke forstår de automatiserte søknadssystemene (ATS), kan den aldri havne i hendene på en ansettelsesansvarlig. Disse programvarene skanner, sorterer og vurderer CV-er for HR-avdelinger som ser etter nøkkelord og fraser arbeidsgiveren har satt til stillingen. 

Den beste måten å sikre på at CV-en din ikke blir filtrert bort, er å forstå hva din potensielle arbeidsgiver ønsker. Analyser stillingsannonsen nøye, og merk nøkkelord og fraser som du så kan bruke i CV-en din. 

Bruk setningen nøyaktig slik den fremkommer. Stav og bruk eventuelle akronymer i tillegg.

Profiltekst: Ditt eget talentshow

Din beste sjanse til å demonstrere din evne til å fascinere et publikum er profilteksten i CV-en din. Dette avsnittet må besvare det svært viktige spørsmålet: Hvorfor skal arbeidsgiveren ansette nettopp deg?

Introduser deg selv med et kraftig, positivt språk. Vær gjerne kreativ, men ikke overdriv. Behold en profesjonell tone hele veien. Husk at du vil representere selskapet og at stillingen din krever særdeles stor fokus på kundeservice.. Hvis du har kunnskap om byen eller stedet du vil jobbe i, bør du for all del la din potensielle arbeidsgiver få vite det.

Du finner et eksempel på en profiltekst for reiseledere nedenfor.

Tilpassbar profiltekst

Energisk og snarrådig reiseleder med flere års erfaring i å ledsage kunder på reiser til ulike steder i ulike deler av verden. Ekspert på research når det gjelder å sikre optimale reiseplaner. Svært dyktig til å organisere reiseruter i henhold til tidsrammer, vær og hendelser. Brenner for å gi kundene best mulig kundeservice og reiseopplevelse.

Kopiert!

Arbeidshistorikk: Din karriere-reise

Hvordan imponerer du med en punktliste over jobbansvar? Ved å endre måten du tenker på! Arbeidshistorikken i CV-en din er ikke en liste over ansvar, det er en erklæring om dine karriereprestasjoner. 

Tenk nøye gjennom stillingen du søker på og adresser behovene i stillingen ved å fremheve hva du allerede har gjort som viser din evne til å gjøre en god jobb. En skreddersydd CV er sjansen din til å fortelle potensielle arbeidsgivere hva du kan gjøre for dem. Det betyr at du må bevise at du har det som skal til for å fylle stillingen og forbedre den, med minimal opplæringstid.

Eksperttips

Be a STAR

Et flott format for å få mest mulig ut av arbeidshistorikken din er STAR-metoden:

 • Start med situasjonen (Situation)
 • Beskriv målet ditt (Task)
 • Relater handlingen du tok for å løse utfordringen (Action)
 • Gå inn på resultatene du oppnådde (Results)

Vårt eksempel på arbeidshistorikk for reiseledere finner du nedenfor.

Tilpassbar arbeidshistorikk

Reiseleder på Hundrefryd Turer og Utfklukter, Bø 
Oktober 2022 - Dags dato 

 • Samarbeider med kundene om å utvikle reiseruter som var fornuftige med tanke på tid, budsjett og mål.
 • Undersøker steder for å samle informasjon om attraksjoner, severdigheter, historie, vær og andre viktige fakta.
 • Kommuniserer effektivt med kundene på norsk, engelsk, tysk og spansk.
 • Leder reisen og fungerer som oversetter og assistent under oppholdet.

 

Guide på Universal Studios i Walt Disney World Resort, Orlando USA 
Mai 2019 - August 2022 

 • Tok imot gjester og satte opp ruter basert på deres interesser og behov. Ledet gjestene gjennom diverse filmstudioer på en effektiv, men hyggelig måte.
 • Forsynte gjestene med informasjon og ga dem tilgang til spesialavdelinger.
 • Viste gjestene rundt på ulike severdigheter og svare på alle spørsmål etter beste evne.
Kopiert!

Ferdighetsavsnittet: En rask omvisning

Før en reisende bestiller en tur, vil vedkommende kanskje ta en kjapp titt på høydepunktene før han/hun bestemmer seg for å lese videre. Rekrutterere bruker samme tankesett når de skanner CV-er. Ferdighetsavsnittet gir dem en enkel måte å filtrere bort CV-er som ikke passer behovene deres. Derfor må du være ekstra nøye med denne delen. Velg en blanding av harde ferdigheter, som førstehjelp og språkferdigheter, og myke ferdigheter som de som nevnes nedenfor. 

En reiseleder trenger følgende egenskaper ifølge amerikanske WeTravel:

 • Kommunikasjonsevner: Både lytte til kunder og engasjere dem
 • Detaljert kunnskap om området: En flott reiseleder går lenger enn å pugge nøkkelfakta og går i dybden på underholdende historier og triviell, men interessant informasjon
 • Karisma: Sjarme kan bidra til å gjøre selv den lengste trafikkforsinkelsen til en morsom aktivitet
 • Improvisasjon: Været, trafikkforsinkelser, lange køer ved severdigheter, en kunde som forsover seg er alle situasjoner som krever improvisasjon av reiselederen
 • Ekstrem organisering: Detaljer og strukturen kan forbedre eller ødelegge reisen
 • Empati: Det er reiselederens jobb å sørge for at alle, selv de vanskeligste å glede, har det bra
 • Skape gruppesamhørighet: Målet ditt bør være å samle en gjeng fremmede og gjøre dem til en gruppe der alle føler seg komfortable
 • Tålmodighet: Hvor mange ganger kan du svare på det samme spørsmålet? Du vil finne ut av det.

Vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt finner du nedenfor.

Tilpassbart ferdighetsavsnitt
 • Utmerkede kommunikasjonsevner
 • Effektiv tidsstyring
 • Førstehjelp og HLR, sertifisert
 • Avanserte planleggingsevner
 • Kreativ problemløsning
Kopiert!

Utdanningsavsnitt

Det er ingen formelle utdanningskrav for reiseledere, selv om de fleste i yrket har fullført videregående. I denne delen kan du bare liste opp den utdanningen du har. 

Hvis du har tatt noen kurs som er direkte relatert til reiselivsbransjen, lister du disse også opp her. 

Se nedenfor for et eksempel på et utdanningsavsnitt.

Tilpassbart utdanningsavsnitt

Bachelor of Communication, University of Florida, Gainesville USA 
August 2019 - Juni 2022

Bø videregående skole 
August 2016 - Mai 2019

Kopiert!

CV-layout og design: Det perfekte bildet

Å hjelpe turister med å finne det perfekte Instagram-bildet er en del av jobben din, så du forstår hvor viktig visuelle inntrykk er. Pass på at landskapet i CV-en din er like spektakulært. Her er noen prinsipper du bør ha i bakhodet:

 • Behold et profesjonelt design med god balanse mellom tekst og tomrom
 • En fargeklatt er et blikkfang; for mye farge distraherer
 • Sørg for at kontaktinformasjonen og overskriftene skiller seg ut ved å bruke fet skrift
 • Vurder å bruke en profesjonelt designet CV-mal for å unngå feil i oppsettet

Viktig å få med seg

 1. Reiseledere må underholde, og profilteksten er et flott sted å vise denne ferdigheten.
 2. Skreddersy hver CV til jobben du søker på. Hvis du vet noe om stedet du skal vise frem, gjør det kjent.
 3. Se på vårt CV-eksempel for reiseledere for flere ideer til å lage en flott layout.
Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.9
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 701 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
720 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
580 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
550 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
510 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
350 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
930 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
230 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
490 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
71 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
20 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
33 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 000 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler