1. CV-eksempler
 2. Restaurantmedarbeider
Skrevet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Restaurantmedarbeider CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Restaurantmedarbeider eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.9
Gjennomsnittlig rangering
34 har allerede gitt sin stemme
Restaurantmedarbeider CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Selv om en stillingen som restaurantmedarbeider regnes som en underordnet stilling i serveringsbransjen, er den sentral i enhver restaurant, kafé eller hotellvirksomhet. For å sikre deg nettopp den jobben du er ute etter, trenger du å skille deg ut i mengden.

Et godt utgangspunkt til å gjøre dette, er cvapp.no sitt mangfold av ressurser innen jobbsøking. Fra yrkesspesifikke skriveguider og tilhørende CV-eksempler, til et brukervennlig CV-verktøy med utførlig testede og profesjonelt designede maler.

Hvordan skrive CV for en restaurantmedarbeider

Når du søker på en jobb som restaurantmedarbeider, er det viktig at CV-en din fremhever dine ferdigheter innen profesjonell og gjestfri servering av mat og drikke. En flott CV øker også sjansene dine for å jobbe i en populær (stjerne)restaurant med flere gjester og bedre tips.

CV-en din bør være på én side og inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk eller (relevant) erfaring
 • Utdanning og sertifiseringer
 • Ferdighetsavsnitt

Det er viktig at du tilpasser CV-en din etter nettopp stillingen du søker på. Det kan du gjøre ved å bruke nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen eller nettsidene til restauranten, som samsvarer med dine beste kvaliteter.

Vi anbefaler at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Fremhev det du har gjort og oppnådd, i stedet for å ramse opp ansvarsområdene dine.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
 3. Velg en profesjonell designet CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
Eksperttips

Relevante nøkkelord for en restaurantmedarbeider

Som restaurantmedarbeider kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

 • «Serviceinnstilt og kundetilfredshet»
 • «Mathygiene eller mattrygghet»
 • «Engelsk muntlig og skriftlig»
 • «Oppmerksom, høflig, eller vennlig»
 • «Samarbeid og multitasking»
 • «Utmerkede kommunikasjonsevner»

Velge beste CV-oppsett for en restaurantmedarbeider

Har du en del erfaring fra serveringsbransjen? Da er det beste du kan gjøre å bruke det mest vanlige CV-oppsettet: Omvendt kronologisk rekkefølge. Det vil si at du nevner din siste jobb først, og din første jobb sist.

Men hvis du har liten eller ingen arbeidserfaring, kan du velge et funksjonelt CV-oppsett der du setter fokus på dine erfaringer og evner som ikke er direkte relatert til jobben, men krever overførbare ferdigheter og egenskaper.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjonen din, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavnet ditt.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bostedet, (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Du kan se på profilteksten som en introduksjon til CV-en din. Her fremhever du dine viktigste  ferdigheter og erfaringer. Som restaurantmedarbeider er personligheten din og evnen til å gjøre et godt førsteinntrykk avgjørende for jobben din, så profilteksten er det beste stedet å vise at du har den rette personligheten og arbeidsmoralen for jobben.

Sørg for å bruke handlingsverb som viser at du er en sjarmerende og effektiv restaurantmedarbeider. Vær kortfattet, men overbevisende og nevn de viktigste egenskapene dine i profilteksten, detaljene overlater du til resten av CV-en. 

Hvis du har gjort en god jobb med dette CV-avsnittet, bør den rekrutteringsansvarlige få lyst til å lese videre. Vårt eksempel på en profiltekst for restaurantmedarbeidere finner du nedenfor, men hvis du trenger mer inspirasjon kan du også ta en titt på følgende CV-eksempler fra serveringsbransjen:

Våre eksempler på en profiltekst for en restaurantmedarbeider med og uten erfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en restaurantmedarbeider med erfaring:

Profesjonell og oppmerksom restaurantmedarbeider med over tre års erfaring fra travle restauranter og store festmiddager. Flink til å levere førsteklasses service til alle gjestene, noe som bidrar til det positive omdømmet til serveringsstedet. Full av energi, med evnen til å multitaske og jobbe effektivt under press. Svært fokusert på kundetilfredshet og opptatt av å opprettholde en høy standard.

Kopiert!
Eksempel på en profiltekst for en restaurantmedarbeider med liten eller ingen erfaring:

Som nyutdannet, faglært restaurantmedarbeider brenner jeg gjestfrihet og service. Med en vennlig og imøtekommende holdning ønsker jeg å bidra til gjestenes positive opplevelse. Selv om jeg mangler en del erfaring, er jeg ivrig etter å lære og gi energi til teamet. Mitt fokus er å sikre at gjestene har en minneverdig og hyggelig opplevelse hver gang.

Kopiert!

Presenter din arbeidserfaring: Smaksrike erfaringer

Før opp alle stillinger som er relevante for serveringsbransjen, eller stillinger med arbeidsoppgaver og/eller nødvendige ferdigheter som er overførbare til en stilling som restaurantmedarbeider. Bruk dynamiske og beskrivende handlingsverb og nevn spesifikke eksempler på prestasjoner som er relevante og viser at du er rett kandidat for jobben.

For hver stilling nevner du stillingstittel, firmanavn og datoer i overskriften, fulgt av en kort punktliste der du beskriver erfaringene og prestasjonene dine som er mest relevante for restaurantmedarbeiderstillingen du søker på. For et eksempel, se nedenfor.

Hvis du mangler bransjeerfaring, bytter du arbeidshistorikken med et erfaringsavsnitt der du presenterer en liste over dine erfaringer med relevante overførbare ferdigheter.

Det er helt avgjørende at du tilpasser dette avsnittet etter den aktuelle stillingen, med nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen og/eller nettsidene til restauranten.

Alle eksempler
 • Kom med menyforslag til gjestene, basert på deres ønsker
 • Samarbeidet tett og godt med de andre ansatte, for å sikre at gjestene var fornøyde
 • Håndterte maten med tanke på hygiene og sikkerhet
Ikke gjøre
 • Forklarte menyen etter behov
 • Jobbet i vekslende skift
 • Serverte mat og drikke
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Restaurantmedarbeider, Sjømat & kjøtt, Kristiansand
Februar 2017 — Dags dato

 • Tok imot bestillinger for mat og drikke, og håndterte forespørsler fra gjestene etter gjeldende standard.
 • Til enhver tid oppdatert på menyen, ukens og dagens retter, samt produktene i selve rettene.
 • Kom med menyforslag til gjestene, basert på deres ønsker.
 • Samarbeidet tett og godt med de andre ansatte, for å sikre at gjestene var fornøyde.
 • Håndterte maten med tanke på hygiene og sikkerhet.

 

Restaurantmedarbeider, Hansson og Olsen,, Kristiansand
Mars 2016 — Februar 2017

 • Leverte effektiv og virkningsfull service til alle gjestene, slik at de gjerne kom tilbake.
 • Overrakte bestillinger til kjøkkenpersonalet raskt og tydelig.
 • Ryddet av bordene og gjorde de klart for de neste gjestene.
 • Hjalp ledelsen med å lære opp nye ansatte

 

Barista, Stjernebukken, Lillesand
Juli 2012 — Juni 2014

 • Tilberedte all slags kaffe- og tedrikker i et hektisk og livlig miljø
 • Leverte utmerket kundeservice
 • Jobbet i et team for å fullføre bestillinger og vedlikeholde kafeen på en effektiv måte.
Kopiert!

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

For en jobb som restaurantmedarbeider er høyere utdanning ikke nødvendig, men relevante kurs og opplæring kan være nyttige. Videregående skole tilbyr servitørfaglinjen som kan være en god start. Den viktigste opplæringen skjer imidlertid på selve arbeidsplassen.

Kurs som førstehjelp og beredskap bør nevnes i CV-en. Hvis du har annen relevant utdanning som kokk, baker eller konditor, bør dette også inkluderes. Skriv navnet på skolen, sted og datoer for utdannelsen.

Også når utdanningen din ikke er relevant for servitøryrket, skader det ikke å nevne den i CV-en. Hvis du akkurat er ferdig med studiene dine, eller fortsatt holder på med utdanningen din, kan du for eksempel også nevne hvilken videregående skole du gikk/går på og hvilken retning. Og om du har utmerkelser eller lignende, nevner du dem selvfølgelig også.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Lektorutdanning i samfunnsfag,, Universitetet i Agder, Kristiansand
August 2016 — Dags dato

 • Studentparlamentmedlem, Studentorganisasjonen i Agder 2018 - 2019
Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god restaurantmedarbeider

En iøynefallende CV for en restaurantmedarbeider bør inneholde flere markante ferdigheter som arbeidsgiveren er ute etter i nye ansatte. I servicebransjen leter rekrutteringsansvarlige etter personer som jobber hardt og helst med relevant erfaring. 

Vanligvis består ferdighetsavsnittet av en punktliste med 4-6 ferdigheter. For å sikre at du velger de mest relevante av egenskapene dine, bør du ta en titt på stillingsbeskrivelsen for nøkkelord. Det er også viktig at du tar med en blanding av praktiske eller harde ferdigheter som bartending, lagerstyring og mathygiene, og sosiale eller myke ferdigheter som oppmerksom, serviceinnstilt og utmerkede kommunikasjonsevner. 

For vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt for en restaurantmedarbeider, se nedenfor:

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Ferdigheter innen kundeservice
 • Praksis for mattrygghet
 • Kommunikasjonsevner
 • Vennlig og utadvendt holdning
 • Evne til multitasking
Kopiert!

Underbygg disse ferdighetene med konkrete eksempler i hele CV-en:

 1. Svært gode ferdigheter innen kundeservice: Restaurantmedarbeidere er ofte det første punktet for gjester i en restaurant, og deres evne til å gi en positiv opplevelse gjennom god kundeservice er avgjørende for gjestetilfredshet og gjentatt forretning.
 2. Godt kjent med praksis for mattrygghet: Dette er essensielt for å sikre at maten som serveres er trygg å spise, og at hygienepraksisene er opprettholdt for å unngå matbåren sykdom.
 3. Utmerkede kommunikasjonsevner: Restaurantmedarbeidere må kunne kommunisere effektivt med gjester for å forstå deres bestillinger og behov, samt formidle informasjon om menyen og eventuelle spesielle krav.
 4. Vennlig og utadvendt holdning: En vennlig og imøtekommende holdning bidrar til å skape en positiv atmosfære i restauranten og gjør gjestene mer komfortable.
 5. God på multitasking: I et travelt restaurantmiljø må restaurantmedarbeidere ofte håndtere flere oppgaver samtidig, som å ta bestillinger, servere mat, håndtere betalinger og samtidig gi god service. Evnen til å håndtere multitasking effektivt er derfor viktig for å opprettholde et jevnt tempo og kvalitet i tjenesten.

Velge riktig CV-layout og design for en restaurantmedarbeidere

En profesjonell CV er kortfattet og stilren, og på én side. Bruk tomrom og grafiske designelementer for å sikre balanse i teksten og et godt visuelt inntrykk ved første øyekast.

Unngå grelle farger og skrifttyper. Du kan godt bruke litt farge i toppteksten og skrive navnet ditt i en annen skrifttype og størrelse, men ikke overdriv. Et godt tips er å ta en titt på cvapp.no sine gratis, profesjonelt designede CV-maler. For en jobb som restaurantmedarbeider anbefaler vi en «enkel» eller «profesjonell» mal.

Det er også viktig at du sender inn søknaden i PDF-format, for å sikre at layouten ikke endrer seg når dokumentene åpnes på en annen datamaskin.

CV-eksempel for en restaurantmedarbeider

Profil

Profesjonell og oppmerksom restaurantmedarbeider med over tre års erfaring fra travle restauranter og store festmiddager. Flink til å levere førsteklasses service til alle gjestene, noe som bidrar til det positive omdømmet til serveringsstedet. Full av energi, med evnen til å multitaske og jobbe effektivt under press. Svært fokusert på kundetilfredshet og opptatt av å opprettholde en høy standard.

 

Arbeidshistorikk

Restaurantmedarbeider, Sjømat & kjøtt, Kristiansand
Februar 2017 — Dags dato

 • Tok imot bestillinger for mat og drikke, og håndterte forespørsler fra gjestene etter gjeldende standard.
 • Til enhver tid oppdatert på menyen, ukens og dagens retter, samt produktene i selve rettene.
 • Kom med menyforslag til gjestene, basert på deres ønsker.
 • Samarbeidet tett og godt med de andre ansatte, for å sikre at gjestene var fornøyde.
 • Håndterte maten med tanke på hygiene og sikkerhet.

 

Restaurantmedarbeider, Hansson og Olsen,, Kristiansand
Mars 2016 — Februar 2017

 • Leverte effektiv og virkningsfull service til alle gjestene, slik at de gjerne kom tilbake.
 • Overrakte bestillinger til kjøkkenpersonalet raskt og tydelig.
 • Ryddet av bordene og gjorde de klart for de neste gjestene.
 • Hjalp ledelsen med å lære opp nye ansatte

 

Barista, Stjernebukken, Lillesand
Juli 2012 — Juni 2014

 • Tilberedte all slags kaffe- og tedrikker i et hektisk og livlig miljø
 • Leverte utmerket kundeservice
 • Jobbet i et team for å fullføre bestillinger og vedlikeholde kafeen på en effektiv måte.

 

Utdanning

Lektorutdanning i samfunnsfag,, Universitetet i Agder, Kristiansand
August 2016 — Dags dato

 • Studentparlamentmedlem, Studentorganisasjonen i Agder 2018 - 2019

 

Ferdigheter

 • Ferdigheter innen kundeservice
 • Praksis for mattrygghet
 • Kommunikasjonsevner
 • Vennlig og utadvendt holdning
 • Evne til multitasking
Kopiert!

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.9
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
2 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
750 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
520 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
360 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
940 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
84 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler