1. eksempler
  2. Dataingeniør
Skrevet av Karl KahlerKarl Kahler

Dataingeniør følgebreveksempel

Bruk dette følgebrevet for å fullføre søknaden din for en stilling som Dataingeniør, og bli ansatt raskere – uten frustrasjon eller usikkerhet. Dette følgebreveksemplet er spesielt designet for Dataingeniørstillinger i 2024. Dra nytte av eksempelsetningene våre og vårt profesjonelle oppsett, og last ned det perfekte følgebrevet på bare få minutter.
4.1
Gjennomsnittlig rangering
45 har allerede gitt sin stemme
Dataingeniør følgebreveksempel
Rediger følgebrev

Følgebrev – topptekst

I gamle dager kalte vi toppteksten for «brevhode», en trykt overskrift på et blankt ark med avsenderens navn og kontaktinformasjon. Og ja, vi pleide å rulle disse inn i en skrivemaskin når vi skulle skrive et brev.

Teknologien har endret seg, men hensikten med en topptekst forblir den samme - å formidle hvem du er og hvordan man kan kontakte deg. Toppteksten bør ha et tiltalende design med kanskje en liten fargeklatt, for å piffe opp en ellers kjedelig side med bare tekst. Vanligvis inneholder en topptekst avsenderens navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse. Eventuelt kan du legge til stillingstittelen din, for eksempel «dataingeniør».

Følgebrev – stillingen du søker på

Dette er det korteste av alle avsnittene i følgebrevet ditt, men likevel av stor betydning. Her nevner du stillingen du søker på og eventuelt hvilken filial eller hvilken avdeling av selskapet eller organisasjonen. 

Oftest skriver du bare «Søknad på (deltids)stilling som [tittel] (i [firmanavn])». Når du sender inn en åpen søknad, skriver du: «Åpen søknad» eller «Søknad på stilling i [firma/organisasjon]». Og når du søker praksis- eller studieplass: «Søknad på praksis/studieplass i [firma/organisasjon]».

Følgebrev – åpning

Formålet med åpningen er å fange leserens oppmerksomhet. Du bør henvise til stillingen og gi et hint om kvalifikasjonene dine. Bruk et energisk, livlig språk som viser at du brenner for yrket ditt og som får leseren til å si «Hei, denne personen vet hva han/hun snakker om». I det minste bør leseren ha fått lyst til å lese videre.

Tilpassbart eksempel på åpningen i et følgebrev

Etter åtte med programvareutvikling i e-handelsvirksomheten til to ledende moteforhandlere (med over en million nettbesøk i måneden), håper jeg å løfte karrieren min til neste steg hos Banton.

Kopiert!

Hensikten med åpningen er å fange leserens oppmerksomhet med dine mest overbevisende kvaliteter, og samtidig vekke interesse for å fortsette å lese.

Følgebrev – midtstykke 

Nå som du har vekket leserens interesse, er det på tide å levere i midtstykket. I to eller tre avsnitt beviser du at du er rett kandidat for jobben. Her nevner du din arbeidserfaring, dine kvalifikasjoner, og det du har oppnådd. Og det passer utmerket med en anekdote eller to om hvordan du løste et stort problem til alles tilfredshet. 

Vær spesifikk i beskrivelsen din, bruk tall og fakta om det passer (for eksempel i beløp, antall og prosenter). Hvis du har en bachelor- eller mastergrad innen informasjons- og datateknologi, er dette stedet å nevne (en av) disse. Du kan også legge til en annen vinkling, nemlig hvordan du ser fremtiden. Fortell hva du kan bety for firmaet, basert på din kunnskap og kompetanse.

Hensikten med midtstykket er å illustrere hvordan firmaet du søker jobb i kan dra nytte av dine kvaliteter og kvalifikasjoner som en erfaren, løsningsorientert dataingeniør.

Tilpassbart eksempel på midtstykket i et følgebrev

Størstedelen av arbeidsoppgavene mine har bestått av å vedlikeholde ESB-applikasjoner og sikre en jevn, effektiv drift av netthandelens serverdel. Jeg er dyktig på å forstå virksomhetens behov og setter kundeopplevelsen først, samtidig som jeg holder øye med budsjettmessige begrensninger.

Etter å ha fornyet leverandørbasen i 2019, oppnådde vi en årlig kostnadsbesparelse på 13 %, samtidig som vi reduserte antall nettsteds- og kodefeil med 35 %.

Prosjektet jeg er mest stolt av, er da jeg designet, utviklet og implementerte arkitekturen til en prisvinnende nettbutikk der kundene kunne legge egne bilder over produktene. Jeg koordinerte alt fra innsamlingen av innledende krav, til design, koding, testing og utrulling av applikasjonen. Resultatet var at like-for-like-salget økte med 18 %.

Før jeg startet i detaljhandelen, jobbet jeg et tiår i et konsulentfirma spesialisert i programvare. Min tekniske erfaring er dermed bredere enn bare netthandel, og har vist seg nyttig ved flere anledninger i de siste årene. Jeg er ekspert på Windows, Unix og Linux, samt 9 programmeringsspråk (inkludert C, C++, VB, Java, Perl og SQL).

Mine informatikkstudier ved NTNU har dannet grunnlaget for karrieren min. I etterkant har jeg benyttet enhver anledning til å videreutvikle meg med blant annet 30 (nettbaserte) kurs og sertifiseringer. Man kan trygt si at jeg er ekstra ivrig til å utvikle programvareferdighetene mine.

Kopiert!

Følgebrev – avslutning og signatur

Det siste avsnittet i følgebrevet fungerer som både et sammendrag og en oppfordring til handling. Avslutt med en trygg og positiv tone, og at du ser frem til å bli kontaktet for neste trinn i søknadsprosessen.

Hensikten med midtstykket er å avslutte på en selvsikker måte med en oppfordring til positiv handling av arbeidsgiveren.

Så gjenstår det bare å signere med et høflig og profesjonelt «Hilsen», eller lignende. Du kan forresten gjerne skanne signaturen din og sette den inn ovenfor navnet ditt, selv om det ikke forventes i elektronisk korrespondanse.

Tilpassbart eksempel på avslutningen i et følgebrev

Jeg hører gjerne mer om utviklingsplanene til Banton og håper at jeg får muligheten til å bidra i disse.

Med vennlig hilsen 

Kai Mikael Monsen

Kopiert!
Opprett et følgebrev på få minutter
Opprett et følgebrev på få minutter
Skill deg ut og bli ansatt raskere med våre jobbvinnende, profesjonelt designede følgebrevmaler.
Opprett et følgebrev
4.1
Rediger følgebrev
Del denne artikkelen

Gratis profesjonelt designede maler

Med over 10 millioner opprettede CV-er og følgebrev, er CVapp.no den ledende nettbaserte karriereskaperen som drar i land jobbintervjuer
4.5 av 5
basert på 706 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York cover_letter template
New York
430 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien cover_letter template
Wien
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney cover_letter template
Sydney
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon cover_letter template
London
280 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin cover_letter template
Dublin
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow cover_letter template
Moscow
61 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid cover_letter template
Madrid
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago cover_letter template
Santiago
140 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore cover_letter template
Singapore
51 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo cover_letter template
Oslo
55 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town cover_letter template
Cape Town
7 700 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis cover_letter template
Paris
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin cover_letter template
Berlin
92 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève cover_letter template
Genève
3 300 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver cover_letter template
Vancouver
45 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo cover_letter template
Tokyo
61 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan cover_letter template
Milan
50 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa cover_letter template
Lisboa
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago cover_letter template
Chicago
19 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio cover_letter template
Rio
28 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma cover_letter template
Roma
5 500 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston cover_letter template
Boston
17 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto cover_letter template
Toronto
100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler