1. eksempler
 2. Intern stilling
Skrevet av Paul DruryPaul Drury

Intern stilling følgebreveksempel

Bruk dette følgebrevet for å fullføre søknaden din for en stilling som Intern stilling, og bli ansatt raskere – uten frustrasjon eller usikkerhet. Dette følgebreveksemplet er spesielt designet for Intern stillingstillinger i 2024. Dra nytte av eksempelsetningene våre og vårt profesjonelle oppsett, og last ned det perfekte følgebrevet på bare få minutter.
4.3
Gjennomsnittlig rangering
62 har allerede gitt sin stemme
Intern stilling følgebreveksempel
Rediger følgebrev

Når du skal søke på en intern stilling, tenker du kanskje at du ikke trenger et følgebrev siden alle kjenner deg. Men siden sjansen er der for at du kommer til å konkurrere ikke bare med interne men også eksterne søkere, er det lurt å sende inn både et følgebrev og en CV. Uansett om det er eksterne søkere eller ikke, må du fortsatt argumentere for din sak, og et godt skrevet følgebrev gjør i så fall susen.

I denne guiden med tilhørende følgebreveksempel tar vi for oss de viktigste aspektene ved å skrive et følgebrev for en intern stilling. For hva bør du legge vekt på når du konkurrerer med både interne og eksterne søkere? Vi anbefaler at du skriver følgebrevet som om stillingen gjelder et annet foretak, og bruker innsideinformasjonen du har til din fordel – men på riktig måte. Vi skal gå nærmere inn på følgende:

 • Hvordan du strukturerer et følgebrev for en intern stilling
 • Hvordan du fletter inn historien din inn i åpningen, midtstykket og avslutningen
 • Vanlige feil i et følgebrev – og hvordan du unngår disse

Beste oppsett i et følgebrev for en intern stilling

Oppsettet i et følgebrev for en intern stilling bør ikke skille seg fra et vanlig følgebrev. Du ber ikke om spesielle privilegier fordi du er en intern søker – du vil bare bevise at du er den beste kandidaten til stillingen. Derfor er også reglene og standardene like. Oppsettet ditt bør inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Overskrift: Stillingen du søker på
 • Åpning
 • Midtstykke
 • Avslutning: Konklusjon og signatur

Du bør ikke bare fortelle om din nåværende jobb i følgebrevet – det kan godt være at du har tidligere erfaringer som kan være nyttige i den nye interne stilingen. Bland det hele. Arbeidsgiveren vet hva du har oppnådd i foretaket hittil, men det kan godt hende at dine tidligere bragder gjør mer for søknaden din enn du kanskje tror. Du søker tross alt på en ny stilling, så du må tenke på alle de nye kravene.

I vår omfattende guide om følgebrev finner du mer generelle råd om hvordan du skriver følgebrev – velg noen av funksjonene som ligner mest på det du gjør.

Ta en titt på vårt følgebreveksempel for en intern stilling nedenfor.

Topptekst

Toppteksten i et følgebrev bør være praktisk med et enkelt design. Du trenger ikke å imponere arbeidsgiveren med oppsettet og visuelle triks – de kjenner deg. Du bør imidlertid fortsatt oppgi fullt navn, din private (ikke jobbrelaterte) e-postadresse og ditt private (ikke jobbrelaterte) mobilnummer. Det er viktig å sikre likebehandling av alle jobbsøkere, så du bør unngå ethvert forsøk på å skaffe deg fordeler. Du er bare nok en søker, men en søker med vanvittig mye relevant erfaring. Se toppteksten i vårt følgebreveksempel for en intern stilling for å få flere ideer.

Hensikten med toppteksten: Fremheve kontaktdetaljene dine i både følgebrevet og CV-en. Husk å unngå å oppgi kontaktinformasjon fra jobben når du søkere på en intern stilling.

Overskrift: Stillingen du søkere på

Dette er det korteste av alle avsnittene i følgebrevet ditt, men likevel av stor betydning. Her nevner du stillingen du søker på og eventuelt hvilken filial eller hvilken avdeling av selskapet eller organisasjonen.

Oftest skriver du bare «Søknad på (deltids)stilling som [tittel] (i [firmanavn])». Når du sender inn en åpen søknad, skriver du: «Åpen søknad» eller «Søknad på stilling i [firma/organisasjon]».

Tilpassbar overskrift

Søknad på intern stilling som avdelingsleder i Home Galore

Kopiert!

Åpning

Åpningen i følgebrevet ditt bør sette fokus på verdien du vil tilføre den nye stillingen. Begrunn overgangen med dine tidligere suksesser, men du vil sannsynligvis også få en rekke nye ansvarsområder så vis at du har andre ferdigheter fra tidligere jobber og prosjekter for å sikre suksess. Det er bra hvis du kan overraske personalsjefen: «Å, jeg visste ikke at du hadde gjort det?!» Det er viktig at du forteller om motivasjonen din for å bytte jobb, for det er ikke lett å begynne i en ny stilling, og det krever en betydelig innsats. Se åpningen i vårt følgebreveksempel nedenfor.

Hensikten med åpningen: Fortelle hvorfor du er rett kandidat til stillingen, på en så spesifikk måte som mulig, og ta hensyn til den viktigste motivasjonen din for å bytte jobb.

Tilpassbar åpning

Jeg er veldig interessert i stillingen som avdelingsleder i Home Galores nye butikk på Tromsøya. Jeg har jobbet i CC Nord i Tromsdalen de siste fem årene (hvorav to år som avdelingsleder for husholdningsartikler) og er interessert i den nye butikken, siden den ligger mye nærmere hjemmet mitt.

Kopiert!

Midtstykke

Når du søker på en intern stilling, er midtstykket av følgebrevet stedet der du må dele dine mest relevante erfaringer og ferdigheter. Det spiller ingen rolle om de er fra din nåværende arbeidsgiver eller en tidligere jobb – du må bare bevise at du er den beste kandidaten. Det hjelper å antyde at du har innsidekunnskap og tilhørende fordeler, men ikke stol bare på dette.

Del litt av din personlighet med personalsjefen som kanskje ikke kjenner deg så godt, og sørg for å nevne et navn eller to på kolleger og/eller sjefer som kjenner deg godt og kan gi en god referanse. Å minimere risiko er viktig i rekruttering, så hvis personalsjefen kan prate med noen som kjenner deg godt, vil det øke sjansene dine. Nedenfor finner du midtstykket av vårt følgebreveksempel.

Hensikten med midtstykket: Fremheve hvor sømløst du ville passet inn i den andre stillingen, fortelle om tidligere erfaringer som kan være ukjente og vise et hint av din personlighet.

Tilpassbart midtstykke

Jeg ser frem til muligheten til å være med på oppstarten av en ny butikk og til å bli kjent med flere i den nye ledelsen. Jens Petter Klemetsen har oppmuntret meg til å søke på stillingen, og jeg har også fått godkjenning av min nåværende sjef Åsa Linn Bengtsson.

Jeg har alltid trivdes svært godt med å lære opp og veilede nye ansatte i alle avdelinger, og jeg innser at dette vil være en viktig del av avdelingslederjobben i Home Galores nye butikk. Jeg mener bestemt at en avdelingsleder med omfattende erfaring innen selskapet er avgjørende for at den nye butikken skal kunne lykkes.

Dette vil også gjøre det lettere å samarbeide på tvers av de lokale butikkene. Jeg kjenner flere av ledelsen i CC Nord på Tromsøya godt, noe som er avgjørende for å utnytte den mangfoldige ekspertisen på tvers av butikkene på storsenteret. Det er mange utfordringer knyttet til salget og markedsføringen i en så stor butikk, og jeg har konkrete ideer om hvordan vi kan gjennomføre kampanjer rundt julen og andre travle tider. Sommersalget mitt var et av de beste i hele selskapet i fjor.

Kopiert!

Avslutning: Konklusjon og signatur

Normalt ville avslutningen i et følgebrev være en oppfordring til å invitere deg til et intervju, men som intern søker vet du at det er garantert. Det ville derfor virke merkelig å si at du håper å komme på intervju, men ikke når du sier at du ser frem til å finne ut mer om den interne stillingen. Avslutningen i et følgebrev er også en god anledning til å nevne enda et navn som garantert vil gi deg en strålende referanse. Du finner konklusjonen på vårt følgebrev nedenfor.

Hensikten med avslutningen: Avslutte på en positiv måte og si at du ser frem til neste steg. Husk å spørre referansene dine før du nevner navnet deres i følgebrevet.

Tilpassbar avslutning

Jeg møter gjerne den nye ledelsen for en prat, og jeg har forstått at Åsa Linn Bengtsson allerede har skrevet et anbefalingsbrev.

Med vennlig hilsen

Anne Svanhild Pedersen

Kopiert!

Vanlige feil du bør unngå i et følgebrev for en intern stilling

Selv om innholdet i følgebrevet kan gjøre det klart at du er rett kandidat til stillingen, er det noen feil som kan dukke opp og ha negativ effekt på søknaden din. De er alle veldig vanlige, men vær på vakt. Sjekk og dobbeltsjekk at alt er korrekt.

 • Sjekk rettskrivning og grammatikk: Skrive- og grammatikkfeil unngås enkelt ved å bruke stavekontrollen i tekstredigeringsprogrammet, et nettbasert grammatikkverktøy eller sjekke nettsteder som Språkrådet. Manglende oppmerksomhet på detaljer er et dårlig tegn i de fleste jobbene, så ikke forhast deg med å sende inn søknaden i den tro at jobben uansett er din.
 • Bruk firmaspråket der det er mulig: Selv om du kanskje ville skrevet et følgebrev for en ekstern stilling i en annen tone, bør du bruke språket og tonen du ville brukt i all intern korrespondanse når du søker jobb på en intern stilling. Du trenger ikke å «virke» som om du passer inn i familien, du er allerede en del av familien.
 • Hold det formelt: Selv om mesteparten av intern e-postkorrespondanse kan være på grensen til det uformelle, kan søknaden bli sett av flere i toppledelsen, så hold språket ditt formelt. Søknaden din vil alltid bli sammenlignet med eksterne søkere.

Viktig å få med seg

 1. Søk på en intern stilling som du ville gjort på en hvilken som helst ekstern stilling
 2. Følg stillingsbeskrivelsen nøye – ta med informasjon fra tidligere stillinger
 3. Snakk firmaspråket, men hold deg på den formelle siden
 4. Oppgi navn på interne kolleger og/eller sjefer som legger inn et godt ord for deg
Opprett et følgebrev på få minutter
Opprett et følgebrev på få minutter
Skill deg ut og bli ansatt raskere med våre jobbvinnende, profesjonelt designede følgebrevmaler.
Opprett et følgebrev
4.3
Rediger følgebrev
Del denne artikkelen

Gratis profesjonelt designede maler

Med over 10 millioner opprettede CV-er og følgebrev, er CVapp.no den ledende nettbaserte karriereskaperen som drar i land jobbintervjuer
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York cover_letter template
New York
450 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien cover_letter template
Wien
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney cover_letter template
Sydney
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon cover_letter template
London
290 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin cover_letter template
Dublin
250 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow cover_letter template
Moscow
63 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid cover_letter template
Madrid
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago cover_letter template
Santiago
140 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore cover_letter template
Singapore
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo cover_letter template
Oslo
57 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town cover_letter template
Cape Town
7 900 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis cover_letter template
Paris
36 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin cover_letter template
Berlin
94 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève cover_letter template
Genève
3 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver cover_letter template
Vancouver
46 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo cover_letter template
Tokyo
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan cover_letter template
Milan
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa cover_letter template
Lisboa
30 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
23 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago cover_letter template
Chicago
20 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio cover_letter template
Rio
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma cover_letter template
Roma
5 700 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston cover_letter template
Boston
18 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto cover_letter template
Toronto
110 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler