1. eksempler
 2. Frivillig
Skrevet av Debbie BrideDebbie Bride

Frivillig følgebreveksempel

Bruk dette følgebrevet for å fullføre søknaden din for en stilling som Frivillig, og bli ansatt raskere – uten frustrasjon eller usikkerhet. Dette følgebreveksemplet er spesielt designet for Frivilligstillinger i 2024. Dra nytte av eksempelsetningene våre og vårt profesjonelle oppsett, og last ned det perfekte følgebrevet på bare få minutter.
4.0
Gjennomsnittlig rangering
35 har allerede gitt sin stemme
Frivillig følgebreveksempel
Rediger følgebrev

Når du skal søke frivillig arbeid skiller ikke jobbsøknaden seg særlig mye fra en søknad for en lønnet stilling. Frivillige drives ofte av et stort engasjement og det kan du bruke for et iøynefallende og fremragende følgebrev.

Uansett typen frivillig arbeid, kan cvapp.no hjelpe deg med et mangfold av yrkesspesifikke skriveguider og følgebreveksempler, uansett ditt erfaringsnivå. Skriveguiden inkluderer beste oppsett, hvordan du viser at du er rett kandidat til både stillingen og organisasjonen, og hvordan du overbeviser den ansettelsesansvarlige.

Tilpassbart følgebreveksempel for en frivillig

Søknad på stilling som frivillig grasrottrener i Kvåle IL

Jeg skriver som aspirerende fotballtrener for å høre om det finnes en mulighet til å jobbe som frivillig grasrottrener i Kvåle IL. Jeg har fullført fotballinjen på Telemark Toppidrett Gymnas, men måtte dessverre avslutte fotballkarrieren i fjor på grunn av en skade, og jeg vil gjerne gi noe tilbake til fotballsporten mens jeg studerer idrettsvitenskap på Høgskulen på Vestlandet.

Selv om jeg ikke har formell trenererfaring, vil jeg gjerne ta grasrottrenerutdanningen ved siden av det frivillige arbeidet. En venn av meg hjalp til i fjor, og han sa at dere er åpne for slike ordninger. Jeg har tidligere jobbet med aldersgruppen 11-16 år på sommerleirer, og jeg liker å hjelpe barn med å få mest mulig ut av potensialet sitt og elsker å se dem utfordre seg selv.

Jeg har en god forståelse av fotballens taktikk, men innser at en stor del av jobben vil være organisatorisk og logistisk. Jeg har førerkort klasse D1 (minibuss for maks 16 passasjerer) og var kasserer for russebussen vår på videregående, så forhåpentligvis har jeg andre ferdigheter som kan komme til nytte for klubben. På grunn av min sommerjobb med skolebarn kan jeg dokumentere plettfri vandel og jeg har mer enn 35 positive referanser fra foreldre og leirdeltakere.

Jeg bor en ti minutters gange fra idrettsanlegget og har sett barna spille innimellom på treningsturene mine. De ser ut til å ha det kjempegøy og gir alt, og jeg vil gjerne være en del av støtteapparatet som sikrer at de får mest mulig ut av medlemskapet sitt. Både når det gjelder fotballferdigheter og personlig vekst.

Jeg kommer svært gjerne på intervju for å diskutere hva mer jeg kan bidra med i Kvåle IL.

Med vennlig hilsen,

Alex Halland Jensen

Kopiert!

Oppsett i et følgebrev for en frivillig

Når du skal skrive et følgebrev for en frivillig stilling bruker du samme oppsett og struktur som for en lønnet stilling. Hver del spiller en avgjørende rolle i å fortelle din profesjonelle historie og viser hvorfor du er den ideelle kandidaten:

 1. Topptekst. Det første du gjør er å føre opp navnet ditt og kontaktdetaljene dine. Datoen skriver du på høyre side, på samme høyde som postnummer og -sted.
 2. Overskrift. Her nevner du stillingen du søker på, i fet skrift. For eksempel «Søknad på stilling som frivillig [tittel] (i [organisasjon])».
 3. Åpning. Dette er stedet til å fange oppmerksomheten til arbeidsgiveren ved å presentere deg selv og dele ditt store engasjement for frivillighetsorganisasjonen.
 4. Midtstykke. Den største delen av brevet kan du se på som selve kjernen i budskapet ditt. Fremhev dine beste og mest relevante erfaringer, ferdigheter og prestasjoner.
 5. Avslutning. Avslutt med å oppsummere dine kvalifikasjoner og gjenta hvorfor du er interessert i stillingen. Ikke glem å oppfordre arbeidsgiveren til å ta kontakt med deg.
 6. Signatur. Helt til slutt skriver du en respektfull og vennlig hilsen, samt navnet ditt.

Husk at hver del av følgebrevet ditt utgjør en integrert del av en sammenhengende fortelling om din karrierevei og ditt store engasjement for frivillig arbeid og den aktuelle organisasjonen spesielt.

Vær kort og konsis, hold brevet på én side, og ikke bare nevn de beste egenskapene og ferdighetene dine, men vev dem inn i en overbevisende historie om at du er rett person til jobben.

Trenger du mer inspirasjon? Ta en titt på våre relaterte følgebreveksempler innen sosialt arbeid og for en praksisplass:

For mer detaljert informasjon for hver av delene, kan du lese vår blogg om hvordan skrive et følgebrev.

Etter at du har fått rammeverket på plass, er du klar til å vekke arbeidsgiverens interesse med åpningen av følgebrevet ditt.

Åpningen i et følgebrev for en frivillig

Når du søker frivillig arbeid, åpner du følgebrevet ditt ved å fremheve engasjementet ditt, slik at du skaper kontakt med leseren fra starten av. Nevn dine mest relevante styrker og erfaringer, og legg spesiell vekt på dine mellommenneskelige ferdigheter. Men den største wow-faktoren kommer når du avslører «hvorfor» du søker.

Alle eksempler

Jeg skriver som aspirerende fotballtrener for å høre om det finnes en mulighet til å jobbe som frivillig grasrottrener i Kvåle IL. Jeg har fullført fotballinjen på Telemark Toppidrett Gymnas, men måtte dessverre avslutte fotballkarrieren i fjor på grunn av en skade, og jeg vil gjerne gi noe tilbake til fotballsporten mens jeg studerer idrettsvitenskap på Høgskulen på Vestlandet.

Ikke gjøre

Mitt navn er Alex og jeg er interessert i en stilling som trener i Kvåle IL. Jeg har spilt fotball på høyt nivå på videregående, derfor mener jeg at jeg er en god kandidat til stillingen.

Hvorfor bryr du deg om denne organisasjonen eller veldedighetssaken? Hva er det du ønsker å gi? Hvis du har en personlig grunn, så fortell om den. For eksempel at du søker på en frivillig stilling som fotballtrener fordi du selv har spilt fotball i mange år og vet hvor viktig det er med engasjerte ledere.

Denne tilnærmingen gjør mer enn bare å føre opp kvalifikasjonene dine, den understreker dem på en måte som passer perfekt med organisasjonens behov. Den ansettelsesansvarlige har dermed fått en utmerket grunn til å fortsette å lese brevet ditt. Du er ikke hvilken som helst kandidat, men en som brenner for saken.

Tilpassbart eksempel på et åpningsavsnitt

Søknad på stilling som frivillig grasrottrener i Kvåle IL

Jeg skriver som aspirerende fotballtrener for å høre om det finnes en mulighet til å jobbe som frivillig grasrottrener i Kvåle IL. Jeg har fullført fotballinjen på Telemark Toppidrett Gymnas, men måtte dessverre avslutte fotballkarrieren i fjor på grunn av en skade, og jeg vil gjerne gi noe tilbake til fotballsporten mens jeg studerer idrettsvitenskap på Høgskulen på Vestlandet.

Kopiert!

Midtstykket i et følgebrev for en frivillig

De samme rådene som gjelder for midtstykket i hvilket som helst følgebrev, gjelder også nå du søker frivillig arbeid. Det er ikke så viktig om du har tidligere erfaring fra yrkeslivet eller fra andre frivillige verv, så lenge du har noe vesentlig å bidra med i den aktuelle stillingen:

 • I det første avsnittet av midtstykket utdyper du dine relevante ferdigheter (spesielt dine sosiale, såkalte myke ferdigheter) og prestasjoner.
 • I de neste en til to avsnittene viser du hvorfor du passer perfekt inn i organisasjonen.

Første avsnitt i midtstykket: Din egnethet for stillingen (ferdigheter og erfaring)

I midtstykket går du nærmere inn på dine ferdigheter og erfaringer som gjør deg til en perfekt match for stillingen, uansett om du søker på en stilling som frivillig støttekontakt i en kommune eller som kontrollør av festivalbilletter.

Følgende ferdigheter og evner er eksempler på spesielt relevante egenskaper når du søker frivillig arbeid (avhengig av typen frivillig arbeid du søker):

 1. Engasjement og motivasjon. At du brenner for stillingen, organisasjonen eller veldedighetssaken er både grunnleggende og avgjørende i frivillig arbeid.
 2. Kommunikasjonsferdigheter og teamarbeid. ​​Evnen til å kommunisere tydelig og effektivt, både skriftlig og muntlig, er viktig for å samarbeide med andre frivillige, ansatte og målgrupper.
 3. Organisasjonsferdigheter og fleksibilitet. Evnen til å organisere oppgaver, tid og ressurser på en fleksibel måte er avgjørende for å kunne bidra til prosjekter og arrangementer.
 4. Empati og emosjonell intelligens. Mange frivillige stillinger involverer å jobbe med mennesker i sårbare situasjoner, så evnen til å vise empati og forståelse er viktig.
 5. Problemløsning og tekniske ferdigheter. Å kunne identifisere og løse problemer effektivt er verdifullt i ulike frivillige situasjoner, også når det gjelder tekniske utfordringer.
 6. Lederegenskaper og pålitelighet. Selv om du ikke har en lederrolle, er det å vise initiativ og evnen til å motivere andre, samt at du holder det du lover, verdifullt i frivillig arbeid.
 7. Respekt og kulturell sensitivitet. I frivillig arbeid med ulike samfunnsklasser og kulturer er det viktig å vise respekt og forståelse for ulikheter.
Eksperttips

Husk å ta hensyn til automatiserte søknadssystemer (ATS) som filtrerer søknader ved å skanne etter spesifikke nøkkelord. Disse finner du i stillingsbeskrivelsen, men hvis du skulle sende inn en åpen søknad kan du også finne dem på for eksempel hjemmesiden eller i organisasjonens idégrunnlag.

Neste avsnitt i midtstykket: Hvorfor du passer inn i organisasjonen

Å skreddersy følgebrevet til den aktuelle organisasjonens kultur og idégrunnlag er nøkkelen til et effektivt og iøynefallende følgebrev for frivillige. Undersøk organisasjonen og hvis det dreier seg om en veldedighetsorganisasjon, spesielt organisasjonens idégrunnlag, misjon eller slagord.

Vis hvordan dine verdier og erfaringer stemmer overens med disse aspektene, og at du ikke bare passer i stillingen, men faktisk er en ideell kandidat.

Når du for eksempel søker en frivillig stilling i en fotballklubb, kan du hente informasjon fra klubbens nettside for frivillige, blant annet:

 • Arrangere og være tilstede på aktiviteter der barn, ungdom og voksne deltar.
 • Bidra med enkle administrative oppgaver, kommunikasjon, media, holde kurs og lignende.
 • Tilrettelegge for både publikum, spillere, trenere og journalister på kampdag.
 • Skape et godt og trygt miljø i klubben der det er plass til alle, fra de aller minste til de proffe.

Kort sagt bør du vise genuin interesse for både stillingen og det organisasjonen står for.

Tilpassbart eksempel på et midtstykke

Selv om jeg ikke har formell trenererfaring, vil jeg gjerne ta grasrottrenerutdanningen ved siden av det frivillige arbeidet. En venn av meg hjalp til i fjor, og han sa at dere er åpne for slike ordninger. Jeg har tidligere jobbet med aldersgruppen 11-16 år på sommerleirer, og jeg liker å hjelpe barn med å få mest mulig ut av potensialet sitt og elsker å se dem utfordre seg selv.

Jeg har en god forståelse av fotballens taktikk, men innser at en stor del av jobben vil være organisatorisk og logistisk. Jeg har førerkort klasse D1 (minibuss for maks 16 passasjerer) og var kasserer for russebussen vår på videregående, så forhåpentligvis har jeg andre ferdigheter som kan komme til nytte for klubben. På grunn av min sommerjobb med skolebarn kan jeg dokumentere plettfri vandel og jeg har mer enn 35 positive referanser fra foreldre og leirdeltakere.

Jeg bor en ti minutters gange fra idrettsanlegget og har sett barna spille innimellom på treningsturene mine. De ser ut til å ha det kjempegøy og gir alt, og jeg vil gjerne være en del av støtteapparatet som sikrer at de får mest mulig ut av medlemskapet sitt. Både når det gjelder fotballferdigheter og personlig vekst.

Kopiert!

Avslutning og oppfordring til handling

Oppsummer følgebrevet ditt ved å gjenta dine viktigste kvalifikasjoner, samt din entusiasme for den aktuelle stillingen, organisasjonen eller veldedighetsformålet.

Få med en positiv oppfordring til handling der du oppmuntrer den ansettelsesansvarlige til å reagere på søknaden din. 

Du bør være optimistisk og håpe på snarlig tilbakemelding, og kanskje ta oppfordringen et skritt videre ved å spørre om det er mulig å avtale et intervju, for å diskutere hvordan ferdighetene dine og engasjementet ditt kan bidra i både stillingen og organisasjonen.

Det kan også være lurt å oppgi når du er tilgjengelig for frivillig arbeid, samt hvor mye tid du kan sette av. Helt til slutt skriver du en vennlig hilsen og navnet ditt.

Tilpassbart eksempel på en avslutning og oppfordring til handling

Jeg kommer svært gjerne på intervju for å diskutere hva mer jeg kan bidra med i Kvåle IL.

Med vennlig hilsen,

Alex Halland Jensen

Kopiert!

Viktig å få med seg

Selv om du ikke alltid får en økonomisk kompensasjon for frivillig arbeid, er jobbsøkingsprosessen bemerkelsesverdig lik lønnet arbeid – det samme gjelder følgebrevet, som bør være skreddersydd etter den aktuelle stillingen og organisasjonen.

Fremhev dine relevante ferdigheter, erfaringer og det du brenner for gjennom hele brevet. Mangler du direkte erfaring? Sett i så fall fokus på dine overførbare ferdigheter og din iver etter å gjøre en forskjell.

Prøv vårt brukervennlige følgebrevverktøy for å sette sammen et effektivt og iøynefallende følgebrev som taler til din profesjonalitet, arbeidsmoral og sans for detaljer.

Eksperttips

Ønsker du å jobbe som frivillig, men vet du ikke helt hva du vil gjøre? Ta en titt på Frivillig.no for både ledige stillinger og relevante nøkkelord i nærheten av der du jobber eller bor.

Opprett et følgebrev på få minutter
Opprett et følgebrev på få minutter
Skill deg ut og bli ansatt raskere med våre jobbvinnende, profesjonelt designede følgebrevmaler.
Opprett et følgebrev
4.0
Rediger følgebrev
Del denne artikkelen

Gratis profesjonelt designede maler

Med over 10 millioner opprettede CV-er og følgebrev, er CVapp.no den ledende nettbaserte karriereskaperen som drar i land jobbintervjuer
4.5 av 5
basert på 701 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York cover_letter template
New York
430 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien cover_letter template
Wien
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney cover_letter template
Sydney
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon cover_letter template
London
270 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin cover_letter template
Dublin
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow cover_letter template
Moscow
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore cover_letter template
Singapore
51 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo cover_letter template
Oslo
54 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town cover_letter template
Cape Town
7 500 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis cover_letter template
Paris
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin cover_letter template
Berlin
91 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève cover_letter template
Genève
3 200 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo cover_letter template
Tokyo
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan cover_letter template
Milan
50 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa cover_letter template
Lisboa
28 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago cover_letter template
Chicago
19 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio cover_letter template
Rio
28 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma cover_letter template
Roma
5 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston cover_letter template
Boston
17 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto cover_letter template
Toronto
100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler