1. Blog
  2. CV
  3. 6 effektive handlingsverb for CV-bruk
Skrevet av Paul DruryPaul Drury

6 effektive handlingsverb for CV-bruk

8 minutter å lese
6 effektive handlingsverb for CV-bruk
Å velge effektive ord og verb som passer til bransjen du søker i kan være avgjørende. I denne bloggen gir vi deg en liste med noen effektive handlingsverb du kan bruke.

Når du har bestemt deg for å skrive en perfekt CV, er det viktig at du unngår klisjéer og intetsigende verb.

Ingen har lyst til å lese en kjedelig og forutsigbar CV, full av de samme gamle verbene, om og om igjen. Du bør derfor ta deg god tid til å skrive en livlig og effektiv CV, slik at du fanger oppmerksomheten og interessen til leseren fortest mulig. Noen eksperter mener at rekrutteringsansvarlige bare bruker noen få sekunder på å avgjøre om du kan være rett kandidat for jobben eller ikke. Ja, vi snakker om sekunder! Det er fryktelig kort tid, og du bør derfor gjøre mest mulig ut av den lille muligheten du har for å fremheve deg som en utmerket kandidat. Hver eneste setning er en sjanse du bør ta fatt i, så la oss sørge for at du gjør det riktig!

Å velge riktige yrkesspesifikke handlingsverb kan være avgjørende når det gjelder å gjøre CV-en din mer effektiv og energisk. Nøye utvalgte verb hjelper med å fremheve og vise frem ferdighetene dine og det du har oppnådd, noe som kan være vanskelig å formidle i bare noen få setninger. Det er derfor viktig at du oppgir nøyaktig, kort og konsis informasjon om deg selv i CV-en, og når du bruker velvalgte handlingsverb blir det mye enklere.

Du bør vise det du kan og har gjort, ikke fortelle! Om du attpåtil kan bruke nøkkelord fra stillingsbeskrivelsen, er det enda bedre. Å tilpasse CV-en for hver jobb du søker på er et absolutt must. Og du bør gjøre akkurat det samme for følgebrevet ditt.

Tips: Det er stor sjanse for at ordene som står i stillingsbeskrivelsen er de samme nøkkelordene som automatiserte søknadssystemer søker etter.

Her er en liste med effektive handlingsverb du kan bruke for å styrke CV-en din.

Effektive handlingsverb for CV-bruk

Overtale. I stedet for å si at du "snakket" med andre, kan du fremheve at du overtalte dem med nyttig bransjekunnskap. For eksempel ønsker arbeidsgivere trygge ledere som er klare til å bruke sin kunnskap og kompetanse til å overtale ansatte til å gjøre sitt beste.

Påvirke. Heller enn å si at du "fortalte" eller "informerte" folk om prosjekter eller situasjoner, kan du understreke dine evner til å påvirke andre og styrke selskapets forretningsidé. Hvert selskap ønsker ansatte som har stor innflytelse. Så vis dem at du har nettopp det!

Publisere. Alle virksomheter ønsker at deres forretningsidé og største bragder er eller blir allment kjent. Den som har kompetansen til å publisere informasjon på en effektiv måte kan nettopp oppnå dette. Derfor er det viktig at du fremhever hvordan du kan bidra til å spre forretningsidéen blant målgruppen, og hva du har gjort på det område hittil.

Når du bruker de riktige handlingsverbene, virker CV-en din også mer profesjonell og gjennomtenkt. Husk - du ønsker å fremstå så profesjonell og dyktig som mulig, så ta deg god tid til å finne de riktige handlingsverbene som er skreddersydd for stillingen du søker på.

Handlingsverb som fremhever dine organisatoriske ferdigheter og arbeidsoppgaver

Det kan være vanskelig å finne originale måter å si de samme tingene om og om igjen. Det finnes så mange CV-er med helt like ferdighetsavsnitt, og oftest er ferdighetene lite imponerende og attpåtil repeterende. Her får du noen anbefalinger for handlingsverb som kan styrke og forbedre CV-en din drastisk. Når du har en liste med effektive handlingsverb tilgjengelig, reduseres også sjansen for at du må bruke samme verb om igjen - siden dette svekker effekten til ordet.

Rutinerte. I stedet for å si at du er en "erfaren" leder, kan du si at du er "rutinert" eller "dyktig" på å lede og styre (ny)ansatte. Selv om det egentlig betyr det samme, er det nyttig å kunne formulere seg på flere måter.

Delegerer. Når du forteller om arbeidsoppgavene dine, høres det bedre ut når du sier at bestemte oppgaver ble delegert til deg. På den andre siden kan du også si at du ledet et prosjekt og delegerte oppgaver til passende teammedlemmer.

Etablerer. Når du nevner prosjekter du startet eller ledet, høres det mer offisielt ut hvis du sier at de ble etablert under din ledelse.

Disse seks verbene er en flott start! Her er flere forslag

Skriv I stedet for Hvorfor?
Fronte Lede Du gjorde mer enn å "lede" et prosjekt, du tok ansvar, var frontfigur og gjorde prosjektet til en suksess!
Analysere Samle I vår datadrevne verden må du kunne tolke og lære av data, ikke bare samle dem inn.
Styre Koordinere Når du "styrer" et prosjekt eller et team, er det du som sitter i førersetet.
Utvikle Starte Hører du forskjellen? Du gjorde deg bemerket når du utviklet en ny protokoll eller nytt system.
Overbevise Vise Du gjorde mer enn å vise noe til en kunde eller kollega, du solgte ideen din.

Når du bruker nøye utvalgte og i tillegg imponerende handlingsverb i CV-mal din, kan det ha stor effekt på leseropplevelsen, og dermed også på sjansene dine for å dra i land jobben. Vær så yrkesspesifikk som mulig når du velger ord for arbeidshistorikken din. Når du har gjort det finner du frem ordboken og synonymlister for å fiffe opp ordbruken din. Du kommer til å være glad for at du brukte god tid på disse endringene som kan sikre deg den spennende drømmejobben du er ute etter!

Likte du dette innholdet? Sjekk vår side med CV-eksempler og rediger den beste CV-en for deg.

Kakediagram som viser hvordan kroppsspråk sier mer enn ord
Kakediagram som viser hvordan kroppsspråk sier mer enn ord
Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
Del denne artikkelen
Fortsett å lese
CV14 minutter å lese
Europass CV: Få fordeler og mange ulemper med en Europass CV
Europass CV: Få fordeler og mange ulemper med en Europass CV
Karriere9 minutter å lese
Karriere: Norsk arbeidsliv i endring
Karriere: Norsk arbeidsliv i endring
Karriere22 minutter å lese
Den akademiske graden til den rikeste personen i hvert land
Den akademiske graden til den rikeste personen i hvert land
8 minutter å lese
Hobbyer
Hobbyer
Gå gjennom alle
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler