1. CV-eksempler
 2. Hotelledelse
Skrevet av Anna MuckermanAnna Muckerman

Hotelledelse CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Hotelledelse eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.2
Gjennomsnittlig rangering
22 har allerede gitt sin stemme
Hotelledelse CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Enten det er Plaza Hotel i New York City, Marina Bay Sands i Singapore eller noe litt mer uformelt og nærmere hjemme, trenges hotelledelse i alle verdenshjørner. En stilling innen hotelledelse gir deg det beste innen reiselivsbransjen: evnen til å samhandle med interessante gjester, lede hardtarbeidende ansatte og være stolt av et velholdt hotell.

Men drømmejobben som hotellsjef dukker ikke bare opp av seg selv. For å hale i land denne typen jobb trenger du en topp CV full av riktig erfaring og relevante ferdigheter. Heldigvis er denne guiden her for å hjelpe.

Vår CV-skriveguide innen hotelledelse, komplett med vårt tilpassbare CV-eksempel, vil vise deg hvordan du:

 • Skriver CV innen hotelledelse, som skiller seg ut i en travel bransje
 • Forstår og overvinner automatiserte søknadssystemer som brukes av mange store hotellkjeder
 • Velger det besteoppsettet for CV-er innen hotelledelse og inkluderer de viktigste CV-avsnittene ansettelsesansvarlige forventer
 • Bruker CV-eksemplet vårt  som et grunnlag for god struktur og design.

Hva gjør en hotellsjef?

Som hotellsjef jobber du på en rekke overnattingssteder inkludert hoteller, gjestgiverier, moteller, bed-and-breakfast, feriesteder, vertshus, (bobil)campingplasser og feriekolonier. 

Hotellsjefer er ansvarlige for renhold, sikkerhet, organisering, gjestens opplevelse, samt vedlikehold inne i bygningen. Noen av de vanligste oppgavene er:

 • Økonomisk planlegging, budsjettopprettelse, bokføring
 • Ansettelse, opplæring, og organisering av ansattes timeplaner
 • Koordinering av bygningsvedlikehold, reparasjoner og oppussing
 • Hjelpe resepsjonister med gjestenes behov
 • Håndtere gjestenes klager
 • Føre tilsyn med markedsførings- og promoteringsmateriale

Siden hotellsjefen har ansvar for så mange forskjellige oppgaver, er fleksibilitet, tålmodighet og god organisering avgjørende. God tidsstyring og kundeserviceferdigheter er også viktig siden dette er en personorientert stilling.

Hvordan skrive en CV innen hotelledelse 

Som hotellsjef er du samtidig opptatt av sikkerhet, komfort, effektivitet, renhold og kundeservice. Din evne til å ta på deg så mange forskjellige hatter må gjøres tydelig for de ansettelsesansvarlige mens de vurderer CV-en din. 

Dette CV-eksemplet innen hotelledelse er utformet for å hjelpe deg med å inkludere de viktige avsnittene uten å kaste bort et eneste ord. Her er de viktigste komponentene i enhver flott CV:

 • En profiltekst som introduserer deg og fremhever dine salgsargumenter
 • En arbeidshistorikk som fanger din karriere
 • Et ferdighetsavsnitt med en punktliste over dine styrker
 • Et utdanningsavsnitt som forklarer din faglige reise

I det kommende kapitlet vil vi tilby CV-eksempler innen hotelledelse for hvert av disse avsnittene, men la oss først utforske hvordan dagens arbeidsmarked påvirker søknaden din.

Jobbutsikter innen hotelledelse

Det er ingen overraskelse at 2020 var et vanskelig år innen hotelledelse, med et fall på 74 prosent i antall turister. 

De siste årene har imidlertid tatt en positiv vending. Turismen er tilbake for fullt. I 2022 for eksempel, reiste over ni millioner turister internasjonalt; dobbelt så mange som i 2021. Det utgjør en sunn 63 % av gjennomsnittet før pandemien, og ekspertene antyder at i 2023 vil tallet stige til mellom 80 og 95 %.

Eksperttips

Hvor mye tjener en hotellsjef?

Mens den gjennomsnittlige hotellsjefen tjener 566 520 kroneri året ifølge Finanssentret, tilbyr denne bransjen mye rom for vekst i form av inntektspotensial. Å kunne et fremmedspråk eller ha fullført relevant opplæring kan også øke inntektspotensialet. Og siden hotellsjefer trengs over hele kloden, gir karrieren uendelig med muligheter for nye opplevelser.

Et økt fokus på kundeservice innen hotelledelse vil fortsette å være en stor faktor, og det samme vil evnen til å lære og tilpasse seg ny teknologi og programvare. I tillegg må hotellsjefer prioritere sikkerhet høyt og implementere nye strategier for å identifisere og bremse mulige forstyrrelser. Ved å formidle beherskelse av disse situasjonene på CV-en din, kan du vise at du holder tritt med endringene i bransjen i stedet for å bli hengende etter.

Profiltekst: En sterk start

En flott profiltekst innen hotelledelse er en av de viktigste delene av CV-en din. Tenk på det som innsjekkingen - en ansettelsesansvarlig vurderer allerede presentasjonen og ordvalget ditt for å bestemme hvordan resten av opplevelsen blir (eller om de i det hele tatt ønsker å bli!)

Profilteksten din bør derfor tilby en miks av din personlighet, profesjonalitet, erfaring, ferdigheter og til og med utdanning. På 3-5 setninger bør du beskrive lederstilen din og fremheve dine mest relevante prestasjoner. Fra profilteksten bør ansettelsesansvarlige kunne forestille seg ditt smilende ansikt og sjarmfulle personlighet som ønsker dem velkommen fra bak resepsjonsdisken. 

Eksperttips

Spar plass ved å utelate ordene "jeg har" eller "jeg er" og heller velge et beskrivende handlingsverb. Om mulig, bruk nøkkeltall som års erfaring eller størrelsen på personalet du har ledet for å fange en ansettelsesansvarligs oppmerksomhet. Se det tilpassbare CV-eksemplet nedenfor for et inntrykk av hvordan du kan maksimere din egen profiltekst.

Tilpassbar profiltekst 

Erfaren og engasjert hotelldirektør som er dyktig til å lede all hotelldrift på en effektiv måte. Brenner for å skape og opprettholde et førsteklasses hotellmiljø for gjestene, noe som resulterer i tilbakevendende gjester og gode anmeldelser.

Kopiert!

Komme forbi automatiserte søknadssystemer 

Selv om du fortsatt kan få jobb innen hotelledelse ved å gå inn i bygningen og levere inn en CV, er det mer sannsynlig at du søker på nett i dag - og må komme deg forbi automatiserte søknadssystemer.

Automatiserte søknadssystemer (ATS) er algoritmer bygget rett inn i mange av dagens nettbaserte ansettelsessystemer. Når du sender inn søknaden din, vil CV-skannerne søke gjennom dokumentet etter nøkkelord og rangere det mot de andre kandidatene. Bare et knippe av de best rangerte CV-ene vil bli videresendt til den ansettelsesansvarlige for gjennomgang. Det stemmer - du kan bruke timer på å perfeksjonere CV-en din bare for å bli filtrert ut før den i det hele tatt når menneskeøyne. 

Heldigvis trenger ikke dette være tilfellet. Med litt planlegging kan du slå disse systemene og maksimere sjansene dine for å få intervjuet. Her er tre nøkkelsteg:

 1. Forstå de mest ettertraktede ferdighetene og erfaringene for stillinger innen hotelledelse
 2. Les stillingsbeskrivelsen nøye og merk deg eventuelle vektlagte krav eller oppgaver
 3. Strukturer CV-en med tydelige avsnittsoverskrifter og et lettlesbart oppsett

Nøkkelord er en av de viktigste faktorene for å komme seg forbi ATS-systemene. Et nøkkelord kan være en ferdighet gjentatt i stillingsbeskrivelsen, en fremhevet oppgave eller til og med navnet på hotellet. Hvis du skreddersydde CV-en din til den nøyaktige stillingen, har du sannsynligvis allerede mange av nøkkelordene du trenger. 

Alle eksempler
 • Bruke nøkkelord på en naturlig måte i de korresponderende avsnittene
 • Være ekstra oppmerksom på sammendraget og ferdighetsseksjonene når du plasserer nøkkelord
 • Bruke nøyaktig ordlyd fra stillingsbeskrivelsen
Ikke gjøre
 • Legge til nøkkelord i CV-en din som ikke er sanne eller naturlige
 • Være lur ved å legge til nøkkelord i hvit tekst – ansettelsesansvarlige vil se det!
 • Gjenta nøkkelord et unødvendig antall ganger

Arbeidshistorikk: Byggesteinene 

Stilinger innen hotelledelse er forankret i praktisk erfaring. Derfor kommer arbeidshistorikken din til å være avgjørende for en ansettelsesansvarligs beslutning om å gi deg intervjuet. Som hotellsjef er tidligere jobberfaring et must, så dermed er også et omvendt kronologisk CV-oppsett et must. 

Begynn med å liste opp din nåværende eller mest nylige stilling, tittel, arbeidsdatoer og sted. Under hver overskrift lager du en punktliste som består av 3-5 punkter som beskriver dine oppgaver og prestasjoner. Prøv å beholde så mange unike punkter som mulig for å vise et bredt spekter av ferdigheter og evner.

Når det er mulig, bør du bruke sterke handlingsverb og få med konkrete nøkkeltall for å kvantifisere prestasjonene dine og bevise din påvirkning. Her er noen mulige kilder til tall for CV-en din: 

 • Antall ansatte du har ledet
 • Antall rom på hotellet
 • Antall daglige innsjekkinger
 • Antall plasser på hotellets restauranter
 • Kvadratmeter i bygningen
 • Antall stjerner hotellet har
 • Antall ukentlige gjester

Under finner du et grunnleggende tilpassbart CV-eksempel på en arbeidshistorikk innen hotelledelse. 

Tilpassbar arbeidshistorikk

Hotelldirektør på Karmøy Luksushotell, Karmøy
Oktober 2019 — Januar 2024

 • Overvåket et team på over 200 hotellansatte.
 • Ledet gjennomføringen av strategier utviklet av ledelsen, på en effektiv måte.
 • Markedsførte hotellet, dets fasiliteter og tjenester.
 • Hjalp gjestene med reservasjoner av ekstra arrangementer og spesielle ønsker.
 • Etablerte databaser og interne sporingssystemer for å sikre nøyaktigheten av data.

 

Daglig leder på Hotell Flo og Fjære, Karmøy
Mai 2016 — September 2019

 • Utviklet og implementerte programmer som økte ansattes engasjement og effektivitet.
 • Satte opp et lojalitetsprogram som resulterte i en økning av tilbakevendende gjester.
 • Jobbet direkte med daglig leder for å etablere og gjennomføre initiativer og kampanjer.
 • Utførte daglige lederoppgaver med stort engasjement og detaljert oppmerksomhet.
Kopiert!

Ferdighetsavsnitt: Dine nøkkelferdigheter

Innen hotelledelse er ferdighetene dine kjernen i det du gjør. Siden mange av disse kan tas opp i punktlistene under tidligere arbeidsgivere, er ferdighetsavsnittet et flott sted å gi eksempler på tekniske ferdigheter, språk og konkrete evner. Selvsagt, siden reiselivsbransjen handler om kundeservice, bør du drysse på noen av dine myke ferdigheter og egenskaper i tillegg. 

Eksperttips

I løpet av det siste tiåret har etterspørselen etter tospråklige arbeidstakere mer enn doblet seg, ifølge en undersøkelse. Dette gjelder ingen steder mer enn i reiselivsbransjen, der både gjester og ansatte kommuniserer på et mangfold av språk. Hvis du kan et andrespråk, kan det å inkludere det på CV-en din umiddelbart gjøre deg mer attraktiv for rekruttererne og til og med gi deg høyere startlønn.

Under kan du finne ferdighetsavsnittet fra vårt tilpassbare CV-eksempel innen hotelledelse.

Tilpassbar ferdighetseksempel
 • Effektiv tidsstyring
 • Multitasking
 • Tilpasningsevne
 • Kundeservice
 • Lederevner
 • Kommunikasjon
Kopiert!

Utdanningsavsnitt: Et steg foran

Mens utdanning pleide å være en liten seksjon på en CV innen hotelledelse, blir den stadig viktigere ettersom arbeidsmarkedet strammes til. Mens mange av ferdighetene dine kan læres på jobben, kan en fagskole- eller bachelorgrad innen hotell, turisme eller ledelse gå langt for å øke sjansene dine for å få et intervju. Hvis du har fullført en bachelorgrad eller høyere, kan du utelate videregående skole fra CV-en. Se vårt tilpassbare CV-eksempel innen hotelledelse for en modell av det beste utdanningsavsnittet. 

Tilpassbar utdanningseksempel

Bachelor i hotelledelse, UiS i Stavanger
September 2013 — Mai 2016

Kopervik videregående skole
August 2010 — Juni 2013

Kopiert!

Sertifiseringer og foreninger

Hvis du er medlem av flere foreninger eller har fullført tilleggskurs i helse og sikkerhet eller ledelse, kan en egen sertifiserings- og foreningsseksjon virkelig vise ditt engasjement for bransjen. Hvis du bare har ett eller to punkter for denne seksjonen, eller må spare plass, kan denne informasjonen enkelt tas opp i forrige avsnitt.

Velge riktig CV-oppsett

Når du velger det beste CV-oppsettet for CV-en din innen hotelledelse, vurder dette spørsmålet: Hva vil du fremheve mest - din tidligere arbeidserfaring eller dine ferdigheter? Hvis din tidligere ansettelse er viktigst, er det omvendt kronologiske CV-oppsettet sannsynligvis ditt CV-oppsett. Det fremhever arbeidsgiverne du har jobbet for tidligere og viser frem kjente merkenavn og viktige stillinger. 

For å være ærlig, vil dette mest sannsynlig være veien å gå for de fleste hotellsjefer. De fleste stillinger innen ledelse fokuserer på ansettelse, og hotellsjefer drar også nytte av et CV-oppsett som legger vekt på hotellmerker (du vet nok bedre enn oss hvor effektivt det kan være å vise merker som Intercontinental eller Hilton på CV-en din).

I noen sjeldne tilfeller kan du velge det funksjonelle CV-oppsettet som setter ferdighetslisten din først, eller det hybride CV-formatet som kombinerer de to tilnærmingene. Men slike situasjoner er sjeldne.

Alle eksempler
 • Velge et CV-oppsett som fremhever dine sterkeste sider
 • Velge et CV-oppsett og design som samsvarer med hotellkjedens merkevare og bilde
 • Lage en topptekst som skiller seg ut, men ikke tar opp for mye plass på siden
Ikke gjøre
 • Bruke uvanlige eller «kreative» overskrifter for avsnittene som kan forvirre ATS-systemene og den som skal ansette deg
 • Bruke mer enn 2 forskjellige skrifttyper
 • Bruke en skriftstørrelse mindre enn 10 punkt eller større enn 12 punkt

Hvis du ikke vil kaste bort tid med tekstbehandlingsprogrammer og grafisk designprogramvare, kan en mal hjelpe deg med å lage et attraktivt format med noen få klikk. For CV-er innen hotelledelse, anbefaler vi CVapp.nos utvalg av veltestede CV-maler.

Legg enkelt til informasjonen din (eller skreddersy vårt tilpassbare CV-eksempel innen hotelledelse), juster fargevalget ditt og last ned en perfekt CV på bare noen få minutter.

Viktig å få med seg

 1. En flott CV er avgjørende for å sikre din neste stilling innen hotelledelse, spesielt ettersom bransjen fortsetter å stramme seg til, og det blir større rift om jobbene.
 2. Øk sjansene dine for å hale i land stillingen ved å vise din kunnskap om endringer i bransjen.
 3. Profilteksten er et av de viktigste avsnittene for enhotellsjef, da det er det beste stedet å vise frem din faglige personlighet.
 4. Kom deg forbi ATS-systemer ved å bruke søkeord på en naturlig måte i hele CV-en din, og vær spesielt oppmerksom på å bruke eksakt formulering fra stillingsbeskrivelsen.
 5. Oppsettet i CV-en din er sannsynligvis det første en ansettelsesansvarlig vil legge merke til. Når du er i tvil, kan du bare bruke våre CV-eksempler som inspirasjon for din egen profesjonelle søknad.
Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.2
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4.5 av 5
basert på 701 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
1 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 700 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
720 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
580 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
58 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
550 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
510 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
350 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
930 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
230 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
490 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
200 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
3 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
71 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
20 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
33 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 000 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler