1. CV-eksempler
 2. Universitetslektor eller høyskolelærer
Skrevet av Karl KahlerKarl Kahler

Universitetslektor eller høyskolelærer CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Universitetslektor eller høyskolelærer eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.3
Gjennomsnittlig rangering
45 har allerede gitt sin stemme
Universitetslektor eller høyskolelærer CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Høyere utdanning er ikke for alle, mens det for noen faktisk kan være en utfordring å dra etter fullført utdanning (og videreutdanning). Plutselig befinner de seg i den andre enden av forelesningssalen, foran studentene, som universitetslektor, høyskolelærer eller førsteamanuensis.

For å realisere dette trenger du en fremragende og iøynefallende CV. Dra nytte av ressursene til cvapp.no. Vi tilbyr blant annet et brukervennlig CV-verktøy og et mangfold av gratis maler, yrkesspesifikke CV-eksempler og skriveguider.

Hvordan skrive CV for en universitetslektor eller høyskolelærer

Universitetslektorer og høyskolelærere er høyt utdannede fagfolk som dedikerer seg til å gjøre verden til et bedre og smartere sted. Og det er dette CV-en din bør gjenspeile. Sett fokus på din akademiske bakgrunn og det du har av erfaring fra undervisning, forskning, publikasjoner og lederstillinger.

Det er også viktig at du skreddersyr CV-en etter de spesifikke kravene og behovene til den aktuelle stillingen som beskrevet i stillingsannonsen (og den aktuelle arbeidsgiverens nettsted).

Husk at CV-en helst bør begrenses til én enkelt side og inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Utdanningsavsnitt
 • Ferdighetsavsnitt

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Fremhev det du har oppnådd hittil, i stedet for å liste opp ansvarsområdene dine.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
 3. Velg en profesjonell CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
 4. Når du skal sende inn søknaden din elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som universitetslektorer eller høyskolelærer kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

 • Skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers
 • Forskningsbasert utdanning av høy kvalitet
 • Bidra aktivt til videreutvikling av instituttets undervisningsformer
 • Gode pedagogiske og organisatoriske evner
 • Fersk undervisningserfaring på bachelornivå

Velge beste CV-oppsett for en universitetslektor eller høyskolelærer

For universitetslektorer og høyskolelærere er det vanlig å bruke omvendt kronologisk rekkefølge, der du nevner din nyeste erfaring først. Da setter du fokus på det nyeste innen undervisning, forskning og utvikling.

Om du har liten erfaring eller er ny på arbeidsmarkedet kan det være lurt å føre opp utdanningsavsnittet før arbeidshistorikken din, og/eller kalle sistnevnte avsnitt for «relevant erfaring».

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjon, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavn.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bosted (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
 • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din personlige (fagrelaterte) nettside, eller LinkedIn-profil.

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Du kan se på profilteksten i en CV som et abstrakt eller sammendrag i begynnelsen av en vitenskapelig artikkel. Det oppsummerer hovedpoengene i alt som følger, med en interessant og relevant anekdote, eller noen få, velvalgte ord. Budskapet er at du er god på det du gjør, og dermed en utmerket kandidat til den aktuelle stillingen.

Hva er dine beste og mest relevante kvalifikasjoner? Enten det er din mangeårige erfaring som pedagog, din banebrytende avhandling om humor innen entreprenørskap, dine toppkarakterer eller prestisjefylte utmerkelser, så er det helt sikkert noe som skiller deg ut fra mengden. Fremhev det i dette avsnittet, på en profesjonell og objektiv,  men samtidig positiv måte. Det er her i profilteksten du bør fange den ansettelsesansvarliges oppmerksomhet.

Trenger du litt inspirasjon til profilteksten din? Ta en titt på våre relaterte CV-eksempler for en universitetslektor eller høyskolelærer:

Våre eksempler på en profiltekst for en universitetslektor eller høyskolelærer med og uten erfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en universitetslektor eller høyskolelærer med erfaring:

Dynamisk og dedikert universitetslektor spesialisert i engelskspråklig litteratur, med et stort engasjement når det gjelder studentenes utvikling og vekst. Dyktig til å skape og implementere effektive undervisningsplaner som skal hjelpe studentene til å nå sitt fulle potensial.

Kopiert!
Eksempel på en profiltekst for en universitetslektor eller høyskolelærer med liten eller ingen erfaring:

Nyutdannet jurist med mastergrad i rettsvitenskap, som brenner for forskning og undervisning. Fast bestemt på å veilede og inspirere neste generasjon jurister. Ønsker å skape et inkluderende læringsmiljø hvor studentene kan utforske og utvikle sin kunnskap og kompetanse, samtidig som jeg styrker min egen ekspertise.

Kopiert!

Presenter din arbeidserfaring: Ekspert på å forme fremtidens eksperter

Hvis du er på utkikk etter en jobb som universitetslektor eller høyskolelærer, har du sannsynligvis allerede en del arbeidserfaring. Du har kanskje ikke vært leder for Instituttet for lingvistiske og nordiske studier ved Universitetet i Oslo de siste ti årene, men du har likevel en viss kvalitet. Og det er det du bør ta utgangspunkt i.

Om du har arbeidserfaring lister du opp hver stilling i omvendt kronologisk rekkefølge, med navn og sted for arbeidsgiver, årene du jobbet der, og hva du oppnådde i hver av stillingene. Vær konkret, og bruk fakta, tall og målbare milepæler der det er mulig.

Hvis du derimot ikke har noen erfaring, er det godt å huske på at alle må begynne et sted. Spesielt på et universitet eller en høyskole er alle klar over at utvikling er en kontinuerlig prosess som fører til større og bedre ting.

Alle eksempler
 • Utarbeidet pensum for studenter på både bachelor- og masternivå
 • Samarbeidet tett med instituttets medlemmer for å forbedre undervisningsplanen
 • Veiledet og underviste studenter i engelsk språk, og britisk og amerikansk litteratur
Ikke gjøre
 • Ansvarlig for pensum
 • Samarbeidet tett med kollegene på instituttet
 • Spesialisert i engelsk litteratur
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Universitetslektor i engelsk språk og litteratur, UiO
August 2019 - Juni 2024

 • Utarbeidet pensum for studenter på både bachelor- og masternivå.
 • Fokus på å fremme erfaringsbasert læring og aktivt engasjement i forelesningssalen.
 • Samarbeidet tett med instituttets medlemmer for å forbedre undervisningsplanen.
 • Veiledet og underviste studenter i engelsk språk, og britisk og amerikansk litteratur
 • Jobbet med studenter med ulik skrivebakgrunn for å identifisere og fremme deres egne styrker
 • Initierte, fasiliterte og ledet diskusjoner i forelesningssalen


Amanuensis i engelsk litteratur, UiB
August 2017 - August 2019

 • Ga optimal støtte til instituttlederen og kolleger
 • Gjennomførte tildelte undersøkelser og studier
 • Underviste på bachelornivå i kreativ skriving
 • Deltok i tverrfaglig samarbeid både på instituttet og internasjonalt
Kopiert!

Hvordan skrive CV for en universitetslektor eller høyskolelærer uten erfaring

Om du har liten eller ingen erfaring som universitetslektor eller høyskolelærer, bør du fremheve din (videre)utdanning og faglige interesse, samt relevante prosjekter. Du bør også sette fokus på ditt store engasjement for undervisning og forskning.

Nevn det du har av relevant erfaring fra andre (deltids)jobber, frivillig arbeid og/eller praksisplasser relatert til undervisning, forskning eller andre felt du har spesialisert deg i.

Ta også med dine publikasjoner, foredrag og andre presentasjoner, samt overførbare ferdigheter og eventuelle utmerkelser. Og ta for all del utgangspunkt i den aktuelle stillingsannonsen.

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Når du skal sette sammen utdanningsavsnittet i CV-en, bør du vise at du er stolt over det du har oppnådd i utdanningen din. Hvis du har en doktorgrad, fører du opp den først, fulgt av det du har av mastergrader og bachelorgrader.

Nevn også dine sertifiseringer, utmerkelser og priser, imponerende karaktersnitt, prestisjefulle (forsknings)prosjekter, praksisplasser og internships, og lignende. Du kan også nevne anerkjente professorer, forskere og fagfeller som har undervist deg eller er en stor inspirasjon for deg (og hvorfor).

Alle disse detaljene til sammen gir et godt innblikk i din akademiske fremgang og det du har oppnådd og står for, samtidig som de sørger for at du skiller deg ut i mengden og fremhever at du er en utmerket kandidat til den aktuelle stillingen.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Master i English literature, American and Britsh Studies, UiO
August 2015 - Juni 2017

Bachelor i engelsk, UiO
August 2012 - Juni 2015 

Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god universitetslektor eller høyskolelærer

Enhver CV bør inneholde en kort, men nøye satt sammen liste over ferdigheter – ting du er spesielt god til. Disse vil variere fra fagfelt til fagfelt, fra regnskap til zoologi.

Ta med en god blanding av tekniske, harde ferdigheter og mellommenneskelige, myke ferdigheter – med konkrete eksempler der det er mulig.

Nedenfor finner du vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt for en universitetslektor eller høyskolelærer:

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Undervisningsevner
 • Forskningskompetanse
 • Kommunikasjonsevner
 • Veiledning og mentoring
 • Faglig engasjement
Kopiert!

Du bør selvfølgelig tilpasse ferdighetene dine til stillingsannonsen, men nedenfor kan du lese hvordan du kan veve inn de beste ferdighetene dine i hele CV-en:

 1. Undervisningsevner: Før opp din erfaring i å undervise studenter med forelesninger, kurs, seminarer og lignende.
 2. Forskningskompetanse: List opp forskningsprosjekter, publikasjoner og konferansebidrag for å vise din forskningserfaring.
 3. Kommunikasjonsevner: Fremhev skriftlig og muntlig kommunikasjon gjennom kursmateriell, foredrag og presentasjoner.
 4. Veiledning og mentorering: Beskriv erfaring med veiledning av studenter, både faglig og personlig, for eksempel gjennom praksisplasser og prosjekter.
 5. Faglig engasjement: Vis deltakelse i faglige organisasjoner, konferanser eller bidrag til fagfellevurderte tidsskrifter.

Ved å bruke konkrete eksempler, publikasjoner og prosjekter i CV-en, vil det vise potensielle arbeidsgivere at du faktisk har disse ferdighetene og har brukt dem effektivt i tidligere stillinger.

Velge riktig CV-layout og design for en universitetslektor eller høyskolelærer

Layout og design er viktige faktorer for å sikre at CV-en er visuelt tiltalende og enkel å lese. Du bør ta hensyn til valg av fonter, farger og designelementer, samt hvilke avsnitt du vil ha med og hvor på siden.

Vi kan lite om strengteori, kvantemekanikk eller de nyeste teoriene innen pedagogikk og psykologi, men du kan stole på oss når det gjelder dette: Våre CV-maler fungerer. Vi har fire kategorier: Profesjonell, enkel, kreativ og moderne, og hver mal kan skreddersys etter dine ønsker og behov.

Husk å samkjøre designet i CV-en og følgebrevet for å sikre et iøynefallende, helhetlig og profesjonelt inntrykk.

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.3
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
2 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
750 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
520 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
360 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
940 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
84 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler