1. CV-eksempler
 2. Senior dataingeniør
Skrevet av Debbie BrideDebbie Bride

Senior dataingeniør CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Senior dataingeniør eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.5
Gjennomsnittlig rangering
46 har allerede gitt sin stemme
Senior dataingeniør CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Når du skal søke på en stilling som senior dataingeniør, er det viktig å vise at du har avanserte og omfattende tekniske ferdigheter og problemløsningsevner, samt ledelseserfaring og gode resultater.

For å fremheve dette i CV-en din på en effektiv måte, kan du ta en titt på ressursene til cvapp.no. Vi har blant annet et brukervennlig CV-verktøy og et mangfold av gratis maler, yrkesspesifikke CV-eksempler og skriveguider.

Hvordan skrive CV for en senior dataingeniør

Som senior dataingeniør jobber du gjerne med å analysere og definere teoretiske utfordringer, for så å løse dem i praksis. På samme måte kan du skrive en effektiv og jobbvinnende CV. Det viktigste å huske på er at en CV helst bør begrenses til én enkelt side og inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Utdanningsavsnitt
 • Ferdighetsavsnitt

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Fremhev det du har oppnådd hittil, i stedet for å liste opp ansvarsområdene dine.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
 3. Velg en profesjonell CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
 4. Når du skal sende inn søknaden elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som senior dataingeniør kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

 • Håndtere hele utviklingssyklusen til programvarene
 • Sikre leveranser innenfor tidsfrister og kvalitetsstandarder
 • Arbeide tett med ledelsen for å implementere R&D-strategier
 • Teknisk veiledning på komplekse prosjekter
 • Oppdatert og omfattende kunnskap om bransjetrender og teknologier
 • Samarbeid med tverrfaglige team for å sikre vellykkede produktlanseringer

Velge beste CV-oppsett for en senior dataingeniør

Om du har mest arbeidserfaring med fast ansettelse, bør du velge omvendt kronologisk rekkefølge. Da nevner du din siste jobb først og din første jobb sist.

Hvis du har jobbet mest på konsulentbasis eller varierte prosjekter, kan det beste valget være en funksjonell CV som fremhever dine spesifikke ferdigheter og erfaringer. Et hybrid oppsett kombinerer begge, og gir fleksibilitet og struktur.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjon, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavn.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse, for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bosted (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
 • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din personlige (fagrelaterte) nettside, eller LinkedIn-profil.

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Når du skal skrive profilteksten for en stilling som senior dataingeniør, er det viktig å bruke denne muligheten til å skille deg ut blant konkurrentene.

Ta deg tid til å gjennomgå stillingsbeskrivelsen nøye og fokusere på de nøkkelordene og ferdighetene som arbeidsgiveren søker etter. Selv små detaljer kan være avgjørende. Vær konsis, men samtidig selvsikker når du presenterer din erfaring og det du har oppnådd. Det handler om å få frem hva du kan tilføre stillingen og virksomheten på en overbevisende måte.

Skap et godt førsteinntrykk ved å fange leserens oppmerksomhet med et tydelig utsagn om din kompetanse og erfaring. Ikke glem å inkludere et snev av din personlighet og ditt store engasjement for feltet ditt. Dette vil bidra til å gi en helhetlig forståelse av deg som kandidat og hvorfor du er en utmerket kandidat til stillingen.

Ved å balansere presisjon, overbevisning og personlig appell i profilteksten, kan du øke sjansene dine for å bli innkalt til intervju og sikre drømmejobben.

Trenger du litt inspirasjon til profilteksten din? Ta en titt på våre relaterte CV-eksempler:

Våre eksempler på en profiltekst for en senior dataingeniør med og uten ledererfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en senior dataingeniør, med ledererfaring:

Senior dataingeniør med mer enn 10 års erfaring i programvareutvikling. Svært dyktig på å lede team for å løfte programvareutviklingen til et høyere nivå, øke selskapets effektivitet og salg, samt levere de aller beste løsningene til kundene. 

Kopiert!
Eksempel på en profiltekst for en stilling som senior dataingeniør, uten ledererfaring:

Dyktig og dreven dataingeniør med bred erfaring innen utvikling av skalerbare og robuste datasystemer. Klar til å ta på meg ansvaret som hører til en overordnet stilling som senior dataingeniør. Med omfattende kunnskap om databehandling, maskinlæring og datavitenskap, er jeg dedikert til å lede teamet mot suksess og drive innovasjon innen datafeltet.

Kopiert!

Presenter din arbeidserfaring: Kode til suksess

I arbeidshistorikken er det viktig at du fremhever erfaringene som styrker din posisjon som senior dataingeniør. Vær ekstra nøye når du skal velge høydepunktene som er mest relevante for den aktuelle arbeidsgiveren og som gjør at du skiller deg ut fra andre kandidater. Sett fokus på konkrete resultater heller enn stillingstitler og ansvarsområder.

Rekrutterere søker etter målbare prestasjoner som kan gjentas. Da dreier det seg ikke bare om økonomiske gevinster, men også kundetilfredshet, forbedret effektivitet, kommunikasjon og arbeidsmoral i teamet. Lederevner og strategisk innsikt er nøkkelfaktorer for å bli vurdert for en overordnet stilling. La din erfaring og suksess tale for seg selv, for å understreke at du er en utmerket kandidat til stillingen.

Alle eksempler
 • Designet, modifiserte og implementerte teknologiløsninger for kunder
 • Utviklet og designet produkter og prosesser fra konsept til ferdigstillelse
 • Jobbet tett og godt sammen med tverrfaglige team for å forbedre brukeropplevelsen og sørge for pålitelig og sikker datavern for kundene
Ikke gjøre
 • Designet teknologiløsninger
 • Utviklet produkter og prosesser
 • Fokus på brukeropplevelse og datavern
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Senior dataingeniør, APN Apex Technologies Norway, Orkanger
August 2019 - September 2024

 • Designet, modifiserte og implementerte teknologiløsninger for kunder.
 • Fokus på å møte kundenes spesifikke behov gjennom innovative programvareløsninger.
 • Utviklet og designet produkter og prosesser fra konsept til ferdigstillelse.
 • Feilsøkte komplekse problemer i ulike prosjekter.
 • Utviklet banebrytende verktøy og applikasjoner for å oppfylle strategiske bedriftsmål.


Senior programvareingeniør, S&S Technologies, Orkanger
Juni 2016 - Juli 2019

 • Designet, testet og bygget nye produkter og funksjoner som løste problemer og utbedret programvare.
 • Jobbet tett og godt sammen med tverrfaglige team for å forbedre brukeropplevelsen og sørge for pålitelig og sikker datavern for kundene.
 • Utførte testing av virksomhetskritiske leveransesystemer av høy kvalitet og verdi.
 • Utviklet og vedlikeholdt dokumentasjon knyttet til programvareprosesser og -systemer, inkludert krav- og designdokumentasjon.


Dataingeniør, Open Solutions Norge, Orkanger
November 2013 - Mai 2016

 • Samarbeidet tett med både kolleger og kunder for å finne de beste protokollene og designene for å løse forretningsproblemer.
 • Håndterte komplekse prosesser for datamodellering og ytelsestesting.
 • Opprettet og implementerte brukergrensesnitt ved hjelp av gjeldende regler og standarder.
 • Lærte opp 8 nye teammedlemmer i selskapets retningslinjer og arbeidsflyt.
Kopiert!

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Utdanningsavsnittet er stedet i CV-en der du deler hva du har oppnådd av kunnskap og kompetanse som gjør deg kvalifisert til jobben.

Dataingeniører har ofte en grad i informatikk, informasjons- og datateknologi, cybersikkerhet og datakommunikasjon, eller lignende. Videreutdanning innen datavitenskap er vanlig. Du kan spesialisere deg innenfor eksempel systemutvikling, applikasjonsutvikling, informasjonssikkerhet, droneteknologi eller kunstig intelligens. 

Du bør gå inn på all din kunnskap og kompetanse om programmeringsspråk, dataprogramvare, og tilsvarende. Jo mer du kan føre opp, desto mer overbevisende vil CV-en din være.

Ved siden av utdanningen din er det viktig at du også fører opp dine relevante sertifiseringer fra for eksempel Cisco, Microsoft, CompTIA, AWS, ISAKA, CISSP og PMP. Dermed viser du din egnethet for den ønskede (overordnete) stillingen.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Data - bachelor i ingeniørfag, NTNU Trondheim 
August 2011 - Juni 2014

Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god senior dataingeniør

Når ferdighetene dine matcher arbeidsgiverens forventninger, blir det enklere å skrive CV. Ta med en god blanding av tekniske, harde ferdigheter og mellommenneskelige, myke ferdigheter – med konkrete eksempler der det er mulig.

Ta en titt på vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt for en senior dataingeniør:

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Lederevner og teamarbeid
 • Dyptgående teknisk kunnskap
 • Kompleks problemløsning
 • Utmerkede kommunikasjonsevner
 • Forretningsforståelse
Kopiert!

Du bør selvfølgelig tilpasse ferdighetene dine til stillingsannonsen, men nedenfor kan du lese hvordan du kan veve inn de beste ferdighetene dine i hele CV-en:

 1. Lederevner og teamarbeid. Beskriv lederskapserfaringen din, inkludert prosjektledelse eller teamledelse, og fremhev eksempler på vellykket samarbeid og suksessrike prosjekter.
 2. Dyptgående teknisk kunnskap. Nevn teknologier, programmeringsspråk og systemer du er ekspert på, samt prosjekter der du har anvendt disse på en innovativ måte.
 3. Kompleks problemløsning. Fremhev konkrete utfordringer du har stått overfor og hvordan du har analysert og løst dem med en effektiv, kreativ og strategisk tilnærming.
 4. Utmerkede kommunikasjonsevner. Beskriv hvordan du kommuniserte komplekse tekniske begreper på en tydelig og overbevisende måte til blant annet ikke-tekniske interessenter.
 5. Forretningsforståelse. Diskuter hvordan din tekniske kompetanse har bidratt til å støtte virksomhetens mål og strategier, samt forbedrete forretningsprosesser og økt effektivitet.

Ved å bruke konkrete eksempler, oppgaver og prosjekter i CV-en, vil det vise potensielle arbeidsgivere at du faktisk har disse ferdighetene og har brukt dem effektivt i tidligere stillinger.

Velge riktig CV-layout og design for en senior dataingeniør

Å bruke en mal vil ikke si at CV-en din kommer til å se alminnelig eller kjedelig ut. Alle CV-maler som du finner i CV-verktøyet vårt, kan skreddersys etter dine egne ønsker og behov. Vi anbefaler at du bruker kategorien «profesjonell» for en stilling som senior dataingeniør, men du kan selvfølgelig også bruke en av de andre kategoriene CV-maler: Enkel, kreativ eller moderne. 

Se nøye på layouten for å sikre at CV-en ser oversiktlig ut, og at avsnittene ikke har for mye tekst. Store tekstblokker leses nemlig neppe, uansett hvor godt de er skrevet. Bruk tomrom og grafiske elementer, og samkjør designet i CV-en og følgebrevet for et profesjonelt og helhetlig inntrykk.

Use This Resume

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.5
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
2 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
750 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
520 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
360 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
940 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
84 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler