1. eksempler
 2. Bank og Finans
Skrevet av Karl KahlerKarl Kahler

Bank og Finans følgebreveksempel

Bruk dette følgebrevet for å fullføre søknaden din for en stilling som Bank og Finans, og bli ansatt raskere – uten frustrasjon eller usikkerhet. Dette følgebreveksemplet er spesielt designet for Bank og Finansstillinger i 2024. Dra nytte av eksempelsetningene våre og vårt profesjonelle oppsett, og last ned det perfekte følgebrevet på bare få minutter.
4.4
Gjennomsnittlig rangering
36 har allerede gitt sin stemme
Bank og Finans følgebreveksempel
Rediger følgebrev

Et overbevisende og iøynefallende følgebrev er et must i den konkurransepregede finansverdenen, der sans for detaljer og utmerkede kommunikasjonsevner er avgjørende.

Enten du er en erfaren finansmedarbeider eller nettopp har startet karrieren, vil denne skriveguiden hjelpe deg med å lage et fremragende følgebrev som fremhever dine ferdigheter og din ekspertise i bransjen.

Vi gir deg tips og eksempler som er skreddersydde for bank- og finanssektoren, alt fra å fremheve dine evner innen økonomisk analyse til å vise at du forstår bankregelverket. 

Tilpassbart følgebreveksempel innen bank og finan

21. mai 2021

Søknad på stilling som finansanalytiker

Som flytende arabisktalende med fire års erfaring innen investering i Midtøsten, vil stillingen som analytiker i Vikingbanken være et spennende neste steg i min internasjonale finanskarriere.

Etter min bachelor i finans ved Handelshøyskolen BI, fullførte jeg en nettbasert MBA ved Wharton universitetet i USA, mens jeg jobbet med bedriftsfinansiering hos Flux Kapital. I løpet av de siste fire årene har jeg jobbet som senioranalytiker hos MAX Invest & Finans, med ansvar for de seks største kundene. Jeg har betydelig erfaring med regnskap og risikoanalyse i internasjonale markeder, med fokus på direkte investering i Midtøsten.

I tillegg til å jobbe med verdivurderinger, opprettet og opprettholdt jeg pitchbøker, og ble dyktig i å skrive kortfattede, men detaljerte sammendrag. Jeg legger ved enkelte ikke-konfidensielle eksempler på mitt beste skrivearbeid – jeg er overbevisst om at ord gjør forskjellen når det gjelder tillitsforhold. Ved å sikre at riktig informasjon kommer til rett person, sikrer man at enhver avtale kan inngås.

MAX Invest & Finans er kun et lite firma, dermed fikk jeg i oppgave å gjøre firmaet mer synlig på konferanser og andre arrangementer, og jeg kunne videreutvikle mine påvirkningsevner. Stillingen som finansanalytiker hos Borton er ekstra interessant for meg, fordi den byr på mange flere muligheter, men jeg er sikker på at min erfaring fra mindre firmaer i finansbransjen likevel vil vise seg å være nyttig.

 • Senioranalytiker med ansvar for store kunder i Midtøsten.
 • Støttet børsintroduksjonen til 6 oppstartsbedrifter på Oslo Børs i løpet av 3 år.
 • Brukte mine programmeringsferdigheter til å oppdatere vårt interne verktøy for verdivurdering.


Jeg er godt kjent med bedriftskulturen og omdømmet til Borton, siden min onkel er kunde hos dere og det har vært en langvarig ambisjon å jobbe for dere. Nå som en analytikerstilling ble ledig, kunne jeg ikke noe annet enn å søke helhjertet på den og jeg håper at jeg er den som kan forsterke posisjonen til Borton på markedet i Midtøsten.

Vennlig hilsen 

Fatima Ali Hagen

Kopiert!

Oppsett i et følgebrev innen bank og finans

Bank og finanssektoren er sterkt regulert. Hvis du ønsker deg en jobb i bransjen, må du derfor forholde deg til både lover og regler om personvern, anti-hvitvasking og annen finansiell regulering. Etisk atferd er også et viktig krav, da du må håndtere kundens penger og sensitive finansielle opplysninger.

Når du skal skrive følgebrev finnes det også flere regler du bør følge. Samme hvilken type stilling du ønsker, anbefaler vi at du tar utgangspunkt i følgende oppsett:

 1. Topptekst. Først nevner du navnet ditt og kontaktdetaljene dine, og deretter datoen (søknaden din kan bli skrevet ut og sendt videre til en annen avdeling).
 2. Overskrift. I fet skrift skriver du stillingen du søker på, og eventuelt navnet på arbeidsgiveren. For eksempel «Søknad på stilling som finansanalytiker i Vikingbanken»
 3. Åpning. I åpningen skal du fange arbeidsgiverens oppmerksomhet ved å presentere deg selv og din interesse for både stillingen og arbeidsgiveren.
 4. Midtstykke. I midterste del av følgebrevet fremhever du dine beste og mest relevante erfaringer og ferdigheter, samt hvorfor du er rett kandidat til stillingen.
 5. Avslutning. Her oppsummerer du hvorfor du er en utmerket kandidat og gjentar hvorfor du er interessert i nettopp denne stillingen. Ikke glem å oppfordre arbeidsgiveren til å kontakte deg.
 6. Signatur. Helt til slutt skriver du en respektfull og vennlig hilsen, samt navnet ditt.

Husk at hver del av følgebrevet ditt utgjør en integrert del av en sammenhengende fortelling om din karrierevei og dine ambisjoner, så hold en profesjonell og høflig tone.

Eksperttips

Trenger du mer inspirasjon? Ta en titt på våre relaterte følgebreveksempler innen bank og finans:

For mer detaljert informasjon for hver av delene, kan du lese vår blogg om hvordan skrive et følgebrev. Når du har oppsettet på plass, er du klar til å få personalsjefen på kroken.

Åpningen i et følgebrev innen bank og finans

Formålet med åpningen er å fange leserens oppmerksomhet. Du bør henvise til stillingen og gi et hint om kvalifikasjonene dine. Bruk et energisk, livlig språk som viser ditt engasjement og din selvtillit, men pass deg for å krysse grensen til en for uformell eller arrogant tone. Skriv en fengende åpning som sikrer at arbeidsgiveren ønsker å lese mer.

Alle eksempler

Som flytende arabisktalende med fire års erfaring innen investering i Midtøsten, vil stillingen som analytiker i Vikingbanken være et spennende neste steg i min internasjonale finanskarriere.

Ikke gjøre

Jeg har vært kunde i Vikingbanken i flere år, og bruker deres tjenester hver uke. Jeg har derfor en god forståelse av hvordan dere kan forbedre dere.

Det er viktig at du får frem dine beste ferdigheter og hvorfor nettopp du er rett kandidat til jobben. Fortell gjerne noen relevante personlige detaljer eller gi noen konkrete tall og fakta som formidler dine beste prestasjoner.

Når du bruker en personlig tilnærming understreker du kvalifikasjonene dine, samtidig som du gir personalsjefen noen gode ledetråder å utforske under et jobbintervju.

Midtstykket i et følgebrev innen bank og finans

Etter å ha fanget oppmerksomheten til personalsjefen, er det nå tid til å utdype prestasjonene dine innen bank og finans, i to til tre avsnitt. Anvend gjerne konkrete fakta og tall som kroner og prosenter.

Gå også inn på dine beste kvaliteter, samt hvorfor du passer rett inn hos arbeidsgiveren.

Første avsnitt i midtstykket: Din egnethet for stillingen (ferdigheter og erfaring)

I det første avsnittet går du inn på hvorfor nettopp du er en god kandidat til stillingen, ved å fremheve flere av dine mest relevante erfaringer og ferdigheter.

En fin måte å gjøre det på er STAR-metoden (STAR står for «situation, task, action, result» og på norsk: «situasjon, mål, handling og resultat»). Du forklarer kort situasjonen og målet eller oppgaven du sto overfor, og deretter hva du gjorde og hva som var resultatet.

Slik kan du formidle dine viktigste kvaliteter:

 1. Fokuser på dine mest relevante kvaliteter. Hvis du har relevant arbeidserfaring innen bank og finans, så understreker du den. Hvis du er nyutdannet eller har liten erfaring kan du også velge å fremheve utdanningen din eller spesielle sertifiseringer du måtte ha.
 2. Beskriv konkrete eksempler. Utdyp hvordan du har vist disse kvalitetene i tidligere arbeidsoppgaver, prosjekter eller studier.
 3. Vis at du er ansvarsbevisst og har etisk atferd. I bank- og finansbransjen jobber du med både selskapets og kundenes sensitive opplysninger. Vis at du er til å stole på.
 4. Fremhev hva du kan bety for selskapet. Gå inn på hvordan du kan hjelpe selskapet med å løse utfordringer, spare penger og øke effektiviteten. Ikke hva de kan bety for deg.
Eksperttips

Husk å ta hensyn til automatiserte søknadssystemer (ATS) som filtrerer søknader ved å skanne etter spesifikke nøkkelord som du kan finne i stillingsbeskrivelsen. Derfor bør du studere den nøye, og bruke samme språk og tone i søknaden din for å vise at du har det som trengs for å gjøre en mer enn utmerket jobb og derfor er rett kandidat til stillingen.

Neste avsnitt i midtstykket: Hvorfor du passer rett inn hos arbeidsgiveren

For å få frem at du har det som trengs for den aktuelle stillingen, bør du skreddersy følgebrevet ditt etter arbeidsgiverens og/eller kundenes krav, ønsker og behov. Da sikrer du deg en personlig og iøynefallende søknad som formidler at du er en utmerket kandidat til jobben.

Du skreddersyr følgebrevet ditt ved å hente informasjon (og relevante nøkkelord) fra både stillingsbeskrivelsen og nettstedet til arbeidsgiveren. For eksempel:

 • Erfaring innen internrevisjon, compliance, risikostyring, og/eller internkontroll, samt erfaring med prosjektarbeid og eventuell prosjektledelse
 • Relevant erfaring fra bank og finans med autorisering innen kreditt fra Finansnæringens autorisasjonsordninger
 • Meget sterke analytiske ferdigheter og god kommersiell forståelse
 • Erfaring med kundebehandling og/eller saksbehandling
 • Serviceinnstilt, ansvarsfull og relasjonsbygger
 • Gode kommunikasjonsferdigheter både muntlig og skriftlig
 • God innsikt i og forståelse for relevante regelverk og regulatoriske krav på området
 • Kjennskap til og forståelse for bankprodukter, særskilt mot privatmarkedet

Kort sagt bør du vise at du virkelig er interessert i både stillingen, arbeidsgiveren og bransjen.

Tilpassbart eksempel på et midtstykke

Etter min bachelor i finans ved Handelshøyskolen BI, fullførte jeg en nettbasert MBA ved Wharton universitetet i USA, mens jeg jobbet med bedriftsfinansiering hos Flux Kapital. I løpet av de siste fire årene har jeg jobbet som senioranalytiker hos MAX Invest & Finans, med ansvar for de seks største kundene. Jeg har betydelig erfaring med regnskap og risikoanalyse i internasjonale markeder, med fokus på direkte investering i Midtøsten.

I tillegg til å jobbe med verdivurderinger, opprettet og opprettholdt jeg pitchbøker, og ble dyktig i å skrive kortfattede, men detaljerte sammendrag. Jeg legger ved enkelte ikke-konfidensielle eksempler på mitt beste skrivearbeid – jeg er overbevisst om at ord gjør forskjellen når det gjelder tillitsforhold. Ved å sikre at riktig informasjon kommer til rett person, sikrer man at enhver avtale kan inngås.

MAX Invest & Finans er kun et lite firma, dermed fikk jeg i oppgave å gjøre firmaet mer synlig på konferanser og andre arrangementer, og jeg kunne videreutvikle mine påvirkningsevner. Stillingen som finansanalytiker hos Borton er ekstra interessant for meg, fordi den byr på mange flere muligheter, men jeg er sikker på at min erfaring fra mindre firmaer i finansbransjen likevel vil vise seg å være nyttig.

 • Senioranalytiker med ansvar for store kunder i Midtøsten.
 • Støttet børsintroduksjonen til 6 oppstartsbedrifter på Oslo Børs i løpet av 3 år.
 • Brukte mine programmeringsferdigheter til å oppdatere vårt interne verktøy for verdivurdering.
Kopiert!

Avslutning og oppfordring til handling

I avslutningen oppsummerer du hvorfor du er rett kandidat til stillingen og oppfordrer mottakeren av søknaden din til handling. Du ser frem til et svar, til å kunne utdype deg i et jobbintervju, og så videre. 

Eller du kan skrive at du gjerne tar kontakt med dem om en ukes tid, for å følge opp søknaden. Slik viser du at du er seriøst interessert i jobben og ikke bare sender ut flere CV-er i håp om å få napp på hvilken som helst jobb.

Så gjenstår det bare å signere med en høflig hilsen og navnet ditt.

Tilpassbart eksempel på en avslutning og oppfordring til handling

Jeg er godt kjent med bedriftskulturen og omdømmet til Borton, siden min onkel er kunde hos dere og det har vært en langvarig ambisjon å jobbe for dere. Nå som en analytikerstilling ble ledig, kunne jeg ikke noe annet enn å søke helhjertet på den og jeg håper at jeg er den som kan forsterke posisjonen til Borton på markedet i Midtøsten.

Vennlig hilsen

Fatima Ali Hagen

Kopiert!

Viktig å få med seg

Vær kortfattet og hold følgebrevet på én side. Husk å fremheve dine beste ferdigheter som gjør at du skiller deg ut fra mengden og viser at du ikke bare har det som skal til for å gjøre jobben, men faktisk er en utmerket kandidat til den aktuelle stillingen.

Du bør også være nøye med layout og design. Prøv vårt brukervennlige følgebrevverktøy for å sette sammen et jobbvinnende følgebrev som viser din profesjonalitet og gode arbeidsmoral.

Opprett et følgebrev på få minutter
Opprett et følgebrev på få minutter
Skill deg ut og bli ansatt raskere med våre jobbvinnende, profesjonelt designede følgebrevmaler.
Opprett et følgebrev
4.4
Rediger følgebrev
Del denne artikkelen

Gratis profesjonelt designede maler

Med over 10 millioner opprettede CV-er og følgebrev, er CVapp.no den ledende nettbaserte karriereskaperen som drar i land jobbintervjuer
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York cover_letter template
New York
450 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien cover_letter template
Wien
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney cover_letter template
Sydney
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon cover_letter template
London
290 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin cover_letter template
Dublin
250 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow cover_letter template
Moscow
63 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid cover_letter template
Madrid
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago cover_letter template
Santiago
140 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore cover_letter template
Singapore
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo cover_letter template
Oslo
57 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town cover_letter template
Cape Town
7 900 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis cover_letter template
Paris
36 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin cover_letter template
Berlin
94 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève cover_letter template
Genève
3 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver cover_letter template
Vancouver
46 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo cover_letter template
Tokyo
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan cover_letter template
Milan
52 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa cover_letter template
Lisboa
30 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona cover_letter template
Barcelona
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
23 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago cover_letter template
Chicago
20 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio cover_letter template
Rio
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma cover_letter template
Roma
5 700 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston cover_letter template
Boston
18 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto cover_letter template
Toronto
110 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler