1. CV-eksempler
 2. Farmasøyt
Skrevet av Karl KahlerKarl Kahler

Farmasøyt CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Farmasøyt eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.1
Gjennomsnittlig rangering
65 har allerede gitt sin stemme
Farmasøyt CV-eksempel
Redigere denne CV-en

Når du skal søke på en stilling som farmasøyt, er det viktig å fremheve at du har omfattende kunnskap innen farmasi, kvalitetssikring, pasientomsorg, medisinsk preparering og behandling, samt sterke kommunikasjonsevner og evnen til å samarbeide effektivt i et teammiljø.

Et godt utgangspunkt til en jobbvinnende CV er ressursene til cvapp.no. Vi har blant annet et brukervennlig CV-verktøy og et mangfold av gratis maler, yrkesspesifikke CV-eksempler og skriveguider.

Hvordan skrive CV for en farmasøyt

Farmasøyter jobber i apotek, på sykehus i sykehusapotek eller på klinisk farmasiavdeling, i legemiddelindustrien, i Direktoratet for medisinske produkter (DMP, det tidligere Legemiddelverket), eller innen forskning og undervisning.

Uansett felt, er det helt avgjørende at CV-en din viser at du har det som trengs for den aktuelle stillingen, og at CV-en helst bør begrenses til én enkelt side og inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Utdanningsavsnitt
 • Ferdighetsavsnitt

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Fremhev det du har oppnådd hittil, i stedet for å liste opp ansvarsområdene dine.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
 3. Velg en profesjonell CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
 4. Når du skal sende inn søknaden elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som farmasøyt kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

 • Reseptekspedering og faglig rådgivning
 • Klargjøring og utlevering av legemidler til kliniske studier
 • Rådgivning knyttet til bruk og øvrig legemiddelhåndtering
 • Skape og vedlikeholde gode kunderelasjoner
 • Nøyaktig og detaljfokusert, imøtekommende og løsningsorientert

Velge beste CV-oppsett for en farmasøyt

Om du har en del arbeidserfaring, passer det best med omvendt kronologisk rekkefølge. Da nevner du din siste jobb først og din første jobb sist.

For de med variert bakgrunn eller mindre erfaring, kan en funksjonell CV være det beste valget. Da setter du fokus på dine ferdigheter og prosjekter/vikariater.

Du kan også velge å liste opp utdanning før arbeidserfaring, spesielt om du er i et doktorgradsprogram.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjon, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavn.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse, for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bosted (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).
 • Lenke til egen nettside: Om relevant kan du legge inn en lenke til din LinkedIn-profil.

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

Når du skal skrive en profiltekst for CV-en, er det viktig at du benytter muligheten til å skille deg ut i mengden av farmasøyter. Hva er det som gjør deg til en utmerket kandidat til den aktuelle stillingen?

Ta deg tid til å gjennomgå stillingsbeskrivelsen nøye og fokusere på de spesifikke nøkkelordene og ferdighetene som arbeidsgiveren etterlyser. Vær konsis, men samtidig selvsikker når du beskriver din erfaring og det du har oppnådd innen farmasi.

Skap et godt førsteinntrykk ved å fremheve din kompetanse og erfaring på en tydelig måte. Ikke glem å inkludere din personlige tilnærming til faget og ditt engasjement for legemiddelbransjen. Dette vil gi arbeidsgiveren en helhetlig forståelse av deg som kandidat og vise at du har det som skal til for å gjøre en strålende jobb.

Ved å balansere presisjon, overbevisning og personlig appell i profilteksten, kan du øke sjansene dine for å bli innkalt til intervju og sikre deg jobben.

Trenger du litt inspirasjon til profilteksten din? Ta en titt på våre relaterte CV-eksempler for en farmasøyt:

Våre eksempler på en profiltekst for en farmasøyt med og uten erfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en farmasøyt med erfaring:

Dyktig og dreven provisorfarmasøyt som brenner for å sikre optimal pasientomsorg og legemiddelsikkerhet. Ekspert på legemiddelhåndtering og farmasøytisk rådgivning, kombinert med sterke kommunikasjonsevner som sikrer tillitsfulle relasjoner med både pasienter, pårørende og helsepersonell. Fokus på kontinuerlig forbedring ved hjelp av kompetanseutvikling, samt faglig oppdatering og fordypning. 

Kopiert!
Eksempel på en profiltekst for en farmasøyt med liten eller ingen erfaring:

Nyutdannet og ambisiøs reseptfarmasøyt søker en stilling som sykehusfarmasøyt der jeg kan utvikle meg videre og vokse faglig sett. Dedikert til å sikre optimal pasientomsorg og legemiddelsikkerhet, ved hjelp av svært gode kommunikasjonsevner og fokus på kvalitetssikring og nøyaktighet.

Kopiert!

Presenter din arbeidserfaring: Formel for suksess

I arbeidshistorikken formidler du ikke bare hvor du har jobbet, men også hva du har oppnådd. Når du søker på en jobb som farmasøyt har du forhåpentligvis en lang merittliste innen dette feltet. Uansett hvor stor eller bred erfaring du har, er det imidlertid viktig å fange den ansettelsesansvarliges oppmerksomhet raskt.

Som nevnt ovenfor bør arbeidserfaringen din listes opp i omvendt kronologisk rekkefølge. Det er viktig at du gir den mest relevante og imponerende informasjonen øverst i denne delen. I tillegg bør du legge til kulepunkter under hver stilling som fremhever dine prestasjoner, bidrag og prosjekter.

Bruk beskrivende og dynamiske handlingsverb som ikke bare gjør innholdet lettere og mer overbevisende å lese, men også sikrer en energisk og selvsikker tone. Der det passer kan du gjerne inkludere konkrete fakta og tall for å fremheve effekten av arbeidet ditt.

Alle eksempler
 • Ekspederte resepter, og klargjorde og utleverte legemidler til kliniske studier
 • Veiledet og informerte både pasienter og pårørende om legemidler og riktig legemiddelbruk
 • Samarbeidet tett med leger, apotekerteknikere og annet helsepersonell for å støtte pasientene best mulig
Ikke gjøre
 • Reseptekspedering og utlevering av legemidler
 • Pasientveiledning angående legemidler
 • Samarbeidet med kolleger på sykehuset
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Farmasøyt i vikariat, Sykehusapotekene HF
Oktober 2019 - August 2024

 • Jobbet både lengre og kortere vikariater på diverse sykehus i Sør-Øst Norge.
 • Behandlet pasienter med sensitivitet og respekt for deres personvern.
 • Ekspederte resepter, og klargjorde og utleverte legemidler til kliniske studier
 • Veiledet og informerte både pasienter og pårørende om legemidler og riktig legemiddelbruk
 • Samarbeidet tett med leger, apotekerteknikere og annet helsepersonell for å støtte pasientene best mulig.


Provisorfarmasøyt, CVS, Oslo
Juli 2012 - September 2019

 • Ledet en feilfri og effektiv apotekavdeling ved å implementere strenge kvalitetskontrollprosedyrer.
 • Gjennomgikk og verifserte resepter med nøye oppmerksomhet på pasientenes sikkerhet og medisinske behov.
 • Opprettholdt databasen over utleverte medisiner og sikret fullstendig dokumentasjon av transaksjoner.
 • Utførte grundige screeningsprosesser for å forhindre potensielle helsekomplikasjoner, inkludert allergiske reaksjoner.
 • Ga omfattende og effektiv veiledning til kundene om bruk av medisiner og håndtering av pasientenes omsorgsbehov.
Kopiert!

Hvordan skrive CV for en farmasøyt uten erfaring

Hvis du er nyutdannet eller fortsatt studerer, bør du nevne eventuelle praksisplasser eller relatert erfaring. I noen tilfeller kan til og med arbeidserfaring fra et helt annet felt bidra til å styrke saken din, og fremheve din pålitelighet, brede erfaring og/eller sosiale ferdigheter.

Når du inkluderer din relevante erfaring og dine overførbare ferdigheter, beriker du CV-en og gir et mer helhetlig bilde av din kunnskap og kompetanse, og dermed din egnethet for den aktuelle stillingen.

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

Utdanningsavsnittet er stedet i CV-en der du deler hva du har oppnådd av kunnskap og kompetanse som gjør deg kvalifisert til den aktuelle stillingen.

I Norge deles yrket farmasøyt opp i to ulike beskyttede titler: Provisorfarmasøyt og reseptarfarmasøyt. Den største forskjellen er lengden på utdanningen. For å bli provisorfarmasøyt (og etter hvert apoteker) trenger du en femårig master i farmasi. Utdanningen til reseptarfarmasøyt er en treårig bachelor i farmasi, og gir ekspedisjonsrett for legemidler i apotek.

Om du har videreutdanning eller annen relevant utdanning (når det gjelder forskning eller pedagogikk for eksempel), så nevner du dette også i dette avsnittet. Det samme gjelder for viktige kurs og seminarer med tanke på kontinuerlig forbedring og faglig oppdatering.

For å jobbe på apotek og sykehus trenger du autorisasjon fra Helsedirektoratet. Det kan du enten nevne i utdanningsavsnittet eller føre opp i et eget avsnitt. Obs! Sjekk om du står riktig registrert i Helsepersonellregisteret.

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Registrert provisorfarmasøyt i HPR
Juni 2012

Master i klinisk farmasi, deltid, UiO
August 2012 - Juni 2019

 • Uteksaminert med utmerkede karakterer


Master i farmasi, UiO
August 2007 - Juni 2012

 • Uteksaminert med utmerkede karakterer


Ullern vgs, Oslo
August 2004 - Juni 2007

Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god farmasøyt

Når ferdighetene og egenskapene dine matcher arbeidsgiverens forventninger og verdier, blir det enklere å skrive CV. Ta med en god blanding av tekniske, harde ferdigheter og mellommenneskelige, myke ferdigheter – med konkrete eksempler der det er mulig.

Ta en titt på vårt eksempel på et ferdighetsavsnitt for en farmasøyt:

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Kvalitetssikring og nøyaktighet
 • Pasientomsorg og -sikkerhet
 • Farmasøytisk rådgivning
 • Teamarbeid og tverrfaglig samarbeid
 • Teknisk kompetanse og farmsøytiske datasystemer
Kopiert!

Du bør selvfølgelig tilpasse ferdighetene dine til stillingsannonsen, men nedenfor kan du lese hvordan du kan veve inn de beste ferdighetene dine i hele CV-en:

 1. Kvalitetssikring og nøyaktighet: Beskriv konkrete eksempler på kvalitetskontroll og feilforebygging i ulike farmasøytiske prosesser for å sikre grundighet og nøyaktighet.
 2. Pasientomsorg og -sikkerhet: Fremhev din erfaring med pasientrådgivning, nøyaktig og riktig medisinering, og oppfølging av pasientenes velvære.
 3. Farmasøytisk rådgivning: Gå inn på din erfaring med å gi individuell rådgivning om medisinbruk, dosering og bivirkninger for å vise dine utmerkede kommunikasjonsevner.
 4. Teamarbeid og tverrfaglig samarbeid: Gi eksempler på vellykkede samarbeidsprosjekter med annet helsepersonell eller andre avdelinger.
 5. Teknisk kompetanse og farmasøytiske datasystemer: Før opp kjennskap til spesifikke farmasøytiske datasystemer og programmer som samsvarer med stillingsbeskrivelsen.

Ved å bruke konkrete eksempler, oppgaver og prosjekter i CV-en, vil det vise potensielle arbeidsgivere at du faktisk har disse ferdighetene og har brukt dem effektivt i tidligere stillinger.

Velge riktig CV-layout og design for en farmasøyt

Å bruke en mal vil ikke si at CV-en din kommer til å se alminnelig eller kjedelig ut. Alle CV-maler som du finner i CV-verktøyet vårt, kan skreddersys etter dine egne ønsker og behov. For en stilling som farmasøyt anbefaler vi at du bruker kategorien «profesjonell», men du kan selvfølgelig også bruke en av de andre kategoriene CV-maler: Enkel, kreativ eller moderne. 

Se nøye på layouten for å sikre at CV-en ser oversiktlig ut, og at avsnittene ikke har for mye tekst. Store tekstblokker leses nemlig neppe, uansett hvor godt de er skrevet. Bruk tomrom og grafiske elementer, og samkjør designet i CV-en og følgebrevet for et profesjonelt og helhetlig inntrykk.

Use This Resume

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.1
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
2 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
750 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
520 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
360 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
940 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
84 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler