1. eksempler
 2. Tannlege
Skrevet av Paul DruryPaul Drury

Tannlege følgebreveksempel

Bruk dette følgebrevet for å fullføre søknaden din for en stilling som Tannlege, og bli ansatt raskere – uten frustrasjon eller usikkerhet. Dette følgebreveksemplet er spesielt designet for Tannlegestillinger i 2024. Dra nytte av eksempelsetningene våre og vårt profesjonelle oppsett, og last ned det perfekte følgebrevet på bare få minutter.
4.3
Gjennomsnittlig rangering
57 har allerede gitt sin stemme
Tannlege følgebreveksempel
Rediger følgebrev

Lurer du på hvordan du skal skrive et følgebrev som fremhever din kunnskap og ekspertise som tannlege? Du kunne selvfølgelig sende inn en video av en tannlegetime der du viser dine beste kunster, men om du dermed sikrer deg jobben er heller tvilsomt.

Det beste du kan gjøre er å gi arbeidsgiveren innsikt i den unike pasientopplevelsen du tilbyr, fra første kontakt, til konsultasjon og videre forbi avsluttet behandling. I denne skriveguiden og tilhørende følgebreveksempel viser vi deg hvordan du gjør det.

Tilpassbart følgebreveksempel for en tannlege

16. mai 2024

Søknad på stilling som allmenntannlege ved Trollheimen Tannlege Oppdal

I løpet av min fem år lange tannlegekarriere, med over 120 tenåringspasienter i året, har jeg lært mye om tenåringspsykologi. Man må jobbe sammen for å oppnå best mulig resultat og lære de unge pasientene å forstå hvordan behandlingen er til nytte for munnen deres. Jeg har også lært dem hvordan tannpuss bidrar til et perfekt smil og en sunn munn.

I min nåværende stilling er jeg tannlegen som har ansvaret for alle ortodontiske behandlinger i praksisen, i tillegg til at jeg veileder og lærer opp nyutdannede tannleger. Over 15 av disse har nå startet egen praksis eller gått videre til andre stillinger.

Ettersom min nåværende praksis har stor gjennomtrekk av unge fagfolk, hadde jeg i lengre tid ansvaret for 40 % flere pasienter og jobbet 9 timer ekstra i uken inntil vi fant en passende erstatning. Praksisen vår fikk skryt fra hovedkontoret for løsningen vår. Jeg har også mottatt fem bedriftspriser for mitt arbeid med protetikk, og har personlig behandlet over 700 av de mest komplekse tilfellene.

Jeg kommer gjerne på besøk til praksisen deres for å lære mer om utfordringene dere står overfor, og hvordan jeg kan gjøre en forskjell for teamet deres.

Med vennlig hilsen,

Ina Katrine Pedersen

Kopiert!

Oppsett i et følgebrev for en tannlege

Arbeidet til en tannlege følger en strukturert prosess, med begrenset rom for originalitet. Det samme gjelder når du skal skrive følgebrev. For å formidle dine kvalifikasjoner på en effektiv måte, er det viktig å holde seg til en klar og profesjonell tone og ta utgangspunkt i følgende oppsett:

 1. Topptekst. Det første du gjør er å føre opp navnet ditt og kontaktdetaljene dine. Husk å få med datoen også.
 2. Overskrift. Her nevner du i fet skrift stillingen du søker på og arbeidsgiveren, og eventuelt hvilken avdeling. For eksempel «Søknad på stilling som allmenntannlege ved Trollheimen Tannlege Oppdal».
 3. Åpning. Dette er stedet for å fange arbeidsgiverens oppmerksomhet ved å presentere deg selv og dele din store interesse for den aktuelle stillingen og arbeidsgiveren.
 4. Midtstykke. Den største delen av følgebrevet kan du se på som selve konsultasjonen i budskapet ditt. Fremhev dine mest relevante erfaringer, ferdigheter og prestasjoner.
 5. Avslutning. Avslutt med å oppsummere dine kvalifikasjoner og gjenta hvorfor du er interessert i stillingen. Ikke glem å oppfordre arbeidsgiveren til å ta kontakt med deg.
 6. Signatur. Helt til slutt skriver du en respektfull og vennlig hilsen, samt navnet ditt.

Husk at hver del av følgebrevet ditt utgjør en integrert del av en sammenhengende fortelling om din karrierevei og ditt engasjement for tannlegeyrket og best mulig pasientopplevelse. 

Eksperttips

Trenger du mer inspirasjon? Ta en titt på våre relaterte følgebreveksempler innen helsevesenet:

For mer detaljert informasjon for hver av delene, kan du lese vår blogg om hvordan skrive et følgebrev.

Etter at du har fått oppsettet på plass, er du klar til å vekke arbeidsgiverens interesse med åpningen av følgebrevet ditt.

Åpningen i et følgebrev for en tannlege

Et raskt blikk på vårt følgebreveksempel for tannleger, viser at åpningen er nøkkelen til å skille seg ut. For å få den ansettelsesansvarlige på kroken fra begynnelsen av, bør åpningen være både engasjerende og overbevisende. Slik sikrer du at hele søknaden din leses.

Alle eksempler

I løpet av min fem år lange tannlegekarriere, med over 120 tenåringspasienter i året, har jeg lært mye om tenåringspsykologi. Man må jobbe sammen for å oppnå best mulig resultat og lære de unge pasientene å forstå hvordan behandlingen er til nytte for munnen deres. Jeg har også lært dem hvordan tannpuss bidrar til et perfekt smil og en sunn munn.

Ikke gjøre

Jeg skriver fordi jeg er interessert i tannlegestillingen ved Trollheimen Tannlege Oppdal. Jeg har 5 års erfaring og vet derfor hvordan man skal overtale tenåringer til å pusse tennene og ta tannregulering.

Hvorfor bryr du deg om akkurat denne stillingen? Og hvorfor er nettopp du rett kandidat? Hvis du har en personlig grunn til å søke på den aktuelle stillingen, så fortell om den. Gå inn på spesialiseringen din, få med en anekdote over en behandling du er spesielt stolt av, eller nevn noen konkrete tall og fakta som formidler dine beste prestasjoner.

Når du bruker en personlig tilnærming gjør du mer enn bare å føre opp kvalifikasjonene dine. Du understreker dem på en måte som passer perfekt til arbeidsgiverens behov og gir samtidig den ansettelsesansvarlige noen gode ledetråder å utforske under et jobbintervju.

Midtstykket i et følgebrev for en tannlege

Som tannlege bør du i følgebrevet ditt bruke samme terminologi som du ville brukt når du snakker med dine kolleger. Sett deg i praksislederens sted og tenk på utfordringene: Vil den nye tannlegen takle pasientvolumet? Passer vedkommende inn i teamet?

Midtstykket er den delen av følgebrevet der du utdyper dine mest relevante kvalifikasjoner og hvorfor du passer perfekt inn.

Første avsnitt i midtstykket: Din egnethet for stillingen (ferdigheter og erfaring)

I det første avsnittet fremhever du hvorfor du er rett kandidat til stillingen, ved å fremheve dine beste erfaringer og ferdigheter.

En fin måte å beskrive erfaringen din på er STAR-metoden (STAR står for «situation, task, action, result» og på norsk: «situasjon, mål, handling og resultat»). Du forklarer kort situasjonen og målet eller oppgaven du sto overfor, og deretter hvilke(n) handling(er) du gjorde og hva som var det positive resultatet.

Ferdighetene dine bør skinne igjennom hele følgebrevet, men dine beste og mest relevante ferdigheter bør du nevne i det første avsnittet av midtstykket.

Her er noen viktige egenskaper for en tannlege:

 1. Diagnostiske ferdigheter: Evnen til å analysere symptomer og utføre tester for å stille nøyaktige diagnoser.
 2. Behandlingskompetanse: Kunne utføre ulike tannbehandlinger som (rot)fyllinger, trekking av tenner, tannregulering, proteser, osv.
 3. Pasientkommunikasjon og empati: Evner til å forklare behandlingsalternativer på en forståelig måte, og skape tillit ved å være sensitiv for pasientenes behov og følelser.
 4. Problemoppdagelse og problemløsning: Identifisere tannproblemer og utarbeide en behandlingsplan.
 5. Beslutningstaking og stresstoleranse: Raskt kunne vurdere situasjoner, og ta avgjørelser i stressende situasjoner og emosjonelt krevende scenarier.
 6. Kontinuerlig læring: Tannmedisin utvikler seg kontinuerlig, så en tannlege må være villig til å oppdatere seg på ny teknologi og innovative behandlingsmetoder.
 7. Organisasjon og tidsstyring: Balansere pasientavtaler, papirarbeid og administrative oppgaver effektivt.
 8. Teamarbeid: Samarbeide med tannpleiere, tannhelsesekretærer og annet helsepersonell for å gi helhetlig pasientomsorg.
Eksperttips

Husk å ta hensyn til automatiserte søknadssystemer (ATS) som filtrerer søknader ved å skanne etter spesifikke nøkkelord. Disse nøkkelordene finner du i stillingsbeskrivelsen, så studer den nøye, og bruk gjerne samme språk og tone i søknaden din som i annonsen for å vise at du er rett kandidat til stillingen.

Neste avsnitt i midtstykket: Hvorfor du passer rett inn hos arbeidsgiveren

Hvordan fremhever du at du passer rett inn i den aktuelle praksisen? Ved å skreddersy følgebrevet ditt etter arbeidsgiverens krav, ønsker og behov. På denne måten sikrer du deg en fremragende og iøynefallende søknad som ikke bare viser at du passer inn, men faktisk er en utmerket kandidat for den aktuelle stillingen.

For å skreddersy følgebrevet ditt, kan du hente informasjon (og relevante nøkkelord) fra både stillingsbeskrivelsen og nettstedet til tannlegepraksisen, for eksempel:

 • Selvstendig næringsdrivende allmenntannlege
 • Gode samarbeidsevner, men også selvstendig og ansvarsbevisst
 • Klinisk erfaring, gjerne fra offentlig tannhelsetjeneste, kan være en fordel
 • Fokus på kvalitet og moderne utstyr, erfaring i bruk av OPUS
 • Delta i HMS-arbeid og kvalitetsutvikling
 • Faglig sterkt miljø med tverrfaglig samarbeid
 • Gode muligheter for faglig utvikling og videre spesialisering

Kort sagt bør du vise genuin interesse for både stillingen, arbeidsgiveren og tannlegeyrket i sin helhet.

Tilpassbart eksempel på et midtstykke

I min nåværende stilling er jeg tannlegen som har ansvaret for alle ortodontiske behandlinger i praksisen, i tillegg til at jeg veileder og lærer opp nyutdannede tannleger. Over 15 av disse har nå startet egen praksis eller gått videre til andre stillinger.

Ettersom min nåværende praksis har stor gjennomtrekk av unge fagfolk, hadde jeg i lengre tid ansvaret for 40 % flere pasienter og jobbet 9 timer ekstra i uken inntil vi fant en passende erstatning. Praksisen vår fikk skryt fra hovedkontoret for løsningen vår. Jeg har også mottatt fem bedriftspriser for mitt arbeid med protetikk, og har personlig behandlet over 700 av de mest komplekse tilfellene.

Kopiert!

H3 Avslutning og oppfordring til handling

Det er mange måte å avslutte et følgebrev på, men det er alltid lurt å gjøre det på en hyggelig og personlig måte. Siden tannlegeyrket krever direkte, personlig kontakt med pasienter, kan du i det avsluttende avsnittet vise at du ikke bare er dyktig, men også har en varm personlighet.

Gjenta at du er svært interessert i den aktuelle stillingen, og oppmuntre arbeidsgiveren til å ta kontakt med deg med en såkalt «oppfordring til handling». Si for eksempel at du håper at du får muligheten til å diskutere hva du kan bety for arbeidsgiveren.

Helt til slutt skriver du en vennlig hilsen og navnet ditt.

Tilpassbart eksempel på en avslutning og oppfordring til handling

Jeg kommer gjerne på besøk til praksisen deres for å lære mer om utfordringene dere står overfor, og hvordan jeg kan gjøre en forskjell for teamet deres.

Med vennlig hilsen,

Ina Katrine Pedersen

Kopiert!

Viktig å få med seg

Vær kort og konsis, hold brevet på én side, og pass på at du ikke bare går inn på din ekspertise som tannlege, men også på personligheten og tilnærmingen din.

Brevet skal se like bra ut som det leses, så vær nøye med layout og design. Prøv vårt brukervennlige følgebrevverktøy for å sette sammen et effektivt og iøynefallende følgebrev som viser din profesjonalitet, arbeidsmoral og sans for detaljer.

Eksperttips

Ikke glem å sjekke at du står riktig registrert i helsepersonellregisteret. Ved ansettelse må du også kunne legge frem politiattest, samt relevante vitnemål og eventuelle referanser.

Opprett et følgebrev på få minutter
Opprett et følgebrev på få minutter
Skill deg ut og bli ansatt raskere med våre jobbvinnende, profesjonelt designede følgebrevmaler.
Opprett et følgebrev
4.3
Rediger følgebrev
Del denne artikkelen

Gratis profesjonelt designede maler

Med over 10 millioner opprettede CV-er og følgebrev, er CVapp.no den ledende nettbaserte karriereskaperen som drar i land jobbintervjuer
4.5 av 5
basert på 701 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm cover_letter template
Stockholm
1 400 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York cover_letter template
New York
430 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien cover_letter template
Wien
110 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney cover_letter template
Sydney
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon cover_letter template
London
270 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin cover_letter template
Dublin
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow cover_letter template
Moscow
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam cover_letter template
Amsterdam
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid cover_letter template
Madrid
140 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago cover_letter template
Santiago
130 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore cover_letter template
Singapore
50 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo cover_letter template
Oslo
54 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town cover_letter template
Cape Town
7 500 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis cover_letter template
Paris
34 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin cover_letter template
Berlin
90 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève cover_letter template
Genève
3 200 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver cover_letter template
Vancouver
44 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo cover_letter template
Tokyo
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan cover_letter template
Milan
50 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa cover_letter template
Lisboa
28 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona cover_letter template
Barcelona
28 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen cover_letter template
Copenhagen
22 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago cover_letter template
Chicago
19 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio cover_letter template
Rio
28 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma cover_letter template
Roma
5 400 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston cover_letter template
Boston
17 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto cover_letter template
Toronto
100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler