1. CV-eksempler
 2. Lønnsmedarbeider
Skrevet av Charlotte GraingerCharlotte Grainger

Lønnsmedarbeider CV-eksempel

En veltestet, jobbspesifikk CV-mal for å dra i land drømmejobben i 2024. Du kan tilpasse hvilken som helst Lønnsmedarbeider eksempel-CV for å få en rask start, og enkelt opprette en perfekt CV på bare få minutter. Bare fyll inn detaljene dine, last ned din nye CV & start jobbsøkingen allerede i dag!
4.4
Gjennomsnittlig rangering
40 har allerede gitt sin stemme
Lønnsmedarbeider CV-eksempel
Redigere denne CV-en

En lønnsmedarbeider har gjerne teft for tall og databaser. Men hva med å ta pennen fatt for å formidle dette i en jobbvinnende CV? Uansett om du er flink med ord eller ikke, trenger du ikke å stresse med CV-en.

For en iøynefallende og fremragende CV trenger du bare å ta en titt på nettsidene til cvapp.no. Vi tilbyr et brukervennlig CV-verktøy og et stort utvalg av gratis maler, yrkesspesifikke CV-eksempler og skriveguider.

Hvordan skrive CV for en lønnsmedarbeider

Når jobben din dreier seg om lønnsarbeid bør du sette fokus på din kompetanse innen lønnsbehandling og regnskapssystemer i CV-en, samt din nøyaktighet og sans for detaljer. Det vil si at CV-en bør være ryddig og tydelig strukturert, med spesifikke eksempler som fremhever ferdighetene dine.

Det er også viktig at du oppfyller de spesifikke kravene til den aktuelle stillingen, og dermed viser at du er en utmerket kandidat til jobben.

Husk at CV-en helst bør begrenses til én enkelt side og inneholde følgende:

 • Topptekst
 • Profiltekst
 • Arbeidshistorikk
 • Utdanningsavsnitt
 • Ferdighetsavsnitt

Videre anbefaler vi at du bruker følgende målrettede tilnærming:

 1. Fremhev det du har oppnådd hittil, i stedet for å liste opp ansvarsområdene dine.
 2. Skreddersy CV-en din til den aktuelle stillingen og virksomheten.
 3. Velg en profesjonell CV-mal som kombinerer stilren design med en oversiktlig struktur.
 4. Når du skal sende inn søknaden elektronisk, bør du optimalisere CV-en din med relevante nøkkelord, slik at du kommer forbi de automatiserte søknadssystemene (ATS).
Eksperttips

Optimaliser for ATS

ATS står for Applicant Tracking Systems, på norsk: automatiserte søknadssystemer. ATS-algoritmene skanner CV-er etter nøkkelord, som vanligvis samsvarer med stillingsbeskrivelsen, og rangerer CV-ene etter hvilke og hvor mange nøkkelord de inneholder. Bare de høyst rangerte CV-ene går videre og blir gjennomgått av en person som kan ansette deg. Resten havner på avslagsbunken.

Som lønnsmedarbeider kan du blant annet hente relevante nøkkelord fra kravene og arbeidsoppgavene i stillingsannonsen, for eksempel:

 • Lønnskjøring og behandling av reiseregninger
 • Følge opp sykefravær og sykepenger
 • Opprettholde lønns- og personalrelaterte opplysninger
 • Erfaring med regnskap og rapportering
 • Liker å snakke med og hjelpe andre
 • Kjennskap til Visma.net Payroll og Visma Business er en fordel

Velge beste CV-oppsett for en lønnsmedarbeider

Om du har en del arbeidserfaring som lønnsmedarbeider, passer det best med omvendt kronologisk rekkefølge. Da nevner du din siste jobb først, og din første jobb sist.

Men hvis du er nyutdannet eller bare har erfaring fra andre typer jobber, kan en funksjonell CV være det beste valget. Da legger du mest vekt på dine overførbare ferdigheter.

Inkluder kontaktinformasjonen din

En iøynefallende topptekst, der du fører opp navnet ditt og kontaktinformasjon, fungerer som et visittkort og gjør at CV-en din blir lagt merke til av de rette grunnene.

Følgende informasjon bør du føre opp:

 • Fullt navn: Oppgi for-, mellom- og etternavn.
 • Profesjonell e-postadresse: Bruk en profesjonell e-postadresse, for eksempel [email protected].
 • Mobilnummer: Oppgi mobilnummer og legg inn en profesjonell svarmelding på telefonsvareren.
 • Sted: I stedet for å nevne hele adressen kan du også bare nevne bosted (eventuelt fulgt av «villig til å flytte»).

Ikke ta med fødselsdato og personopplysninger som sivilstatus, personnummer eller passnummer.

Benytt deg av en profiltekst

En profiltekst er en kort tekst som du plasserer rett under toppteksten i CV-en. I dette avsnittet presenterer du deg selv både faglig og personlig, på en selvsikker og gjerne kreativ måte. Vær objektiv, samtidig som du er positiv om deg selv – uten å være for skråsikker eller for beskjeden.

Sett fokus på hva du kan bidra med, hvordan du skiller deg ut fra andre kandidater, og at du er en utmerket kandidat til den aktuelle stillingen. En god måte å gjøre det på er å fremheve din mest relevante erfaring, samt dine viktigste ferdigheter og evner. Du har mellom to til fem setninger til å få frem budskapet at du passer rett inn i både stillingen og hos arbeidsgiveren.

Trenger du litt inspirasjon til profilteksten din? Ta en titt på våre relaterte CV-eksempler for en stilling innen kontor og administrasjon:

Våre eksempler på en profiltekst for en lønnsmedarbeider  med og uten erfaring, finner du her:

Eksempel på en profiltekst for en lønnsmedarbeider med erfaring:

Dynamisk og dreven lønnsspesialist som er ekspert på å legge inn, vedlikeholde og behandle informasjon i lønnssystemer. Dyktig på å sikre korrekt lønnstrekk med hensyn til skatt, frynsegoder og andre fradrag. Lang erfaring med å løse problemer knyttet til lønning, svare på henvendelser fra både de ansatte og ledelsen, samt følge regelverket og firmaets retningslinjer.

Kopiert!
Eksempel på en profiltekst for en lønnsmedarbeider med liten eller ingen erfaring:

Med en nylig bachelorgrad innen økonomi og regnskap er jeg oppdatert på de nyeste regnskaps- og lønnssystemer for føring, kontroll og klargjøring for utbetaling av lønn. Kjent for å svært presis, med et godt øye for både tall og detaljer. Ivrig etter å tilegne meg praktisk erfaring på en økonomiavdeling, og trives godt med å forklare lønnsspørsmål innenfor skatt, pensjon, syke- og feriepenger.

Kopiert!

Presenter din arbeidserfaring: Teft for tall og detaljer

Som vi allerede har vært inne på, bør du formidle arbeidserfaringen din i omvendt kronologisk rekkefølge. Oppgi firmanavnet, stillingstittelen din og datoene du har vært ansatt først. Når du har fått dette på plass, kan du bruke kulepunkter til å liste opp de daglige oppgavene dine.

Det er viktig å fremheve spesifikke oppgaver og ansvarsområder knyttet til lønnsbehandling, håndtering av lønnsrelaterte spørsmål fra ansatte og ledelsen, samt erfaringen du har med bruk av lønnssystemer og programvarer.

Du bør også nevne prestasjoner og resultater fra tidligere stillinger, for eksempel når det gjelder effektivisering av lønnsprosesser eller nøyaktighet i lønnsrapportering. Ved å vise hvordan du har håndtert tidligere utfordringer eller oppnådd målbare resultater, understreker du dine ferdigheter, samt din kunnskap og kompetanse.

Er du blitt kåret til månedens ansatt av dine overordnede og kolleger? Få det med. Da viser du at du ikke bare har god arbeidsmoral, men også er godt likt på arbeidsplassen.

Alle eksempler
 • Behandlet ukentlige lønninger og rapportering i iSolved, og vedlikeholdt de ansattes tidsregistreringer, redigeringer, rettelser og justeringer
 • Løste problemer knyttet til prosedyrer for og retningslinjer om utbetaling
 • Samarbeidet tett og godt med kollegene på både økonomi- og personalavdelingen
Ikke gjøre
 • Ansvarlig for utbetaling av lønnen til de ansatte
 • Løste problemer knyttet til utbetaling
 • Jobbet sammen med personalavdelingen
Tilpassbart eksempel på en arbeidshistorikk

Lønnsspesialist, G&A, Bodø
Juli 2019 - August 2024

 • Behandlet ukentlige lønninger og rapportering i iSolved, og vedlikeholdt de ansattes tidsregistreringer, redigeringer, rettelser og justeringer.
 • Tok hensyn til skatteendringer, lån, provisjon- og bonusordninger.
 • Løste problemer knyttet til prosedyrer for og retningslinjer om utbetaling.
 • Registrerte og behandlet fravær, permisjon og ferier for over 80 ansatte.
 • Samarbeidet tett og godt med kollegene på både økonomi- og personalavdelingen.
 • Oppdaterte og vedlikeholdt dashbordet for styring av lønnsberegninger.
 • Bisto i HR-prosjekter etter behov.


Lønnsmedarbeider, Bodø regnskap og økonomi
August 2014 - Juni 2019

 • Avstemte data for hver rapporteringsperiode ved hjelp av kundenes lønningslister.
 • Behandlet oppdateringer for årsavslutninger og leverte nøyaktige rapporter om skatt ved virksomhetsoverdragelser.
 • Forberedte og sendte lønnsforespørsler og lønnsrapporter til rett tid.
 • Sørget for korrekt behandling av lønnstrekk med hensyn til skatt, frynsegoder og andre fradrag.
 • Var svært nøye med konfidensiell behandling av data.
Kopiert!

Hvordan skrive CV for en lønnsmedarbeider uten erfaring

Har du liten eller ingen erfaring som lønnsmedarbeider? Hvis du har relevant utdanning innen lønnsadministrasjon, økonomi eller regnskap, så fremhever du det. Om du bytter yrke og kommer fra en helt annen bransje, bør du legge vekt på dine overførbare ferdigheter, som nøyaktighet og god tallforståelse.

Inkluder gjerne frivillig arbeid, prosjekter eller andre utenomfaglige aktiviteter som viser organisatoriske evner og engasjement. Bruk en tydelig og oversiktlig layout, og vær nøye med staving og grammatikk for å gi et profesjonelt inntrykk.

Før opp utdanningen din og relevante sertifiseringer

For å bli lønnsmedarbeider er det vanlig at du har en bachelorgrad innen økonomi og regnskap eller har fullført en yrkesrettet utdanning innen merkantile fag ved en fagskole. Også i dette avsnittet bruker du omvendt kronologisk rekkefølge, der du oppgir den nyeste utdanningen din først og jobber deg bakover i tid.

Under tittelen på utdanningen, navnet på institusjonen og antall år du har fullført den på, kan du legge til noen detaljer. Hvis du for eksempel har lært om en bestemt programvare i løpet av utdanningen, kan det være lurt å fremheve det. Arbeidsgivere ser etter kandidater med ekspertise innen spesifikke programmer. Hvis du krysser av i den boksen, må du ikke glemme å fortelle om det. 

Tilpassbart eksempel på et utdanningsavsnitt

Sertifisering i Lønn & HR-administrasjon, Regnskap Norge, Oslo
September 2018 - Desember 2018

Bachelor i økonomi og administrasjon, Oslo Nye Høyskole
August 2011 - Juni 2014

Kopiert!

Ta med relevante nøkkelferdigheter som gjør deg til en god lønnsmedarbeider

Lønnsarbeid er basert på systemer og prosesser. Det er selvfølgelig viktig, men kan du også samarbeide godt i et team? Når du skal liste opp kvalitetene dine, bør du ha en god blanding av tekniske, harde ferdigheter og mellommenneskelige, myke ferdigheter.

Det er viktig at du unngår repetisjon og for generelle uttrykk. For å sikre at du slår ATS-algoritmene, er det derfor avgjørende at du tilpasser innholdet etter både jobbkravene og arbeidsgiverens behov som du finner i stillingsbeskrivelsen.

Hva kan du tilføre som ikke andre kandidater kan (eller i hvert fall ikke har nevnt i CV-en)? Det er slik du skiller deg ut fra mengden av jobbsøkere og presiserer at du er en utmerket kandidat til den aktuelle stillingen.

Tilpassbart eksempel på et ferdighetsavsnitt
 • Nøyaktighet og sans for detaljer
 • Regnskapskompetanse
 • Kommunikasjonsevner
 • Organisasjonsevner
 • Konfidensialitet og integritet
Kopiert!

Du bør selvfølgelig tilpasse ferdighetene dine til stillingsannonsen, men nedenfor kan du lese hvordan du kan veve inn de beste ferdighetene dine i hele CV-en:

 1. Nøyaktighet og sans for detaljer: Vis eksempler på tidligere arbeid hvor nøyaktighet har vært avgjørende, for eksempel gjennom nøyaktig rapportering av lønn og skatter.
 2. Regnskapskompetanse: Fremhev eventuell utdanning eller erfaring innen regnskap, og vis hvordan du har brukt denne kunnskapen til å håndtere lønnsrelaterte oppgaver.
 3. Kommunikasjonsevner: Beskriv hvordan du har kommunisert effektivt med ansatte og ledelse om lønnsrelaterte spørsmål, på en klar og tydelig måte.
 4. Organisasjonsevner: Vis eksempler på hvordan du har håndtert flere oppgaver samtidig og holdt deg organisert i hektiske perioder på jobben.
 5. Konfidensialitet og integritet: Understrek hvordan du håndterer sensitiv informasjon på en ansvarlig måte for å ivareta konfidensialiteten til de ansatte.

Ved å bruke konkrete eksempler, oppgaver og prosjekter i CV-en, vil det vise potensielle arbeidsgivere at du faktisk har disse ferdighetene og har brukt dem effektivt i tidligere stillinger.

Velge riktig CV-layout og design for en lønnsmedarbeider

Det er et godt kjent ordtak: Du får aldri en ny sjanse til å gjøre et godt førsteinntrykk. Ansettelsesansvarlige bruker i gjennomsnitt sju sekunder på å se gjennom en CV. Ved å velge riktig layout for CV-en din kan du hjelpe dem med å få øynene opp for deg.

Vi anbefaler at du bruker en av våre utførlig testede CV-maler. Velg malen som fungerer best for deg, og tilpass fonter og designelementer ved hjelp av CV-verktøyet vårt for å lage din perfekte, skreddersydde CV.

Use This Resume

Når du følger skriveguiden vår kan du være sikker på at CV-en din skiller seg ut i mengden. Bruk vårt nettbaserte CV-verktøy for en enda mer effektiv søknadsprosess.

Opprett CV-en din på 15 minutter
Opprett CV-en din på 15 minutter
Bruk profesjonelle, veltestede CV-maler som følger de kjente "CV-reglene" som de rekrutteringsansvarlige ser etter.
Lag CV
4.4
Redigere denne CV-en
Del denne artikkelen

Flotte CV-maler

Overbevis arbeidsgivere og rekrutterere ved å bruke en av våre 25+ profesjonelt designede CV-maler.
4 av 5
basert på 708 anmeldelser på Trustpilot
Bruk denne malenStockholm resume template
Stockholm
8 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenNew York resume template
New York
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenWien resume template
Wien
2 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSydney resume template
Sydney
2 000 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLondon resume template
London
3 900 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenDublin resume template
Dublin
4 100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMoscow resume template
Moscow
750 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAmsterdam resume template
Amsterdam
1 800 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMadrid resume template
Madrid
1 600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSantiago resume template
Santiago
1 300 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenSingapore resume template
Singapore
740 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenOslo resume template
Oslo
600 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCape Town resume template
Cape Town
60 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenParis resume template
Paris
570 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBerlin resume template
Berlin
1 500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenGenève resume template
Genève
35 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenVancouver resume template
Vancouver
520 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenTokyo resume template
Tokyo
360 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenMilan resume template
Milan
940 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenLisboa resume template
Lisboa
240 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBarcelona resume template
Barcelona
500 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenCopenhagen resume template
Copenhagen
100 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenChicago resume template
Chicago
160 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRio resume template
Rio
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRoma resume template
Roma
210 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBoston resume template
Boston
120 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenRirekisho resume template
Rirekisho
62 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShokumukeirekisho resume template
Shokumukeirekisho
4 600 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenAten resume template
Aten
150 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenBrussel resume template
Brussel
84 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenPraha resume template
Praha
29 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenShanghai resume template
Shanghai
53 000 brukere valgte denne malen
Bruk denne malenToronto resume template
Toronto
2 100 000 brukere valgte denne malen
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen, og for analyse og markedsføring. Ved å bruke nettstedet vårt, samtykker du i alle informasjonskapsler i samsvar med vår Informasjonskapselerklæring og Personvernerklæring.
Godta informasjonskapsler